Gifted People

Ervaringen

Petra Thijs

Agnes

‘Ik ben heel dankbaar voor waar ik nu sta met betrekking tot mijn persoonlijke ontwikkeling.’

“De grootste verandering die Insight voor mij heeft opgeleverd is wel dat ik ruimte in durf te nemen, op een manier die daarvoor nog niet was gelukt. Hier ben ik erg dankbaar voor. Het heeft me daarnaast opgeleverd dat ik een aantal mooie samenkomsten heb mogen organiseren en daarin de leiding heb kunnen nemen. Door dit te doen heb ik gemerkt hoe ik er van geniet om te mogen spreken en uitdelen richting anderen. Echt bijzonder!

Ik sta nu op een plek dat ik mij zelf durf te zijn en laat me daarin ook zien, ik verstop me niet langer en pas me in de regel niet aan. Het aanpassen zat in mijn gedachten ben ik achter gekomen, ik dacht dat mensen iets zouden denken over mij en daarna ging ik handelen.

Door de modules ben ik verder op weg gekomen. Omdat ik nog niet het hele programma door was heb ik besloten om mijn deelname met een jaar te verlengen. En de mooie en interessante masterclasses en de Q&A’s blijven heel waardevol voor mij. Alleen al om de (h)erkenning te vinden bij gelijkgestemde mensen.

De kans is groot dat ik Insight aanbeveel aan anderen. Sterker nog: dat heb ik al meerdere keren gedaan.”

Petra Thijs

Ankie

‘Ik heb 2 jaar (!) lang getwijfeld om dit traject in te gaan, want ‘wie ben ik nu om te denken dat ik HB zou kunnen zijn’

“Voor mijn 2 kinderen (gediagnosticeerd HB) wilde ik me hier graag in verdiepen, dus bleef ik Gifted People volgen. En ondertussen herkende ik zo ontzettend veel: in de FB posts en elke infomail die weer insloeg en zo raak was, maar ook door de Ebook’s. Tijdens het volgen van de gratis Masterclass, wist en voelde ik dat het NU het moment was om in te stappen, hoeveel geld het ook zou kosten, dit moest ik gaan doen. Ik wilde aan mijn blauwdruk en valkuilen gaan werken en gaan ontdekken wie ik ben en waar ik het beste op mijn plek zou zijn.

Dit traject is voor mij echt levensveranderend geweest. Aan het begin van Insight zat ik in een dikke burn-out en al een half jaar later zag ik weer perspectief en voelde ik heel sterk dat ik eindelijk mag worden wie ik echt ben. Dat ik ook een plekje heb op deze aarde, dat mijn eigenheid juist zoveel waarde heeft. Dat ik anders bedraad ben, omdat ik ook bedoeld ben om anders te zijn (probeerde me overal maar in te passen). Die is ook heel erg blijven hangen bij mij 😉.

Nu aan het einde van mijn Insight deelname zie ik wie ik ben en heb ik een breder perspectief op mijn valkuilen. Ik kan meer voor mijn waarden staan en wat ik nodig heb. En ik kan mijn kwaliteiten nu pas echt zien, voorheen dacht ik dat iedereen wel kon wat ik deed en daarom kon ik ook niet goed begrijpen waarom anderen dan niet zo deden of voelden zoals ik. Voor mij ook waardevol is dat ik heb geleerd hoe ik beter met andere mensen kan omgaan, dat ik niet altijd hoef te pleasen en dat ik mag communiceren over wat ik nodig heb.

HEEL erg bedankt! Ik had een moeilijk jaar, maar Insight heeft me er echt doorheen gesleept! Ik meen dit echt, ik voelde me nergens echt thuishoren en bij jullie leerde ik zoveel moois over mezelf. Het was precies het juiste moment om in te stappen. Eindelijk een overstijgend programma, waarin ik nieuwe dingen las, hoorde en leerde!

Ga zo door met jullie fantastische team en dank – dank – dank! Van mij Insight natuurlijk 5 sterren!”

Petra Thijs

Petra Thijs

‘Ik twijfelde over de online formule van Insight, omdat ik tot dan toe altijd individuele coaching had gevolgd. Toch bleek dit een goede investering omdat je altijd kan inloggen als het jou uitkomt en niet wanneer het een coach uitkomt.’

“Ik heb voor Insight gekozen omdat de blog van Gifted People mij systematisch herkenning bood in een periode dat er weinig gelijkgestemden in mijn leven waren. Mijn grootste uitdaging was tijd, ruimte en erkenning voor mezelf vinden en overprikkeling tegengaan in mijn drukke leven. Ik zag Insight helemaal zitten omdat ik weet dat ik snel lees en op die manier sneller zelf bij de kennis kan komen.

Wat is er inmiddels allemaal veranderd in mijn leven? Ik heb een promotie aangeboden gekregen en ook een boekencontract binnengehaald. Ik heb altijd vrij goed geweten wat ik wil, maar Insight heeft mij vooral geleerd om keuzes te maken in tijdsbesteding en duidelijk hierover te communiceren naar anderen.

De herkenning die het programma me opleverde zorgde ook voor meer zelfvertrouwen. Ik heb geleerd om erkenning in mezelf te zoeken in plaats van bij een ander. Ik neem mee dat ik er mag zijn zoals ik ben met al mijn kleine eigenaardigheden en vooral dat ik het recht heb om voor mijn mening op te komen.

Kortom: grote veranderingen in mijn leven en ik zie de toekomst met vertrouwen tegemoet. Daarom geef ik het Insight programma 5 sterren.”

Petra Thijs

Lianne

‘Ik ben zelfbewuster geworden en durf nu te laten zien wie ik ben.’

“Ik was al een tijdje op zoek naar meer informatie over hoogbegaafdheid. Via ‘Hoogbegaafd de podcast’ hoorde ik over Gifted People. Na het kijken van de masterclass van Adrienne wist ik meteen dat ik mee wilde doen.

Over de aankoop heb ik niet heel lang getwijfeld. Ik wist niet 100% zeker of dit echt was wat ik zocht, maar ik wist zeker dat ik er sowieso waarde uit zou halen

Achteraf gezien, ben ik heel blij dat ik heb meegedaan. Ik ben zelfbewuster geworden en durf nu te laten zien wie ik ben. Ik heb een nieuwe baan en ik heb veel geleerd over hoogbegaafdheid en over hoe ik dat in mijn leven kan toepassen.

De blauwdruk die ik in Insight heb gemaakt is heel waardevol voor mij en ik vond het fijn dat er zoveel afwisseling in het programma zit (live meetups, online vragensessies, online community en lesmodules). Ik heb Insight al aan iemand aangeraden en zal dat ook zeker blijven doen! “

Petra Thijs

Lotte

‘Het programma heeft mij mooie handvatten gegeven waarmee ik op eigen kracht weer door kan.’

“Toen hoogbegaafdheid op mijn pad kwam, ben ik in eerste instantie heel veel informatie hierover gaan opzoeken. Zo kwam ik ook bij Gifted People uit. Wat ik fijn vond, is dat de informatie overzichtelijk en op een luchtige manier werd gebracht. Er straalt een zekere nuchterheid en oprechtheid van af, het voelt niet opgeklopt. En zonder dat eerst hoeft te bewijzen of je wel aan de ‘vereisten’ voldoet. Dat is wat het voor mij toegankelijk maakte.

Voordat ik begon vond ik het lastig om te vertrouwen op mezelf, om te luisteren naar mijn gevoel en om daarop te durven handelen. Ik vond het niet makkelijk om mezelf uit te spreken. Aan het begin van mijn deelname moest ik vanwege mijn burnout ook goed opletten dat ik niet teveel dingen tegelijk oppakte. Inmiddels heb ik weer veel energie teruggekregen en doe ik nu dingen ’tussendoor’, die vorig jaar echt een dagtaak waren.

De kracht van Insight zit hem voor mij in de combinatie van verschillende onderdelen, zodat iedereen er een eigen draai aan kan geven. In het begin vond ik vooral de Q&A’s en het journal heel waardevol en later begon ik meer met de modules te werken.

Ik zou Insight in de eerste plaats aanraden aan mensen die zich ook herkennen in HB/HSP, maar ik denk eerlijk gezegd dat het programma ook hele waardevolle elementen bevat waar niet-HBers iets aan kunnen hebben. Het programma heeft mij mooie handvatten gegeven waarmee ik op eigen kracht weer door kan.”

Petra Thijs

Kim

‘Ik durf nu de standaard maatschappelijk verwachte weg wat meer los te laten en wat meer mijn eigen pad te kiezen.’

“Ik wilde mijzelf beter leren kennen en mijn leven meer op orde krijgen. In de jaren voor mijn deelname aan Insight had ik al meerdere programma’s gevolgd en had ik me via verschillende bronnen al verdiept in hoogbegaafdheid. Ik was al een aardig eind op weg, maar toch merkte ik dat het allemaal niet volledig aansloot op mijn persoonlijke situatie. Vandaar dat ik besloot om aan Insight mee te doen. Vanwege de prijs heb ik best nog wel even getwijfeld over deze aankoop, maar achteraf gezien is het de investering zeker waard geweest.

Ik heb geleerd hoe fijn ik het vind om onder gelijkgestemden te zijn en hoeveel meer ik me dan mezelf voel. Ik durf nu anders te kijken naar mijn weg naar verder herstel en werk. Het was erg fijn dat er in deze omgeving ook anders gekeken wordt, net als ik zelf graag doe. Ik durf nu de standaard maatschappelijk verwachte weg wat meer los te laten en wat meer mijn eigen pad te kiezen.

Ik zou Insight absoluut aanbevelen en geef het programma 5 sterren.”

Petra Thijs

Iris

‘Ik voel me krachtiger en wijzer dan toen ik begon en weet mentaal beter met lastige momenten om te gaan.’

“Ik liep vast in mijn baan en was op zoek naar een manier om weer gelukkig te zijn in mijn werk. Toen een vriendin suggereerde dat ik mogelijk hoogbegaafd was, ben ik informatie gaan zoeken en kwam ik Gifted People tegen.

Na Gifted People een aantal maanden te hebben gevolgd, besloot ik de masterclass bij te wonen en vervolgens heb ik me aangemeld voor Insight. Omdat ik al aardig wat recensies en nieuwsbrieven had gelezen, wist ik dat het met de inhoud van het programma wel goed zat. Toch vond ik het doen van zo’n grote investering best wel even spannend.

Achteraf gezien ben ik blij dat ik me aangemeld heb. Ik realiseer me nu dat ik niet gek ben, maar gewoon hoogbegaafd. Ik heb geleerd om dat te accepteren, herkennen en de valkuilen om te buigen naar krachten.

Door mijn werkwaarden in kaart te brengen, begreep ik waarom ik op de verkeerde plek zat. Inmiddels ben ik gestart met een nieuwe baan. Ik heb geleerd om goed te kijken of de baan en het bedrijf bij me passen, en voel dat ik nu bij een heel bijzondere en passende club terecht ben gekomen.

Ik voel me krachtiger en wijzer dan toen ik begon en weet mentaal beter met lastige momenten om te gaan. Ook heb ik meer rust gekregen door te beseffen wat er gebeurt in mijn hoofd en lijf en waarom.

Omdat iets nooit perfect is, zou ik Insight 4,9 (uit 5) sterren geven. Ik zou Insight zeker aanbevelen.”

Petra Thijs

Sandra

‘Insight is het enige van de vele programma’s die ik gevolgd heb dat echt voor mij werkt.’

“Mijn blauwdruk en levensmissie zijn helder. De laatste is nogal ambitieus. Door gezondheidsperikelen heb ik weinig kunnen doen, maar het plan begint vorm te krijgen.

Ik zou Insight zeker aanraden aan hoogbegaafden (of mensen die het vermoeden hebben dat ze dat zijn). Ik zou het ook aanraden aan personen die al langer weten dat ze hoogbegaafd zijn, maar het moeilijk vinden om hiermee om te gaan en om richting te geven aan hun leven. Eigenlijk zijn de principes van de blauwdruk voor iedereen toepasbaar die niet weet welke richting op te gaan met zijn of haar leven. “

Petra Thijs

Femke

‘Insight heeft me in beweging gezet en heeft me een gelukkiger mens gemaakt.’

“Mijn grootste uitdaging voordat ik aan Insight begon, was om los te laten dat hoogbegaafdheid niet officieel bij mij is vastgesteld. Ik vond dat in het begin erg moeilijk, ook al vielen voor het eerst in mijn leven ALLE puzzelstukjes op hun plek. Doordat ik me jarenlang had aangepast, was ik enorm ver verwijderd geraakt van mezelf. Mijn hoofd zat vol met doelen en verlangens, maar, tot mijn grote frustratie, kwam ik maar niet in beweging.

De onzekerheid en het ontbreken van een officiële diagnose hebben mij heel erg doen twijfelen of Insight wel een goede investering voor mij zou zijn. Ik had het geluk dat de HR coach op mijn werk wel mijn potentie zag en die van dit programma.

Ik had al meerdere wegen bewandeld om mijn ‘anders zijn’ te begrijpen, maar kwam maar niet echt tot de kern. Het lukte mij niet om grip te krijgen op mijn leven en in mijn werk was ik doodongelukkig. De doelstelling van Insight, het leren kennen van je blauwdruk, trok mij enorm aan, omdat ik zelf al langer speelde met het idee om hiermee aan de slag te gaan, maar ik wist niet goed hoe ik dit moest aanpakken.

Dankzij Insight heb ik een enorme innerlijke rust gevonden. Ik leef veel meer in het hier en nu en heb mijn rationele en emotionele kanten met elkaar weten te verbinden. Ik durf weer voorruit te kijken en de stappen te zetten die nodig zijn om mijn dromen te verwezenlijken, in plaats van te blijven hangen in het verleden. Ik durf nu eigenaarschap te nemen over mijn eigen leven en ik verbaas me er nog steeds over hoe makkelijk me dit nu af gaat en hoe simpel het eigenlijk kan zijn. De pragmatische insteek van het programma heeft daarin ook echt als voorbeeld gediend.

Insight is voor mij echt enorm van waarde geweest en heeft mijn leven zoveel makkelijker, intenser en rijker gemaakt. Dat gun ik eenieder die zich herkent in de kenmerken van (mogelijke) hoogbegaafdheid. Ik zou het programma zeker aanraden!”

Petra Thijs

Moniek

‘Het definiëren van de blauwdruk heeft mij ongelofelijk veel geholpen.’

“Voordat ik met Insight begon, paste ik me zo erg aan dat ik niet meer wist wie ik zelf eigenlijk was, wat ik wilde, wat belangrijk voor me was en waar mijn grenzen lagen. Dat gold eigenlijk zowat op alle levensgebieden.

Niet lang nadat ik had ontdekt hoogbegaafd te zijn, deed ik mee aan een online masterclass van Adrienne. Ik denk dat ik diep vanbinnen al wist dat het bewust zijn van mijn hoogbegaafdheid hele grote gevolgen zou hebben voor mijn leven. En dat dit het juiste moment was om geld en energie te steken in die transformatie.

Het definiëren van de blauwdruk heeft mij ongelofelijk veel geholpen. Toen dat ‘klaar’ was, besefte ik waarom zowel privé als in werk alles alleen maar energie kostte: ik was totaal niet volgens mijn blauwdruk aan het leven. Nu dient de blauwdruk als een kompas terwijl ik mijn nieuwe pad zoek.

Daarnaast is de community heel waardevol. De meet-ups het meest. Het is zo fijn om gelijkgestemden om je heen te hebben. Dat heb ik nooit gehad, althans niet bewust. Ik heb mensen leren kennen bij wie ik niet alles hoef uit te leggen of mijn woorden zorgvuldig hoef te kiezen, bij wie ik alle aspecten van mezelf kan laten zien, met wie ik een diepe verbinding voel.

Ik heb me los gemaakt van oude overtuigingen, patronen en mijn oude ‘identiteit’ als het gaat om werk. Ik ben weggegaan van mijn oude plek, heb besloten om als ondernemer te starten en ben begonnen zichtbaar te zijn ‘als mezelf’ in plaats van verscholen achter een functieomschrijving. Ik heb ook meer inzicht in wat ik wil doen in mijn werk, wat ik wil bereiken en hoe ik wil werken.”

Petra Thijs

Gert Jan

‘Ik vind het Valkuilen programma een goede start voor HB’ers om de zoektocht naar zichzelf te beginnen’

“Ik heb voor Gifted People gekozen omdat het wereldbeeld van Adrienne beter aansloot op mijn eigen wereldbeeld dan dat wat ik bij andere programma-aanbieders zag.

Valkuilen was voor mij een interessant programma. De hoofdstukken zijn lang genoeg om iets van diepgang te geven, maar niet zo lang dat je er niet doorheen komt. Sommige hoofdstukken trokken me iets minder en in andere hoofdstukken had ik graag nog wat dieper willen gaan. De stof heeft mij voldoende handvatten gegeven om zelf door te gaan op de onderwerpen waar ik nog niet klaar mee ben.

Aan het principe “Je kan een tijdje 200% gaan, dat is prima, maar daarna is het ook goed een tijdje 50% te geven. Daarbij mag 200% nooit de norm worden” heb ik veel gehad. Dat inzicht had me een burn-out kunnen besparen, denk ik. Het stuk over interesse in je werk behouden door middel van verdieping heb ik in mijn werk al toe kunnen passen en dat werd goed ontvangen.

Ik vind het Valkuilen programma een goede start voor HB’ers om de zoektocht naar zichzelf te beginnen en ermee aan de slag te gaan. Ik zou het programma zeker aanraden.”

Petra Thijs

Anna

‘Ik ben meer gaan luisteren naar mezelf en ik heb tools geleerd om actie te ondernemen op wat ik wil en nodig heb.’

“Insight kwam op mijn pad omdat ik vastgelopen was op school. Ik wilde graag een invalshoek van waaruit ik naar specifieke hulp kon zoeken. Het jaar ervoor had ik ontdekt dat ik hoogbegaafd ben, dus dat voelde als een goed beginpunt.

Ik bekeek het webinar en wist aan de hand van de toon en de manier waarop Adrienne het verhaal opbouwde intuïtief meteen dat dit traject voor mij bedoeld was. Een groot pluspunt was wat mij betreft ook dat ik er op mijn eigen tempo mee aan de slag kon gaan.

Over het besluit om me aan te melden heb ik niet getwijfeld. Wel vond ik het spannend om me op te geven voor een traject waar ik andere hoogbegaafden zou ontmoeten en wist ik totaal niet wat ik kon verwachten en in hoeverre de meet-ups middagen waren met een programma waaraan je per se deel moest nemen. Ik had niet kunnen bedenken dat er zo’n fijne en accepterende sfeer zou zijn.

De grootste verandering die Insight teweeg heeft gebracht is dat ik meer ben gaan luisteren naar mezelf en dat ik tools heb geleerd om actie te ondernemen op wat ik wil en nodig heb. En het heeft me geleerd hoe een groeiproces voelt, de tijd die het kost en de fases waaruit het bestaat. Toen ik begon, waren er best wat levensgebieden waar ik niet tevreden over was. Inmiddels gaat het supergoed. Ik durf nu echt opzoek te gaan naar oplossingen die bij mij passen en het is supergaaf om te merken dat er dan dingen op je pad komen.

Voor Insight twijfelde ik ontzettend aan alles wat ik zei. Het was bizar om tijdens de meet-ups te voelen dat ik ook sociaal kon zijn zonder continu bezig te zijn met nadenken of ik het zo gebracht had dat anderen het ook kunnen begrijpen. Het heeft me meer zelfvertrouwen gegeven door onder gelijkgestemden te zijn. Het voelt als of de tweede controlerende en oordelende laag van me af gesmolten is door de veilige groeiomgeving die Insight biedt.
Ik zou Insight zeker aanraden aan HB’ers die op zoek zijn naar een programma.”

Monique

Monique

‘Ik weet beter wie ik ben en wat ik nodig heb.’

“Ik liep al een tijdje met het knagende gevoel dat ik hoogbegaafd ben. Ook wilde ik graag dingen ophelderen uit mijn jeugd, die ik nog niet begreep. Daarom heb ik me aangemeld bij Insight.

Over de aanmelding heb ik wel even getwijfeld. Doorpakken en tijd voor mijzelf maken vond ik een uitdaging. Achteraf gezien ben ik blij dat ik meegedaan heb en heb ik absoluut wat aan Insight gehad.
Ik ben van baan veranderd, ik ben verhuisd en ik kom beter op voor mezelf op een goede manier. Ik weet beter wie ik ben en wat ik nodig heb. Daarbij overweeg ik nu voor het eerst sinds jaren om een eigen bedrijf op te richten. Ik ben nog niet waar ik zijn wil, maar ben wel gelukkiger dan eerst.
Ik geef Insight 4 sterren en zou het zeker aanbevelen!”

