De kwaliteiten die je als hoogbegaafde hebt kunnen ontzettend veel waarde toevoegen aan jouw leven en aan de levens van de mensen om je heen. Voorwaarde is wel dat je goed genoeg weet hoe jij in elkaar steekt. Dat je begrijpt hoe hoogbegaafdheid een rol speelt in jouw leven. Dan kun je namelijk ontdekken wat klopt voor jou en in welke omgeving jij op je best bent. 

Het afgelopen jaar heb je via Gifted People veel kunnen ontdekken over hoogbegaafdheid en over jezelf. Misschien heeft dit je ogen geopend en zijn er veel puzzelstukjes op hun plek gevallen. Misschien wist je al langer dat je hoogbegaafd bent en hebben de Gifted People artikelen je geholpen meer inzicht te krijgen.  

Naast wat wij je bij Gifted People aanbieden, heb je ongetwijfeld nog meer gevolgd, gezien en gelezen om jezelf beter te leren kennen. En hoe mooi is het om dat voor jezelf eens op een rijtje te zetten. Je zult merken dat het bijdraagt aan jouw gevoel van groei en succes.  

De opdracht: wat je hebt geleerd over jezelf 

Aangezien Corona nog wat roet in het eten gooide als het gaat om activiteiten in het eerste deel van het jaar, heb je mooi extra tijd gehad voor het proces van zelfkennis. De vraag is: in hoeverre heb je daar gebruik van gemaakt? In welke mate heb je tijd, energie en geld geïnvesteerd in het jezelf beter leren kennen? En net zo belangrijk: wat heeft dit je opgeleverd? 

Een jaar gaat soms zo voorbij. En als je niet even bewust de tijd neemt om dit soort vragen aan jezelf te stellen, vergeet je gewoon hoeveel je over jezelf geleerd hebt. Misschien is je eerste reactie dat het wel meevalt. Maar als je er even voor gaat zitten, ontdek je dat er eigenlijk best veel dingen zijn die je vorig jaar nog niet over jezelf wist en nu wel. Ook al zijn het kleine dingen of nuances. Alles helpt om steeds beter te begrijpen hoe jij werkt en wat werkt voor jou. 

Plan daarom voor jezelf een middag in om aan de slag te gaan met de volgende vragen: 

  1. Wat weet je nu over jezelf dat je vorig jaar nog niet wist? 
  2. Wat is het mooiste inzicht dat je afgelopen jaar over jezelf hebt opgedaan?
  3. Waar heb je persoonlijke groei gezien? 

Dit zijn best grote vragen. Daarom is de kans groot dat je, zodra je ermee aan de slag gaat, eerst denkt: ‘Dat weet ik niet’. Of je schrijft even snel wat op. Neem jezelf daarom voor om minimaal 20 minuten de tijd te nemen om met deze vragen bezig te gaan. Zonder jezelf af. Zet alle afleiding uit. Dan merk je dat de antwoorden ook echt naar boven gaan komen. 

Wat kun je doen?  

Neem gedurende het jaar ook regelmatig de tijd om reflectiemomenten in te bouwen. Je zult merken dat je daardoor het jaar veel bewuster meemaakt en dat het makkelijker wordt om deze vragen te beantwoorden. 

Realiseer je dat je in een jaar echt veel over jezelf kunt leren en ontdekken als je er actief mee bezig gaat. Je gaat dan ook merken dat je leven steeds makkelijker en lichter wordt. Want zelfkennis is de bron van keuzes maken die bij jou passen. Wat je wilt en nodig hebt vloeit voort uit wie je bent. 

 

Wat heb jij geleerd over jezelf dit jaar? Laat je het weten onder deze blog? 

 

Yes, ik wil graag dat e-book! Je ontvangt dan ook de wekelijkse HB updates gemakkelijk in je mail.
Heb je de masterclass over hoogbegaafdheid al gevolgd? Je kunt gratis deelnemen en je hier aanmelden voor de eerstvolgende.

Download het gratis e-book over hoogbegaafdheid

Als hoogbegaafde heb je een andere wijze van denken, leren, ontwikkelen en communiceren. In het uitgebreide e-book ‘Hoogbegaafdheid, het is meer dan je denkt’ wordt uitgelegd wat hoogbegaafdheid precies is en de eigenschappen die erbij horen. Download het e-book nu gratis.

SCHRIJF JE IN VOOR DE WACHTLIJST

We sturen je ook meteen het speciale Insight Magazine toe!

Je bent nu ingeschreven voor de wachtlijst van Insight. Je wordt vanaf nu op de hoogte gehouden

Meld je hier aan voor de wachtlijst

Gelukt, je staat nu op de wachtlijst

Download de extra tools en worksheets van principe 2

You have Successfully Subscribed!

Download de extra tools en worksheets van principe1

You have Successfully Subscribed!

Download de extra tools en worksheets van principe3

You have Successfully Subscribed!

SCHRIJF JE IN VOOR DE WACHTLIJST

We sturen je ook meteen het speciale Insight Magazine toe!

Je bent nu ingeschreven voor de wachtlijst van Insight. Je wordt vanaf nu op de hoogte gehouden