Afgelopen september was ik samen met mijn moeder en broertje in Londen. Toen we daar aankwamen viel het mij op hoe schoon het daar was en hoe vriendelijk de mensen waren. In alle eerlijkheid had ik een heel ander beeld bij zo’n grote stad. We hadden daarnaast ook nog eens de mazzel dat het in die dagen dat wij er waren superwarm en zonnig was. Dus dat beeld van een druiliger Londen waar je altijd een paraplu bij je moet hebben verdween ineens ook als sneeuw voor de zon.  

In alle eerlijkheid had ik best wat misvattingen over Londen en dat had ertoe kunnen leiden dat ik niet naar Londen zou zijn gegaan. Ik houd namelijk totaal niet van steden waar het druk is en iedereen je voor de voeten loopt alsof je onzichtbaar bent. En ik houd al helemaal niet van regen en kou. En ik had ook verwacht dat ik in het hotel wel niet zou kunnen slapen, omdat in het buitenland het vaak de Engelsen zijn die ‘s nachts met veel lawaai hun hotelkamer proberen terug te vinden.  

Het is dat mijn moeder hier heel graag heen wilde dat we gegaan zijn (ik heb trouwens heerlijk geslapen in het hotel).  

Dat is het lastige van misvattingen. Je doet iets wel of niet, je gelooft iets wel of niet, terwijl het omgekeerde waar kan zijn. Zo zie ik bijvoorbeeld regelmatig hoogbegaafde die twijfelen aan hun HB-zijn, omdat er nog een bepaalde misvatting is waaraan ze vasthouden. Bijvoorbeeld dat je hoge cijfers haalt als hoogbegaafde, dat je met twee vingers in je neus altijd wel een hoge opleiding kunt afronden of dat je overal supersuccesvol in wordt.  

De hoogte van je opleiding en de mate waarin je succesvol bent zegt echter helemaal niets over of je wel of niet hoogbegaafd bent. In het Insight magazine deel ik bijvoorbeeld ook dat ik eigenlijk niet eens naar de MAVO mocht. 

Wat ik ook vaak zie is dat we gaan vergelijken en dan daar een conclusie op baseren: hij of zij is slimmer, dus dan zal ik wel niet hoogbegaafd zijn. Maar, er is niet maar één manier om hoogbegaafd te zijn. Er is zoveel diversiteit onder hoogbegaafden. Staar je dus ook niet blind op al die kleine deelkenmerken. Want, daar zit altijd wel iets tussen waar je geen herkenning in vindt.  

Waar het daarnaast ook veel meer om gaat is dat je gaat ontdekken hoe jij bedraad bent en wat jij nodig hebt, en hoe je jouw leven en werk daarop passend kunt inrichten. Dat is de basis om plezier te kunnen hebben in je leven en je unieke gaven te kunnen benutten. Je gaat dan ook merken dat de lasten die tegenover de mooie kanten van hoogbegaafdheid staan een stuk minder worden of zelfs bijna helemaal verdwijnen.
  
In de gratis masterclass van Last naar Gave deel ik graag met je wat er nodig is om te gaan leven in het verlengde van wie jij bent en wat jij nodig hebt. En dit is niet moeilijk en betekent ook zeker niet dat je je hele leven moet gaan omgooien. Je gaat zelfs ontdekken dat het makkelijker is dan je denkt en ook een makkelijker leven mogelijk maakt. Bovendien is dit de enige manier om jouw mooie gaven echt te gaan benutten. Waarom dat is, ontdek je ook in de masterclass.

Ik ga de masterclass van Last naar Gave trouwens LIVE geven. Dus als je meedoet, heb je mooi de kans om mij meteen jouw vragen te stellen.

Meer ontdekken over jezelf en hoogbegaafdheid? Dan hebben we deze mooie opties voor je:

  1. Insight. Het programma voor HB volwassenen
  2. Gifted Business. Voor slimme, sensitieve ondernemers
  3. Boek ‘Nooit meer ruzie met je baas’

PS. Heb je de gratis Introductie Masterclass over hoogbegaafdheid al gezien? Daarin ontdek je de drie hoofdkenmerken van hoogbegaafdheid. Deze drie hoofdkenmerken helpen je om te ontdekken of en hoe hoogbegaafdheid een rol speelt in jouw leven. Dat gaat je in deze HB-ontdekkingsreis houvast geven. Je kunt je hier aanmelden voor de gratis masterclass.

Download het gratis e-book over hoogbegaafdheid

Als hoogbegaafde heb je een geheel andere wijze van denken, leren, ontwikkelen en communiceren. In dit e-book wordt uitgelegd wat hoogbegaafdheid is en de eigenschappen die erbij horen. Download hem nu gratis.

SCHRIJF JE IN VOOR DE WACHTLIJST

We sturen je ook meteen het speciale Insight Magazine toe!

Je bent nu ingeschreven voor de wachtlijst van Insight. Je wordt vanaf nu op de hoogte gehouden

Meld je hier aan voor de wachtlijst

Gelukt, je staat nu op de wachtlijst

Download de extra tools en worksheets van principe 2

You have Successfully Subscribed!

Download de extra tools en worksheets van principe1

You have Successfully Subscribed!

Download de extra tools en worksheets van principe3

You have Successfully Subscribed!

SCHRIJF JE IN VOOR DE WACHTLIJST

We sturen je ook meteen het speciale Insight Magazine toe!

Je bent nu ingeschreven voor de wachtlijst van Insight. Je wordt vanaf nu op de hoogte gehouden