De eerste paar keer dat ik in een bedrijf een voorspelling deed over wat er mis zou gaan en dat dit door mijn leidinggevende gezien werd als iets waar we inderdaad iets aan moesten doen, werd mij gevraagd om daar de lead in te nemen. Dat wilde ik wel. Ik was al lang blij dat er naar mij geluisterd werd. Enthousiast ging ik aan de slag met het ontwikkelen en uitdenken van mijn oplossing. Nu erop terugkijkend zie ik hoe erg dat past bij mijn blauwdruk 

Op een bepaald moment merkte ik echter dat er enorm veel energie bij mij begon weg te lekken. Dat was interessant. Eerst voelde ik een enorm vuurtje, nu voelde het alsof iemand daar een emmer water overheen had gegooid.   

Pas jaren later ontdekte ik wat hier gebeurd was. Ik was namelijk van het ontwikkelen terechtgekomen in het onderhouden. Daar waar ik helemaal ‘aan’ ga op iets creëren, bedenken, opzetten en verbeteren ging ik nu ‘uit’ op de volgende fase: het in stand houden van wat ik ontwikkeld en gecreëerd had.  

Wanneer je herkenning vindt in het profiel van de Voorspeller, zoals ik die beschrijf in mijn boek ‘Nooit meer ruzie met je baas’, is het belangrijk om hier alert op te zijn. Als voorspeller zie je namelijk als eerste waar problemen kunnen ontstaan en waar kansen liggen. En als je werkt bij een bedrijf dat hiervoor openstaat, mag je wellicht ook aan de slag met de oplossingen en ideeën die jij hebt. Alleen vaak is in bedrijven niet duidelijk dat sommige mensen goed zijn in het in gang zetten van dingen en het vernieuwen en verbeteren, en dat andere mensen juist goed zijn in het zorgdragen dat het blijft bestaan. Daardoor wordt er nog te vaak aan medewerkers gevraagd om iets te doen dat tegen hun eigen begaafdheden in gaat.  

Als Voorspeller betekent dit dat zodra alles staat, de kans groot is dat er van jou wordt verwacht dat je de rol van Onderhouder aanneemt. Dit is echter niet jouw rol en kost jou vooral veel energie. Het lastige hiervan is ook dat het demotivatie met zich meebrengt en ertoe leidt dat je jouw visie en voorspellingen niet meer deelt, omdat je weet dat je dan in een situatie terechtkomt waarbij je allerlei taken en werkzaamheden moet doen waar je enorm veel energie bij verliest.  

Als je dit bij jezelf herkent, is het interessant om meer te gaan ontdekken over het profiel van de Voorspeller. In mijn boek ‘Nooit meer ruzie met je baas’ ontdek je hoe je ervoor kunt zorgen dat je meer werkplezier en voldoening in je huidige of nieuwe werk gaat ervaren. En je ontdekt meer over de andere profielen: de Vormer, de Onderzoeker en de Strijder. 

Herken jij jezelf in de Voorspeller? Hoe laat zich dat zien in jouw werk? Welk voorbeeld heb je uit je eigen ervaring waarin je jezelf als Voorspeller herkent? Laat het ons weten onder de blog: ‘Per ongeluk gaan onderhouden’. 

Meer ontdekken over jezelf en hoogbegaafdheid? Dan hebben we deze mooie opties voor je:

  1. Gratis Introductie Masterclass over hoogbegaafdheid
  2. Gratis Masterclass ‘Van Last naar Gave’
  3. Insight. Het programma voor HB volwassenen
  4. RISE. Coaching voor slimme, sensitieve ondernemers
  5. Boek ‘Nooit meer ruzie met je baas’

 

Download het gratis e-book over hoogbegaafdheid

Als hoogbegaafde heb je een geheel andere wijze van denken, leren, ontwikkelen en communiceren. In dit e-book wordt uitgelegd wat hoogbegaafdheid is en de eigenschappen die erbij horen. Download hem nu gratis.

SCHRIJF JE IN VOOR DE WACHTLIJST

We sturen je ook meteen het speciale Insight Magazine toe!

Je bent nu ingeschreven voor de wachtlijst van Insight. Je wordt vanaf nu op de hoogte gehouden

Meld je hier aan voor de wachtlijst

Gelukt, je staat nu op de wachtlijst

Download de extra tools en worksheets van principe 2

You have Successfully Subscribed!

Download de extra tools en worksheets van principe1

You have Successfully Subscribed!

Download de extra tools en worksheets van principe3

You have Successfully Subscribed!

SCHRIJF JE IN VOOR DE WACHTLIJST

We sturen je ook meteen het speciale Insight Magazine toe!

Je bent nu ingeschreven voor de wachtlijst van Insight. Je wordt vanaf nu op de hoogte gehouden