Gerda

Gerda | gerdahagenauw.nl

‘Ik ben me veel bewuster geworden van alle dingen waarvoor ik dankbaar ben.’

“Ik liep steeds vast in de ontwikkelingen die ik graag wilde realiseren. Ik durfde de echte stap niet te zetten en saboteerde mijn eigen proces om zo steeds weer terug te kunnen keren naar het veilige bestaande pad.

Ik kwam met Insight in contact door een vriend die het programma had gedaan en er echt stappen mee heeft gezet en zichzelf beter heeft leren kennen. Over de kwaliteit van het programma had ik dus geen twijfels. Ik heb wel even goed nagedacht over de investering. Ik wilde er zeker van zijn dat ik echt bereid was om er tijd voor te maken. Omdat het toch aan me begon te vreten dat ik steeds vastliep, heb ik heel bewust gekozen om blokken in mijn agenda te zetten en tijd te maken voor Insight.

Dankzij de kleine stapjes heb ik echt veel uit Insight kunnen halen. De daily practise heeft mijn leven meer kleur gegeven. Ik ben me veel bewuster geworden van alle dingen waarvoor ik dankbaar ben. Door acties te beschrijven kom ik steeds op een moment in de dag dat ik “klaar” ben. Dat geeft rust.

Ik zou Insight aanraden aan mensen die merken dat ze vastlopen. Zo zie ik bijvoorbeeld regelmatig mensen die veel meer kunnen dan ze zich realiseren. Voor deze mensen is Insight ook een aanrader.

Ik geef Insight 5 sterren. Er zit zoveel in! Ik heb nog niet eens alles eruit gehaald en zie eens wat voor stappen ik al gemaakt heb.”

Monique

Sam

‘Ik sta bewuster in het leven.

“Ik wilde mijzelf beter leren kennen en meer structuur in mijn leven krijgen. Over de deelname aan Insight heb ik best even getwijfeld. Ik was bang dat dit weer eens een nieuwigheid zou zijn waar ik vlug op uitgekeken zou raken. Mijn angst bleek gelukkig ongegrond.

Het Insight traject is een duidelijke formule rondom hoogbegaafdheid. Dankzij Insight sta ik bewuster in het leven en ben ik me bewuster van keuzes die niet bij me passen. Ik zou Insight absoluut aan andere hoogbegaafden aanraden en geef het traject 5 sterren.”

Paul

Paul

‘Ik heb mezelf beter leren kennen en kan mijzelf nu meer waarderen.’

“Via een advertentie op Facebook kwam ik bij de gratis masterclass terecht. Dat was voor mij de aanleiding om met Insight te starten. Ik heb wel even getwijfeld over de investering. Ik had eerder in vergelijkbare diensten geïnvesteerd en dat heeft mij financieel geen goed gedaan.

Voordat ik aan Insight begon, zag ik een gat tussen mij en mijn omgeving. Dat gaf me een gevoel van afstandelijkheid/arrogantie. Mijn doel met Insight was om uit te zoeken waar dit vandaan kwam.

Inmiddels ken ik mijzelf een stuk beter. Dankzij Insight heb ik meer inzicht in mijn eigen bedrading en zijn er zelfs bepaalde bedradingen weggehaald, alsof er een rieten mand uit elkaar werd gevlochten. Ik kan mijzelf nu meer waarderen en ik ben minder weerstandig geworden. Dat was hard nodig! Inmiddels heb ik de openheid gevonden om weer te gaan daten of in elk geval daar stappen in te zetten. Ik ken mezelf beter, en schaam me minder voor mijzelf.

Het meest waardevolle onderdeel van het programma was voor mij het eerlijk zijn over hoe ik over mensen in mijn omgeving denk. Dat kwam echt precies op het goede moment. Ik zou Insight zeker aanraden aan mensen die ervoor openstaan en geef het programma 5 sterren.”

hilde

Hilde Michiels

‘Ik sta sterker in mijn schoenen. Het is voor mij nu duidelijk dat ik hoogbegaafd ben en dat k daardoor anders ben dan anderen.’

“Voordat ik aan Insight begon, was ik op zoek naar meer inzicht in hoogbegaafdheid en hoe dat zich uit in mijn leven.  Ik wilde begrijpen waarom ik me vaak anders voel.

Ik koos ervoor om de masterclass te volgen en vond de manier waarop Adrienne hoogbegaafdheid benadert erg interessant. Ik was eerder langs geweest bij Exentra, maar gezien de psychologe die ik daar sprak zelf niet hoogbegaafd was, ben ik daar niet verder gegaan.

Na de masterclass besloot ik me aan te melden voor Insight. Ik heb wel even getwijfeld, omdat het de eerste keer was dat ik zo’n hoog bedrag in één keer investeerde in mezelf.  Achteraf ben ik blij dat ik meegedaan heb. Het meest waardevolle aan Insight was voor mij het journal: het opschrijven van de dagelijkse intenties en de wekelijkse evaluaties.

Ik sta nu sterker in mijn schoenen. De dingen die ik geleerd heb bij Insight helpen me bij het maken van keuzes in mijn leven. Zo is het voor mij nu bijvoorbeeld duidelijk dat ik een eigen praktijk wil uitbouwen, aangezien ik me niet kan vinden in loondienst.

Ik zou Insight zeker aanbevelen en geef het programma 4 sterren.”

John van den Berg

John van den Berg

‘Ik heb echt iets voor mezelf gedaan en gebruik de zelfkennis die ik heb ontwikkeld om beslissingen te nemen die goed voor mij zijn.’

“Ik was met de aanvang van de Corona pandemie in zwaar weer terecht gekomen. Na mijn scheiding en verlies van werk, huis en geld werd ik gedwongen om dieper en concreter zelfonderzoek te gaan doen. Mijn grootste uitdaging was om uit de overlevingsmodus te komen en om weer vol zelfvertrouwen en zelfvervulling aan het werk te kunnen.

In het Ebook herkende ik ontzettend veel van mezelf. Ik heb er toen voor gekozen om aan een masterclass mee te doen en heb me vervolgens aangemeld voor Insight. Vanwege de situatie waar ik in zat heb ik zeker wel even getwijfeld over de investering, maar achteraf gezien ben ik blij dat ik het gedaan heb.

Dankzij de constante stimulans door middel van mails, reminders en analyses heb ik gedurende Insight mijn eigen blauwdruk op kunnen maken. Ik pak hem er nog regelmatig bij en verbaas me dan dat ik dit zelf heb geschreven. Ik ben nu grotendeels gelukkig en vol goede moed. Als ik wegzink, lukt het me steeds beter om het tij weer te keren. Voor mij is Insight absoluut 5 sterren waard.”

hilde

Sarah Vlayen

‘Het meest waardevolle onderdeel van Insight vond ik het concept van werken vanuit je blauwdruk. Het is eigenlijk zo eenvoudig, zo logisch ook en toch… Als het daar al fout loopt geraak je nergens.’

“Insight kwam toevallig op mijn pad (als dat al bestaat) en het sprak me heel erg aan. Ik herkende me erin want ik worstelde met mijn rol in mijn huidige baan, en ik wist dat Insight me zou helpen. Ik zocht naar helderheid over wie ben ik en wat wil ik.

Ik heb maar heel even getwijfeld of Insight een goede investering zou zijn. En door corona had ik gelukkig de financiële ruimte om te investeren in mezelf.

Wat Insight me gebracht heeft? Ik weet nu veel beter hoe ik te werk moet gaan. Ik weet ook dat die blauwdruk o zo belangrijk is. En met de tools in het programma kan ik nu mijn weg vinden. Ik weet nu ook dat ik bij mijn huidige werkgever wel op mijn plaats zit qua omgeving, maar nog niet qua job-inhoud. Maar ik heb al ideeën hoe ik daaraan kan werken.

De blauwdruk is er, en die raakt goed ‘ingenesteld’. Bij elke stap komt nu de vraag: past dit bij mij? Is dit wat ik wil? Ik raad Insight dus zeker aan, ik vind het de investering meer dan waard en ik geef het programma dan ook 5 sterren.”

Valesca

Valesca

‘Dankzij Insight heb ik mijzelf beter leren kennen. Insight heeft me een kompas gegeven waarmee ik heldere prioriteiten kan stellen.’

“Toen ik de gratis masterclass keek, moest ik al na 4 minuten huilen van herkenning. Ik heb dan ook zo goed als niet getwijfeld of Insight de juiste keuze voor mij was. Ik kwam net uit een dal van 1.5 jaar waarin ik voor mijn gevoel tegen een burn- of bore-out aangelopen was. Ik stopte mijn negatieve gevoelens weg om anderen niet tot last te zijn. Mijn grootste uitdagingen voordat ik aan Insight begon waren om mijn emoties te herkennen, accepteren en verwerken. En dus ook om mijzelf te leren kennen, want ik had een groot deel van mezelf weggedrukt. Bovendien kampte ik met de uitdagingen die HSP met zich mee kan brengen. Dus: Welke gevoelens zijn eigenlijk van mij, en welke van een ander? En hoe kan ik daarmee omgaan?

Dankzij Insight heb ik mijzelf beter leren kennen. Ik was er vooraf van overtuigd dat iedereen zo snel dacht als ik en dat iedereen zich anders en eenzaam voelde. Alleen al het besef dat ik soms wat anders in elkaar steek dan anderen heeft mij heel veel gebracht. Ik probeer nu altijd dicht bij mezelf te blijven en dit ook naar de buitenwereld uit te stralen, omdat ik er (mede door de Q&A’s) heilig van overtuigd ben dat je dan ook het juiste aantrekt en het meest tot je recht komt. Ik heb tijdens Insight veel geleerd (over mezelf en van andermans verhalen) en weet zeker dat dit in mijn leven gaat terugkomen en dat het me in de juiste richting zal blijven sturen. Insight heeft me een soort kompas gegeven waardoor ik nu weet wat mijn prioriteiten in het leven zijn.

Ik voel dat we in een tijd leven waarin heel veel mensen zichzelf verliezen om te voldoen aan de maatstaven van het gros van de maatschappij. Maar ik geloof dat iedereen in zijn eigen kracht zou moeten staan. Dit traject draagt hier aan bij en dat is wat ik er mooi aan vind. Daarom geef ik Insight 5 sterren.”

hilde

Kevin Melchers

‘Op dit moment ben ik alweer ruim acht maanden aan het werk waarvan vijf maanden fulltime. Ik ben weer helemaal hersteld van mijn burn-out.’

“Ik zat in een burn-out en tijdens gesprekken met de huisarts ontstond het vermoeden dat er een relatie was met hoogbegaafdheid. Toen dit vermoeden bevestigd werd ben ik me gaan verdiepen en ben ik bij Gifted People uitgekomen. Na het lezen van het gratis ebook en de blogs heb ik mij aangemeld voor de masterclass. Direct daarna heb ik mij ingeschreven voor Insight omdat ik het gevoel had dat Insight wel eens de sleutel zou kunnen zijn om hieruit te komen.

Voor mij was hoogbegaafdheid helemaal nieuw. Daarnaast zat ik in een burn-out. Dus het leren hoe ik in elkaar zit, en daarbij ontdekken wat ik nodig heb, plus het herstellen van de burn-out, was toch wel de uitdaging. Maar ik heb de puzzel opgelost. Het meest waardevolle van Insight was voor mij dan ook de blauwdruk! Voor mezelf opschrijven wat ik wil en niet wil. Heel simpel eigenlijk maar dat heeft voor mij alle verschil gemaakt. Ook het stukje “egoïstisch” mogen zijn. Soms echt alleen maar even aan jezelf denken. Daar heb ik wel even aan moeten wennen maar dat zijn voor mij nu de meest waardevolle zaken.

De grootste verandering is dat ik van baan gewisseld ben. Daarnaast heeft het ook mijn denk- en zienswijze veranderd. Ik kan nu veel makkelijker relativeren. Ik kan beter duidelijk maken waarom ik op zaken reageer zoals ik reageer. Dat zorgt voor meer begrip bij mijn leidinggevende. Dit zorgt op z’n beurt weer voor meer rust bij mij omdat ik echt het gevoel heb dat men dit waardeert en er ook rekening mee houdt.

Bedankt dus voor alle uitleg en hulp bij het vinden wat echt bij mij past. Ik geef het Insight Programma dan ook 4,5 sterren.”

Andre van den Heuvel

Andre van den Heuvel

‘Insight heeft me heel erg veel opgeleverd. Vorig jaar was ik net gescheiden en lichtelijk in paniek en nu zie ik de toekomst met vertrouwen tegemoet.’

“Ik heb voor Insight gekozen omdat ik op zoek was naar een traject waarin ik alle onrust in mijn leven een plek kon geven. En waarmee ik mijn hoogbegaafdheid een plek kon geven. Maar ik was vooral op zoek naar een traject waarmee ik kon gaan bouwen aan mijn leven. Mijn grootste uitdaging was namelijk dat ik mijn dromen niet waarmaakte.

Ik ben aan de slag gegaan met Insight en ik maak nu stelselmatig tijd voor mezelf en heb een plan op basis waarvan ik werk. Insight paste hier perfect in, want in dit traject kon ik heel veel zelf doen en ook mijn eigen hoge tempo aanhouden.

Ik zou Insight aanbevelen aan iedereen die het nodig denkt te hebben. Het is namelijk een heel goed opgezet programma waar ik zonder problemen 5 sterren aan geef.”

hilde

Nick

‘Wat Insight me heeft opgeleverd? Concreet: een baan (die ik eindelijk leuk vind). En een blauwdruk, waardoor ik nu een goede koers heb, die ik erbij houd als ik weer eens te snel enthousiast word van ideeën van iemand anders (mijn valkuil).’

“Ik heb voor het Insight Programma gekozen omdat ik veel herkenning vond in de blogs van Gifted People. Ik had vragen en wilde antwoorden op mijn vraag of ik hoogbegaafd ben en wat dat voor me inhoudt. Daarvoor heb ik verschillende trainingen onderzocht en uiteindelijk voor Insight gekozen omdat ik hier de meeste herkenning vond.

Ook al was het een uitdaging om de investering bij elkaar te krijgen, ik ben blij dat ik in het programma ben gestapt. Ik heb namelijk meer geloof in mijn eigen kunnen gekregen doordat ik nu snap dat ik anders ben en daardoor een andere richting kan kiezen. Ik begrijp nu dat ik vroeger vaak vooropliep met ideeën en ik paste me aan aan de rest, die mij op dat moment niet kon volgen. Nu weet ik dat ik mijn eigen kompas mag volgen en dat ik me niet meer moet aanpassen aan anderen door afwachtend te blijven. Ik onderzoek nu sneller mijn ideeën. Het afgelopen jaar ben ik 2 bedrijven gestart en weer gestopt. Ik heb een nieuwe werkgever gevonden en na 3 maanden ben ik al gepromoveerd naar een nieuwe functie waar ik voor het eerst in 11 jaar werken elke dag met energie aan begin. Hoe mooi is dat!

Ik geef het Insight Programma dan ook 4 sterren en ik raad dit programma aan aan mensen die anders dan de gebaande wegen denken en zoekende zijn om energie te vinden in hetgeen ze doen. Hoe meer je erin stopt hoe meer je eruit haalt, je bent zelf aan zet.”

Andre van den Heuvel

Stefanie

‘Ik heb geleerd om vanuit positiviteit naar mezelf te kijken waardoor ik weer kan dromen en relativeren.’

“Eigenlijk ben ik uit pure nieuwsgierigheid bij Gifted People terecht gekomen. Ik zocht naar meer informatie over hoogbegaafdheid voor mensen die ik kende. Hoe meer ik las en keek, hoe meer ik bij mezelf herkende en hoe meer ik dacht dat hoogbegaafdheid ook op mij van toepassing kon zijn.

Eerder heb ik mij aangemeld voor programma’s van bedrijven die je aanbieden om te helpen. Keer op keer werd ik daarin teleurgesteld om dat ze me niet konden bieden wat ik nodig had en ook niet flexibel konden zijn om te kijken naar wat ik wel nodig had. Met deze ervaringen in mijn achterhoofd wilde ik niet weer teleurgesteld worden. De nieuwsgierigheid won gelukkig en ik ben ingestapt in het Insight programma.

Precies op het juiste moment, want ik was totaal het vertrouwen in mijn lijf en hoofd kwijt: wie ben ik, wat kan ik en wat wil ik? Ik wist het niet meer. Met Insight mocht ik me een jaar lang elke dag richten op wat ik leuk vind, wat me inspireert en wat goed is gegaan. Oefening baart kunst! Daarnaast heb ik goed leren herkennen wat me belemmert om positief te kijken en in welke valkuilen ik keer op keer stapte. Dit bewustzijn geeft mogelijkheden om weer te kiezen voor positiviteit.

Ten slotte sprak het me aan dat ik het programma in mijn eigen tempo, in mijn eigen omgeving en in mijn eigen tijd kon volgen. Ik had namelijk geen energie om middels afspraken met een ander te werken aan mijn ontwikkeling. Mijn blauwdruk is nu duidelijk en ik weet welke weg ik wil gaan. Een nieuw huis, een nieuwe cursus en het schrijven van mijn levensverhaal wat ik sinds kort heb opgepakt. Allemaal mooie ontwikkelingen die ik te danken heb aan Insight!

Ik geef het traject dan ook 4,5 sterren.”

hilde

Kristien

‘Het Insight programma heeft me bredere inzichten gegeven, mijn te’s die ik al jaren ervaar verduidelijkt en duiding gegeven over mijn kinderen. Een groot succes dus en een welgemeende dankjewel.’

“Een jaar terug zat ik in een heel andere situatie en zag mijn leven er heel anders uit. Sindsdien is er professioneel en privé best heel wat veranderd. Van doodongelukkig bij een heel foute werkgever tot zelf ontslag nemen en sindsdien terug een andere richting in die heel kort bij me staat. Die past bij mijn waarden en mijn visie. Ik geniet met volle teugen, ik krijg heel veel ruimte, ik word gehoord, ik kan veel betekenen, ik voel me zinvol bezig en dat maakt me veel gelukkiger.

Wat het Insight programma hieraan bijgedragen heeft? Heel veel. Ik leerde Gifted People kennen in kader van mijn zoontje. Iemand stelde me de vraag of mijn 4,5-jarige hoogbegaafd was. Ik las het ebook, schreef me in voor de masterclass en dat was zo professioneel en gaf zo veel herkenningspunten. Dat maakte dat ik de eerste keer zo’n investering deed.

De mooie structuur van het programma en de modules gaven me meer structuur, richting, houvast en vertrouwen en ik kon verder. Eerlijk gezegd heb ik het niet lang gebruikt, maar op het juiste moment ben ik er wel heel intensief mee aan de slag gegaan en het bracht me toen echt vrij snel bij de kern. Het heeft gewerkt en ik ben heel blij dat ik de toegang blijf behouden. Ik ga er zeker nog naar terug grijpen.

Door het Insight programma sta ik korter bij mijn waarden en daardoor ben ik een leukere mama, vrouw, vriendin en collega. Dank je wel en dit is zeker een aanbeveling waard!”

Robert-Jan Dijkman

Robert-Jan Dijkman

‘Insight heeft me een boel gebracht. Helderheid en waardevolle inzichten. Het heeft mijn voetjes op de yellow brick road gezet en het is nu aan mijzelf om verder te stappen.’

“Op het moment dat ik vastliep in mijn werk en tegen een bore-out aanliep, kwam ik in contact met Gifted People. Ik keek de masterclass, las het e-book en het klopte. Ik heb me meteen aangemeld voor het Insight-traject. Het was een flinke stap om zoveel geld te investeren in ‘Moi’ maar het was ‘t dubbel en dwars waard. De modules hebben geholpen omdat een brei van informatie gestructureerd samen is gebracht; heel verhelderend.

Ik ben weer in contact met mijzelf. Ik zie mijn maskers en gebruik ze ook enkel nog als het mij uitkomt. Ineens begin ik steeds meer correlaties te zien en moeilijke woorden weer te hergebruiken. Ik sta nu echt op het begin van mijn pad en ben de stapjes aan het zetten naar mijn eigen level of excellence ;).

Tijdens het Insight-traject heb ik ook zoveel leuke mensen leren kennen. Een boel inzichten opgedaan en veel informatie verzameld. Het was fijn om in de community te zitten. Ik heb ontdekt dat je ook leuke dingen kan en moet doen als je dit energie brengt en ontmoetingen tot stand brengen blijkt me ook echt energie te geven.

Als ik het Insight-traject sterren mag geven dan ben ik geneigd te zeggen 4 omdat alles altijd ruimte heeft voor verbetering. Maar ik kies toch de 5 want het heeft me zo veel gebracht. Alleen al de methodiek en de structuur heeft me echt geholpen. Daarom zeg ik ‘dank je wel!’”

hilde

Linda

‘Het meest waardevolle onderdeel van Insight vond ik de blauwdruk. Ontdekken wie ik ben, wat ik wil en wat ik leuk vind. Ik vond het niet alleen leuk om er mee bezig te zijn, maar het uiteindelijke overzicht gaf me zoveel inzicht!’

