Ontvang gratis het Insight Magazine

In het Insight Magazine ontdek je meer over het Insight programma en vind je inspirerende verhalen van Insighters.

Yes, stuur mij het Insight Magazine →

Insight is er voor jou als je meer inzicht wilt in wie jij echt bent, wat hoogbegaafdheid voor jou betekent, en als je wilt leven en werken op jouw voorwaarden.

Als je meedoet aan Insight...


Ontdek je jouw blauwdruk

Jouw blauwdruk helpt je bij het beter begrijpen van wie jij bent en wat jij nodig hebt, zodat je meer kunt doen van de dingen waar je blij van wordt.

Jouw blauwdruk helpt je bij het maken van de juiste keuzes en bij het herkennen van wat de beste besteding is van jouw tijd, geld en energie. Dat voorkomt dat je een heleboel dingen in je leven aan het onderhouden bent die je eigenlijk niet meer wilt.

Leer je meer over hoogbegaafdheid

In het onderdeel Insight in hoogbegaafdheid leer je aan de hand van elf modules wat hoogbegaafdheid precies is, hoe je het herkent in verschillende levensfases, en hoe je HB gerelateerde issues oplost zoals aanpassen, onderpresteren, snel uitgekeken zijn en eenzaamheid.

Insight helpt je om jouw hoogbegaafdheid meer te benutten, zodat je het als een cadeautje kunt ervaren.

Leer je meer over werk en relaties

Hoogbegaafdheid heeft invloed op jouw werk en relaties. Daarom ontdek je binnen Insight ook hoe je jouw werk zo kunt inrichten dat je jouw gaven meer kunt benutten. En je ontdekt hoe je fijnere, intiemere en sterkere relaties opbouwt en behoudt met de mensen die jou helemaal leuk vinden voor wie je bent.

Ontmoet je gelijkgestemden

Onderdeel van Insight is ons waardevolle netwerk met gelijkgestemden. Je zult merken hoe fijn het is om herkenning te vinden in de verhalen van jouw mede-Insighters en te ontdekken dat je zeker niet de enige bent die snel denkt, intens voelt en anders is.

Wat deelnemers over Insight zeggen

'Ik durf nu de dingen te doen die voor mij belangrijk zijn. Van de opgedane inzichten profiteer ik de rest van mijn leven nog!'

- Lieke

'Ik had nooit gedacht dat de door anderen ingediende vragen bij de Q&A sessies bijna allemaal van mezelf hadden kunnen zijn. Daardoor werd het veel persoonlijker dan ik van tevoren had kunnen bedenken.'

- Annelies

'Dit programma was het zetje dat ik nodig had om na mijn zoveelste burn-out weer in mijzelf te gaan geloven.'

- Margreet

Wat je met Insight krijgt

Je ontvangt 12 maanden toegang tot:

01

de modules van Insight in jezelf

De Insight in jezelf modules helpen jou bij het creëren van helderheid over je blauwdruk, zodat je in het verlengde van jouw blauwdruk kunt gaan leven en jouw unieke gaven kunt gaan benutten.

De modules doorloop je op je eigen tempo en tijd, zodat het proces van zelfonderzoek een natuurlijk onderdeel wordt van jouw leven. Hierdoor wordt het gemakkelijker om bezig te zijn met jouw persoonlijke ontwikkeling en heb je minder discipline nodig.

Insight helpt je om je eigen antwoorden boven tafel te halen. Je gaat tot de essentie komen van wat klopt voor jou. Je gaat ontdekken wat de volgende juiste stap is voor jou op gebied van leven, werk en relaties. Ongeacht hoeveel of hoe weinig zelfonderzoek je al gedaan hebt. Je bouwt verder door op wat je al weet om zo steeds een laagje dieper te gaan. Om nog meer tot jouw kern te komen.

02

de modules van Insight in hoogbegaafdheid

In Insight in hoogbegaafdheid ontdek je alles wat je wilt en moet weten over hoogbegaafdheid, zodat je gaat begrijpen wat hoogbegaafdheid meebrengt voor jou en voor de mensen om je heen en zodat je juist de voordelen kunt ervaren in plaats van de lasten.

