De gaven en valkuilen van hoogbegaafdheid

Of je nu ondernemer bent of in loondienst werkt, of het nu gaat om je relaties of om je gezondheid, hoogbegaafdheid raakt alle vlakken van je leven. Het heeft invloed op wie jij bent en daarmee ook op hoe je leeft en wat je doet.  

Hoogbegaafdheid brengt een pakket aan kwaliteiten en mogelijkheden mee, maar ook valkuilen die jou in de weg kunnen staan van het leven naar jouw potentieel. Je voelt en weet, of hoort vanuit jouw omgeving, dan ook wel: ‘Er zit meer in, maar het komt er niet uit’.

Herken je ook wel:

I

Aanpassen is een tweede natuur geworden, maar het brengt je ook verwarring over wat van jou is, en wat van de ander is

I

Je kunt ergens super-enthousiast aan beginnen, en er bijna net zo snel weer op uitgekeken zijn

I

Je ziet al snel waar het beter, mooier of sneller kan, of waar het ergens mis dreigt te gaan. En je maakt je daar gemakkelijk verantwoordelijk voor. Daardoor krijg jij het steeds drukker en houd je minder tijd over voor dat wat voor jou belangrijk is.

I

Je hebt vaak het gevoel overprikkeld te zijn en je weet niet hoe je dat praktisch kunt voorkomen en/of hoe je daar het beste mee omgaat

I

Je blijft regelmatig hangen in het denken op een manier die jou niet dient. Dit merk je omdat het je een slecht gevoel geeft, doet handelen op een manier waarmee je jezelf saboteert of jou juist in de weg staat van het in beweging komen.

Dan staat dit jou ongetwijfeld in de weg bij het realiseren van een leven dat bij jou past. Waar je plezier in hebt en voldoening uithaalt.

Hoe zie jij jouw hoogbegaafdheid?

Als geen ander weten wij bij Gifted People wat de valkuilen van hoogbegaafdheid zijn. Van aanpassen tot het onuitgedaagd en snel verveeld zijn. 

Hoogbegaafdheid is voor veel hoogbegaafden iets wat hen belemmert en in de weg staat. Maar het is echt een cadeautje. Iets wat jou de mogelijkheid geeft om te zien wat anderen niet zien en te doen wat anderen niet kunnen. Iets wat jou niet in de weg hoeft te weg staat maar juist versterkt.

Hoe laat je hoogbegaafdheid voor je werken?

In de gratis masterclass ‘De valkuilen van HB’ ontdek je wat de grootste valkuilen zijn die jou in de weg kunnen zitten. 

Je ontdekt in de sessie wat de valkuilen overprikkeling, oververantwoordelijkheid, aanpassen, snel uitgekeken en overdenken precies inhouden, zodat je ze bij jezelf op tijd kunt herkennen.

Je ontdekt ook wat de gevolgen zijn van deze valkuilen en wat er nodig is om deze valkuilen minder tegen te gaan komen, zodat er juist meer ruimte is om de mooie kwaliteiten die aan de valkuilen gekoppeld zijn te kunnen benutten.

Wil je weten welke valkuil jou het meest in de weg zit?

SCHRIJF JE IN VOOR DE WACHTLIJST

We sturen je ook meteen het speciale Insight Magazine toe!

Je bent nu ingeschreven voor de wachtlijst van Insight. Je wordt vanaf nu op de hoogte gehouden

Meld je hier aan voor de wachtlijst

Gelukt, je staat nu op de wachtlijst

Download de extra tools en worksheets van principe 2

You have Successfully Subscribed!

Download de extra tools en worksheets van principe1

You have Successfully Subscribed!

Download de extra tools en worksheets van principe3

You have Successfully Subscribed!

SCHRIJF JE IN VOOR DE WACHTLIJST

We sturen je ook meteen het speciale Insight Magazine toe!

Je bent nu ingeschreven voor de wachtlijst van Insight. Je wordt vanaf nu op de hoogte gehouden