Halverwege dit jaar ben ik begonnen met het maken van een successenlijst. Ik had namelijk net twee nieuwe masterclasses gemaakt, het e-book ‘Nooit meer een burn-out’ geschreven, de nieuwe Gifted People website en de nieuwe Gifted Business website gingen live en ik dacht bij mezelf: hier ga ik later dit jaar vergeten bij stil te staan. 

Als je herkenning vindt in hoogbegaafdheid, zul je vast herkennen dat je dingen graag snel wilt doen. En ook snel over dingen heen stapt. Vanuit die snelheid vergeet je dan aandacht te geven aan de mooie dingen die je in een jaar meemaakt en bereikt.  

Misschien herken je daarnaast bij jezelf dat je het allemaal vanzelfsprekend vindt wat je doet en kunt. Jij bent bijvoorbeeld iemand die een behaald doel afvinkt met een high-five en meteen doorgaat naar het volgende. Heb je een belangrijk vraagstuk opgelost, dan hoor jij jezelf al zeggen: ‘Dat kan toch iedereen? Zo bijzonder is dat niet.’ Maar, dat is het wél en niet iedereen kan wat jij doet.  

Het is bovendien superbelangrijk voor jouw zelfbeeld en zelfvertrouwen dat je de tijd neemt om echt even stil te staan bij je successen. Dat je de tijd neemt om deze te erkennen en te vieren. Dat hoeft niet supergroot te zijn. Binnen Insight delen we bijvoorbeeld op vrijdag onze weeksuccessen met elkaar.  

Het delen van successen gaat ook niet alleen om de grootste successen, maar juist om de kleine successen. Je zult merken dat je door jezelf bewust te maken van je successen, je veel meer gaat zien en geloven waar je allemaal tot in staat bent. Dat helpt je om de uitdagingen aan te kunnen gaan die je nodig hebt voor jouw persoonlijke groei.  

Dus, een mooie opdracht voor jou: maak de komende dagen tijd om jouw successenlijst te maken. Plan een moment in, zet een timer op bijvoorbeeld twintig minuten en zorg voor pen en papier. That’s it.   

Oh, en nog een kleine tip als je jouw successenlijst gaat maken. De kans is groot dat je gaat zitten en dan als eerste denkt: ‘Eigenlijk heb ik niet zoveel gedaan’. Daarom is het goed om jezelf geen toestemming te geven te stoppen met deze opdracht voordat de twintig minuten om zijn.  

Geef jezelf echt de ruimte om het jaar in gedachten, of met behulp van je agenda, te doorlopen. Laat jezelf verbazen en verwonderen over wat je allemaal hebt gedaan, bereikt en gerealiseerd. En als je toch vindt dat het tegenvalt, neem jezelf dan voor om van het komend jaar een jaar te maken waarin je gaat doen en realiseren wat je echt wilt. Wij helpen je daar natuurlijk graag mee. Kijk hier voor de mogelijkheden. 

PS. Op 21 december geef ik voor de laatste keer dit jaar een LIVE masterclass. In deze masterclass ontdek je de drie hoofdredenen dat je last krijgt van je hoogbegaafdheid en wat er nodig is om juist de voordelen en mooie kanten van je hb te gaan benutten. Aanmelden voor de LIVE masterclass ‘Van Last naar Gave’ kan hier.

Meer ontdekken over jezelf en hoogbegaafdheid? Dan hebben we deze mooie opties voor je:

  1. Insight. Het programma voor HB volwassenen
  2. Gifted Business. Voor slimme, sensitieve ondernemers

 

 

Download het gratis e-book over hoogbegaafdheid

Als hoogbegaafde heb je een andere wijze van denken, leren, ontwikkelen en communiceren. In het uitgebreide e-book ‘Hoogbegaafdheid, het is meer dan je denkt’ wordt uitgelegd wat hoogbegaafdheid precies is en de eigenschappen die erbij horen. Download het e-book nu gratis.

SCHRIJF JE IN VOOR DE WACHTLIJST

We sturen je ook meteen het speciale Insight Magazine toe!

Je bent nu ingeschreven voor de wachtlijst van Insight. Je wordt vanaf nu op de hoogte gehouden

Meld je hier aan voor de wachtlijst

Gelukt, je staat nu op de wachtlijst

Download de extra tools en worksheets van principe 2

You have Successfully Subscribed!

Download de extra tools en worksheets van principe1

You have Successfully Subscribed!

Download de extra tools en worksheets van principe3

You have Successfully Subscribed!

SCHRIJF JE IN VOOR DE WACHTLIJST

We sturen je ook meteen het speciale Insight Magazine toe!

Je bent nu ingeschreven voor de wachtlijst van Insight. Je wordt vanaf nu op de hoogte gehouden