“Ik heb voor Insight gekozen omdat ik ontdekte dat ik hoogbegaafd ben en ik wilde weten hoe ik hiermee om kon gaan. Ook omdat ik merkte dat ik zoveel inzichten heb gemist in de afgelopen jaren. En ik dacht op dat moment na over mijn werk en of ik dat echt nog 20 jaar op dezelfde manier zou willen doen.

Ik hikte wel aan tegen de investering trouwens, maar ik herkende zoveel van mezelf in de masterclass en het e-book dat ik ervan overtuigd was dat dit het moment was om te investeren in mezelf. En ik ben zo blij dat ik dat gewoon gedaan heb, want Insight heeft het nodige bij me in gang gezet.

Inmiddels heb ik een coachingscertificaat behaald, waardoor ik op mijn werk als leidinggevende ook meer een coachende rol kan hebben en zet ik stappen om mijn eigen praktijk als coach te starten. Daarnaast ben ik verhuisd naar mijn droomhuis (zoals ik grotendeels had beschreven in de blauwdruk) en dat is geweldig!”

Eva Cox

Eva Cox

‘Tijdens de masterclass werd gevraagd om een score van 1-10 te plakken op mijn leven. Ik herinner me nog dat ik instinctief een 4 gaf. Daar zat ik dan met een 4 op 10. Was dat wat ik de rest van mijn leven wilde of zou ik de eerste stap nemen om dit te veranderen?’

“Ik volgde de gratis masterclass en herkende zo veel elementen uit mijn eigen leven. Ondanks dat er zoveel herkenning met hoogbegaafdheid was, kwam toch de twijfel of ik wel echt hoogbegaafd was. Wie dacht ik wel dat ik was? Ik was niet speciaal of voor grootsheid bestemd. Ik had mijn studies niet afgewerkt. De dingen die ik kon waren niet speciaal en iedereen kon dit toch?

Mijn hele leven lang had ik mezelf aangepast aan situaties. Ik was een mengeling geworden van tientallen personages uit boeken, series en films. Maar onderweg was ik mezelf compleet verloren. Ik hield mezelf ook klein. Grootse dingen waren niet voor mij weggelegd, want dit zou ik toch niet kunnen of iemand anders zou hier veel beter in zijn. Ik gaf al op voor ik aan iets begon. Ik speelde het altijd veilig en klein.

Daarnaast had ik ondertussen wat kleine successen uitgebouwd in mijn professionele leven, maar leek alles op automatische piloot te gaan. Mijn hele traject lag uitgestippeld, maar ik had mezelf nooit de vraag gesteld of dit nu was wat ik wilde en waar ik gelukkig van werd. Ook wilde ik iets bijdragen aan de wereld en een verschil maken, maar ik had niet het gevoel dat ik dit deed.

Met Insight besliste ik voor het eerst in mijn leven om in mezelf te investeren. Ik maakte bewust de keuze om mezelf niet kleiner te maken en om uitdagingen aan te gaan. Voor mij was Insight de eerste stap in het proces. Het was alsof ik toestemming kreeg om te zijn wie ik ben. Het gaf mij het gevoel dat het niet ridicuul is om de wereld te willen veranderen en dat mijn stem mag gehoord worden. Het Insight-traject zette mij aan na te denken over wat ik wilde in het leven en hiernaartoe te bewegen.

Zo maakte ik de stap om mij aan te melden voor vrijwilligerswerk. Dit heeft mij enorm doen groeien als mens, zelfvertrouwen gegeven en heeft zin toegevoegd aan mijn leven. Daarnaast waagde ik de sprong naar een nieuwe job. In deze functie was ik volledig mezelf, geen maskers, geen aanpassingen. Ik ben nu teamverantwoordelijke, een functie waarvan ik een jaar geleden zei dat het te hoog gegrepen was voor mij.

De community van het Insight-traject is voor mij ook een heel grote meerwaarde geweest. Het is een plaats met gelijkgestemden, die op een positieve en constructieve manier met elkaar omgaan. Het was een veilige plek om bezorgdheden en ideeën uit te spreken. Ik had een hele groep mensen die voor me supporterden en mij het beste wensten. Ik vond het geweldig om mijn successen te delen met de groep en te zien hoe anderen successen behaalden.

Ik geef het traject 5 sterren omdat het voor mij het juiste traject was op het juiste moment en het me heeft aangezet de nodige dingen in beweging te zetten. Bedankt dus voor het opzetten van het Insight-traject.”

Eva Cox

Eveline Sterk

De grootste verandering is denk ik het uitwerken van de blauwdruk in het insight traject. Nu weet ik eindelijk wat ik wil.
“Ik heb voor het Insight traject gekozen omdat ik zelf maar niet helder kon krijgen wat ik precies wilde in mijn leven. Ik had mijn baan al opgezegd, omdat ik geen voldoening en plezier haalde uit mijn werk. Maar ik wist niet wat voor werk dan wel bij me zou passen. Het voelde alsof ik geen doel had in mijn leven. Toen deed ik mee aan de masterclass en raakte ik ervan overtuigd dat het Insight traject ging helpen om dit vraagstuk op te lossen.

Ik twijfelde trouwens wel, want ondanks dat ik het gevoel had dat het traject precies was wat ik nodig had, was het natuurlijk toch onzeker of het me wel echt verder ging helpen.

Maar ik ben zo blij dat ik de uitdaging aan ben gegaan en ben gestart met het Insight traject. De grootste verandering kwam bij het uitwerken van de blauwdruk. Nu weet ik wat ik wil. Nog steeds niet precies natuurlijk, maar wel in grote lijnen en daar ben ik heel blij mee. En het wordt langzaamaan steeds meer werkelijkheid; ik ben begonnen met een nieuwe studie en loop daarvoor stage. Daardoor heb ik ook mensen ontmoet waarmee ik die interesse en passie deel, wat ik heel waardevol vind.

Ik gun anderen deze inzichten ook en daarom raad ik het Insight traject aan aan mensen die niet tevreden zijn met (een deel) van hun huidige leven en op zoek zijn naar helderheid over wat ze dan wel zouden willen. Ik heb die helderheid gevonden en daarom geef ik Insight een welverdiende 4,5 sterren.”

Rutger Wiersema

Rutger Wiersema

Door het insight-traject sta ik steviger in mijn schoenen en heb ik mezelf beter leren kennen. Ik weet nu dat ik me niet steeds hoef aan te passen aan de rest.
“Ik twijfelde nog of ik me in ging schrijven voor Insight omdat het een uitdaging was om het geld bij elkaar te krijgen én ik vroeg me serieus af of ik echt hoogbegaafd ben. Maar wat ben ik blij dat ik mee heb gedaan met dit fijne traject. Het heeft mij veel gebracht.

Ik heb altijd al het idee gehad dat dingen makkelijker gingen en dat ik een soort van anders was. Maar ik kon dit niet plaatsen. Nadat ik vorig jaar de Masterclass heb gevolgd had ik echt zoiets van ‘JA dit is het en dit ben ik’.

Door het Insight-traject heb ik mijzelf beter leren kennen en in combinatie met mijn andere coachingstraject heb ik het gevoel dat ik steviger in mijn schoenen sta. Daarnaast weet ik dat ik erop moet letten om mijn gevoel wel te volgen en me niet steeds aan te passen aan de rest. Dit heeft mijn leven veranderd, ten goede. En daarom geef ik het Insight-traject een mooie set van 5 sterren!”

Angela Vermeer
Angela Vermeer
Het insight traject is voor mensen die aan zichzelf willen werken en die snelle hersens hebben. Mensen die het gevoel hebben niet helemaal te passen in deze wereld zoals ze nu is.
“Ik kwam de masterclass tegen op Facebook en ik heb me ingeschreven. Ik herkende zoveel dat ik besloot met het Insight traject te beginnen. Ik was in een burn-out beland en therapie had nog niets opgeleverd.

Ik twijfelde aan het Insight traject maar besloot het toch te doen. Ik vroeg me namelijk af of ik het zou afronden, omdat ik het lastig vind om ritme te vinden in zo’n traject. Gelukkig maar dat ik besloot om het toch te doen, want wat het Insight traject me heeft opgeleverd is dat ik nu snap dat ik anders bedraad ben. Ik heb minder het idee dat het aan mij ligt allemaal en dat ik ‘slap’ ben in stappen zetten in mijn leven.

Bonus bij het traject: ik merk dat vooral de verhalen van andere deelnemers fijn zijn om te horen en ook de online sessies vind ik heel prettig. De herkenning en het begrip doen me goed. Ik voel me altijd lichter na zo’n sessie. De live meet-up in Utrecht vond ik ook bijzonder, gelijkgestemden ontmoeten heeft me echt geraakt.

Ik geef het Insight traject dan ook 5 sterren.”

Henry Poel
Henry Poel
Ik ben nu een jaar verder en op werkelijk elk vlak heb ik sprongen gemaakt. Ik ben gezonder, heb nieuwe mensen leren kennen, ik heb een opleiding gevolgd, mijn bedrijf ingeschreven, promotie gemaakt, maar vooral mijn persoonlijke groei is fantastisch.
“Ik heb onwijs genoten van mijn tijd in het Insight-traject. Als een razende ben ik door de modules gevlogen, waarbij de blauwdruk eigenlijk het meest essentiële was en is voor mij. Nadat mijn blauwdruk klaar was, is mijn raket vertrokken en die is nog niet geland.

Verbaasd ben ik over hoeveel je kan bereiken als je gericht de stapjes zet in de door jezelf uitgestippelde richting. Voor ik met het Insight-traject begon deed ik eigenlijk gewoon wat er op mijn pad kwam. Ik ben nu een jaar verder, maar op werkelijk elk vlak heb ik sprongen gemaakt. Ik ben gezonder gaan leven, heb fantastische nieuwe mensen leren kennen, ik heb een opleiding gevolgd tot coach, heb mijn bedrijf ingeschreven, ik heb promotie gemaakt, maar vooral mijn persoonlijke groei is fantastisch.

Ik ken mezelf door en door en ik ken mijn blauwdruk, mijn Why. Zelfs financieel ligt alles nog op plan. Je onderschat hoeveel je in 5 en 10 jaar gedaan krijgt als elke stap één stap in de juiste richting is. Maar zelfs hoeveel je in een jaar kunt bereiken is ongekend.

Vanaf nu ga ik mijn leven voor een groter deel wijden aan mijn Why, dan ben ik in mijn kracht, dan is werk geen werk meer. Het ligt zo dicht bij me. Dit had ik werkelijk waar een jaar geleden nooit gedacht en durven dromen. Dit was, kan ik wel zeggen, mijn beste jaar ooit en ik weet zeker dat ik nog mooiere tijden ga meemaken.

Hartelijk dank voor alles, want dit zijn van die momenten die vergeet ik nooit weer.”

Danielle
Daniëlle Nieuwelink
Insight heeft mij een nieuwe baan opgeleverd. Ik heb nu een functie die voor mij is gecreëerd en waar ik mijn talenten in kwijt kan. Insight heeft mij ontzettend geholpen om te accepteren dat ik die rare talenten heb en dat ik die mag en kan gebruiken.
“Een vriendin attendeerde mij op het ebook van Gifted People en door de gratis Masterclass was ik overtuigd dat dit traject mij kon helpen. Het snelle denken, mijn meerdere interesses en mijn grote nieuwsgierigheid naar alles werd in de Masterclass niet als raar bestempeld. Het werd zelfs omarmd en daar had ik ontzettend behoefte aan op dat moment.

Ik had een jaar daarvoor mijn werk uit mijn handen laten vallen. Ik zat volgens de huisarts toen nog net voor een burn-out, al denk ik eigenlijk dat het een bore-out was. Ik wilde per se niet terug naar dat werk, maar wist ook niet wat dan wel. Gelukkig kwam na een paar maanden het Insight-traject op mijn pad. Mijn grootste uitdaging was om trouw te blijven aan mezelf. Accepteren dat ik soms gewoon niet in het plaatje pas en dat het niet goed is om me steeds aan te passen aan mijn omgeving. Daardoor verloor ik mijzelf helemaal uit het oog, werd ik geen leukere versie van mijzelf en werd ik ontzettend onzeker.

Ik ben zo blij dat ik me aangemeld heb voor het Insight-traject. Het was een stevige investering, maar het heeft me zo veel opgeleverd. Ik durf mijzelf weer te zijn en mezelf te laten zien. Ik heb een nieuwe baan, waar ik mijn ei in kwijt kan en waar ik gerespecteerd word. Ik heb weer zelfvertrouwen en doe weer dingen die ik leuk vind zonder energie te verliezen. Ik heb veel meer energie dan een jaar geleden.

Aan de online community heb ontzettend veel gehad. Zo fijn om te lezen en te zien dat meerdere mensen met soortgelijke issues zitten. Verder kan je zien dat er heel veel werk in de modules is gestoken. Het traject zit goed in elkaar en ik ben heel blij met het respect dat de video’s uitstralen. Het is fijn dat ik na het einde van dit traject toegang houd tot de modules. Ik weet zeker dat ik er in de toekomst naar terug zal grijpen. Ik geef het Insight-traject dan ook 5 sterren.”

Veronique
Veronique
Mijn grootste uitdaging was om mijn lat wat lager te leggen. Ik hoef niet perfect voor anderen te zijn. Ik accepteer dat ik anders bedraad ben en vind dat oké. Ik ben het afgelopen jaar meer mezelf geworden en sta zelfverzekerder in het leven.
“Ruim 1,5 jaar geleden ben ik met mijn neus op de feiten gedrukt. Ik was overwerkt en mijn leidinggevenden en collega’s begrepen dat blijkbaar niet. Ik voelde me alleen staan op mijn werk en ik wilde mijn baan opzeggen. Ik vond dat ik, voordat ik drastische maatregelen nam, eerst mezelf moest “aanpakken”. Voor mezelf helder krijgen wie ik ben en voor mezelf staan. Hier had ik wel hulp bij nodig, dat wist ik wel. Per toeval zag ik de uitnodiging voor de Masterclass. En toen was het me snel duidelijk dat dit was wat ik nodig had.

Toen ik begon dacht ik dat mijn leven compleet anders moest en dat ik dan pas gelukkig en tevreden zou kunnen worden. Tijdens het maken van mijn blauwdruk kwam ik er gaandeweg achter dat ik “soortgenoten” miste. Ik heb een streep gezet onder alle vage kennissen en vrienden die veel van me verwachten maar waar ik weinig van hoefde te verwachten. Dat was een openbaring.

Verder dacht ik dat ik een andere baan wilde en dat het dan allemaal veel beter zou gaan. Nu denk ik ‘in mijn huidige baan doe ik eigenlijk best dingen die ik leuk vind’. Op het moment dat ik op mijn werk duidelijk heb aangegeven “tot hier en niet verder” ging mijn zon weer schijnen en zag ik dat ik eigenlijk best al ver was met het verwezenlijken van mijn blauwdruk. En ik had het niet eens door. Nu wel.

Ik leef nu ook veel bewuster en ben meer bezig met het “nu”. In het afgelopen jaar heb ik met behulp van het Insight-traject veel geleerd. Ik sta nu zelfverzekerd in mijn leven. Ik ben gewoon mezelf geworden en dat maakt me heel rustig. Hierdoor krijgen ook anderen de kans me echt te leren kennen en dat is ook fijn. Niet meer doen zoals ik denk dat het moet geeft mij innerlijke rust. Ook op het werk gaat het goed. Het vertrouwen in mij is terug en ik kan gewoon nee zeggen. Vooral als ik dreig overprikkeld te raken. Ik leg het uit en ze accepteren dat nu van me.

Ik zou dit traject aanbevelen aan eigenlijk iedereen die ervoor open staat en door het HB/HSP zijn in de problemen dreigt te komen. Het Insight-traject is ook voor mensen die niet goed in hun vel zitten en worstelen met het anders zijn. In ieder geval voor iedereen die alles uit zijn eigen leven zou willen halen en daar iets voor wil doen.

De hele coaching is heel laagdrempelig met eenvoudige tools die snel en gemakkelijk te implementeren zijn in het dagelijkse leven. Daarnaast heb ik veel steun aan de online coachingsessies gehad en de input van de andere deelnemers. Het vaststellen dat ik niet uniek ben in mijn zijn en in de zaken waar ik tegenaan loop is ook een hele verademing. Het heeft me gesterkt in het vertrouwen in mezelf.

Ik vond het Insight-traject absoluut de investering meer dan waard en geef 5 sterren.”

Edwin Lenderink
Edwin Lenderink
Insight heeft me meer zelfvertrouwen gegeven en geholpen in mijn zoekproces naar een passende functie. Binnen 3 maanden na de start had ik een duidelijke zoekrichting en na 8 maanden een superpassende functie op basis van mijn blauwdruk.
“Na een paar keer vallen en weer opstaan had ik, na 5 jaar recovery werkzaamheden na een zware burn-out, eindelijk een werkplek gemaakt waar ik lekker in mijn vel zat en waar ik voor het eerst in mijn carrière niet zelf weg wilde. Toen kwam er vanuit mijn werkgever een reorganisatie waardoor dit soort posities werden stopgezet. Om niet weer met eindeloos vallen en opstaan bezig te zijn met het craften van een fijne werkplek, ben ik me actief gaan oriënteren op hulpprogramma’s. Toen kwam de masterclass van Gifted People voorbij en ben ik ingestapt in het Insight-traject.

Het traject heeft me meer zelfvertrouwen gegeven en tools voor mijn eigen zoekproces. Dus niet “trail and error” of “vallen en weer opstan”, maar voordenken, richting zoeken, actie nemen en dan bijsturen richting nog beter. Daardoor had ik na 3 maanden een duidelijke richting en kon ik anderen mee laten denken/zoeken.

Gevolg: na 8 maanden kon ik starten in een superpassende functie. Op basis van mijn blauwdruk, heb ik ook de bakens binnen de gedefinieerde functie nog een beetje kunnen verplaatsen, zodat de functie nog beter ging passen. Ik zit nu lekker op een passende functie, met veel eigen gecreëerde taken, in een leuk team in een supermooi bedrijf, waar ik veel ruimte heb om mijn blauwdruk uit te leven en steeds een stapje verder vorm te geven.

Ik geef het Insight-traject 5 sterren en ik vind dit traject vooral geschikt voor iedereen die zich achter de oren krabt van: “Hé, wat is me nu WEER (again and again) overkomen”. Weet wel dat je het wel allemaal zelf door moet werken en doen, het is geen pasklaar antwoord of “zet hier maar het kruisje”. Het helpt jezelf, als je jezelf wilt helpen, maar het is geen quick and dirty oplossing.”

Chantal
Chantal van Kruijsdijk
Ik twijfelde of ik wel hoogbegaafd was, of ik wel slim genoeg was. Met de kennis van nu zie ik dat mijn hoofd anders werkt, ik denk sneller en in grotere stappen. Ik zie nu waarom anderen mij niet ‘snapten’, wat maakte dat ik dacht niet slim te zijn, maar dat ben ik dus wel.
“Via Facebook kwam ik bij de Masterclass terecht en zag ik veel herkenning. Na overleg met mijn manager ben ik het Insight-traject gestart omdat ik een nieuw ‘doel’ nodig had om naar te streven. Ik had tot 2,5 jaar geleden steeds wel een doel waar ik naartoe werkte, maar ineens waren mijn doelen ‘op’. Het leek even alsof ik mijn ‘plafond’ bereikt had, en dat al voor mijn 40e levensjaar.

Ik zat lang in dubio: accepteren dat het nu eenmaal zo was of op zoek naar een andere werkgever. Beide opties stonden me niet aan, dus ik kwam in een impasse. Hierdoor kwam er steeds minder uit mijn handen. Ik kwam nergens meer tot rust. Er moest iets veranderen, anders ging het mis.

Daarom ben ik erg blij dat ik het Insight-traject ontdekte. Ik kreeg inzicht, rust en kennis. Ik kan dingen nu een plek geven voor mezelf en ik heb weer een doel dankzij mijn blauwdruk. Daarnaast zag ik veel herkenning bij mijn zoontje, die nu ook getest is op HB. Ik zie zoveel beter waar hij tegenaan loopt en kan hem hopelijk beter helpen. Natuurlijk kan ik niet alles voor hem wegnemen, maar ik kan hem helpen om een fijnere schooltijd te krijgen dan ik zelf heb gehad.

Ik zou het traject aanbevelen aan alle mensen die zich herkennen in de kenmerken van hoogbegaafdheid zijn. In mijn ogen zijn dat vaak mensen die er niet mee te koop lopen dat ze hoogbegaafd zijn of het simpelweg niet weten, zoals ik. Acceptatie is al een proces op zich 😉.