We gaan ook dieper in op de issues en valkuilen die je als hoogbegaafde kunt ervaren, denk aan:

  • snel uitgekeken zijn
  • aanpassen
  • eenzaamheid
  • negatief zelfbeeld
  • overprikkeling
  • uitstellen
  • onderpresteren
  • faalangst en straalangst

03

de Live Q&A sessies

Stel al je vragen aan Adrienne over hoogbegaafdheid, voor jezelf of over jouw kinderen en ontdek meer over hoogbegaafdheid in combinatie met werk, relaties, grenzen aangeven, zelfzorg en je leven passend inrichten. De Q&A sessies zijn maandelijks.

04

het Insight netwerk met gelijkgestemden

Met jouw deelname aan Insight krijg je toegang tot ons waardevolle netwerk met gelijkgestemden, zodat je in contact komt met mensen die ook snel denken, niet zo van de koetjes en kalfjes zijn en heel goed begrijpen wat hoogbegaafdheid meebrengt.

Je kunt bovendien 24/7 jouw vragen stellen in de community. Onze Insight guides en jouw mede-Insighters helpen je graag.

05

de exclusieve bonussen

Met jouw deelname aan Insight ontvang je ook superwaardevolle bonussen. In het Insight Magazine ontdek je precies welke!

Vraag hier het Insight magazine aan →

Insight werkt. Dit is wat Insighters zeggen

'Ik ben nu een jaar verder en op werkelijk elk vlak heb ik sprongen gemaakt. Ik ben gezonder, heb nieuwe mensen leren kennen, mijn bedrijf ingeschreven, promotie gemaakt, maar vooral mijn persoonlijke groei is fantastisch.'

'Ik heb onwijs genoten van mijn tijd als Insight deelnemer. Als een razende ben ik door de modules gevlogen, waarbij de blauwdruk eigenlijk het meest essentiële was en is voor mij. Nadat mijn blauwdruk klaar was, is mijn raket vertrokken en die is nog niet geland.

Verbaasd ben ik over hoeveel je kan bereiken als je gericht de stapjes zet in de door jezelf uitgestippelde richting. Voor ik met Insight begon deed ik eigenlijk gewoon wat er op mijn pad kwam. Ik ben nu een jaar verder, maar op werkelijk elk vlak heb ik sprongen gemaakt.

Ik ken mezelf nu door en door en ik ken mijn blauwdruk. Zelfs financieel ligt alles nog op plan. Je onderschat hoeveel je in 5 en 10 jaar gedaan krijgt als elke stap één stap in de juiste richting is. Maar zelfs hoeveel je in een jaar kunt bereiken is ongekend. Vanaf nu ga ik mijn leven voor een groter deel wijden aan mijn why zoals ik deze heb beschreven in mijn blauwdruk. Dan ben ik in mijn kracht, dan is werk geen werk meer. Het ligt zo dicht bij me. Dit had ik werkelijk waar een jaar geleden nooit gedacht en durven dromen. Dit was, kan ik wel zeggen, mijn beste jaar ooit en ik weet zeker dat ik nog mooiere tijden ga meemaken.'

— Henry

'Ik heb echt iets voor mezelf gedaan en gebruik de zelfkennis die ik heb ontwikkeld om beslissingen te nemen die goed voor mij zijn.'

'Ik was met de aanvang van de Corona pandemie in zwaar weer terecht gekomen. Na mijn scheiding en verlies van werk, huis en geld werd ik gedwongen om dieper en concreter zelfonderzoek te gaan doen. Mijn grootste uitdaging was om uit de overlevingsmodus te komen en om weer vol zelfvertrouwen en zelfvervulling aan het werk te kunnen.

In het Ebook herkende ik ontzettend veel van mezelf. Ik heb er toen voor gekozen om aan een masterclass mee te doen en heb me vervolgens aangemeld voor Insight. Vanwege de situatie waar ik in zat heb ik zeker wel even getwijfeld over de investering, maar achteraf gezien ben ik blij dat ik het gedaan heb.

