In de vorige blog ging het over wat je afgelopen jaar over jezelf geleerd hebt. Als je de tijd neemt om hierbij stil te staan en de vragen uit de vorige blog te beantwoorden, ga je zien hoeveel je in een jaar over jezelf kunt leren. Een grote succesfactor daarin is de mate waarin je dat met intentie doet.  

Elke dag leer je namelijk wel iets over jezelf. Alleen is het soms zo klein dat het je daarna weer ontglipt. Je ontdekt bijvoorbeeld dat je het fijn vindt als je collega jou om hulp vraagt. Maar je registreert het niet en daarom leg je nog niet de link naar een onderliggende drijfveer van jou: namelijk dat je graag mensen helpt.  

Daarnaast brengt de herkenning in hoogbegaafdheid met zich mee dat je actiever op zoek mag gaan naar puzzelstukjes over jezelf. We ontdekken en ontwikkelen onszelf namelijk aan de hand van gelijkgestemden, en die heb je niet altijd om je heen. Daarom is het goed om omgevingen op te zoeken die jou helpen met het meer leren over jezelf. 

Om het komende jaar goed in te gaan, daarom een opdracht voor jou. Ga aan de slag met de volgende vragen: 

  1. Wat wil ik graag over mezelf leren het komende jaar?
  2. Hoe ga ik dit leren over mezelf? Welke investeringen ga ik in mezelf doen?
  3. Welke omgevingen helpen mij om deze zelfkennis op te doen? 

Als je deze vragen hebt beantwoord voor jezelf, denk dan na over de bijbehorende acties. Heb je bijvoorbeeld neergezet dat je graag wilt leren hoe je beter omgaat met niet-hoogbegaafde collega’s? Bepaal dan een actie die jou hierbij helpt. Bijvoorbeeld dat je investeert in een programma dat jou meer inzichten biedt in wie jij bent en hoe je vanuit daar de connectie maakt met een ander. Of misschien wil je graag beter tot je recht komen in je werk of in je relatie? Denk dan na over welke inzichten je over jezelf nodig hebt en hoe je aan deze inzichten komt.   

Ons Insight programma kan jou bij deze vraagstukken helpen. Bovendien krijg je daarmee ook exclusieve toegang tot een netwerk aan gelijkgestemden. Je zult merken dat de herkenning die je daar vindt je ook heel veel zelfinzicht biedt. 

Wat kun je doen?  

Start het komende jaar met de intentie om jezelf beter te leren kennen en maak daar een plan voor. Je gaat merken dat je daardoor veel meer kansen herkent om zelfinzicht op te doen en dat je de inzichten die je opdoet veel beter registreert en onthoudt. Dit helpt je bij het steeds meer vormgeven van een leven dat helemaal klopt bij jou en waarbij je vanuit jouw drijfveren je unieke gaven kunt benutten. 

P.s. als jij je voor 31 december aanmeldt voor het Insight programma, kun je gebruik maken van deze code: 2022METPLEZIERENVOLDOENING. Krijg je nog een mooi extra voordeel! 

 

Wat wil jij over jezelf leren volgend jaar? Laat je het weten onder deze blog? 

 

Yes, ik wil graag dat e-book! Je ontvangt dan ook de wekelijkse HB updates gemakkelijk in je mail.
Heb je de masterclass over hoogbegaafdheid al gevolgd? Je kunt gratis deelnemen en je hier aanmelden voor de eerstvolgende.

Download het gratis e-book over hoogbegaafdheid

Als hoogbegaafde heb je een andere wijze van denken, leren, ontwikkelen en communiceren. In het uitgebreide e-book ‘Hoogbegaafdheid, het is meer dan je denkt’ wordt uitgelegd wat hoogbegaafdheid precies is en de eigenschappen die erbij horen. Download het e-book nu gratis.

SCHRIJF JE IN VOOR DE WACHTLIJST

We sturen je ook meteen het speciale Insight Magazine toe!

Je bent nu ingeschreven voor de wachtlijst van Insight. Je wordt vanaf nu op de hoogte gehouden

Meld je hier aan voor de wachtlijst

Gelukt, je staat nu op de wachtlijst

Download de extra tools en worksheets van principe 2

You have Successfully Subscribed!

Download de extra tools en worksheets van principe1

You have Successfully Subscribed!

Download de extra tools en worksheets van principe3

You have Successfully Subscribed!

SCHRIJF JE IN VOOR DE WACHTLIJST

We sturen je ook meteen het speciale Insight Magazine toe!

Je bent nu ingeschreven voor de wachtlijst van Insight. Je wordt vanaf nu op de hoogte gehouden