Ervaringen van gelukkige hoogbegaafden

Lieke van der Vorst

"Ik heb me aangemeld voor het coachingstraject na mijn HB ontdekking. Ik was wanhopig op zoek naar houvast. Die houvast heb ik gekregen en ik ga daar mijn hele leven van profiteren. Ik heb nu de inzichten over hoe ik mijn leven het beste kan indelen en dat ik daar leading in ben. Ik laat mij niet meer afleiden door verwachtingen van anderen, ook al staan ze me nader en dit is nog maar het begin. Er zijn zich ook dingen aan het ontwikkelen die nog niet zichtbaar zijn, maar dat is een kwestie van tijd zolang ik mij focus op wie ik wil zijn. 

Naast inzichten ben ik ook actie gaan ondernemen. Op mijn werk ben ik mijn eigen weg aan het gaan en ik weet men nu te overtuigen dat ze me vooral niet tegen moeten houden en dat het waardevol is wat ik doe. In de tussentijd ben ik stappen aan het zetten om zelf te gaan ondernemen omdat ik vrees dat ik op een gegeven moment niet meer uit de voeten kan in mijn huidige baan. Ik ben gestopt met mezelf aan te passen. Ik heb geaccepteerd dat ik soms een eenzame weg moet bewandelen maar weet nu dat dit niet komt omdat ik gek ben. Ik durf nu ook de dingen te doen die ik graag wil doen, ik heb geen schroom meer. Ik doe het gewoon. Ik schrijf mensen aan als ik een idee heb, en nog leuker is dat ik al een paar reacties heb gehad die mij verder hebben geholpen.

Ik kan de coaching iedereen aanbevelen. Ik denk dat het voor een ieder goed is om niet meer te denken in belemmeringen. Ik vond het bovendien fijn dat ik op mijn eigen tempo en gewoon thuis de modules kon doen. Ook vond ik het fijn om snel antwoord te krijgen. Adrienne wist me steeds weer te motiveren. Zowel met het coachingstraject als op facebook."


Mireille Cornelisse

"Voor ik begon aan de coaching zat ik thuis vanwege een burn out/depressie. Ik voelde me volledig over de kop gaan. Via mijn werk liep er wel het een en ander, maar daar had ik mijn twijfels bij. Toen ik Adrienne's verhaal voorbij zag komen was mijn interesse gelijk getrokken. Tijdens de masterclass moest ik ontzettend huilen en voelde ik me voor het eerst in mijn leven compleet begrepen. Zij zei precies wat ik al die tijd dacht, maar nooit kon uitspreken.

Ik had enorm veel moeite met het bedrag wat aan de coaching vast zat. Het voelde vooral tegenstrijdig omdat ik ook via de reguliere weg 'gratis' hulp zou gaan krijgen (waar ik overigens nog steeds op aan het wachten ben). Heel mijn hart zei dit was wat ik nodig had. Ik heb gekeken of het financieel haalbaar was en toen mijn gevoel gevolgd.

Nu na het coachingstraject vind ik het nog steeds erg veel geld, maar gek genoeg is het allemaal goed gekomen en nu kan ik zeggen dat het geen pijn gedaan heeft. Mijn gevoel klopte en het was precies wat ik op dat moment nodig had. Voordat ik startte voelde alles uitzichtloos. Het coachingstraject heeft me weer richting gegeven en een kijk in wie ik ben en wat bij mij past.

Nu een aantal weken verder sta ik al zo anders in het leven. Ik heb heel veel inzicht gekregen in mezelf. Dat heeft gezorgd voor meer vertrouwen in mezelf en mijn wensen. Ik ben vooral veel meer open gaan staan voor het proces. Daardoor ben ik zelfs de moeilijke momenten in mijn leven meer gaan waarderen.

Met de verkregen inzichten heb ik heel veel gedaan. Ik merk dat ik nu uitspreek waar ik voor sta en wat ik zou willen bereiken in mijn leven. Ook al weet ik niet hoe dat eruit gaat zien, maar dat geeft nu niet meer. Ik weet dat het goed komt. Ik sta heel bewust stil bij waar ik dankbaar voor ben. Ook ben ik gaan denken in kleine stapjes, waardoor het niet meer voelt als vechten en overleven. En nu ik weer naar mijn hart luister komen er allemaal mooie dingen op mijn pad. De energie stroomt weer.

Ik kan het coachingstraject aan iedereen aanbevelen. Ik denk dat het voor iedereen namelijk een heel heilvol proces is. Mijn advies, voel je de klik en de urgentie volg dan je gevoel. Wat mij ook erg raakte was de liefdevolle, persoonlijke en betrokken manier van werken van Adrienne. Ik vond het onwennig om mij via internet open te stellen aan iemand die ik niet kende. Het bleek juist heel fijn en makkelijk, omdat ik zonder rem alles uit kon spreken. Adrienne gaf mij direct al het gevoel van vertrouwen en motiveerde mij enorm. Door Adrienne ben ik ook in contact gekomen met gelijkgestemden. De (h)erkenning is ontzettend fijn."