Het afgelopen jaar heb ik zoveel gewonnen. Van inzichten tot een nieuw doel en zelfvertrouwen. Bedankt daarvoor! En de reis stopt nooit. Ik zal nog jaren profiteren van de tips & tricks en de werkwijze van het Insight-traject. Dit zal ik nog vele malen blijven toepassen. Want ik wil blijven groeien en leren, dat zit er nu eenmaal in.”

Eva Cox
Linda Brück
Ik had de advertentie van gifted people al diverse keren voorbij zien komen op facebook, maar steeds afgedaan als onzin. Tot ik hem op een ochtend toch aanklikte en een verhaal hoorde waar ik mezelf zo in herkende dat ik het niet kon geloven. Ik heb me direct aangemeld voor de eerstvolgende masterclass en daar ontdekte ik dat er hoop was.
“Toen ik begon het met Insight traject zat ik in een (door mezelf niet erkende) depressie, was ik mijn baan kwijt en wist ik niet wat ik met mijn leven aan moest. Ik dacht erover om weer in therapie te gaan, maar ik wist niet zeker of me dat wel antwoorden zou opleveren op de (levens)vragen die ik had. Wie ben ik, wat wil ik (gaan) doen etc. Ik ben dan ook voor mijn gevoel in het diepe gesprongen door me aan te melden voor Insight, met de gedachte dat ik altijd nog in therapie kon gaan als de coaching niet zou werken voor mij.

Het Insight traject heeft me zo geholpen. Ik heb inzicht gekregen in mijn anders voelen, oftewel de zijnskenmerken van hoogbegaafdheid waar ik me heel erg in herken. Ik vind het fijn om te weten waar patronen of kenmerken vandaan (kunnen) komen. Om duidelijkheid te hebben en ook om te weten dat het niet mijn schuld is dat ik me anders voel. Ik BEN werkelijk anders bedraad dan de gemiddelde mens. Kortom ik heb geleerd dat ik oké ben en dat hoogbegaafd zijn niet iets negatiefs of vervelends is (zoals ik het altijd had ervaren).

Mijn uitdaging was om te leren om te gaan proberen, meer te gaan “spelen” en mezelf en mijn passies te leren kennen. Daar had ik de modules voor om daar mee aan de slag te gaan. Die modules lopen goed in elkaar over en aan (extra) info geen gebrek. Wat dat betreft is het Insight traject erg compleet en fijn.

De community is ook echt top. Het is een veilige omgeving om ideeën en zorgen te testen of te uiten of om een ander eerlijke feedback te geven. Ik heb daardoor geleerd dat je vanuit eerlijkheid een veel prettigere (intiemere) relatie kan opbouwen met iemand en kan denk ik niet anders meer kan dan eerlijk zijn. Hoewel ik nog steeds wel selectief ben in hoeveel ik vertel, maar dat is wat anders dan een masker opzetten.”

Jacco Witte
Jacco Witte
Ik sta nu met meer zelfvertrouwen en zelfwaardering in het leven. Ik ben veel dankbaarder voor alles wat ik heb en ervaar en ik ben veel dankbaarder voor iedereen die in mijn leven is.
“Ik was zelf opzoek naar een opleiding tot (life)coach toen Gifted People en hoogbegaafdheid via Facebook op mijn pad kwam. Ik las toch maar even het gratis e-book en volgde de gratis masterclass. De masterclass was het laatste zetje dat ik nodig had. Ik vertrouwde op de integriteit en de professionaliteit en waagde ik de sprong.

Ik twijfelde wel over de investering, maar het Insight-traject kwam op het juiste moment. Ik was in die periode bereid om in mezelf te investeren. Gelukkig maar want ik ontdekte dat ik nog veel meer te leren had en ik was klaar om mezelf verder te ontwikkelen.

Mijn grootste uitdaging was om de discipline en moed te vinden om echt veranderingen in mijn leven door te voeren. Dat was een gevolg van gebrek aan visie en duidelijkheid. Ik wist niet wat ik moest doen en wat ik überhaupt aan het doen was. Nog steeds is dit een dingetje. Ik had de Why al wel en de What ook wel een beetje, maar nog niet de How en het vertrouwen.

Na het Insight-traject is mijn visie nu duidelijker dan ooit en ik heb mooie gelijkgestemden ontmoet en ben met ze bevriend geraakt. Ook ben ik gewaardeerd om wie ik ben en wat ik voor anderen heb kunnen betekenen. Ik vind mezelf niet langer vreemd of minderwaardig, wat toch ergens een overtuiging in me was. Het traject heeft een bijdrage geleverd aan de kwaliteit van mijn leven, mijn welzijn en welbevinden. Het heeft me nog meer een zetje gegeven in de goeie richting.”

Claudia
Claudia Koeleman
Nadat ik begon met het insight traject, is binnen een paar weken de zon weer gaan schijnen. Ik zat thuis met een bore/burn-out en door het insight traject heb ik mijn leven weer op de rails gekregen. Sterker nog, mijn leven is 180 graden gedraaid, in positieve zin!

“Mijn man zegt ‘Na 20 jaar heb ik een nieuwe vrouw’. In het begin had hij wel twijfels. Nu hij ziet hoeveel energie ik heb en hoe goed ik in mijn vel zit, ziet ook hij nu in hoe goed het Insight traject voor mij gewerkt heeft.

Dit traject is trouwens heel waardevol voor mijn hele gezin. Voor mijn man en ook voor mijn jongste twee kinderen. Zij zijn namelijk ook hoogbegaafd. Als ik alleen naar mezelf kijk: ik heb zóveel zelfkennis opgedaan, heb weer contact gemaakt met mijn gevoel en ik ben weer gaan staan voor mezelf. Ik heb weer maling aan de wereld. Dat had ik vroeger ook, maar het was nogal ondergesneeuwd, ik ben blij dat ik dat weer terug heb. Ja ik voel me anders, altijd al gevoeld, maar nu weet ik waarom en ik ben er trots op dat ik anders ben!

Al met al is het de investering dus dubbel en dwars waard geweest. Ik heb nooit getwijfeld, na de masterclass heb ik me (intuïtief) meteen aangemeld. Tijdens de masterclass liepen de tranen over mijn wangen van herkenning. Ik voelde: dit is mijn oplossing. Hier moet ik wat mee. En het is geweldig! Ik leer nog iedere dag, zo waardevol.

Mijn blauwdruk geeft mij helderheid en richting. En het is dynamisch, want regelmatig doe ik mijn levensanalyse en pas ik hem aan waar nodig. Dit is ook een mooie ‘erfenis’ uit het traject. Steeds weer even stilstaan bij mijn leven. Ik ben sowieso veel bewuster gaan leven en mijn leven is daardoor ook veel mooier geworden. Ik blijf mijn persoonlijke groei doorzetten, het voelt zó goed! Blijven groeien en leren.

Ik ben inmiddels ver gevorderd met mijn opleiding tot VA. Ik ben zo enorm trots. Ik heb al zoveel geleerd en nieuwe dingen gedaan. Met hulp van het Insight traject en de module ‘werk dat bij jou past’, heb ik dat allemaal uitgeschreven en ontdekt. En gedaan!

Ook heb ik bij Oersterk mijn level 1 certificaat behaald. Ik wil een combinatie maken met VA en Oersterk. Ik weet alleen nog niet hoe die combi uit gaat pakken, maar gedurende mijn ‘reis’ ga ik dat wel ontdekken. Ik ben onderweg, dat is het belangrijkste en ik laat me verrassen. Ik ben erg nieuwsgierig en benieuwd. Maar ik heb vertrouwen.

Dus ja, het Insight traject heeft mijn leven veranderd. Ik ben zo dankbaar dat dit op mijn pad kwam en dat Adrienne zo’n mooi programma heeft geschreven. Mijn leven is zoveel mooier geworden en ik ben zo enorm trots op mezelf. Ik durfde dat vroeger niet te zeggen (of te denken!) van mezelf, maar inmiddels durf ik dat wel. Dankbaar, trots, vertrouwen, zijn woorden die ik regelmatig in mijn mond neem. Als je me dus vraagt hoeveel sterren ik het traject geef dan zeg ik volmondig 5.”

Jacco Witte
Mariëlle
Tijdens het traject heb ik o.a. geleerd dat ik ook ergens uit kan stappen als de weg ergens heen leidt waar ik niet heen wil gaan. Ik voel me sindsdien enorm bevrijd en voel eindelijk de rust om een goede volgende stap in mijn loopbaan te maken.
“Voordat ik aan het Insight traject begon was mijn grootste uitdaging om beter om te gaan met gevoelens van mezelf en anderen. Net als hoe om te gaan met de kantoorpolitiek (in combinatie met hooggevoeligheid) en het sneller denken dan collega’s in de organisaties waarin ik heb gewerkt. Daardoor kampte ik met bore-out en snapte ik niet waarom zij niet datgene zien wat ik al lang gezien heb. Ook miste ik het werken aan een hoger doel, wat was ik nu dag in dag uit aan het doen? En voor wie? Wie hielp ik?

Gelukkig hoorde ik over de masterclass. De uitdagingen van hoogbegaafdheid, die naar voren kwamen in de masterclass, waren overduidelijk ook mijn uitdagingen. Het voelde alsof dit traject voor mij gemaakt was! Ik heb dus (bijna) niet getwijfeld en binnen een paar uur na de masterclass heb ik me aangemeld voor het Insight traject.

Ik ben zo blij dat ik mezelf aangemeld heb voor het traject want ik heb eindelijk het lef gevonden om mijn baan op te zeggen. Dit durfde ik echt al meer dan een jaar niet, maar nu ik het gedaan heb voel ik me zo bevrijd. En ik ben nu aan het onderzoeken wat mijn volgende loopbaanstap wordt (zeer waarschijnlijk als zelfstandige).

Ik ben nog niet klaar met het traject. Maar als ik zie wat er al voor mij veranderd is alleen door de eerste modules, dan heb ik er alle vertrouwen in dat de rest van het traject ook geweldig is. Wat ik ook gedaan heb is de online coachingsessies gevolgd. Daar krijg ik hele positieve energie van. Ik vind het fijn dat Adrienne antwoorden geeft op vragen, waardoor ze ons het vertrouwen geeft om je eigen pad te kiezen. Daardoor kon ik steeds weer door.

Ik geef het Insight traject 4 sterren vanwege de goede inhoud en de inspirerende online coachingsessies. Het is een supergoed traject!”

Jacco Witte
Nico de Vries
Ik beveel het insight traject aan aan alle mensen die zich herkennen in de quotes en vragen die gedeeld worden op de social media pagina van gifted people. Insight heeft me helderheid opgeleverd voor mijn normen en waarden, en een nieuwe baan!

“Ik volgde Gifted People al een tijdje op Facebook en ik had niet genoeg aan de quotes die daar gedeeld werden. Ik wist dat er meer te halen was voor mij en ik heb dan ook niet getwijfeld en heb me meteen aangemeld tijdens de masterclass. En ik had gelijk want ik heb zoveel gehad aan het Insight traject.

Mijn basis is bijgesteld en ik heb geaccepteerd dat ik anders “bedraad” ben en dus anders ben en doe. Dit heeft me helderheid opgeleverd voor mijn normen en waarden, en een nieuwe baan! Ik zocht naar een manier om me staande te houden in de maatschappij omdat ik anders dacht en deed. Dit werd lang niet altijd geaccepteerd en/of begrepen. Ik voel me nu sterker en ben me bewust van mijn snelheid van denken en handelen. Dat is een mooi verschil met de start van het traject en nu.

Ik heb eindelijk een basis waar ik zelf content mee ben en dat geeft een hoop rust. Ik geef het Insight traject dan ook 4,5 sterren.”

Jacco Witte
Petra
Het traject heeft me ontzettend veel opgeleverd. Het was fijn om te doen, om stil te staan bij hoe ik mijn leven wil inrichten. Ik heb veel geleerd en meer vertrouwen in mezelf omdat ik ook mezelf beter heb leren kennen. Een mooi gevolg is dat ik daardoor nu meer van het ondernemerschap geniet en ik mijn diensten beter kan verkopen.

“Ik herkende vrijwel alles van wat ik las over hoogbegaafdheid op de Gifted People website. Ik had mezelf nog nooit eerder als HB’er gezien. Althans, niet hardop. Toen mijn dochter getest werd en we erachter kwamen dat ze HB is, begon ik wel na te denken over mijn eigen jeugd en schoolcarrière en zag ik de parallellen.

Ik heb voor het Insight traject gekozen, omdat ik de noodzaak voelde om te onderzoeken wat mijn volgende stap zou worden en ik had daar handvatten bij nodig. Vanuit de herkenning die ik vond bij Gifted People had ik het vertrouwen dat het Insight traject mij kon helpen.

Ik heb daarom niet getwijfeld of het Insight traject een goede investering zou zijn. Ik snapte dat dit vooral een investering in mezelf was. Dat ik het zelf moest gaan doen. Het Insight traject is een hulpmiddel. Ik heb er elke week tijd aan besteed en het op mijn eigen manier gedaan zoals het voor mij werkte. Het is een naslagwerk geworden waar ik de rest van mijn leven profijt van ga hebben. Ik vond het bedrag van de investering ook prima passen bij het aanbod. Alles ziet er mooi en professioneel uit, de opbouw van het programma is logisch en er wordt veel waarde geleverd.

Ik geniet nu veel meer van het ondernemerschap, kan mijn diensten veel beter verkopen en heb veel meer vertrouwen in mezelf doordat ik mezelf beter heb leren kennen door dit traject. Heel veel dank daarvoor en als ik 1 tot 5 sterren voor het traject mag geven dan geef ik er 6!”

Brigitte Kool
Brigitte Kool
Door het insight traject ben ik nu veel vaker bezig met mezelf bewust observeren en heb ik meer herkenning gekregen in hoe dingen voor mij werken. Ik stel mezelf vaker vragen voor ik enthousiast ‘ja’ of ‘nee’ tegen iets zeg. Ik heb veel geleerd van de valkuilen en herken bepaalde patronen die ik nu ook meer in het licht kan zetten of benutten.

Ik heb voor het Insight traject gekozen omdat ik zoekende was naar mijn nieuwe doel en mezelf herkende in de masterclass en het e-book en daar meer over wilde weten.

Voordat ik instapte twijfelde ik nog wel of het traject een goed investering voor me zou zijn en of ik echt aan de regelmatige planning voor mezelf toe zou komen. Toen ik startte was ik net uit een samenwerkingsverband gestapt en daar voelde ik me energieloos en ellendig over. Ik had veel vragen, wilde weer energiek aan het werk en vroeg ik me af of dit het dan wel waard zou zijn. Of ik het bedrag niet beter in mijn huishouden kon stoppen en met zelfhulpboeken aan de slag kon gaan. Gelukkig heb ik doorgezet want toen ik de knoop door had gehakt, had ik geen last meer van die twijfels.

Hoewel ik twijfel of ik hoogbegaafd ben of niet, ben ik er wel van overtuigd dat ik anders bedraad ben dan veel mensen om me heen. Ik benut dat stukje nu meer en ik denk meer aan mezelf, terwijl ik me voorheen aan probeerde te passen. Wat nooit goed lukte.

Waar ik heel blij mee ben is dat ik inmiddels in mijn werk nu echt een top combinatie van zekerheid, flexibiliteit en wisselende opdrachten heb die elkaar goed aanvullen. Opdrachten die ik interessant vind en die ook zorgen dat de rode draad, die er al jaren is, helemaal benut wordt. Mijn bak aan energie zet ik zo optimaal in en ik heb nog scherper hoe ik opnieuw oplaad. Het Insight traject heeft mij geholpen om dit helder te krijgen. “

Jacco Witte
Douwe
De coaching heeft mij veel inzicht en herkenning gegeven. Veel van wat aan bod komt, had ik nog nooit zo bekeken. Nu herken en begrijp ik het en daarmee begrijp ik ook meer van mezelf. Ook fijn is dat ik nu weet dat ik dus niet zo ‘raar’ ben.

“Ik heb me aangemeld voor het Insight traject omdat ik rondliep met vragen waarom ik vastliep in werk, relaties en sociale contacten.

Mijn uitdaging was om weer in beweging te komen. Om de motivatie te vinden om mezelf weer omhoog te tillen en op een pad te zetten.

Voor ik me inschreef voor het traject twijfelde ik wel. De twijfel zat in het label hoogbegaafdheid. Ben ik dat wel en heb ik dan wel iets aan de coaching. Overigens maakt dat nu helemaal niet meer uit. De coaching helpt en daar gaat het om.

Het resultaat: ik ben weer in beweging gekomen. Ik kijk anders naar mezelf en zie dat onderdelen die ik eerst niet in het plaatje betrok er wel bij horen en ermee te maken hebben. Dat maakt dat ik mezelf milder beoordeel en beter begrijp.

Ik raad het Insight traject dan ook aan iedereen aan die het idee heeft dat anderen vaak anders tegen zaken aan kijken en die niet goed weten waarom dat verschil er is.

Het gaat wisselend en ik ben niet altijd even veel met de coaching bezig als ik van mezelf zou moeten, maar ook dat is oké. Ik neem de tijd en dat kan ook want ik blijf toegang houden tot het traject. Dikke pluim voor het Insight traject, ik geef het 4,5 sterren.”

Jacco Witte

Rob Verdoold

 

Ik heb veel over en van mezelf leren kennen en geweldige inzichten opgedaan over hb. Hierdoor ben ik anders gaan doen en heb ik andere beslissingen kunnen nemen.

Toen ik meedeed aan de masterclass herkende ik zóveel van de HB kenmerken dat ik voelde dat ik me aan moest melden voor het Insight traject. Ik heb mijn twijfels vervolgens wel gehad, maar gelukkig heeft Adrienne mij het zetje de juiste richting op gegeven. Ik heb mijzelf veel beter leren kennen en mijn zelfvertrouwen is hierdoor óók sterker geworden. Precies wat ik nodig had. 

“Ik twijfelde nog even aan de investering, want iets wat goed voelt, geeft nog niet meteen de zekerheid dat het daadwerkelijk wat op gaat leveren. Het raakte ook meteen een van mijn grote uitdagingen in het leven: vertrouwen op mijn intuïtie. Ik twijfelde overigens niet aan Adrienne en het traject, de twijfels waren er vanuit mijzelf, diepgeworteld door verleden en verhalen.

Er is inmiddels zoveel veranderd. Ik durf tegenwoordig uit te spreken dat ik HSP en HB ben. Ook durf ik het gesprek aan te gaan om uit te leggen dat HB niet alleen maar een hoog IQ betreft. Het traject heeft mij inzichten in mijzelf en mijn manier van handelen en denken opgeleverd. Deze zijn zó waardevol dat ik bewust ben van mijzelf en mijzelf en mijn gedachtes onder controle heb. Ik ben me ook steeds beter bewust van mijn negatieve HB gedrag en valkuilen en kan het dus anders doen dan ik altijd deed. Veranderingen zijn op komst. De toekomst is open, waar ik mensen voor nodig dacht te hebben kan ik het allemaal zelf en ga ik het gewoon doen.

Het traject heeft mijn verwachtingen overtroffen. De online leeromgeving, de website, de coachingsessies, persoonlijke reacties op e-mails geven de juiste mogelijkheden op jouw eigen gewenste begeleiding. En ik ben ontzettend blij dat ik deze kennis en inzichten op heb gedaan, want ik kan het ook gebruiken bij mijn kinderen. Ik kan mijn zoons nu ‘coachen’ en begeleiden als vader. Ik ga ervoor dat ik er op deze manier voor kan zorgen dat mijn jongens geen of in ieder geval veel minder last gaan hebben van dezelfde valkuilen als ik ingestapt ben.

Ik ben dankbaar voor deze geweldige reis. Ik zal zeker nog teruggrijpen naar de modules, want ik ga ze zeker nog nodig hebben. Ik ben blij dat ik Gifted People ’toevallig’ op Google tegenkwam en zo mijzelf beter heb mogen leren kennen.”

Jacco Witte
Sebastiaan Dorgelo
Ik had een zetje nodig en wat begrip en (h)erkenning. Iemand die mijn valkuilen begreep en er doorheen zou prikken. Insight kwam eigenlijk ‘toevallig’ op mijn pad, toen ik daarover aan het nadenken was. Na de gratis masterclass dacht ik ‘dit kan geen toeval zijn, dit moet ik doen’.

“Het Insight traject en de online coachingsessies zijn zeker het zetje geweest dat ik nodig had om in te zien dat de weg die ik bewandelde nergens heen ging en dat ik eindelijk eens de regie moest nemen over mijn eigen leven.

Jammer dat ik daarvoor eerst bijna 50 moest worden, maar ik ben nu tenminste op weg naar het creëren van het leven dat ik wil leven en dat voelt supergoed! Ik ben allemaal dingen aan het doen die ik nooit heb gedurfd of die ik had ‘afgeschreven’ en leer daar elke dag van. Elke dag zie ik het leven dat ik wil om me heen ontstaan, allemaal omdat ik het uiteindelijk toch heb aangedurfd om de handschoen op te pakken.

