Dit jaar heb ik zelf een record aan investeringen gedaan in coaching, ontwikkeling en ook in business mentorships en masterminds. En wow, wat heb ik dit jaar veel geleerd en ontdekt over mezelf. De grap is overigens dat ik vaak dacht dat ik specifiek iets ging doen of leren, maar er dan onderweg achter kwam dat ik iets heel anders te leren had. Een quote waar ik daarom de laatste tijd veel aan moet denken is: “The reason why you think you’re here, might not be the reason why you’re here”. Soms denken we dat we iets nodig hebben, maar blijkt het iets heel anders te zijn. 

Het afgelopen jaar heb ik via Gifted People veel gedeeld over hoogbegaafdheid, en ik wens je toe dat je daar voor jezelf veel uit hebt gehaald. Misschien heb jij ook wel dingen ontdekt die je niet verwacht had te ontdekken. Misschien ben je op het pad van hoogbegaafdheid gekomen, of hebben de Gifted People artikelen je geholpen meer inzicht te krijgen in jouw hoogbegaafdheid. Naast wat wij je bij Gifted People aanbieden, heb je ongetwijfeld nog meer gevolgd, gezien en gelezen om jezelf beter te leren kennen. En hoe mooi is het om dat voor jezelf eens op een rijtje te zetten.  

Daarom ook voor deze week weer een kleine opdracht: schrijf voor jezelf eens op wat je hebt geleerd over jezelf dit jaar.  

Je kunt daar ook deze vragen bij gebruiken: 

  1. Wat weet je nu over jezelf dat je vorig jaar nog niet wist? 
  2. Wat is het mooiste inzicht dat je afgelopen jaar over jezelf hebt opgedaan? 
  3. Waar heb je in geïnvesteerd waardoor je dit inzicht hebt kunnen opdoen? 

Een jaar gaat soms zo voorbij, en als je niet even bewust de tijd neemt om dit soort vragen aan jezelf te stellen, vergeet je gewoon hoeveel je over jezelf ontdekt hebt. Misschien is je eerste reactie dat het wel meevalt. Maar als je er even voor gaat zitten, ontdek je dat er eigenlijk best veel dingen zijn die je vorig jaar nog niet wist over jezelf en nu wel. Ook al zijn het kleine dingen of nuances. Alles helpt om steeds beter te begrijpen hoe jij werkt en wat werkt voor jou. 

Realiseer je dat je in een jaar echt veel over jezelf kunt leren en ontdekken als je er actief mee bezig gaat. Je gaat dan ook merken dat je leven steeds makkelijker en lichter wordt. Want zelfkennis is de bron van keuzes maken die bij jou passen. Wat je wilt en nodig hebt vloeit voort uit wie je bent, uit je blauwdruk. Binnenkort opent Insight voor de laatste keer dit jaar en het zou super zijn als je dan meedoet. Je zult merken hoeveel je nog over jezelf kunt leren en hoeveel makkelijker je leven wordt als je jouw blauwdruk kent. Meld je aan voor de wachtlijst en je hoort als eerste wanneer Insight weer opent, zodat jij verzekerd bent van jouw plek. 

Heb je het e-book over hoogbegaafdheid al gelezen? Dat kun je hier gratis aanvragen: Ja, ik wil het e-book: ‘Hoogbegaafdheid het is meer dan je denkt’. Je ontvangt dan ook de wekelijkse HB-updates gemakkelijk in je mail.

Download het gratis e-book over hoogbegaafdheid

Als hoogbegaafde heb je een geheel andere wijze van denken, leren, ontwikkelen en communiceren. In dit e-book wordt uitgelegd wat hoogbegaafdheid is en de eigenschappen die erbij horen. Download hem nu gratis.

SCHRIJF JE IN VOOR DE WACHTLIJST

We sturen je ook meteen het speciale Insight Magazine toe!

Je bent nu ingeschreven voor de wachtlijst van Insight. Je wordt vanaf nu op de hoogte gehouden

Meld je hier aan voor de wachtlijst

Gelukt, je staat nu op de wachtlijst

Download de extra tools en worksheets van principe 2

You have Successfully Subscribed!

Download de extra tools en worksheets van principe1

You have Successfully Subscribed!

Download de extra tools en worksheets van principe3

You have Successfully Subscribed!

SCHRIJF JE IN VOOR DE WACHTLIJST

We sturen je ook meteen het speciale Insight Magazine toe!

Je bent nu ingeschreven voor de wachtlijst van Insight. Je wordt vanaf nu op de hoogte gehouden