Wil je als ondernemer te snel gaan?

Als je herkenning vindt in hoogbegaafdheid, dan is het je ongetwijfeld gebeurd dat jij sneller wilde gaan dan dat de mensen om je heen wilden of konden. Jij zag de oplossing al, de rest nog niet. Jij wilde al in beweging komen. De rest wilde nog even kijken, nadenken, praten of er een nachtje over slapen. Misschien was dit ook wel de reden dat je bent gaan ondernemen: dat je lekker je eigen tempo aan kunt houden.

De kenmerkende snelheid waarmee jij dingen doet en ziet, kan heel waardevol zijn in je eigen bedrijf. Je kunt snel meebewegen als er dingen veranderen in de wereld. Anticiperen en bijsturen waar nodig. Maar, het snel-zijn kent ook valkuilen in het ondernemerschap. Zowel op gebied van samenwerken met anderen als op gebied van verwachtingsmanagement.

Je neemt bijvoorbeeld mensen aan en je ontdekt al vrij snel dat ook zij soms moeite hebben om je bij te houden. Dat zij soms dingen willen houden zoals ze zijn terwijl jij ziet dat er dingen moeten veranderen. Dit vraagt van jou een heel ander soort leiderschap.

Of misschien heb je in het begin van je ondernemerschap zo hard gewerkt dat alles al helemaal klaar staat voor die mensen die je kunt helpen, maar dat terwijl jij de deur van je bedrijf openzet, er nog helemaal niemand staat te wachten. Ik herinner me zelf ook nog heel goed de frustratie van iets heel moois en waardevols te bieden hebben terwijl niemand nog mijn ‘winkel’ wist te vinden.

Het ondernemerschap is in ieder geval geen oplossing voor de dingen waar je in loondienst tegen aanloopt. Sterker nog, je komt jezelf in het ondernemerschap op genoeg dezelfde en ook andere manieren weer tegen.

Toch zou ik zelf nooit meer anders willen. Ik denk dat als ik nu terugga naar loondienst, ik binnen twee uur weer buiten sta. Ofwel omdat ik mezelf realiseer dat ik daar echt niet meer thuis hoor, of omdat ik alweer stennis heb getrapt met de baas (iets met twee kapiteins op een schip).

In de afgelopen vijf jaar heb ik zelf ook echt moeten leren hoe ik ermee omga dat ik dingen soms sneller doe dan de wereld om mij heen kan volgen. Ik verwacht niet meer dat iedereen op mijn snelheid gaat, terwijl ik ook mijn snelheid niet aanpas. Dat zorgt ervoor dat ik veel meer rust ervaar in wat ik doe. Ik denk ook minder snel onterecht dat iets niet werkt. Uit ervaring weet ik dat wanneer je iets echt de tijd geeft, de meeste dingen gewoon wel werken.

Als je ondernemer bent en merkt dat je vaak frustratie ervaart, het gevoel hebt dat je al meer succes zou moeten hebben omdat je in ieder geval hard genoeg werkt, dan heb ik iets heel waardevols voor je.

Begin mei ga ik intakegesprekken voeren met een selectie van de ondernemers die zich via dit intake-formulier aanmelden. De ondernemers die door de selectie komen, kunnen zich aanmelden voor een speciaal ondernemerstraject. Tijdens vijf live en vijf online bijeenkomsten gaan we het hebben over de principes die je moet kennen als ondernemer en over de valkuilen die je als HB ondernemer tegen gaat komen in je ondernemersreis, zodat jij je hier tijdig tegen kunt wapenen.

Er kunnen maximaal tien personen deelnemen en de intake aanmeldingen lopen al goed binnen. De deadline om het formulier in te vullen is: 23 april, maar we sluiten al eerder als 50 ondernemers het formulier hebben ingevuld. Als je interesse hebt, vul dan hier het intake-formulier in.

Vraag hier het gratis e-book aan: ‘Hoogbegaafdheid het is meer dan je denkt’.  Je ontvangt dan ook de wekelijkse HB- updates gemakkelijk in je mail.

Download het gratis e-book over hoofbegaafdheid

Als hoogbegaafde heb je een geheel andere wijze van denken, leren, ontwikkelen en communiceren. In dit e-book wordt uitgelegd wat hoogbegaafdheid is en de eigenschappen die erbij horen. Download hem nu gratis.

SCHRIJF JE IN VOOR DE WACHTLIJST

We sturen je ook meteen het speciale Insight Magazine toe!

Je bent nu ingeschreven voor de wachtlijst van Insight. Je wordt vanaf nu op de hoogte gehouden

Meld je hier aan voor de wachtlijst

Gelukt, je staat nu op de wachtlijst

Download de extra tools en worksheets van principe 2

You have Successfully Subscribed!

Download de extra tools en worksheets van principe1

You have Successfully Subscribed!

Download de extra tools en worksheets van principe3

You have Successfully Subscribed!

SCHRIJF JE IN VOOR DE WACHTLIJST

We sturen je ook meteen het speciale Insight Magazine toe!

Je bent nu ingeschreven voor de wachtlijst van Insight. Je wordt vanaf nu op de hoogte gehouden