Er is nog enorm veel te doen en, in tegenstelling tot een jaar geleden, zie ik daar niet tegenop; integendeel! Ik heb er alleen maar zin in. Ik kijk nu naar manieren om iets WEL voor elkaar te krijgen in plaats van te zoeken naar redenen om het niet te (hoeven) doen/waarom iets niet kan.

Inmiddels ben ik ervan overtuigd dat alles kan. Echt alles. Maar het gaat erom wat ik WIL. Op die vraag had ik nooit een antwoord. Dacht ik. Nu wel. Ik heb in mijn leven zo’n beetje de hele zelfhulpbibliotheek doorgewerkt, maar ik had het dus allemaal voor kennis aangenomen. Er een beetje aan had gesnuffeld, maar er nooit echt iets mee GEDAAN.

Terugkijkend op het afgelopen jaar, zie ik dat er onwijs veel gebeurd is. En dat is wel in gang gezet doordat ik me door de eerste modules heb gewerkt. Die eerste modules waarbij ik dacht; fuck, dit heb ik al zo vaak gedaan en ik weet toch niet wat ik wil en dit gaat bij mij niet werken en ik wil 6 miljoen dingen en… en… en… Totdat ik dacht – mede geholpen door de coachingssessies – tja; als ik niet in beweging kom, gaat het dus niet gebeuren. En waarom mag ik niet gewoon dromen? Waarom zouden mijn dromen te groot, te irrealistisch en onmogelijk zijn?

Wat als mijn dromen nu eens wel waarheid zouden kunnen worden? Wat zou ik daarvoor moeten doen? Wat zou ik kunnen doen? Wie zou ik moeten worden? En daar ben ik nu dus druk mee bezig. Soms pak ik de modules er nog steeds bij, schrijf ik weer stukjes af, of lees het terug, wijzig dingen. En zo wordt het steeds completer. Ik ben dus heel blij dat ik toegang blijf houden tot de modules.”

Sandra Witteman-min
Sandra Witteman
Ik heb gekozen voor het insight traject omdat ik begreep dat dit traject ook passend is voor mensen die heel veel leuk vinden, maar daarin geen keuze kunnen of durven maken.

“Afgelopen jaar is door omstandigheden geen makkelijk jaar voor mij geweest, maar ik heb wel heel erg veel geleerd over mezelf. Het Insight traject heeft daar een belangrijk deel aan bijgedragen.

Mijn grootste uitdaging was dat ik niet wist wat ik voor werk wilde doen. En dat ik bang was om geld te investeren en dan weer heel snel uitgekeken te zijn. Het grappige was dat ik niet twijfelde over het Insight traject. Het voelde goed en dat was het ook.

De grootste verandering van het afgelopen jaar, waar Insight ook aan bij heeft gedragen, is het geloof in mezelf. Geloof in mijn eigen kunnen, dat ik iets kan wat een ander niet kan en dat ik iets moois heb bij te dragen aan deze wereld. Het traject heeft me nog meer inzicht gegeven in mezelf, wat ik leuk vind, wat ik belangrijk vind, waar ik voor sta en vooral waar ik voor wil gaan.

Ik kijk nu met een heldere blik naar de stip op de horizon, of eigenlijk meerdere stippen. Want als multipotentional heb ik niet genoeg aan 1 ding en dat is ook goed. Maar ik heb wel focus hierin gekregen.

Ben erg dankbaar voor het traject (dat ik 5 sterren geef) en alle inzichten die ik daardoor gekregen heb. Mijn proces gaat door, want ik ben er nog niet, maar in mijn rugzakje zitten nu hele mooie gereedschappen om mee verder te werken.”

Jacco Witte
Fedor
Ik had erg de behoefte om terug te komen bij mezelf en dit op een of andere manier ook te benoemen. Dat was wat het insight traject me bood. Hiermee kon ik de periode van “wat is er mis met mij” afsluiten en beginnen met een nieuwe (herstel)periode “wat is er ook alweer bijzonder aan mij?”

“Een kennis stuurde mij de link naar Masterclass door, omdat ze mij hierin herkende. Het kwam precies op het goede moment; ik had net járen van zelfonderzoek achter de rug, vanwege een bore-out.

Zoals Adrienne vaak noemt: nieuwsgierigheid is belangrijk en soms zelfs leidend. Dat heb ik van nature ook meegekregen en daarom onderzoek ik alles waarvan ik denk dat het nodig of interessant is. Zo ook mezelf. Dit traject sprak dus me meteen aan, omdat ik door deze onderzoeken mezelf zo langzamerhand steeds minder begrepen voelde door de omgeving.

Ik hoopte dat het Insight traject me zou helpen om terug te komen bij mezelf, te snappen wat de reden was van de bore-out en het beantwoorden van de (hele leven doorgaande) vraag: wat is mijn missie en wat wil ik doen met mijn talenten?

Dat is gelukt: ik ben inderdaad weer bij mezelf terugkomen, bij het wijze kind in mijzelf. De twijfels zijn weggesmolten en dat voelt weer heel goed. Ik ben nu elke dag bezig met dingen die me interesseren en ik kom zo hier en daar projecten tegen die voor mij geschikt zijn.

Voor mij was de inrichting van het traject eigenlijk perfect, omdat ik van nature gewend ben alles op mijn eigen manier te doen en daarvoor krijg je veel ruimte. Dat vond ik erg prettig. Het Insight traject is vooral voor jezelf. Ik beveel het traject dan ook aan aan iedereen die analytisch en systematisch zichzelf wil onderzoeken om te kijken hoe hij/zij verder wil gaan en ook om te bekijken wat er tot nu toe gebeurd is.

Ik geef het Insight traject 4,5 sterren omdat de training op alle fronten goed in elkaar zit en omdat ik het ongelooflijk vind hoe Adrienne tijdens de online coachingsessies al die vragen steeds beantwoordt en de snelheid waarmee ze dat doet. Ik heb haar nog nooit met een mond vol tanden zien staan. ;-)”

Jacco Witte

Sara

Ik heb voor het insight-traject gekozen omdat ik hoopte op een positieve verandering. De kosten waren wel even een drempel, vooral omdat ik niet gewend ben zulke bedragen uit te geven en al helemaal niet aan mezelf. Maar het traject heeft mij in beweging gezet en waardevolle veranderingen in gang gezet.

“Ik heb voor het Insight-traject gekozen omdat ik hoopte op een positieve verandering. In het najaar van 2018 kwam ik namelijk met een burn-/bore-out thuis te zitten. Het opbranden was onderdeel van een patroon dat al jaren in mijn leven bestaat. Nadat vanuit mijn omgeving hoogbegaafdheid geopperd werd, begon dat idee te leven. Ik heb mezelf aangemeld voor de masterclass en de herkenning die ik daarin vond gaven me hoop.

Het Insight-traject leek me een kans om mijn patronen beter te begrijpen en te kunnen doorbreken en mijn toekomstperspectief te verbreden, na het jaren vooral te hebben vernauwd. De kosten waren wel even een drempel die me aan het twijfelen bracht. Niet omdat het traject de investering niet waard zou zijn natuurlijk! Maar gewoon, omdat ik niet gewend ben zulke bedragen uit te geven en al helemaal niet aan mezelf.

Ik merk dat het Insight-traject mij in beweging heeft gezet. Mijn belemmerende overtuigingen staan niet meer onvermurwbaar in de weg van mijn intenties, dromen en acties. Er komen zowaar helpende overtuigingen om de hoek kijken. Dat is voor mij een erg waardevolle verandering.

Het Insight-traject is in mijn ogen vooral geschikt voor mensen die zich herkennen in de algemene omschrijving van hoogbegaafdheid én daarbij de gedrevenheid voelen om zichzelf rond dat thema beter te leren kennen en te ontwikkelen. De online omgeving van het traject is gemakkelijk in gebruik. Het klankbord in de vorm van de online community houdt het traject levend en brengt verdieping. Daarnaast vind ik het prettig dat deze vorm mogelijkheden schept zonder verplichtingen. Hetzelfde geldt voor de online coachsessies; het is fijn om geïnspireerd en geadviseerd te worden zonder per se zelf vragen te moeten stellen of publiekelijk antwoord te hoeven geven. Ik vind het traject dan ook waardevol (5 sterren) en ben erg blij dat ik toegang blijf houden tot de modules.

Adrienne heeft een diepe indruk op me gemaakt met haar ervaringsdeskundigheid, veerkracht, positivisme, attent zijn en professionaliteit. Het lijkt haar soms gemakkelijk af te gaan. Van wat ze vertelt over waar ze vandaan komt, lijkt me de weg die ze heeft bewandeld (en geklauterd, beklommen) echter alles behalve de minste. Dat maakt wat ze doet voor mij nog bijzonderder dan het al is. Ze zet een ontzettend sterk voorbeeld neer.”

Jacco Witte

Anoniem

Wat een rollercoaster was het! En dat gaat nog wel even door verwacht ik. Mijn bedrijf begint nu écht vorm te krijgen en ik ontmoet nu ook de juiste mensen.

“Toen ik met het Insight traject begon, wilde ik er voor mezelf vooral kracht uithalen in plaats van dat ik mezelf bleef verdedigen of het gevoel had dat ik moest veranderen. Ik wist dat er op het gebied van werk echt iets moest veranderen, want ik liep steeds tegen hetzelfde aan. Half in een burn-out wist ik dat het niet langer meer zo kon. Alleen al de gedachte aan een nieuwe baan met een baas die me zou vertellen wat ik moest doen wurgde me bijna.

Toch heb ik nog wel getwijfeld of Insight een goede investering voor me zou zijn, vooral omdat ik twijfelde of ik wel hoogbegaafd ben. Ik herken mezelf namelijk niet in alles, maar dat bleek helemaal niet erg te zijn. Het traject geeft namelijk sowieso houvast en food for thought, ook als je nog twijfelt over het HB-zijn.

Voor het Insight traject was ik al ‘in gang gezet’ en o.a. door het traject heb ik nét dat stukje zelfvertrouwen gekregen om door te zetten. Nu ben ik trots op mijn eigen trainingsbureau, waarmee ik anderen help met het “anders zijn”. En dat is prachtig.”

Simone van Tongeren-min
Simone van Tongeren
De grootste verandering is dat ik enorm veel zelfinzicht heb vergaard en daardoor nu de juiste keuzes kan maken waar ik achter sta.

“Toen ik met het Insight traject begon, wist ik nog maar een jaar dat ik hoogbegaafd ben. Ik wilde graag meer leren over hoogbegaafdheid en wat het voor mij betekende. Ik vond het namelijk vervelend om het stempel te hebben en ik hoopte dat ik kon ontdekken wat het mij kon brengen en hoe ik het kon gaan zien als een gift.

Op het moment dat ik de online masterclass zag, besloot ik me aan te melden voor het traject. Je weet natuurlijk nooit of het het waard is, maar dit voelde goed. Het Insight traject heeft er (mede) voor gezorgd dat ik nu sta waar ik blijkbaar wilde staan. Dat ik keuzes heb gemaakt waar ik achter sta.

Op een Insight meet-up werd duidelijk dat ik weet wat mijn droom en passie is. Ik ben dankbaar dat ik dat weet. Ik heb bewust en onbewust enorme stappen gemaakt, waardoor ik meer zelfkennis heb vergaard en dus meer zelfvertrouwen heb gekregen. Daardoor ben ik veel verder dan vorig jaar, toen ik begon.

Ik vind het fijn dat er zoveel informatie in de leeromgeving staat, waar ik altijd toegang tot heb. Niet alleen wat hoogbegaafdheid (als stempel) betekent, maar ook de valkuilen. Daarnaast is er ook informatie voor ondernemers. Het Insight traject was een hele mooie opstap/basis om mijn HB en HSP te ontwikkelen. Dat is uiteindelijk onbetaalbaar 😉.”

Jacco Witte
Martine Braal
Het insight traject heeft me heel veel kennis over mezelf gegeven en vooral ook over mijn dochter (6 jaar oud). Ik kan nu meer dingen van mezelf accepteren en ik vind het ook heel belangrijk dat ik dat door kan geven aan mijn dochter.

“Ik kwam het ebook over hoogbegaafdheid tegen op het moment dat ik op zoek was naar informatie voor m’n dochter. Tijdens het lezen van het ebook herkende ik veel van mezelf en ben ik op zoek gegaan naar meer informatie. Die informatie vond ik op de website van Gifted People en het Insight traject voelde meteen als een goede keuze

Dat ging overigens niet zonder slag of stoot. Mijn grootste uitdaging was het feit dat ik geen idee had dat ik hoogbegaafd zou kunnen zijn. Ik heb me altijd heel erg dom gevoeld, dus had niet het idee dat dit voor mij ook van toepassing was. Ik heb me altijd een buitenbeentje en eenzaam gevoeld. Deze gevoelens wilde ik mijn dochter besparen. Nu kan ik haar vertellen dat ze dan misschien wel anders is, maar dat dat niet erg is en dat er anderen zijn zoals zij.

Wat voor mij heel fijn was aan het Insight traject zijn de online coachingsessies en de online leeromgeving. Fijn dat ik het nog terug kan kijken, dan kan ik er in de toekomst nog eens mee aan de slag gaan. En ik vond de community ook erg fijn. Deze groep zorgde ervoor dat ik me voor de eerste keer in mijn leven niet meer alleen voelde. Dat was bijzonder waardevol!”

Emmy Schuin-min
Emmy Schuin
Door het insight traject weet ik nu beter wat ik nodig heb; waaronder tijd om even helemaal tot mezelf te komen en al het geleerde werkelijk te integreren in mijn dagelijks leven. Het is vreemd om te beseffen dat ik 50 jaar van mijn leven niet heb geweten hoe ik leer en op wat voor manier ik anders ben. Nu ik dit inzicht heb kan ik me hier steeds bewuster van worden. Er is binnen het insight traject acceptatie voor mijn anders zijn, omdat het vanuit een ander denkkader benaderd wordt. Nu ik kennis heb van mijn beelddenken, dyscalculie en mijn snelle creatieve denken, ben ik steeds meer in staat om werkelijk mijn passie te volgen en kan ik mijn leven op een positieve manier vorm geven.

“Ik ben al enkele jaren ernstig ziek door een zeer ernstig verwaarloosd B12 tekort waardoor o.a. B12 dementie is ontstaan. Het wegvagen van mijn cognitieve vermogens en de moeite met de juiste woorden te vinden, maakte dat ik me heel onzeker ging voelen. Ooit had ik wel eens van een coach gehoord dat ik hoogbegaafd ben, maar dat had ik weggelachen want ik voelde me erg dom.

In 2018 was er een melding op Facebook van het Insight traject en dat sprak me meteen aan. Ik voelde dat mijn spraak en mijn cognitieve vermogens langzaam begonnen terug te keren. En aangezien ik vanuit een holistische visie mijzelf wil helen, wilde ik dit onderzoeken. Dus stapte ik het insight traject in met de vraag:

‘Kan ik nog leren? En zo ja hoe leer ik dan?”

In het begin vond ik het zwaar, zo ziek zijn en tegelijkertijd proberen te studeren. Maar al gauw kwam het besef dat ik topdown leer. Doordat ik toegang had tot al het lesmateriaal en ik zelfstandig op mijn eigen tijd en kunnen kon werken aan de modules, had ik de vrijheid om op mijn eigen unieke manier het traject te volgen.

Ik heb veel persoonlijke groei mogen doormaken doordat ik nu ineens helder kreeg waarom ik anders ben dan andere mensen om mij heen. Hierdoor ontstond zelfkennis. Ook was er het besef dat ook al ben ik ziek, ik toch een zinvol leven kan creëren door te gaan doen wat voor mij belangrijk is zoals mijn grootste passie schrijven en koken. Nieuwe dingen creëren, ontdekken en onderzoeken. Het bleek allemaal mogelijk en te combineren met mijn ziek zijn.

Er is nu ook acceptatie ontstaan dat mijn ziek zijn een belangrijk onderdeel is van mijn nieuwe leven en dat ik daarvoor een scootmobiel nodig heb. Dat is voor nu de beste optie. In plaats van hard/gedisciplineerd door te moeten, ben ik in de zachtheid en in mijn eigen bedding thuis gekomen.

Wat het insight traject mij heeft opgeleverd is zelfkennis, zelfwaardering en zelfliefde. Een goed stevig fundament waarop ik verder kan bouwen. Door de blauwdruk en de stappen die in de modules staan, kan ik nu zelfstandig verder werken aan mijn persoonlijke groei en zingeving in mijn leven.

Het Insight traject geeft inzicht en is geschikt voor iedereen die nieuwsgierig en gedreven is om zichzelf beter te leren kennen. Die zich wil verbinden met zijn/haar zielsmissie en daarvoor bereid is zich open te stellen en het onverwachte durft aan te gaan.

Ik geef het traject 5 sterren omdat het beknopt, volledig, duidelijk en inzichtelijk is. Het was fijn om daarnaast ondersteund te worden vanuit de coaching en de online community.”

Jacco Witte
Marinka
De grootste meerwaarde van het insight traject is voor mij dat hoogbegaafden hier herkenning vinden en dat hier eindelijk puzzelstukjes op hun plaats vallen. Dat we hier leren dat we onszelf, onze mening en onze gevoelens niet langer hoeven weg te cijferen, maar dat we onze ruimte in mogen nemen.

Ik heb voor het Insight traject gekozen om mezelf beter te leren kennen en begrijpen en ook om te ontdekken waarom ik in het contact met anderen (zowel op het werk als privé) zo vaak tegen problemen aanloop.

Mijn grootste uitdaging voordat ik aan het traject begon was (en is) focussen op mijn eigen behoeften. Leren om zelf de hoofdrol te spelen in mijn leven en te geloven in mezelf. Te beseffen dat ook ik er mag zijn in deze wereld en dat ik iets toe te voegen heb. Door de vele ervaringen van afwijzing in mijn leven ben ik namelijk aan mezelf gaan twijfelen. Ik begin nu meer ruimte in te nemen. Nog lang niet genoeg, maar dat is een proces waarin ik nog aan het zoeken ben naar wederzijds begrip en compromissen. 

De grootste verandering die het traject teweeg heeft gebracht is het besef dat er niets mis met mij is. Ik ben weliswaar anders dan de meeste mensen, maar dat maakt mij niet minder of verkeerd. Mijn mening, mijn visie, mijn inbreng, mag er ook zijn.

Het Insight traject is door de combinatie van zelfonderzoek, online coachingssessies, de online community en de meet-ups een mooi geheel. Wat ik lastig vind aan het traject is dat het vooral zelfstudie is. Een valkuil daarbij van mij is dat ik moeite heb om om hulp te vragen. Maar in het traject werd ik en werden ook de andere deelnemers hier goed doorheen geleid door middel van de modules, de online coachingssessies en de wekelijkse berichten in de online community.  

Ik heb overigens wel getwijfeld of Insight een goede investering voor me zou zijn, mede omdat ik twijfelde of ik mezelf wel onder de noemer ‘hoogbegaafd’ mocht scharen. Ik was echter de wanhoop nabij en besloot de sprong te wagen. Gelukkig maar, want ik geef het Insight traject 5 sterren!

Jacco Witte
Ruud Hermans
Statistisch gezien zou 3% hoogbegaafd zijn, maar ik ben van mening dat wij simpelweg de voorhoede zijn van het nieuwe aardse bewustzijn. Dat houdt in dat het insight traject dus voor meer en meer mensen geschikt wordt. En uiteindelijk zal iedereen zo gaan denken.

“Na het lezen van je e-book herkende ik mezelf op een manier zoals ik nog nooit gezien ben. Dat voelde als een soort thuiskomen en dat alleen al was reden om met het Insight traject te beginnen. Ik wil namelijk ontdekken waarom ik hier ben.

Voordat ik instapte in het Insight traject twijfelde ik aan mijn eigen vermogen om eruit te halen wat erin zit. Ik ben namelijk heel goed in beginnen, maar heb inmiddels al een hele berg onafgemaakte cursussen en studies naast me liggen. Ik was vooral bang dat dit weer iets zou zijn dat een hoop geld kost, maar me niet wezenlijk verder zou helpen.

Ik had me geen zorgen hoeven te maken. Het contact met gelijkgestemden op meet-ups en in de community waren de investering alleen al waard. Ik houd absoluut niet van feestjes en borrels en heb mezelf voor de eerste meet-up ook echt over moeten halen om toch te gaan. En ik heb geen seconde spijt gehad dat ik gegaan ben. Nog nooit eerder heb ik met zoveel mensen op een borrel zoveel zinvolle gesprekken gehad.

