Programma

De valkuilen van hoogbegaafdheid

De gaven en valkuilen van hoogbegaafdheid

Of je nu ondernemer bent of in loondienst werkt, of het nu gaat om je relaties of om je gezondheid, hoogbegaafdheid raakt alle vlakken van je leven. Het heeft invloed op wie jij bent en daarmee ook op hoe je leeft en wat je doet.  

Hoogbegaafdheid brengt een pakket aan kwaliteiten en mogelijkheden mee, maar ook valkuilen die jou in de weg kunnen staan van het leven naar jouw potentieel. Je voelt en weet, of hoort vanuit jouw omgeving, dan ook wel: ‘Er zit meer in, maar het komt er niet uit’.

Herken je ook wel:

I

Aanpassen is een tweede natuur geworden, maar het brengt je ook verwarring over wat van jou is, en wat van de ander is

I

Je kunt ergens super-enthousiast aan beginnen, en er bijna net zo snel weer verveeld mee zijn

I

Van jezelf verwacht je bovengemiddeld veel en dit staat je meer in de weg dan dat het bijdraagt aan het realiseren van wat voor jou belangrijk is

I

Je hebt vaak het gevoel overprikkeld te zijn en je weet niet hoe je dat praktisch kunt voorkomen en/of hoe je daar het beste mee omgaat

I

Je hebt 100.000 ideeen, maar geen idee hoe je daar vervolg aan geeft

I

Plannen, prioriteiten stellen, dingen afmaken, zijn niet per se jouw beste kwaliteiten. Uitstellen kun je juist wel weer super goed

Dan staat dit jou ongetwijfeld in de weg bij het realiseren van een leven dat bij jou past. Waar je plezier in hebt en voldoening uithaalt.

Hoe zie jij jouw hoogbegaafdheid?

Als geen ander weten wij bij Gifted People wat de valkuilen van hoogbegaafdheid zijn. Van aanpassen tot het onuitgedaagd en snel verveeld zijn. We zien hoe vaak hoogbegaafden vanuit de versnelde ontwikkeling belangrijke vaardigheden niet goed hebben ontwikkeld op gebied van plannen, prioriteiten stellen en afmaken van wat belangrijk is.  

Hoogbegaafdheid is voor veel hoogbegaafden iets wat hen belemmert en in de weg staat. Maar het is echt een cadeautje. Iets wat jou de mogelijkheid geeft om te zien wat anderen niet zien en te doen wat anderen niet kunnen. Iets wat jou niet in de weg hoeft te weg staat maar juist versterkt.

Hoe laat je hoogbegaafdheid voor je werken?

Alles begint bij het beter begrijpen van wie jij bent en wat jij nodig hebt. Hoe meer zelfkennis je hebt, des te makkelijker het wordt om jouw weg te gaan. Daarnaast heb je de skills en tools nodig om daadwerkelijk in de wereld te zetten wat jij te doen hebt. 

De afgelopen jaren hebben wij veel hoogbegaafden mogen helpen bij het creëren van een leven dat past en ook steeds weer gezien wat de grootste bottlenecks zijn die ervoor zorgen dat grote plannen en dromen op de plank blijven liggen.

Dat vinden wij ontzettend zonde omdat jij met je mooie dromen en plannen iets bij te dragen hebt aan de wereld en omdat het leven veel leuker wordt als je gaat doen wat jij te doen hebt in dit leven.  

Met het programma ‘De valkuilen van hoogbegaafdheid’ ontdek je wat hoogbegaafdheid meebrengt en hoe je de vakuilen kunt voorkomen.

Als jij je vandaag aanmeldt, ontvang je meteen een mailtje met praktische informatie en jouw inloggegevens, zodat je kunt starten wanneer jij wilt. Dat kan dus vandaag al 😉 Tijd om vooral de vruchten te gaan plukken en jouw hoogbegaafdheid voor je te laten werken.  

Waar bestaat het programma uit?

Het valkuilen programma bestaat uit 6 modules die je vindt in jouw persoonlijke leeromgeving.  

Aanpassen

Als hoogbegaafde kun je ontzettend bedreven worden in het jezelf aanpassen. Maar, aanpassen zorgt ervoor dat je steeds verder van jezelf verwijderd raakt. Dat staat jou in de weg van het zijn wie je bent en het doen van wat past bij jou. In deze module leer je over de achtergrond en belangrijkste oplossingen voor aanpassen.

Snel verveeld

Hoogbegaafdheid brengt mee dat je sneller de natuurlijke groeicurve doorloopt en daardoor ben je ook vaak sneller ergens uitgeleerd en verveeld. In deze module leer je meer over de achtergrond, over de invloed die het heeft op je leven en hoe je het voor je kunt inzetten.

Te hoge lat

Wanneer je al kunt zien hoe iets kan zijn en in staat bent om bovengemiddelde prestaties te leveren, ga je al snel de lat voor jezelf hoog leggen. Daarmee ga je echter je eigen groei in de weg zitten en het jezelf moeilijk maken om nieuwe uitdagingen aan te gaan. In deze module leer je daar meer over.

Overprikkeld

Naast onderprikkeling (bore-out) kan ook overprikkeling problemen geven en leiden tot uitputting en eindelijk een burn-out. In deze module leer je meer over wat overprikkeling is en wat je kunt doen om jezelf hiertegen te beschermen.

