Het is bijzonder dat jij iets kunt wat niemand anders kan. Jij bent namelijk een unieke combinatie van kwaliteiten, drijfveren, ervaringen, kennis en karaktereigenschappen. Er is niemand zoals jij.

Niemand.

En daarom heb ik een belangrijke vraag aan jou: waarom probeer je nog steeds te voldoen aan wat er van jou verwacht wordt? En meteen ook een oproep aan jou: stop daar maar mee. Want het gaat jou niet brengen waar je wilt zijn, waar je hoort te zijn.

Anders zijn is anders doen

Het anders voelen en anders zijn, wat kenmerkend is voor creatieve hoogbegaafden, zegt iets over hoe jij in de wereld staat en ook over wat jij in de wereld te doen hebt.

Anders zijn betekent dat je een andere weg te belopen hebt. Een weg die door de meesten niet gezien wordt. Dat kan best eenzaam zijn. Want als je ergens naar op weg bent, wat je nog niet onder woorden kunt brengen, dan is het moeilijk voor de mensen om je heen om te duiden wat je doet.

Mensen die om je geven willen graag dat het goed met je gaat. Ze geven je goedbedoelde adviezen, zien je graag gelukkig, maar vragen ook iets van je wat jij niet kunt leveren. Ze vragen je om duidelijkheid over wat je doet. Ze vragen je om het najagen van zekerheid in een baan, een vast inkomen en het maken van een keuze over de weg die je wilt begaan.

Maar dat weet je nog helemaal niet. Je weet nog niet waar het allemaal in gaat samenkomen en wat nu super leuk is, is dat misschien morgen niet meer.

Anders zijn is anders doen. Als hoogbegaafde ben je graag bezig met vernieuwen, verbeteren en veranderen. Je zorgt ervoor dat er iets komt wat er nu nog niet is. Dat kan alleen als je durft af te wijken van gebaande paden, als je jouw eigen plan durft te trekken. Als je jouw anders zijn durft te omarmen.

Doen vanuit eigenheid

Ik kan zelf oprecht genieten van mensen die vanuit hun eigenheid iets doen dat helemaal klopt bij wie zij zijn. Ik vind het bijzonder om te zien wat er mogelijk is als mensen gaan doen waar ze het meeste plezier in hebben. Dan komt er een enthousiasme en gedrevenheid los die andere mensen in beweging kan zetten. En dat is precies jouw taak in deze wereld

In de woorden van Howard Thurman: ‘don’t ask what the world needs, ask what makes you come alive. Because what the world needs is people who have come alive’.

Jouw eigenheid zorgt ervoor dat jij precies kunt doen wat jij in deze wereld te doen hebt. Je weet het zelf ook meteen als je dat aan het doen bent. Dan lijkt de tijd voorbij te vliegen, je ervaart flow en plezier en alles lijkt bijna vanzelf te gaan.

Lekker eigenwijs

Omdat jij anders bent en iets anders te doen hebt in deze wereld, heb je trouwens ook een fijne dosis eigenwijsheid meegekregen. Dat is maar goed ook. Want je moet wel voor jezelf kunnen gaan staan. Je moet wel de kracht hebben om te zeggen ‘ja, jij kan wel vinden dat iedereen hier rechts moet, maar ik ga liever links’.

Je mag je ook realiseren dat andere mensen nooit zullen weten wat voor jou het beste is. Dat weet alleen jij, zelfs al kun je het nog niet onder woorden brengen.

Durf te vertrouwen op jezelf en je intuïtie. Wat de rest doet is niet voor jou, want jij bent dus anders!

Wees lekker eigenwijs, daar help je de wereld het meeste mee. Dus, wat ga jij doen? Ik lees graag jouw reactie onder deze blog.


Heb jij mijn E-book over hoogbegaafdheid al gelezen?
Die kun je hier gratis aanvragen!

 

Ik wil het E-book!

Download het gratis e-book over hoogbegaafdheid

Als hoogbegaafde heb je een andere wijze van denken, leren, ontwikkelen en communiceren. In het uitgebreide e-book ‘Hoogbegaafdheid, het is meer dan je denkt’ wordt uitgelegd wat hoogbegaafdheid precies is en de eigenschappen die erbij horen. Download het e-book nu gratis.

SCHRIJF JE IN VOOR DE WACHTLIJST

We sturen je ook meteen het speciale Insight Magazine toe!

Je bent nu ingeschreven voor de wachtlijst van Insight. Je wordt vanaf nu op de hoogte gehouden

Meld je hier aan voor de wachtlijst

Gelukt, je staat nu op de wachtlijst

Download de extra tools en worksheets van principe 2

You have Successfully Subscribed!

Download de extra tools en worksheets van principe1

You have Successfully Subscribed!

Download de extra tools en worksheets van principe3

You have Successfully Subscribed!

SCHRIJF JE IN VOOR DE WACHTLIJST

We sturen je ook meteen het speciale Insight Magazine toe!

Je bent nu ingeschreven voor de wachtlijst van Insight. Je wordt vanaf nu op de hoogte gehouden