Langzaamaan ervaarde ik dat als ik echt mezelf was, dat anderen daar baat bij hebben. Dat was een eye-opener. Van ‘zit men op mijn verhaal te wachten?’ naar ‘ik voeg met mijn verhaal waarde toe aan andermans leven’. Ik heb het zelfs aangedurfd de stap te maken en ben publiekelijk m’n inzichten gaan delen.

Het Insight traject heeft me een beter begrip gegeven over waarom mijn jeugd was zoals ‘ie was en hoe ik mijn kinderen kan helpen er meer uit te halen dan mij destijds lukte. Dat gaan ze hard nodig hebben, want ook zij zijn hoogbegaafd en lopen tegen de nodige uitdagingen aan.

Tot slot heeft het Insight traject mij een aantal fijne contacten opgeleverd. Een van de dingen waar ik voorheen mee worstelde was het feit dat mijn sociale kring erg klein was en er niemand in mij geïnteresseerd was. Daar is nu een grote verandering in positieve zin in gekomen. Ik heb al een aantal mensen gewezen op het bestaan van Gifted People en dat zal ik ook blijven doen. ‘Soort zoekt soort’ gaat namelijk nog steeds op. Het Insight traject geef ik in ieder geval 5 sterren.”

Jacco Witte
Wim Elings
Er is veel veranderd dit jaar. Ik maak duidelijkere keuzes voor mezelf.

“Het verhaal over hoogbegaafdheid heeft bij mij veel herkenning opgeroepen en ik wilde er meteen meer over weten. Het was even een flinke stap om me in te schrijven voor het Insight-traject omdat ik tegen mijn vrouw moest vertellen dat ik een flinke investering ging doen. Een echte investering in mezelf en ik ben zo blij dat ik dat gedaan heb. Want ik maak nu veel duidelijkere keuzes en ik voel nu welke leermeesters wel bij mij passen en welke niet.

Ik geef het Insight-traject 5 sterren en ik weet nu dat ik er mag zijn, ook al schreeuw ik dat nog niet van de daken. Dat wordt mijn volgende stap :-).”

Jacco Witte
Jany
Het was een uitdagende zoektocht (naar mezelf) maar het insight traject heeft me geleerd naar mijn intuïtie te luisteren en gewoon míjn hart te volgen want dan komt alles op zijn pootjes terecht.

“Het Insight traject heeft me zo geholpen. Vorig jaar ben ik na een burn-out mijn baan kwijtgeraakt en in de maanden erna heb ik goed nagedacht. Ik heb de blauwdruk gemaakt en teruggekeken naar mijn werkervaringen en gezocht naar de stukjes passie die in elke baan terugkwamen. En ik denk dat ik dat nu ontdekt heb.

Ik wil graag een steentje bijdragen in de maatschappij en dan meer gericht op een beter milieu en innovatie. Ik heb voor de eerste keer een open sollicitatie gedaan en sollicitatiegesprekken kunnen houden met echte passie en ik werd aangenomen!

Ik heb geleerd dingen te doen die ik zelf leuk vind en niet wat een ander een acceptabele keuze vindt, hoe vreemd een ander het ook vindt. Dat ging niet zonder slag of stoot. Maar míjn hart te volgen is zoveel beter voor mezelf, dus dank Adrienne voor je wijze lessen! “

Jacco Witte
Lieke van der Vorst
Ik heb nu de inzichten over hoe ik mijn leven het beste kan indelen en voeg me niet meer naar de verwachtingen van anderen.

Ik heb me aangemeld voor het coachingstraject na mijn HB ontdekking. Ik was wanhopig op zoek naar houvast. Die houvast heb ik gekregen en ik ga daar mijn hele leven van profiteren. Ik heb nu de inzichten over hoe ik mijn leven het beste kan indelen en dat ik daar leading in ben. Ik laat mij niet meer afleiden door verwachtingen van anderen, ook al staan ze me nader en dit is nog maar het begin.  

Naast inzichten ben ik ook actie gaan ondernemen. Mijn baan heb ik achter me gelaten en ik ben me gaan richten op de Positieve Desintegratie theorie van Dabrowski waar ik nu regelmatig workshops in geef. 

Ik ben gestopt met mezelf aan te passen en ik durf nu de dingen te doen die ik graag wil doen. Ik heb geen schroom meer. Ik doe het gewoon. Ik schrijf mensen aan als ik een idee heb, en nog leuker is dat ik al een paar reacties heb gehad die mij verder hebben geholpen.

Ik kan de coaching iedereen aanbevelen. Ik denk dat het voor een ieder goed is om niet meer te denken in belemmeringen. Ik vond het bovendien fijn dat ik op mijn eigen tempo en gewoon thuis de modules kon doen. Ook vond ik het fijn om snel antwoord te krijgen. Adrienne wist me steeds weer te motiveren. Zowel met het coachingstraject als op facebook.”

Jacco Witte
Susan Brouwers
De coaching heeft mij doen inzien wat mijn dieper gelegen drive is. Wat ik belangrijk vind in mijn leven en hoe ik mijn leven wil gaan (be)leven!

Ik las op Facebook de uitnodiging voor de masterclass en had heel sterk het gevoel dat ze het over mij had en dat ik die masterclass moest zien. Ik heb ook het e-book direct gedownload en in 1 avond uitgelezen.  

Tijdens de masterclass had ik zoveel herkenningsmomenten en kwam het heel dichtbij. Dit alleen al, was reden genoeg voor mij om het coachingstraject te gaan volgen. Ik voelde gewoon dat ik het moest doen. Eigenlijk had ik weinig twijfels, behalve zou het de investering waard zijn? En ging dit mij wel helpen? Ik zat op dat moment erg vast in het gevoel “wie ben ik?” en “wat kan ik gaan doen?”, “waar ben ik goed in?”, etc. Ik had namelijk net weer de zoveelste opleiding gedaan en mijn zinnen gezet op een bepaalde werkgebied wat het toch niet bleek te zijn.

De coaching heeft mij doen inzien wat mijn dieper gelegen drive is. Wat ik belangrijk vind in mijn leven en hoe ik mijn leven wil gaan (be)leven! Ik heb vertrouwen dat ik er ga komen en ik ben inmiddels de eerste stappen aan het zetten richting mijn eigen  onderneming. De coaching heeft mij echt weer in beweging gezet en energie gegeven om er (weer) voor te gaan.

Ik raad de coaching aan iedereen aan die zich in de kenmerken van HB herkent en is vast gelopen op een bepaald gebied in zijn/haar leven. Mensen die er klaar mee zijn en verandering willen zien. Je zult het uiteindelijk zelf moeten doen, maar in het traject krijg je de handvaten die je nodig hebt.

Prettig aan de coaching vind ik dat je het online kunt volgen en op je eigen tempo en wanneer het jou uitkomt. De opdrachten zijn helder en je ontvangt veel waardevolle content waardoor je alles uit je traject kunt halen. Buiten de inzichten in mijzelf heb ik veel kunnen leren over HB en heeft dit ook voor veel inzichten gezorgd.

Jacco Witte
Remco van Eijk
Ik heb voor het insight traject gekozen omdat ik meer inzicht wilde krijgen in mijzelf en vooral ook omdat ik inzicht wilde krijgen in het leven van mijn hoogbegaafde dochters. Alleen al daarom wist ik dat meedoen met dit traject een goede investering zou zijn.

Om onbekende redenen liep ik steeds vast op alle gebieden. Ik wist dat ik een hoog IQ had, maar dat mijn uitdagingen met hoogbegaafdheid te maken hadden, dat wist ik niet.

Tijdens het coachingstraject heb ik veel geleerd en vooral ook gekeken naar wat ik wil en wat daarvoor nodig is. Mijn thema’ waren vastlopen en uitstellen en deze thema’s zijn nu nog wel aanwezig, maar ze staan gelukkig steeds meer op de achtergrond. Ik geef het traject dan ook 5 sterren, de maximale score.

Jacco Witte
Fenna Z.
Je ebook sprak me erg aan, ik werd er soms emotioneel van toen ik het las. De manier waarop jij dingen beschrijft, daar kon ik me erg in vinden.

“Ik was op zoek naar een coaching die aansloot bij hoogbegaafdheid en liefst zonder dat hier een-op-een coaching aan te pas komt. Ik vind het namelijk heel fijn om in mijn eigen tijd en tempo de modules door te lopen.

In het algemeen vind ik het een fijn coachingstraject, ik ben erg blij dat jij dit hebt ontwikkeld! Het heeft me erg geholpen, vooral ook het feit dat er veel meer mensen zijn die hetzelfde denken of reageren heeft veel geholpen.

Het coachingtraject heeft me veel opgeleverd. Ik heb mijn baan bij de overheid opgezegd en heb nu een baan bij een klein bedrijf (11 man) waar de sfeer goed is; dat stond voor mij op nummer 1. Ik overweeg zelfs om voor mezelf te beginnen of om naar Portugal te verhuizen 😉 

Verder weet ik intussen waar een boel dingen vandaan komen, waarom ik soms reageer zoals ik doe. En dat ik niet heb geleerd om kleine stapjes te zetten, door te zetten, om hulp te vragen en om mijn perfectie los te laten. En ik ben mijn creatieve kant weer aan het ontdekken en dat creatieve vuur wordt alleen nog maar heftiger. Kortom: door het Insight-traject ben ik weer onderweg!”

Jacco Witte
Liesbeth de Korte
Op een bepaald moment ben je zo klaar met aanrommelen en dan is het zo fijn als je ineens je doel voor ogen hebt, een punt op de horizon.

Voor ik aan de coaching begon had ik serieuze twijfels. Ik ben al meer dan 40 jaar zoekende naar mijn doel in het leven en dan zal ik nu ineens wel een helder beeld krijgen? Ik kon dat niet geloven.

Toch is het middels het coachingstraject gelukt. Ik ben erachter gekomen dat ik best weet wat ik wil, ik moest het alleen op een rijtje krijgen en er handen en voeten aan geven. Heerlijk dat het nu duidelijk is. Dat ik weet welke weg ik te gaan heb. Het klopt gewoon.

Ik weet nu wat ik moet doen en waar ik op moet letten. De coaching kan ik echt aanraden. Op een bepaald moment ben je zo klaar met aanrommelen en dan is het zo fijn als je ineens je doel voor ogen hebt, een punt op de horizon. Ik heb zelf (als hoogbegaafde) gemerkt dat je dat in je eentje niet zomaar voor elkaar krijgt, je hoogbegaafdheid loopt je daarbij echt voor de voeten. En dan is Adrienne er om je uit dat moeras te trekken.

Ik kijk weer met vertrouwen naar de toekomst, vooral omdat ik nu heel goed weet wat de juiste stappen zijn voor mij en wat niet.”

Jacco Witte
Jurriaan Klomp
Het contact met gelijkgestemden was heel waardevol. Ook weet ik nu hoe ik mijn kinderen kan helpen en waarmee ik ze kan helpen. Die kennis is onbetaalbaar.

“Ik las het ebook over hoogbegaafdheid van Gifted People, en dat zette iets in gang. Ik moest daar meer over te weten komen. Het coachingstraject heeft me daar een volgende stap in geboden, en ook al voel dat ik pas aan het begin sta, de inzichten en het talent van Adrienne om die helder te verwoorden hebben mij veel gebracht. Het contact met een groep gelijkgestemde mensen was bovendien belangrijk voor mij.

De 2 bijeenkomsten van het afgelopen jaar waren fantastische ervaringen. Wanneer ik gedachten of ervaringen deel moet ik het altijd uitleggen of ik zie aan ze dat ze het niet begrijpen. Anderen laten me vaak maar praten of komen met argumenten die er volledig naast zitten. Tijdens die bijeenkomsten niet. Ik wist niet wat ik meemaakte. Alleen al om die reden is het coachingstraject zo waardevol. 

Waar ik nu sta? Ik sta nu sterker na een jaar coaching. Ik weet nu dat de weg die ik gestart ben na te zijn gestopt met school de enige weg is. Dat ik die weg moet blijven bewandelen. Ik geloof in mijn project. Ik geloof in mijn kennis. Ik geloof in mijn Ridder Mark verhalen. Ik geloof dat het een succes kan worden. Ook weet ik nu hoe ik mijn kinderen kan helpen en waarmee ik ze kan helpen. Ik kan ze gerichter helpen. Weet in welke richting ik moet zoeken. Die kennis is onbetaalbaar en heb jij me geschonken. Daar ben ik je zeer dankbaar voor :).

Jacco Witte
Rachel
Ik merk dat alleen al het (h)erkennen van zoveel hoogbegaafdheidskenmerken me meer zelfvertrouwen heeft gegeven.

Ik was enorm geraakt door de masterclass en herkende zoveel. Ik begreep dat dit wel eens echt belangrijk kon zijn vooral ook dat over de rode draad vinden in je werk.

Ik ben vrij vlot door de modules gegaan en heb veel inzichten opgedaan. Vooral mezelf beter begrijpen in het voor mij nieuwe licht van HB kenmerken. Ik vond het coachingstraject prettig en veilig, omdat je anoniem thuis kunt blijven en je de modules online doorloopt. De coaching was praktisch, verdiepend en het heeft me veel herkenning gegeven. 

Ik merk dat het (h)erkennen van zoveel hoogbegaafdheidskenmerken me ook meer zelfvertrouwen heeft gegeven. Als ik weer eens denk; ‘kan ik dat wel?’ bedenk ik me nu dat anderen die niet eens HB zijn denken dat ze het kunnen, sterker nog, het al lang doen. Dus dan zal het vast wel lukken. Als het maar mijn interesse heeft. 

Wanneer jij je herkent in de HB kenmerken (vooral ook als je zelf nog niet aan hoogbegaafd zijn gedacht hebt) lees dan het ebook of doe mee met de Masterclass en onderzoek of deze coaching ook jou verder kan brengen.

Jacco Witte
Annelies
Ik had nooit gedacht dat de door anderen ingediende vragen bij de coachingsessies bijna allemaal van mezelf hadden kunnen zijn. Daardoor werd het veel persoonlijker dan ik van tevoren had kunnen bedenken.

Een vriendin wees me op een Facebook bericht voor de masterclass over hoogbegaafdheid. Die sprak me zo aan, dat ik besloot om deel te nemen aan het Insight traject. 

Van tevoren vond ik het wel lastig om te bepalen of het traject een aanvulling zou zijn op wat ik al deed. Ik had vanwege een burn-out net een jaar van allerlei therapieën en coaching achter de rug en voelde dat het tijd was voor actie in plaats van nog meer van hetzelfde. Doordat er in de masterclass zo veel herkenbare onderwerpen voorbij kwamen, dacht ik dat ik daarmee wel ‘geleerd’ had dat er kenmerken van hoogbegaafdheid bestaan en dat ik daar wel zelf verder mee aan de slag zou kunnen. Maar ik ben heel blij dat ik toch met Insight traject ben gestart. 

De online coaching sessies vond ik heel waardevol. Ook fijn dat ik alles kon terugkijken en dat de onderwerpen erbij beschreven staan. Daardoor kon ik steeds kiezen op welk onderwerp ik graag wilde inzoomen. Ik had bovendien nooit gedacht dat de door anderen ingediende vragen bij de coachingsessies bijna allemaal van mezelf hadden kunnen zijn. Daardoor werd het veel persoonlijker dan ik van tevoren had kunnen bedenken.

Ik heb nog een aantal modules te gaan, maar ik heb nu al meer tijd, rust en energie. Ik heb meer focus op wat ik wel wil, op mijn doelen en ik heb geleerd ze niet te groot te maken. Ik probeer niet altijd maar vooruit te denken. Het belangrijkste inzicht is misschien nog wel dat ik vaker gewoon moet beginnen. Ik zou het bijna vergeten, maar het is toch ook gewoon heel fijn om me niet meer zo’n buitenbeentje of raar te voelen. Het inzicht dat mijn manier van denken ‘echt bestaat’ doet me als mens goed.

Ik zou dit traject aan iedereen aanraden die af en toe met zijn eigen gedachten en overtuigingen in de knoop zit. Ik ben blij dat ik het traject volg en het wordt alleen maar waardevoller, voor mij 5 sterren.

Marloes van Meel
Marloes van Meel
Ik vond het een heel fijn en helder traject. De online coachingsessies zijn ook heel waardevol omdat je dan toch even soort van ‘live’ contact hebt en omdat veel van de vragen heel herkenbaar zijn. Het geeft ook een ‘allemaal in hetzelfde schuitje’ saamhorigheidsgevoel, net als de facebook community.

“Ik volgde de online masterclass en herkende veel en was geraakt. Ik dacht/voelde dat dit traject mij verder kon helpen mezelf nog beter te leren kennen en mijn pad uit te stippelen.

Door het Insight traject heb ik meer helderheid en een beter overzicht van wat ik de komende jaren wil bereiken en hoe ik dat kan doen. Door eerdere trajecten die ik gevolgd heb, had ik al wel wat doelen opgeschreven voor de komende jaren, maar nu is het meer een totaalplaatje. En kan ik er makkelijker mee aan de slag; niet met maar 1 doel, maar met het hele leven dat ik wil.

Ook heb ik meer geleerd en ontdekt over mezelf en hoogbegaafd zijn. Het verrijkt mijn leven om daarmee bezig te zijn. Het is zo fijn om niet te horen dat het raar is dat je veel verschillende dingen hebt gedaan of snel uitgekeken raakt. Dat dit bij hoogbegaafdheid hoort en dat het ook positief kan zijn en hoe je er mee om kan gaan.

De coaching is een ‘rijk’ traject, met allerlei extra FAQ’s, tools en bonussen. En het ziet er ook allemaal strak en mooi uit. Wat ik ook heel mooi vind, is hoe Adrienne in die Q&A sessies steeds zo natuurlijk en snel een goed antwoord weet en daarbij nooit (ver)oordeelt, maar begripvol reageert, vanuit de wil om mensen verder te helpen. Dat is heel liefdevol.

Ik zou de coaching aanraden aan mensen die hoogbegaafd zijn, of mensen die er veel van herkennen. Die meer helderheid willen krijgen over hoe ze in elkaar zitten, wat ze in hun leven willen en hoe ze dat kunnen bereiken en die daar ook echt tijd en moeite in willen steken. Als je open staat om naar jezelf en je leven te kijken met een onderzoekende, nieuwsgierige blik, dan is Insight een traject voor jou.”

Jacco Witte
Bart van der Dussen
Ik heb nu veel meer focus en ik weet wat ik wil. Financieel en qua energie gaat het me beter. Ik ben meer begrensd en heb mijn vriendschappen, mijn werk en mijn richting en focus nu helder.

Ik heb voor het coachingstraject Insight gekozen, omdat ik me heel erg herkende in de introductie masterclass. Ik wilde meer focus en inzicht in mezelf en dat heb ik gekregen.

De coaching was een fijne ervaringen, ik heb veel inzichten opgedaan en toen ik naar mijn blauwdruk terugkeek van een jaar geleden, merkte ik dat er steeds kleine nuances veranderen maar de rode draad is er en daar word ik wel gelukkig van! En ik heb een werkaanbod gekregen! Daar kan ik mijn kwaliteiten in kwijt en precies doen wat ik leuk vind. Ik mag iets gaan opzetten voor mensen met een arbeidsbeperking, met het idee dat zij hun volle potentieel kunnen benutten.

De reis gaat verder en ik heb nu een mooi naslagwerk om eens in terug te bladeren en weer op verder te bouwen.

Jacco Witte

Anoniem

Door de blauwdruk heb ik mezelf beter leren kennen en weet ik waar ik blij van word. Ik heb me opengesteld voor het avontuur en maak nu gebruik van mijn talenten. Hierdoor bruis ik van energie.

“Het Insight traject is een jaar vol ontwikkelingen geweest en ik kijk er tevreden op terug. Ik zal met regelmaat de modules blijven inzien want het is een reis die door blijft gaan. Het Insight traject sloot en sluit aan op de vragen die ik nog had om mezelf beter te leren begrijpen, en ook te weten waarom ik zo handel en waarom ik ben wie ik ben.

Ik heb veel geleerd van de opdrachten, de theorie en niet te vergeten de live online coaching sessies. En ik vond het erg prettig om het traject op mijn eigen tempo te kunnen uitvoeren.

Het coachingstraject heeft me behoed voor een bore-out en heeft me geholpen om de beslissing te nemen om minder te gaan werken bij mijn huidige werkgever. En ik ben de overige dagen als zelfstandige aan de slag gegaan. Ik heb me opengesteld voor het avontuur en het heeft verassend goed uitgepakt. Ik voer opdrachten uit waarvan ik niet had gedacht dat ik ertoe in staat zou zijn.

Ik maak gebruik van mijn talenten en door deze aanvulling bruis ik van energie. Ik weet inmiddels dus ook hoe ik ervoor moet waken om op de dagen dat ik bij mijn huidige werkgever aan de slag ben niet te verzanden in taken waar ik uitgeput van raak. Ik heb geleerd om mijn leven creatiever in te richten. Ik wissel het meer af, sluit me af door muziek en ben daardoor ook productiever. Kortom: een win-win-win situatie.”