Conny

“Ken je dat? Dat je jaar na jaar vol maakt met banen waarmee je je brood wel verdient, maar niet tot bloei komt? En dan komt er een kink in de kabel en je loopt vast. Onbegrip, frustratie, 'het had zo niet gehoeven', maar je zit wel mooi thuis. En dan? Je kunt zoveel, je wil zoveel, maar nergens laten ze je je potentieel gebruiken. Wéér zo'n baan aannemen dan maar, want dan werk je tenminste. En van binnen het knagende gevoel houden dat je niet leeft.

Thuis met een bore-out wist ik dat ik nu de keuze had: zo doormodderen of iets anders proberen. Uit het keurslijf stappen waar je als hb'er niet in past.De 100% herkenning in een online masterclass van Adrienne liet mijn mond openvallen en ik voelde een klein vonkje energie. Dit! Want ik hoef hier niets uit te leggen! Ik zocht een plan, gereedschap om het te kunnen uitvoeren en het zelfvertrouwen om het aan te gaan.

Het coachingstraject heeft structuur gebracht in mijn gedachtenchaos. Heeft me bij de hand genomen om mijn plan te maken en me doen vertrouwen dat het ook voor míj is weggelegd. Ik heb nu een koers om me op te richten en kan mijn acties toetsen aan die koers. Ik weet nu waar ik mijn energie op wil richten en dat helpt me om weer in beweging te komen. Stap voor stap, maar wel met de blik op het doel.”


Babke Segers

"De coaching bij Gifted People heb ik als zeer waardvol ervaren, het heeft mij enorm veel geleerd over mezelf. Door de kennis en professionaliteit kwamen hele belangrijke inzichten naar boven, ook werd duidelijk hoe mijn ideale toekomstbeeld eruit ziet, wat ik het liefst doe, waar ik blij van word en energie van krijg.

Het coaching proces heb ik als zeer prettig, warm en persoonlijk ervaren. Ik heb handvaten gekregen om dat te gaan doen waar mijn drijfveren liggen en wat bij mij past, en daar ben ik enorm dankbaar voor."


Marion Steeghs

“De focus waar ik naar op zoek was voor mezelf, heb ik gevonden en wil ik niet meer loslaten. Door online coaching koos ik mijn eigen plaats en tijd om na te denken. Adrienne heeft me op heldere wijze steeds een spiegel voorgehouden en inzichten gegeven. Ik neem nu zelf de regie in handen en ga op weg richting mijn eigen ‘masterplan’. Ik geef mezelf toestemming om dàt te doen wat ik het allerliefste wil gaan doen. En ik ga er van genieten!”


Liesbeth de Korte

"Voor ik aan de coaching begon had ik serieuze twijfels. Ik ben al meer dan 40 jaar zoekende naar mijn doel in het leven en dan zal ik nu ineens wel een helder beeld krijgen? Ik kon dat niet geloven.

Toch heeft Adrienne haar belofte waargemaakt. Ik ben erachter gekomen dat ik best weet wat ik wil, ik moest het alleen op een rijtje krijgen en er handen en voeten aan geven. Heerlijk dat het nu duidelijk is en ik vind het razendknap van Adrienne dat ze mij eigenlijk helemaal niet kent en toch zo duidelijk ziet welke weg ik te gaan heb. Het klopt gewoon.

Ik weet nu wat ik moet doen en waar ik op moet letten. De coaching kan ik echt aanraden. Op een bepaald moment ben je zo klaar met aanrommelen en dan is het zo fijn als je ineens je doel voor ogen hebt, een punt op de horizon. Ik heb zelf (als hoogbegaafde) gemerkt dat je dat in je eentje niet zomaar voor elkaar krijgt, je hoogbegaafdheid loopt je daarbij echt voor de voeten. En dan is Adrienne er om je uit dat moeras te trekken.

Ik kijk weer met vertrouwen naar de toekomst, vooral omdat ik nu heel goed weet wat de juiste stappen zijn voor mij en wat niet.”


Jessy van de Ven

“Ik twijfelde eerst over de investering; zou het me opleveren wat het mij zou kosten? Ook twijfelde ik over of het een verschil zou maken met eerdere ervaringen die ik gehad had met psychologen ed. Zou dit anders zijn? Uiteindelijk was mijn ervaring dat de coaching me echt geholpen heeft. Ik vond het fijn dat het een afgebakende periode was, waarin ik zelf aan de slag kon en Adrienne kon mij bijsturen als ik weer eventjes "gek" werd. Ik herkende me in veel dingen die ze schreef over hoogbegaafdheid en had nooit mezelf als zodanig gezien. Dit proces zorgde ook voor acceptatie in een leven waarin je telkens maar weer wordt verteld dat je je aan moet passen om te overleven.

Ik merkte dat ik, ook gezien ik thuis was vanwege een burn-out, tijd had en dankzij het coachingstraject ook nam om na te denken over mijzelf en de dingen die ik te doen heb. Ik werd minder angstig en neerslachtig.  Ik ben teruggekeerd naar mijn eigen 'ik' en de activiteiten en dromen die mij mij maken, zoals verhalen, reizen, schrijven, tekenen. Daarbij kwam ik voorzichtig los van verwachtingen en alle dingen die 'moeten.' Ik kreeg weer nieuwe ideeën en dromen, en die had ik allang niet meer gehad.