Jezelf in de weg zitten

Als hoogbegaafde kun je jezelf nog weleens in de weg zitten met de snelle bovenkamer die het realiseren van wat jij voor jezelf wenst in de weg kan zitten. In deze module ontdek je hoe je kunt herkennen wanneer de interne saboteur aan het woord is, en wat je kunt doen om jezelf niet meer in de weg te zitten. 

Skills

Plannen, prioriteiten stellen, leren, afmaken, focus, om hulp vragen en keuzes maken. Belangrijke vaardigheden die je als hoogbegaafde niet altijd goed ontwikkeld hebt. In deze module ontdek je hoe je deze skills voor jezelf (verder) kunt ontwikkelen.

Investering

Laat jij je vanaf nu niet meer in de weg zitten door de valkuilen van hoogbegaafdheid? Dan is jouw investering:  

1.200,- incl. btw.

Je kunt je ook aanmelden in 2 termijnen van 657,- (incl. btw). Je krijgt na je aanmelding meteen toegang tot de online leeromgeving waar je aan de slag kunt op het moment dat het voor jou uitkomt.  

En, je ontvangt ook nog deze bonussen:

Bonus #1 Ebook 'Veel interesses en veel leuk vinden'

Kenmerkend voor hoogbegaafden is het veel leuk vinden, het hebben van veel mogelijkheden en interesses. Dat maakt het soms moeilijk als het gaat om maken van keuzes over werk dat bij je past. Hoe je daarmee om kunt gaan, lees je in dit ebook.

Bonus #2 Waardevolle informatie over hoogbegaafdheid

Je krijgt toegang tot waardevolle ebooks en artikelen over hoogbegaafdheid (en hoogsensitiviteit), zodat je beter leert wat het voor jou betekent, hoe je ermee om kunt gaan zodat je jouw mooie eigenschappen ook positief kunt gaan inzetten.

Bonus #3 Development plan format

Voor jou als hoogbegaafde is het van levensbelang dat je voldoende uitdaging vindt in wat je doet. Het Development Plan Format helpt jou in kaart brengen hoe je die uitdaging in je leven gaat integreren.

Garantie

Wij weten zeker dat het programma jou gaat helpen bij het positief inzetten van jouw hoogbegaafdheid. Maar mocht je na jouw aanmelding niet tevreden zijn, dan kun je dit binnen veertien dagen per email laten weten. Je krijgt dan de investering retour. Meer informatie vind je op deze pagina. 

Klaar om jouw hoogbegaafdheid positief in te zetten?

Komt het beter voor je uit om de investering in 2 termijnen te voldoen? Dan voldoe je direct de eerste termijn.
De termijnen zijn per maand.

Klaar om jouw hoogbegaafdheid positief in te zetten?

Veelgestelde vragen

Wanneer start het programma?

Je krijgt direct toegang zodra jij je aanmeldt. Je kunt dus al meteen starten, je kunt ook iets later starten. Je kunt helemaal op je eigen tempo en tijd aan de slag, zoals het past voor jou.

Zit er coaching bij het programma?

Nee, bij dit programma zit geen coaching inbegrepen. Ben je op zoek naar extra ondersteuning? Kijk dan naar het Insight traject. Daar kun je deelnemen aan live Q&A sessies.

Hoe weet ik of het programma bij mij past?

Het programma past bij jou als jij je herkent in kenmerken van hoogbegaafdheid en last hebt van de valkuilen die dit meebrengt. Hoogbegaafdheid kent mooie kanten, en ook ook lastige kanten. Met dit programma helpen we jou vooral de mooie kanten van hoogbegaafdheid in te zetten.  

Ik herken me vooral in HSP, is het programma dan geschikt?

Als jij je herkent in de valkuilen die we op deze pagina benoemen, dan is het programma ook voor jou geschikt.

Kan ik het door mijn werkgever laten betalen?

Dat kan zeker. Veel werkgevers hebben een budget beschikbaar waar je gebruik van kunt maken. Als je het door je werkgever wilt laten betalen, stuur dan een mail (info@giftedpeople.eu), dan maken we dat samen in orde.  

Kan ik het programma ook volgen als ik al een ander traject of programma volg?

Ja, dat is mogelijk. Als je bijvoorbeeld een re-integratietraject volgt, kan dit er heel goed naast.

Hoe lang duurt het programma?

Dat is afhankelijk van de tijd die je er voor vrij maakt. We raden een maand per module aan. De laatste module bestaat uit het ontwikkelen van bepaalde skills. Daarom zul je deze module op een iets andere wijze doorlopen. 

SCHRIJF JE IN VOOR DE WACHTLIJST

We sturen je ook meteen het speciale Insight Magazine toe!

Je bent nu ingeschreven voor de wachtlijst van Insight. Je wordt vanaf nu op de hoogte gehouden

Meld je hier aan voor de wachtlijst

Gelukt, je staat nu op de wachtlijst

Download de extra tools en worksheets van principe 2

You have Successfully Subscribed!

Download de extra tools en worksheets van principe1

You have Successfully Subscribed!

Download de extra tools en worksheets van principe3

You have Successfully Subscribed!

SCHRIJF JE IN VOOR DE WACHTLIJST

We sturen je ook meteen het speciale Insight Magazine toe!

Je bent nu ingeschreven voor de wachtlijst van Insight. Je wordt vanaf nu op de hoogte gehouden