Jacco Witte
Jan Westhoff
De coaching heeft mij een nieuwe kijk gegeven op wie ik ben en gezorgd dat ik niet langer geleefd word door de wereld!

Ik kreeg een bericht van een zogenaamde voor mij onbekende “vredestichter” om mee te doen met de masterclass. Ik besloot om me in te schrijven voor het Insight traject en mijn deelname was als een openbaring! Ik ben eindelijk in positie gekomen en ik ben zichtbaar geworden!

De coaching is de losmaker en misschien ook wel opruimer van het “oude” leven geweest. Mijn wandel met mijn God en vriend is vervolgens het nieuwe fundament geworden. Beide waren en zijn nodig om naar mijn bestemming te komen! Ik geef het Insight traject 5 sterren en ik voel me rijk dat ik dit traject heb mogen doorlopen. Ik raad de coaching aan aan eenieder die vindt dat hij of zij door anderen geleefd wordt en die daar permanente verandering in wil brengen.

Het traject is goed doordacht en grondig en dat hielp enorm om gehoorzaam en trouw te zijn, om op de plaats blijven en te starten, lopen en voltooien. Ik wandel nu in geloof verder, dat geeft mij heel veel. Het is niet af, sterker nog…het “nieuwe” leven wil nu starten! En daar geef ik ruimte aan. Adrienne, ik wens jou alle goeds, en ik zal je ambassadeur zijn bij mijn ontmoetingen met wie dan ook! Want Gifted People is een geschenk voor een ieder die het uitpakt!”

Jacco Witte
Monique Zegveld
Ik was behoorlijk ontdaan, verdrietig en blij toen ik de beschrijving van creatieve hoogbegaafdheid hoorde.

Toen ik met de Masterclass meedeed kreeg ik een tsunami aan gevoelens van (h)erkenning en nadat dat was neergedwarreld, voelde ik compassie.

Ik twijfelde nog wel even of Insight een goede investering voor me zou zijn, omdat er weinig live contactmomenten waren en ik was al bezig met een NLP-Master opleiding. Gelukkig ben ik wel met het Insight traject gestart. Daarbij was het voor mij de uitdaging om uit de mezelf opgelegde bandbreedte te stappen.

En dat is gelukt! Door dit traject, en door de NLP-Master ontwikkeling, ben ik uit de mezelf opgelegde beperkingen gestapt! Met de inzichten, ondersteuning en het delen van ervaringen met anderen binnen het Insight traject kon ik echt reuzenstappen maken en uit de mezelf opgelegde bandbreedte stappen. Ik voel me levendiger, in staat om groter te denken, heb twee opleidingen afgerond, twee boeken geschreven en neem meer de regie over mijn leven, inclusief mijn dromen. Heerlijk!

Ten slotte wil ik nog zeggen dat ik heel blij was (en ben) met de groep ‘Wereldverbeteraars’. Daar blijf ik dit jaar ook aan mee doen!”
Jacco Witte
Vera Vandervesse
Het coachingstraject heeft mij ontzettend veel opgeleverd. Ik had vorig jaar, toen ik hieraan begon, niet kunnen bedenken wat ik allemaal heb gedaan en voor elkaar heb gekregen in een jaar.

Wat gaat de tijd snel. Toen ik startte met het Insight traject liep ik aardig met mijn ziel onder mijn arm. Niet wetende hoe verder zo op het eind van mijn kunstraject-opleiding. Ik wilde weer verhuizen omdat ik het gevoel had Is dit het nu? Enkel en alleen thuis creatief bezig zijn, gezellig samen met mijn man, af en toe vakantie, een beetje kabbelend leven – ook al doet het lijf vaak niet echt mee met mijn acties in mijn hoofd?

Mijn partner stelde voor om toch weer eens verder te onderzoeken waarom ik toch weer wilde verhuizen. Nou ja, toen kwam de gratis masterclass voorbij. Tijdens het bijwonen van je masterclass en je e-book te hebben gelezen, dacht ik ‘ja daar moet ik zijn’ omdat ik zoveel erin herkende. Maar ja, ik hoogbegaafd?… dat zal wel niet. Mijn hele leven al lopen bewijzen dat ik het wel kan, dat ik niet dom ben. 
Voor mij was en is het coachingstraject vooral fijn dat er voor mij inwendige deuren zijn opengegaan. Het gevoel dat ik er mag zijn, wie en hoe ik ben met mijn snelle denken, mijn twijfels, dat ik ook mijn verhaal kan vertellen als ik wil. Dat ik in de besloten community ook mijn ideeën kan vertellen zonder schroom van; daar heb je haar weer… was voor mij ook enorm waardevol. En de modules van het traject zijn helder en geven een goeie leidraad om mee verder te gaan.
Het coachingstraject heeft mij ontzettend veel opgeleverd. Ik had vorig jaar, toen ik hieraan begon, niet kunnen bedenken wat ik allemaal heb gedaan en voor elkaar heb gekregen in een jaar. Ik geniet nu volop van het feit dat ik meer en meer laat zien wat ik wil, dat ik mezelf toesta om te zijn wie ik ben. Dat vind ik al een hele grote winst voor mezelf.
Jacco Witte

Anoniem

Wat ik heel prettig vond aan het insight traject is dat je zelfstandig aan de slag kunt.

“Het Insight traject is zonder face to face interactie en dat is heel goed voor mij. Ik ben namelijk kampioen sociaal wenselijk antwoorden. Ik heb al zo vaak een traject met een psycholoog of een coach gehad waarbij ik zo graag wilde dat zijn of haar methode zou werken, dat ik er alles aan deed om het een succes te maken. En er veranderde uiteindelijk bij mij niets. Ik kon het cognitief reproduceren maar voelde er niks bij. Doordat het Insight traject een online traject is, kon ik deze valkuil ontlopen en ik voel me nu een stuk beter. Zoals ik het zelf zeg: ik voel me geen basket case meer.”

Jacco Witte
Marion
Als je hier echt voor gaat zitten, gaan er echt dingen veranderen.

Het traject heeft mij veel inzicht en helderheid opgeleverd. Tijdens de online coachingsessies weet Adrienne bij een vraag gelijk door te pakken naar waar het hem echt zit, dat vind ik mooi en waardevol om te zien (dit is zowel in live sessies als via mail). Het hele traject bevat veel info, en het heeft me enorm geholpen om mezelf meer te begrijpen. Die vreemde vogel die altijd maar zo diep nadenkt en tegelijk niet kan uitrekenen hoeveel 45 x 12 is. Of het weten hoe e.e.a. zal verlopen, maar niet zichzelf op de rit kan krijgen met een dagritme dat past bij de situatie. 

Ik kan nu meer omarmen dat ik erbovenuit schiet in sommige opzichten, zonder dat ik daarbij dan overal in hoef uit te blinken. Ik heb lang gezocht naar ‘balans en evenwicht’. In zowel kennis als emotie als zijn. Nu ik dat wat meer heb losgelaten en ruimte heb gegeven aan ‘al die onevenwichtigheid’, blijk ik best in balans te kunnen blijven. Alleen niet zoals een gemiddelde persoon zijn balans heeft/vindt. 

Daarmee heb ik meer zelfvertrouwen hervonden en ben ik nu stap voor stap aan het groeien (op mijn manier). Zo zet ik meer hulpbronnen in, waar ik voorheen vond dat ik, als ik dan toch zo slim was, ik het ook allemaal (zelf) moest kunnen. 

Ik raad het traject zeker aan en vooral aan mensen die diepe denkers zijn, die met zichzelf aan de slag willen en de uitdaging aan durven gaan. Want als je hier echt voor gaat zitten, gaan er echt dingen veranderen. Ik heb me erg welkom gevoeld! Het is voor mij een bijzonder jaar geweest, ik was dan ook zeer vruchtbare grond en stond op een kruispunt. Voor mij was het erg prettig om het materiaal steeds beschikbaar te hebben, zodat ik er op mijn tijd en in mijn tempo mee bezig kon.

Jacco Witte
Ilse B.
Ik twijfelde, past deze vorm bij mij? Gaat dit mij echt iets brengen? Uiteindelijk bleken mijn twijfels totaal niet terecht. Ik heb er veel uitgehaald en door de inzichten die ik opdeed kon ik energie putten om dingen te veranderen en de juiste keuzes te maken.

Ik heb mezelf nooit als hoogbegaafd gezien. Ik was me weinig bewust van de uitdagingen, die een bovengemiddelde begaafdheid met zich mee kan brengen. Ik heb altijd gedacht dat de problemen die ik ondervond in mijn samenwerking met anderen maar ook in mijn sociale contacten en mijn zelfbeeld hun oorzaak vonden in dat ik ‘gewoon een beetje moeilijk’ was.

De masterclass van Adrienne triggerde vooral veel nieuwsgierigheid en energie om aan de slag te gaan met de inzichten die ik kreeg. Want wat heb je aan inzichten an sich; als je ze niet omzet in acties. De coaching van Adrienne klonk heel interessant; maar wat me twijfels bracht is dat ik niet wist wat er uiteindelijk uit zou komen. Misschien moest ik wel heel veel dingen anders doen; of misschien kwam er wel helemaal niks uit; en had ik het geld beter kunnen besteden aan een korte vakantie. En dan nog de twijfels over de online vorm; want hoeveel inzichten kan iemand je bieden die alleen je woorden op papier kan lezen; en eigenlijk niet echt een gesprek met je voert en je vervolgvragen kan stellen.

Tegelijkertijd heb ik in de afgelopen jaren geleerd dat mijn twijfels me van heel veel dingen hebben kunnen weerhouden; maar dat wanneer ik ze weet te accepteren en er tóch voor ga het me zoveel mooie ervaringen en inzichten op kan leveren. Dus met die gedachte heb ik me uiteindelijk toch ingeschreven voor het coachingstraject.

Uiteindelijk bleken deze twijfels totaal niet terecht. Juist uit de inzichten die ik opdeed kon ik energie putten om dingen te veranderen en keuzes te maken. Wat betreft de twijfels die ik had mbt het online karakter van de coaching leerde ik dat eigenlijk niemand je de antwoorden kan geven; behalve jij zelf. En dat je dus vooral het gesprek ook met jezelf moet aangaan.

Door de coaching ben ik me veel bewuster geworden van wat ik belangrijk vind in mijn leven; zowel in mijn werk als daarbuiten. Ik ben mij bewuster geworden van wat het met me doet als ik hier niet de juiste keuzes in maak en wat hiervan het effect is op de korte en langere termijn en ook waarom het dit met me doet. Daarnaast heeft het me verder op weg geholpen in het accepteren van deze behoeften en signalen; en daarmee ook weer meer energie gegeven om erop te acteren, mijn omgeving zoveel mogelijk te veranderen en niet te proberen mijzelf te veranderen.

Jacco Witte
Jessy van de Ven
Ik werd minder angstig en neerslachtig. Ik ben teruggekeerd naar mijn eigen ‘ik’ en de activiteiten en dromen die mij mij maken

Ik twijfelde eerst over de investering; zou het me opleveren wat het mij zou kosten? Ook twijfelde ik over of het een verschil zou maken met eerdere ervaringen die ik gehad had met psychologen ed. Zou dit anders zijn? Uiteindelijk was mijn ervaring dat de coaching me echt geholpen heeft. Ik vond het fijn dat het een afgebakende periode was, waarin ik zelf aan de slag kon en Adrienne kon mij bijsturen als ik weer eventjes “gek” werd. Ik herkende me in veel dingen die ze schreef over hoogbegaafdheid en had nooit mezelf als zodanig gezien. Dit proces zorgde ook voor acceptatie in een leven waarin je telkens maar weer wordt verteld dat je je aan moet passen om te overleven.

Ik merkte dat ik, ook gezien ik thuis was vanwege een burn-out, tijd had en dankzij het coachingstraject ook nam om na te denken over mijzelf en de dingen die ik te doen heb. Ik werd minder angstig en neerslachtig. Ik ben teruggekeerd naar mijn eigen ‘ik’ en de activiteiten en dromen die mij mij maken, zoals verhalen, reizen, schrijven, tekenen. Daarbij kwam ik voorzichtig los van verwachtingen en alle dingen die ‘moeten.’ Ik kreeg weer nieuwe ideeën en dromen, en die had ik allang niet meer gehad.

Ik zou de coaching aanraden aan iedereen die door alle opties die er tegenwoordig zijn, overspoeld worden door keuzestress en angsten. Aan perfectionisten en aan idealisten. Maar eerlijk? Ik denk dat het voor iedereen goed zou zijn om een keer de grote lijnen van je leven uit te tekenen!

Adrienne is voor mij een grote inspiratie omdat ze uitvoert wat ze ‘preacht’: Ze werkt met de winkel open. Ze je laat haar eigen kwetsbaarheid zien, en dat helpt. Adrienne straalt moed en kracht uit die je zelfs digitaal kunt voelen. Ook dat ze mij richting gaf en verder vrij liet in het HOE van de opdrachten, vond ik fijn.”

Jacco Witte
Danielle B.
Ik heb mooie stappen gemaakt in een stuk bewustwording, waar wil ik naartoe en hoe mag ik zijn, hoe mag ik dit aanpakken?

Het coachingstraject heeft mij nu al veel opgeleverd. Ik doe nu wat ik eigenlijk al heel lang wilde maar uitstelde omdat ik er geen geld aan uit durfde te geven. Ik zie nu dat dit meer oplevert dan het me heeft gekost. Dit is een van de acties die me het traject heeft opgeleverd. Ik durf meer te kiezen voor wat ik nodig heb.  

Verder heb ik ook geleerd dat ik mag staan voor wie ik ben en dat dit goed is. Het heeft mij opgeleverd dat ik bij mijn huidige werkgever een opleiding mag gaan doen het komende jaar en dat er een baan gecreëerd is voor mij zoals ik denk dat die het meeste bij mij past en wat werkelijk een kwaliteitsslag levert. Ik ben hier al jaren mee bezig en kreeg het nooit voor elkaar op de manier waarop ik dit wilde en zag. Tot nu. Ik heb duidelijk aangegeven wat ik wil en waarom en dat miste denk ik in mijn communicatie. Dat heb ik geleerd door dit coachingstraject.

Mijn deelname aan het coachingstraject zie ik echt als een cadeautje aan mezelf en ben blij dat ik er aan begonnen ben! Ik heb mooie stappen gemaakt in een stuk bewustwording, waar wil ik naartoe en hoe mag ik zijn, hoe mag ik dit aanpakken?

Ik heb voor dit traject gekozen omdat het me heel ideaal leek om online deze coaching te kunnen gaan doen. Praktisch in eigen tijd in te delen. Daarnaast natuurlijk omdat ik al een tijd met de vraag worstelde of HB ook bij mij speelt. Ik zie het namelijk wel bij mijn zoon en wilde ook meer informatie voor hem en ook mijzelf om hier goed mee om te gaan. Mooi aan dit traject vind ik ook dat het zo specifiek op HB is gericht. En ik merk dat ik het heel prettig vindt dat er zoveel informatie wordt gegeven en dat er heel duidelijke invulbladen en oefeningen zijn. Praktisch en heel mooi om later terug te kunnen lezen.  

Ik zou het vooral aan mensen aanraden die het gevoel hebben sneller te denken dan anderen, snel zijn uitgekeken op hun nieuwe baan, mensen die ook iets hebben met online coaching. Wel belangrijk is dat je er tijd voor wilt vrijmaken en dat je het jezelf gunt om dat te doen. Dat is namelijk ook voor mij een worsteling geweest. Mag ik op mijn vrije dag zomaar zitten en bezig met dit traject terwijl er nog een stapel wasgoed ligt, het huis nog moet worden gestoft en gezogen… Grappig is dat juist door dit traject in combinatie met de opleiding die ik volgde, ik nu iemand heb aangenomen die mijn huis schoonmaakt. Wat een verademing!

Jacco Witte
Margreet Rutgers
De coaching was het zetje dat ik nodig had om weer in mijzelf te gaan geloven, dingen die ik al lang ‘eigenlijk’ wilde gaan doen daadwerkelijk op te pakken, om mijn dagen een voor mij zinvolle invulling te geven en mijn eigen dromen te gaan waarmaken.

Al jarenlang ben ik op zoek geweest naar een antwoord op de vraag wat ik nou echt wilde. Steeds dacht ik dat ik het antwoord gevonden had, maar dan na een korte periode van daaraan werken, merkte ik dat ik toch weer wat anders wilde doen.

Na de zoveelste burn-out kwam ik bij Gifted People terecht. Het coachingstraject heeft mij zo veel inzichten geboden! Het gaf mij de gelegenheid om inzicht te krijgen in mijn eigen gedachten, kwaliteiten en wensen. Ik heb geleerd dat ik mijzelf niet onder druk hoef te zetten, dat ik vertrouwen mag hebben in mijn eigen kwaliteiten en dat ik alle ruimte mag nemen om die te ontwikkelen op een manier die voor mij goed voelt.

Het was heerlijk om te kunnen delen met iemand die begrijpt hoe je denkt en daar geen oordeel over heeft, maar die de juiste voorwaarden schept die je nodig hebt om op het goede spoor te komen. De coaching was het zetje dat ik nodig had om weer in mijzelf te gaan geloven, dingen die ik al langer ‘eigenlijk’ wilde gaan doen ook daadwerkelijk op te pakken en op die manier mijn dagen een voor mij zinvolle invulling te geven. Adrienne heeft mij geholpen lak te hebben aan de verwachtingen van anderen en mijn eigen dromen te gaan waarmaken.”

Jacco Witte
Lilian
Ik weet nu wat me drijft en waar ik heen wil. Ik sta sterker in mijn schoenen. Ik voel me een completer mens.
“Ik was zelf opzoek naar een opleiding tot (life)coach toen Gifted People en hoogbegaafdheid via Facebook op mijn pad kwam. Ik las toch maar even het gratis e-book en volgde de gratis masterclass. De masterclass was het laatste zetje dat ik nodig had. Ik vertrouwde op de integriteit en de professionaliteit en waagde ik de sprong.

Ik twijfelde wel over de investering, maar het Insight-traject kwam op het juiste moment. Ik was in die periode bereid om in mezelf te investeren. Gelukkig maar want ik ontdekte dat ik nog veel meer te leren had en ik was klaar om mezelf verder te ontwikkelen.

Mijn grootste uitdaging was om de discipline en moed te vinden om echt veranderingen in mijn leven door te voeren. Dat was een gevolg van gebrek aan visie en duidelijkheid. Ik wist niet wat ik moest doen en wat ik überhaupt aan het doen was. Nog steeds is dit een dingetje. Ik had de Why al wel en de What ook wel een beetje, maar nog niet de How en het vertrouwen.

Na het Insight-traject is mijn visie nu duidelijker dan ooit en ik heb mooie gelijkgestemden ontmoet en ben met ze bevriend geraakt. Ook ben ik gewaardeerd om wie ik ben en wat ik voor anderen heb kunnen betekenen. Ik vind mezelf niet langer vreemd of minderwaardig, wat toch ergens een overtuiging in me was. Het traject heeft een bijdrage geleverd aan de kwaliteit van mijn leven, mijn welzijn en welbevinden. Het heeft me nog meer een zetje gegeven in de goeie richting.”

Jacco Witte
Amy de Jager
Wat je leert door het coachingstraject is iets wat je als kind eigenlijk al zou moeten leren.

Door het coachingstraject ben ik gaan begrijpen dat ik mezelf niet in de weg hoef te staan. Waar ik van overtuigd was mijn hele leven tegenaan te zullen lopen, kwam in een ander licht te staan en de toekomst baart me nu minder zorgen. Ik heb mijn toekomst plaatje aangepast en de inzichten gebruikt om op dagelijkse basis mijn leven met meer plezier en voldoening te leiden.

Eerlijk gezegd zou ik dit aan bijna al mijn vrienden aanraden. Ik zie veel mensen struggelen met enorm brede interesses, het niet kunnen volhouden van een studie of een baan en het gevoel dat ze meer in zich hebben dan er daadwerkelijk uit komt. Ik zie ook veel mensen die een studie doorlopen hebben, misschien dat ze een eigen bedrijf opgezet hebben of een goed betaalde baan hebben, maar toch overtuigd zijn dat ze genoegen met hun leven moeten nemen, omdat ze gewoon minder kunnen dan anderen. Ze durven bepaalde stappen niet te nemen, omdat ze keer op keer mee hebben gemaakt dat ze in hun eigen ogen niet konden voldoen aan de verwachtingen van anderen en daarom denken dat ze waarschijnlijk dus maar dom of minder capabel zullen zijn.