Dankzij de constante stimulans door middel van mails, reminders en analyses heb ik gedurende Insight mijn eigen blauwdruk op kunnen maken. Ik pak hem er nog regelmatig bij en verbaas me dan dat ik dit zelf heb geschreven. Ik ben nu grotendeels gelukkig en vol goede moed. Als ik wegzink, lukt het me steeds beter om het tij weer te keren. Voor mij is Insight absoluut 5 sterren waard.'

— John

'Ik twijfelde over de online formule van Insight omdat ik tot dan toe altijd individuele coaching had gevolgd. Toch bleek dit een goede investering omdat je altijd kunt inloggen als het jou uitkomt en niet wanneer het een coach uitkomt.'

Ik koos voor Insight in een periode dat er weinig gelijkgestemden in mijn leven waren. Mijn grootste uitdaging was tijd, ruimte en erkenning voor mezelf vinden en overprikkeling tegengaan in mijn drukke leven.

Wat is er inmiddels allemaal veranderd in mijn leven? Ik heb een promotie aangeboden gekregen en ook een boekencontract binnengehaald. Ik heb altijd vrij goed geweten wat ik wil, maar Insight heeft mij vooral geleerd om keuzes te maken in tijdsbesteding en duidelijk hierover te communiceren naar anderen.

De herkenning die het programma me opleverde zorgde ook voor meer zelfvertrouwen. Ik heb geleerd om erkenning in mezelf te zoeken in plaats van bij een ander. Ik neem mee dat ik er mag zijn zoals ik ben met al mijn kleine eigenaardigheden en vooral dat ik het recht heb om voor mijn mening op te komen.

— Petra

'Insight heeft me in beweging gezet en een gelukkiger mens gemaakt'

Mijn grootste uitdaging voordat ik aan Insight begon, was om los te laten dat hoogbegaafdheid niet officieel bij mij is vastgesteld. Ik vond dat in het begin erg moeilijk, ook al vielen voor het eerst in mijn leven ALLE puzzelstukjes op hun plek. Doordat ik me jarenlang had aangepast, was ik enorm ver verwijderd geraakt van mezelf. Mijn hoofd zat vol met doelen en verlangens, maar, tot mijn grote frustratie, kwam ik maar niet in beweging.

De onzekerheid en het ontbreken van een officiële diagnose hebben mij heel erg doen twijfelen of Insight wel een goede investering voor mij zou zijn. Ik had het geluk dat de HR coach op mijn werk wel mijn potentie zag en die van dit programma.

Ik had al meerdere wegen bewandeld om mijn 'anders zijn' te begrijpen, maar kwam maar niet echt tot de kern. Het lukte mij niet om grip te krijgen op mijn leven en in mijn werk was ik doodongelukkig. De doelstelling van Insight, het leren kennen van je blauwdruk, trok mij enorm aan, omdat ik zelf al langer speelde met het idee om hiermee aan de slag te gaan, maar ik wist niet goed hoe ik dit moest aanpakken.

Dankzij Insight heb ik een enorme innerlijke rust gevonden. Ik leef veel meer in het hier en nu en heb mijn rationele en emotionele kanten met elkaar weten te verbinden. Ik durf weer voorruit te kijken en de stappen te zetten die nodig zijn om mijn dromen te verwezenlijken, in plaats van te blijven hangen in het verleden. Ik durf nu eigenaarschap te nemen over mijn eigen leven en ik verbaas me er nog steeds over hoe makkelijk me dit nu af gaat en hoe simpel het eigenlijk kan zijn. De pragmatische insteek van het programma heeft daarin ook echt als voorbeeld gediend.

Insight is voor mij echt enorm van waarde geweest en heeft mijn leven zoveel makkelijker, intenser en rijker gemaakt. Dat gun ik eenieder die zich herkent in de kenmerken van (mogelijke) hoogbegaafdheid. Ik zou het programma zeker aanraden!"

