In de vorige blog ging het over afsluiten en loslaten. Over het bepalen van wat jou dient en wat niet. Een ontzettend groot voordeel van afronden en wegdoen van wat jou niet dient is dat je daardoor ruimte creëert voor wat je wel wenst.  

Als je alleen maar mensen om je heen hebt die jou energie kosten en waarbij je het gevoel hebt dat je niet jezelf kunt zijn, dan is er geen ruimte voor mensen die jou energie opleveren en die bij jou als persoon passen. 

Als jij alleen maar spullen om je heen hebt die je niet aanstaan, is er geen ruimte voor spullen die je fijn vindt. En als je alleen maar denkt aan negatieve ervaringen, is er geen ruimte meer voor de fijne ervaringen. 

Stap 1 is daarom het creëren van ruimte die je opnieuw kunt invullen. Stap 2 is dat je de ruimte ook daadwerkelijk weer gaat invullen met wat je wel wenst.  

Hoe vul je de ruimte in? 

De kans is groot dat je weer terugvalt in oude patronen als je nog niet hebt nagedacht over wat je wilt met de ruimte die ontstaat. 

Heb je bijvoorbeeld besloten dat je een bepaalde vriend niet meer zo vaak gaat bellen? Bepaal dan vooraf wat je gaat doen op het moment dat je behoefte hebt aan het zien van een vriend. Kun je andere vrienden bellen? Of kun je de ruimte die ontstaat gebruiken om op bepaalde plekken te komen en nieuwe vrienden te maken? Doe je dit niet, dan zul je merken dat je uiteindelijk toch die vriend belt omdat je behoefte hebt aan het samenzijn met iemand. 

Heb je besloten dat je minder aandacht gaat geven aan een belemmerende overtuiging of gedachte? Dan is het belangrijk dat je een positieve overtuiging of gedachte paraat hebt. Dan kun je namelijk op het moment dat jouw aandacht naar deze negatieve overtuiging of gedachte gaat er een gewenste overtuiging of gedachte tegenover zetten.  

Heb je besloten dat je afscheid gaat nemen van bepaalde spullen? Bepaal dan eerst of je deze ruimte wel wilt gebruiken. Als je juist minder spullen wilt, dan hoef je de ruimte natuurlijk niet op te vullen. Het kan zijn dat je bepaalde wensen hebt over spullen die je graag wilt hebben. Soms ontstaat die mogelijkheid dan door het verkopen van spullen die je niet meer wilt.  

En als laatste is het goed om te onderzoeken welke ervaringen je niet meer wilt. Misschien heb je bijvoorbeeld steeds de ervaring dat je overprikkeld raakt op verjaardagsfeesten (al is dat met Corona misschien al opgelost). Maak dan de keuze om deze ervaring minder vaak op te zoeken.  

Wat kun je doen? 

In de vorige blog heb je een lijst gemaakt met wat je bewaart en wat je achterlaat. Maak nu voor jezelf een lijst met wat je graag wilt, maar nog niet hebt. Dat zijn nieuwe wensen en verlangens die je kunt toevoegen aan je leven in de ruimte die ontstaat als je achterlaat wat niet meer bij je past. 

  1. Welke mensen wens je in je leven? 
  1. Welke spullen wens je nog in je leven?  
  1. Welke ervaringen wil je meer gaan opdoen? 
  1. Aan welke gedachten en overtuigingen wil je meer aandacht besteden. 

Maak daarna een top vijf van de wensen die je het allerliefste in het komend jaar wilt realiseren voor jezelf en schrijf deze voor jezelf op. Zoek er eventueel wat plaatjes bij en hang het overzicht van jouw wensen ergens op waar je het elke dag ziet. Zo heb je jezelf op de best mogelijke manier voorbereid om er komend jaar naartoe te kunnen werken. 

— 

Wat zijn jouw top 5 wensen? Laat je het weten onder deze blog? 

— 

Heb jij het e-book over hoogbegaafdheid al gelezen?
Dat kun je gewoon gratis aanvragen:

Yes, ik wil graag dat e-book! Je ontvangt dan ook de wekelijkse HB updates gemakkelijk in je mail

Download het gratis e-book over hoogbegaafdheid

Als hoogbegaafde heb je een andere wijze van denken, leren, ontwikkelen en communiceren. In het uitgebreide e-book ‘Hoogbegaafdheid, het is meer dan je denkt’ wordt uitgelegd wat hoogbegaafdheid precies is en de eigenschappen die erbij horen. Download het e-book nu gratis.

SCHRIJF JE IN VOOR DE WACHTLIJST

We sturen je ook meteen het speciale Insight Magazine toe!

Je bent nu ingeschreven voor de wachtlijst van Insight. Je wordt vanaf nu op de hoogte gehouden

Meld je hier aan voor de wachtlijst

Gelukt, je staat nu op de wachtlijst

Download de extra tools en worksheets van principe 2

You have Successfully Subscribed!

Download de extra tools en worksheets van principe1

You have Successfully Subscribed!

Download de extra tools en worksheets van principe3

You have Successfully Subscribed!

SCHRIJF JE IN VOOR DE WACHTLIJST

We sturen je ook meteen het speciale Insight Magazine toe!

Je bent nu ingeschreven voor de wachtlijst van Insight. Je wordt vanaf nu op de hoogte gehouden