Ik zou de coaching aanraden aan iedereen die door alle opties die er tegenwoordig zijn, overspoeld worden door keuzestress en angsten. Aan perfectionisten en aan idealisten. Maar eerlijk? Ik denk dat het voor iedereen goed zou zijn om een keer de grote lijnen van je leven uit te tekenen!

Adrienne is voor mij een grote inspiratie omdat ze uitvoert wat ze 'preacht': Ze werkt met de winkel open. Ze je laat haar eigen kwetsbaarheid zien, en dat helpt. Adrienne straalt moed en kracht uit die je zelfs digitaal kunt voelen. Ook dat ze mij richting gaf en verder vrij liet in het HOE van de opdrachten, vond ik fijn.”


Leonie Oldemaat

"Ik wist net een aantal maanden dat ik Creatief Hoogbegaafd ben. Dat bracht hele mooie inzichten met zich mee, maar ook veel verwarring. Herinneringen van situaties uit het verleden kwamen naar boven waarin ik dacht dat ik dom was of de verkeerde vragen stelde. Maar ook herinneringen over situaties waarvan ik ineens wist dat ik het wel goed had gezien. Het bracht ook veel opluchting en ruimte. Er was ineens van alles mogelijk en daar wilde ik meer van weten. In deze periode kwam ik de Online Masterclass van Adrienne tegen en heb me meteen aangemeld. Tijdens deze masterclass voelde ik zoveel herkenning dat ik me heb aangemeld voor de 7week Insight.

Tijdens de 7week Insight kwam ik er achter dat ik, als vanzelf, sommige dingen al deed. Hierbij kreeg ik bevestiging van Adrienne en vooral ook aanvulling op wat ik nog kon verbeteren en aanpassen. Het fijne was dat alles stap voor stap ging en we per thema gingen kijken waar je staat en wat je wilt. Zo werd het overzichtelijk en kon ik beter bekijken en invoelen waar ik m’n aandacht aan ging besteden. Ik heb ontzettend hard aan mezelf gewerkt, er is veel duidelijk geworden en er is al veel veranderd. Er zijn nog verschillende thema’s waaraan ik wil werken en ik merk dat het terug lezen van wat ik tijdens de 7week Insight heb gedaan weer nieuwe inspiratie geeft voor het maken van de volgende stap.

Ik vond het heel prettig dat ik er thuis en in m’n eigen tijd mee bezig kon. Ik kon er net zoveel aandacht aan besteden als ik zelf wilde en het was fijn dat ik mijn vragen aan Adrienne kon mailen. De 7week Insight is aan iedereen aan te bevelen die graag meer inzicht wil in zichzelf, in hoogbegaafdheid & mooie stappen wil maken naar een toekomst waarin er van alles mogelijk is."


Margreet Rutgers

"Al jarenlang ben ik op zoek geweest naar een antwoord op de vraag wat ik nou echt wilde. Steeds dacht ik dat ik het antwoord gevonden had, maar dan na een korte periode van daaraan werken, merkte ik dat ik toch weer wat anders wilde doen.

Na de zoveelste burn-out kwam ik bij Adrienne terecht. De online coaching heeft mij zo veel inzichten geboden! Het gaf mij de gelegenheid om inzicht te krijgen in mijn eigen gedachten, kwaliteiten en wensen. Ik heb geleerd dat ik mijzelf niet onder druk hoef te zetten, dat ik vertrouwen mag hebben in mijn eigen kwaliteiten en dat ik alle ruimte mag nemen om die te ontwikkelen op een manier die voor mij goed voelt.

Het was heerlijk om te kunnen mailen met iemand die begrijpt hoe je denkt en daar geen oordeel over heeft, maar die de juiste voorwaarden schept die je nodig hebt om op het goede spoor te komen.

De coaching was het zetje dat ik nodig had om weer in mijzelf te gaan geloven, dingen die ik al langer ‘eigenlijk’ wilde gaan doen ook daadwerkelijk op te pakken en op die manier mijn dagen een voor mij zinvolle invulling te geven. Adrienne heeft mij geholpen lak te hebben aan de verwachtingen van anderen en mijn eigen dromen te gaan waarmaken."


Oonagh van Leeuwen

"Adrienne luistert en begeleidt op subtiele wijze. Hierdoor krijg je heel snel meer vertrouwen in je eigen kunnen en oplossend vermogen. Ze weet meteen de vinger op de zere plek te leggen zodat je niet te lang blijft hangen in problemen en al snel aan de slag wil met alles wat mogelijk is. Een warme en helpende hand voor hoogbegaafde mensen die dat hard nodig hebben!

Zelf deed ik al een aantal jaar vooral wat ik dacht dat goed was maar niet wat goed voelde.Dankzij Adrienne ben ik naar mijn gevoel gaan luisteren en heb ik ontdekt wat ik leuk vind om te doen en waar ik energie van krijg. Ik heb vooral geleerd om dit vervolgens ook te doen!"