— Femke

Ontvang het Insight Magazine  →

Veelgestelde vragen

Hoeveel tijd kost Insight per week?

Zelfonderzoek hoeft niet zwaar en veel te zijn. Je hoeft er geen uren per dag mee bezig te zijn. Ons advies is om er dagelijks 10 minuten mee bezig te zijn. Daardoor wordt het steeds makkelijker om ermee bezig te blijven. Insight helpt je daar ook mee middels de extra tools en inzichten die je ontvangt.

Onderdeel van Insight zijn daarnaast nog de energie, tijd, geld en energie-analyses. Hiermee kun je inzichtelijk maken waar jouw tijd, geld en energie nu naartoe gaat, zodat je hier betere keuzes over kunt gaan maken. We hebben namelijk allemaal in ons leven verspilling en daardoor lijkt het soms of we het te druk hebben voor bijvoorbeeld zelfonderzoek, maar het is eerder een kwestie van gebrek aan duidelijkheid over wat echt belangrijk is.  


Moet ik hoogbegaafd zijn?

Onze specialisatie ligt op gebied van hoogbegaafdheid, maar er zijn veel hoogbegaafden die wel hoogbegaafd zijn, maar zich niet als zodanig herkennen of zich nog niet hoogbegaafd durven te noemen.

Insight is bovendien ook geschikt voor HSP'ers. Daarom is het voldoende als jij je herkent in de kenmerken van hoogbegaafdheid. Dan heb je daar in ieder geval al meer over te ontdekken en dat is ook de waarde van Insight. Als je twijfelt, kun je natuurlijk altijd even mailen naar: info@giftedpeople.eu.


Ik ben gewend om 1-op-1 begeleid te worden, kan dit programma mij dan echt verder helpen?

Dat horen we vaker. Een van de deelnemers, Yke, gaf ook aan dat ze het in het begin een gek idee vond om begeleid te worden zonder een-op-een gesprekken. Maar ze wist ook uit ervaring dat het in het proces van het vinden van de juiste antwoorden vooral gaat om welke vragen er gesteld worden, en dat je de meest waardevolle inzichten vaak niet tijdens de gesprekken of contacten zelf hebt, maar achteraf, door reflectie, door dingen wat langer te laten broeien en door dingen op te schrijven.

Bij 1-op-1 sessies ben je bovendien sneller geneigd om de antwoorden buiten jezelf te zoeken en word je, zeker als HB’er/HSP’er beïnvloedt door de persoon die tegenover je zit. Juist omdat je de ander goed kunt aanvoelen, is het belangrijk dat je zelf met dit proces aan de slag gaat. Want jij hebt de antwoorden. Wij gaan je daarin faciliteren. Natuurlijk ontvang je ook waar nodig ondersteuning. Je kunt deelnemen aan de live Q&A sessies en je vragen in de community stellen aan onze Insight Guides.


Krijg ik directe feedback of ondersteuning van Adrienne?

Je doorloopt Insight zelfstandig, maar je kunt wel jouw vragen stellen in de online Q&A's die door Adrienne worden gegeven. Insight is geen 1-op-1 programma en we geven geen feedback op jouw antwoorden. Je zult echter merken dat dit ook niet nodig is. De mening van een ander over jouw antwoorden is meestal namelijk vooral afleiding. Wij faciliteren jou in het vinden van jouw antwoorden en we helpen je natuurlijk wel op weg als je er niet helemaal uitkomt. Je kunt dit laten weten in de online livesessies of in de online community waar onze Insight Guides je graag verder helpen.


Past Insight bij mij?

Wij zien bij de deelnemers die echt aan de slag gaan met Insight supermooie resultaten. Maar, zoals met elk traject en programma is de mate waarin jij waarde haalt uit Insight afhankelijk van de tijd die jij erin stopt. Als je deelneemt aan Insight is het nodig dat je eigenaarschap neemt over jouw eigen ontwikkeling. Als je iemand bent die heel moeilijk zelf aan de slag gaat en het nodig heeft om bij het handje te worden genomen, is Insight niet de juiste stap voor jou.