Mijn hele leven kom ik al met verschillende vragen bij psychologen e.d. Vaak kwam ik met precies dezelfde vragen terug en werd alles wat ik al wist, bevestigd. Bij Adrienne moet je evengoed zelf een proces doorstaan. Maar wat je leert door het coachingstraject is iets wat je als kind eigenlijk al zou moeten leren. Gelukkig is het nog niet te laat!

Jacco Witte
Marijke Zijlmans
Ik heb met de blauwdruk concreet gemaakt wat mij gelukkig maakt en dat werd een heel compleet plaatje. Ik kreeg net dat extra zetje in de rug om dingen toch aan te gaan en te durven.

Voordat ik aan het traject begon twijfelde ik over de vraag of ik wel hoogbegaafd zou overkomen. Ik had tot nu toe namelijk niets fenomenaals uitgevonden, mooie wereldverbeterende prestaties neergezet of echte succes behaald. In de Masterclass en in de blogs op de website vond ik echter zoveel herkenning dat ik het toch durfde te proberen.

Ik was eerst bang was dat het resultaat van het ontwikkelingsproces niet duurzaam zou zijn. Ik had inmiddels al heel veel gave inzichten gehad vanuit coaching en prachtige opleidingen gevolgd maar toch voelde het vaak in mijn leven ook alsof ik weer helemaal vastliep en opnieuw moest beginnen. Er leek geen rode draad in mijn leven; alsof ik me voortdurend alleen maar liet leiden door mijn grillige enthousiasme en leergierigheid en de omstandigheden waarin ik terecht kwam. Ik kon bij vlagen zo wegzakken in onzekerheid en vast komen te zitten in angst en perfectionisme.

Het coachingstraject vond ik echter heel fijn en helpend en ik ben erg tevreden over mijn proces en resultaten! Ik ben milder geworden naar mezelf toe; liever en zorgzamer. Er was veel aandacht voor wat ik fijn vind, wat energie geeft en waar mijn talenten liggen. Daar bleek al mijn hele leven veel stabiliteit in te bestaan terwijl ik dat niet verwacht had. Ik kon veel dingen analyseren en opschrijven en voelde me toch warm en geborgen. Ik ben in beweging gekomen en kreeg net dat extra zetje in de rug om dingen toch aan te gaan en te durven.

Ik vond door de coaching continuïteit in mijn behoeften en wensen ondanks de waan en interesse van de dag. Ik kon in de blauwdruk concreet schijven wat mij gelukkig maakt en dat werd een heel compleet plaatje t.a.v. al mijn levensgebieden en toekomst. Ik heb, mede door de coaching, nu een beter balans gevonden tussen de zorg en rust die ik voor de kinderen wil bieden en mijn persoonlijke behoefte aan ontplooiing, uitdaging en beweging. Ik ben me ook bewuster geworden van hoeveel (doem) gedachten er voortdurend door me heen gaan die mijn spontaniteit en keuzes negatief beïnvloeden vanuit angst.  

De coaching kan ik aanraden aan alle mensen die zichzelf soms vastzetten door een overvloed aan gedachten en afwegingen of angsten. Mensen die op zoek zijn naar een ontspannen, milder en zorgzamer contact met zichzelf. Mensen die op zoek zijn naar de kern van wie ze zijn. Aan iedereen die open staat om in beweging te komen en tegelijkertijd rust wil vinden in zijn of haar levensmissie.

Jacco Witte
Anita van D.
De grootste eye opener is wel dat je je blauwdruk helder moet hebben zodat je werk kunt gaan vinden wat belangrijk is voor jou, zodat je kunt gaan doen wat je graag wilt en blij van wordt.

Ik heb gekozen voor het traject van Insight omdat ik niet goed met mijn hooggevoeligheid om kon gaan. Ik wist het toen nog niet zo lang en had erg veel moeite met bij mezelf blijven. Op internet had ik verschillende stukjes voorbij zien komen, en ook van andere coaches stukjes gelezen, alleen bij de uitleg van Adrienne voelde ik dat het klopte. Alles viel precies op zijn plaats, duidelijk uitgelegd en voor mij een verademing dat er meer mensen zoals ik waren.

Van het coachingstraject Insight vond ik vooral fijn dat het in stapjes ging. In het begin had ik de neiging om als een dolle door alle modules heen te gaan, en gelukkig kon dit niet. Ook geleerd dat dat erbij hoort, en dat het te snel gaan soms ook een valkuil is.  Ik vond daarnaast de teksten op de besloten facebookgroep fijn om te lezen, de ervaringen van anderen, en ook de live sessies zijn erg waardevol. 

Uit de coaching heb ik veel belangrijke inzichten gehaald. Vooral dat ik moet gaan doen wat ik leuk vind, al is die keuze moeilijk. De grootste eye opener is wel dat je je blauwdruk helder moet hebben zodat je werk kunt gaan vinden wat belangrijk is voor jou, zodat je kunt gaan doen wat je graag wilt en blij van wordt. En het feit dat ik niet raar ben, dat er ook anderen zijn als mij, dat was voor mij de grootste opening. Dat ik nu weet wat het is, en daar ook naar kan handelen. Het heeft mij zeker meer zelfvertrouwen gegeven doordat ik weet nu wat het is. Ik hoop ook dat veel meer jongeren gebruik kunnen maken van het traject, zodat ze deze inzichten al vroeg op gaan doen. 

Wat mezelf betreft, ik had alles heel graag wat eerder in mijn leven geweten”

Jacco Witte
Fern van Altena
Ik heb voor mezelf nu helder wat ik belangrijk vind in het leven, waar ik mijn energie aan wil besteden en wat mij juist te veel energie kost.

Voordat ik begon met de coaching had ik ontzettend veel twijfels. Ik heb al veel ervaring met therapieën en ik weet van mijzelf dat ik niet heel goed ben in het doorvoeren van veranderingen en het doen van opdrachten voor therapie. Daarnaast ben ik al vaak teruggevallen, dus het doen van een aanzienlijke investering in nóg meer werken aan mijzelf was echt een twijfelpunt.

Ik heb vooral inzicht gekregen in waarom ik gevoelig ben voor een terugval en waarom eerdere therapieën mij niet voldoende in beweging konden krijgen. Ook heb ik voor mezelf nu meer helder wat ik belangrijk vind in het leven, waar ik mijn energie aan wil besteden en wat mij juist te veel energie kost. En ik heb geleerd dat iedereen kan veranderen, dat iedereen het op z’n eigen manier doet en dat veel maakbaar is. Op zich een open deur misschien, maar het is fijn om de potentie in jezelf te vinden.

Het coachingstraject is heel fijn voor mensen die op een kruispunt staan in hun leven, omdat het je heel gestructureerd de kans geeft jezelf, je leven, je wensen en je belemmeringen in kaart te brengen. Het is daarbij wel belangrijk om te wel willen investeren en bereid zijn om open en onbevooroordeeld naar jezelf te kijken.

Jacco Witte
Leonie Oldemaat
Ik vond het heel prettig dat ik er thuis en in m’n eigen tijd mee bezig kon. Ik kon er net zoveel aandacht aan besteden als paste voor mij.

Ik wist net een aantal maanden dat ik Creatief Hoogbegaafd ben. Dat bracht hele mooie inzichten met zich mee, maar ook veel verwarring. Herinneringen van situaties uit het verleden kwamen naar boven waarin ik dacht dat ik dom was of de verkeerde vragen stelde. Maar ook herinneringen over situaties waarvan ik ineens wist dat ik het wel goed had gezien. Het bracht ook veel opluchting en ruimte. Er was ineens van alles mogelijk en daar wilde ik meer van weten. In deze periode kwam ik de Online Masterclass van Adrienne tegen en heb me meteen aangemeld. Tijdens deze masterclass voelde ik zoveel herkenning dat ik me heb aangemeld voor het coachingstraject Insight.

Tijdens de coaching kwam ik er achter dat ik, als vanzelf, sommige dingen al deed. En dat ik aanvulling kreeg op wat ik nog kon verbeteren en aanpassen. Het fijne was dat alles stap voor stap ging en we per thema gingen kijken waar je staat en wat je wilt. Zo werd het overzichtelijk en kon ik beter bekijken en invoelen waar ik m’n aandacht aan ging besteden. Ik heb ontzettend hard aan mezelf gewerkt, er is veel duidelijk geworden en er is al veel veranderd. Er zijn nog verschillende thema’s waaraan ik wil werken en ik merk dat het terug lezen van wat ik tijdens de coaching heb gedaan weer nieuwe inspiratie geeft voor het maken van de volgende stap.

Ik vond het heel prettig dat ik er thuis en in m’n eigen tijd mee bezig kon. Ik kon er net zoveel aandacht aan besteden als ik zelf wilde en het was fijn dat ik mijn vragen aan Adrienne kon mailen. Het coachingstraject is aan iedereen aan te bevelen die graag meer inzicht wil in zichzelf, in hoogbegaafdheid & mooie stappen wil maken naar een toekomst waarin er van alles mogelijk is.”

Jacco Witte
Conny F.
Ik weet nu waar ik mijn energie op wil richten en dat helpt me om weer in beweging te komen.

Ken je dat? Dat je jaar na jaar vol maakt met banen waarmee je je brood wel verdient, maar niet tot bloei komt? En dan komt er een kink in de kabel en je loopt vast. Onbegrip, frustratie, ‘het had zo niet gehoeven’, maar je zit wel mooi thuis. En dan? Je kunt zoveel, je wil zoveel, maar nergens laten ze je je potentieel gebruiken. Wéér zo’n baan aannemen dan maar, want dan werk je tenminste. En van binnen het knagende gevoel houden dat je niet leeft.

Thuis met een bore-out wist ik dat ik nu de keuze had: zo doormodderen of iets anders proberen. Uit het keurslijf stappen waar je als hb’er niet in past.De 100% herkenning in een online masterclass van Adrienne liet mijn mond openvallen en ik voelde een klein vonkje energie. Dit! Want ik hoef hier niets uit te leggen! Ik zocht een plan, gereedschap om het te kunnen uitvoeren en het zelfvertrouwen om het aan te gaan.

Het coachingstraject heeft structuur gebracht in mijn gedachtenchaos. Heeft me bij de hand genomen om mijn plan te maken en me doen vertrouwen dat het ook voor míj is weggelegd. Ik heb nu een koers om me op te richten en kan mijn acties toetsen aan die koers. Ik weet nu waar ik mijn energie op wil richten en dat helpt me om weer in beweging te komen. Stap voor stap, maar wel met de blik op het doel.”

Jacco Witte
Marijke S.
Heel waardevol vind ik het contact met gelijkgestemden in de community. Zo fijn om te merken dat er meer mensen zijn die denken zoals ik!

Voordat ik met de coaching begon was ik al door een heel proces gegaan om erachter te komen wat ik nu echt graag wil. Daar was ik intussen achter gekomen en ik was ook al een eind op weg met mijn eigen business. Dus vroeg ik me af of de coaching mij nog verder kon helpen.

Ik ben heel blij met de inzichten die ik heb opgedaan. Ik weet nu wat ik nodig heb om met rust te kunnen werken en hoe ik helder maak wat ik ga doen. Ik kan nu mijn dag indelen op een manier waarop ik voldoende tijd heb voor alles wat ik wil doen, en ook om te relaxen.

Heel waardevol vind ik het contact met gelijkgestemden in de community en met de online coachingsessies. Op die manier blijf ik ermee bezig en hoor ik steeds weer gelijkgestemden. Zo fijn om te merken dat er meer mensen zijn die denken zoals ik!

Door het coachingstraject heb ik steeds meer vertrouwen gekregen dat ik echt kan bereiken wat ik graag wil. Ook als de dingen nu nog niet helemaal helder zijn. Elke keer zet ik weer een stap in mijn proces. En dat is goed. Het leuke is dat je door het doorlopen van de modules er zelf achter komt wat je precies wilt en hoe je dat kan gaan doen. Adrienne stelt vooral vragen waardoor je zelf de antwoorden gaat vinden. Die antwoorden zitten blijkbaar al lang in je, alleen weten we ze niet te vinden of zijn we ze vergeten.

Jacco Witte
Mireille Cornelisse
Ik sta nu zo anders in het leven. Door adrienne ben ik ook in contact gekomen met gelijkgestemden. De (h)erkenning is ontzettend fijn.

Voor ik begon aan de coaching zat ik thuis vanwege een burn out/depressie. Ik voelde me volledig over de kop gaan. Via mijn werk liep er wel het een en ander, maar daar had ik mijn twijfels bij. Toen ik Adrienne’s verhaal voorbij zag komen was mijn interesse gelijk getrokken. Tijdens de masterclass moest ik ontzettend huilen en voelde ik me voor het eerst in mijn leven compleet begrepen. Zij zei precies wat ik al die tijd dacht, maar nooit kon uitspreken.

Ik had enorm veel moeite met het bedrag wat aan de coaching vast zat. Het voelde vooral tegenstrijdig omdat ik ook via de reguliere weg ‘gratis’ hulp zou gaan krijgen (waar ik overigens al lange tijd op aan het wachten was). Heel mijn hart zei dit is wat ik nodig heb. Ik heb gekeken of het financieel haalbaar was en toen mijn gevoel gevolgd.

Nu na het coachingstraject vind ik het nog steeds erg veel geld, maar gek genoeg is het allemaal goed gekomen en nu kan ik zeggen dat het geen pijn gedaan heeft. Mijn gevoel klopte en het was precies wat ik op dat moment nodig had. Voordat ik startte voelde alles uitzichtloos. Het coachingstraject heeft me weer richting gegeven en een kijk in wie ik ben en wat bij mij past.

Ik sta nu zo anders in het leven. Ik heb heel veel inzicht gekregen in mezelf. Dat heeft gezorgd voor meer vertrouwen in mezelf en mijn wensen. Ik ben vooral veel meer open gaan staan voor het proces. Daardoor ben ik zelfs de moeilijke momenten in mijn leven meer gaan waarderen.

Met de verkregen inzichten heb ik heel veel gedaan. Ik merk dat ik nu uitspreek waar ik voor sta en wat ik zou willen bereiken in mijn leven. Ook al weet ik niet hoe dat eruit gaat zien, maar dat geeft nu niet meer. Ik weet dat het goed komt. Ik sta heel bewust stil bij waar ik dankbaar voor ben. Ook ben ik gaan denken in kleine stapjes, waardoor het niet meer voelt als vechten en overleven. En nu ik weer naar mijn hart luister komen er allemaal mooie dingen op mijn pad. De energie stroomt weer.

Ik kan het coachingstraject aan iedereen aanbevelen. Ik denk dat het voor iedereen namelijk een heel heilvol proces is. Mijn advies, voel je de klik en de urgentie volg dan je gevoel. Wat mij ook erg raakte was de liefdevolle, persoonlijke en betrokken manier van werken van Adrienne. Ik vond het onwennig om mij via internet open te stellen aan iemand die ik niet kende. Het bleek juist heel fijn en makkelijk, omdat ik zonder rem alles uit kon spreken. Adrienne gaf mij direct al het gevoel van vertrouwen en motiveerde mij enorm. Door Adrienne ben ik ook in contact gekomen met gelijkgestemden. De (h)erkenning is ontzettend fijn.

Jacco Witte
Karin Kleine
Het heeft mij opgeleverd dat ik nu een duidelijker beeld heb van wat ik wil en waar ik naar toe streef. Er zit nu een richting in, die er voorheen niet was.

Het online coachingstraject heeft mij goed geholpen en helpt me nog steeds goed. Zelf ben ik geneigd om het echt van voor naar achter door te nemen, dat geeft mij overzicht. Ik heb heeeeel veel inzichten gekregen en veel in de praktijk kunnen toepassen. De houvast en herkenning is voor mij echt een eye opener. Fijn ook om het in eigen tempo te kunnen doen. 

Het coachingsprogramma heeft mij opgeleverd dat ik nu een duidelijker beeld heb van wat ik wil en waar ik naar toe streef. Er zit nu een richting in, die er voorheen niet was. Door het op te pakken met steeds kleine stappen, kom ik onbewust steeds verder en dat geeft lucht. Ik heb nu mijn kennis en kunde gecombineerd met een prachtig nut (marketing en communicatie inzetten voor dierenwelzijn in een vrijwilligersfunctie) en breid ondertussen mijn wens om te creëren steeds verder uit. Dank zij dit coachingstraject durf ik nu ook dieper in mijn verleden te kijken en daar aan te werken.  

Ik denk dat meer mensen met een burn-out een vorm van het traject kunnen gebruiken, vooral het leren om stap voor stap vooruit te gaan en niet te snel willen (zelf heb ik jaren terug ook een burn-out gehad). Ik geeft het traject een 5! Ik ben er zeer mee geholpen en ben heel blij en trots dat ik deze investering in mezelf heb gedaan.

Jacco Witte
Stefan Stil
De coaching heeft mij opgeleverd dat ik anders naar mijzelf ben gaan kijken. Dat ik de rust kan bewaren en mijzelf niet meer negatief ga bekijken.

Naar aanleiding van gesprek met Adrienne was er voor mij veel herkenning in de dingen wat ze vertelde. Eerder dacht ik steeds dat veel dingen aan mij lagen, maar dan in de negatieve zin van het woord. De coaching heeft mij opgeleverd dat ik anders naar mijzelf ben gaan kijken. Ik heb durven beseffen dat ik wel HB ben en dat ik vaak naar de verkeerde kant van de problemen heb gekeken.

Ik ben altijd degene geweest die dingen heeft willen aanpassen om zo anderen te helpen. Maar daar sneed ik vooral vaak mijzelf mee in de vingers. Ik begrijp nu dat ik veel sneller verbanden kan leggen dan anderen en dat daardoor soms ook het onbegrip is ontstaan. Wat mij dit heeft opgeleverd; dat ik de rust kan bewaren en mijzelf niet meer negatief ga bekijken. “

Jacco Witte
Oonagh van Leeuwen
Zelf deed ik al een aantal jaar vooral wat ik dacht dat goed was maar niet wat goed voelde. Dankzij adrienne ben ik naar mijn gevoel gaan luisteren en heb ik ontdekt wat ik leuk vind om te doen en waar ik energie van krijg!

Adrienne luistert en begeleidt op subtiele wijze. Hierdoor krijg je heel snel meer vertrouwen in je eigen kunnen en oplossend vermogen. Ze weet meteen de vinger op de zere plek te leggen zodat je niet te lang blijft hangen in problemen en al snel aan de slag wil met alles wat mogelijk is. Een warme en helpende hand voor hoogbegaafde mensen die dat hard nodig hebben!

Zelf deed ik al een aantal jaar vooral wat ik dacht dat goed was maar niet wat goed voelde. Dankzij Adrienne ben ik naar mijn gevoel gaan luisteren en heb ik ontdekt wat ik leuk vind om te doen en waar ik energie van krijg. Ik heb vooral geleerd om dit vervolgens ook te doen!

Jacco Witte
Babke Segers
De coaching heeft mij enorm veel geleerd over mezelf.

De coaching bij Gifted People heb ik als zeer waardevol ervaren, het heeft mij enorm veel geleerd over mezelf. Door de kennis en professionaliteit kwamen hele belangrijke inzichten naar boven, ook werd duidelijk hoe mijn ideale toekomstbeeld eruit ziet, wat ik het liefst doe, waar ik blij van word en energie van krijg.

Het coaching proces heb ik als zeer prettig, warm en persoonlijk ervaren. Ik heb handvaten gekregen om dat te gaan doen waar mijn drijfveren liggen en wat bij mij past, en daar ben ik enorm dankbaar voor.

Jacco Witte
Marion
Ik neem nu zelf de regie in handen en ga op weg richting mijn eigen ‘masterplan

De focus waar ik naar op zoek was voor mezelf, heb ik gevonden en wil ik niet meer loslaten. Door deze manier van coaching koos ik mijn eigen plaats en tijd om na te denken. Adrienne heeft me op heldere wijze steeds een spiegel voorgehouden en inzichten gegeven. Ik neem nu zelf de regie in handen en ga op weg richting mijn eigen ‘masterplan’. Ik geef mezelf toestemming om dàt te doen wat ik het allerliefste wil gaan doen. En ik ga er van genieten!

SCHRIJF JE IN VOOR DE WACHTLIJST

We sturen je ook meteen het speciale Insight Magazine toe!

Je bent nu ingeschreven voor de wachtlijst van Insight. Je wordt vanaf nu op de hoogte gehouden

Meld je hier aan voor de wachtlijst

Gelukt, je staat nu op de wachtlijst

Download de extra tools en worksheets van principe 2

You have Successfully Subscribed!

Download de extra tools en worksheets van principe1

You have Successfully Subscribed!

Download de extra tools en worksheets van principe3

You have Successfully Subscribed!

SCHRIJF JE IN VOOR DE WACHTLIJST

We sturen je ook meteen het speciale Insight Magazine toe!

Je bent nu ingeschreven voor de wachtlijst van Insight. Je wordt vanaf nu op de hoogte gehouden