Gifted People

Over Adrienne

Adrienne is oprichter van Gifted People.

 Inmiddels samen met haar team, helpt ze dagelijks hoogbegaafden met het beter begrijpen van zichzelf en het ontdekken van wat bij hen klopt. Met Gifted People wil ze bovendien bijdragen aan een wereld waarin hoogbegaafdheid gezien wordt voor wat het is, zodat hoogbegaafden beter ondersteund kunnen worden. Daarom vind je op deze website zowel betaalde programma’s als gratis producten over hoogbegaafdheid.

Mijn missie

Ik geloof dat jij met jouw unieke skills/gaves, persoonseigenschappen en ervaringen iets kunt wat niemand anders kan en dat jij hiermee van betekenis kunt zijn voor de wereld om je heen. En ik geloof dat als je dat niet doet, dat dit een groot gemis is voor jezelf en de wereld. Het is een verspilling van de gaven en het potentieel wat je in je draagt.

We hebben in deze wereld mensen nodig die kunnen wat jij kan. En door jezelf te zijn in een wereld die probeert jou te vormen naar de maatstaven van “normaal”, is het een grootse prestatie om dicht bij jezelf en op je eigen weg
te blijven.

Het is mijn missie, onze missie bij Gifted People, om jou daarin te ondersteunen. We helpen je graag met het vormgeven van een leven waarin jij kunt doen wat voor jou de bedoeling is. We helpen je graag bij het jezelf steeds beter leren kennen en het beter begrijpen welke rol hoogbegaafdheid speelt in jouw leven. Dan kun je jouw gaven positief inzetten.

Ik keek om mij heen en zag een enorme hoeveelheid mensenlijk potentieel verloren gaan en dat ging mij aan het hart.

Mijn eigen reis

Rond mijn twintigste leidde mijn zoektocht naar antwoorden over wie ik ben, nodig heb en wat ik wil, mij bij het ontdekken van hoogbegaafdheid. ‘Wow’ dacht ik. ‘Dit verklaart zoveel voor mij’.
Al die tijd had ik gevoeld dat ik anders was, maar kon ik er mijn vinger niet opleggen. Ik had mezelf dom gevoeld en op andere momenten juist weer heel slim. Stiekem heb ik weleens gedacht of er niet iets mis was met mij. En toen kwam daar hoogbegaafdheid om de hoek kijken. Iets waar ik in eerste instantie nooit in was gaan zoeken. Hoogbegaafdheid kende (en nog steeds) namelijk veel stereotypen en misvattingen waar ik mezelf totaal niet in kon vinden.

Het moment dat mij werd uitgelegd wat hoogbegaafdheid nou echt is, verdween er een soort last van mijn schouders. Wat ik altijd al gevoeld had, werd nu ineens heel duidelijk verklaard. Er was opluchting en het begin van zelfacceptatie. Alsof ik niet meer hoefde te vechten om in mijn ‘rol’ te blijven. Ik kon gewoon mezelf gaan zijn.
Dit ene puzzelstukje gaf mij nieuwe kracht. Beter gezegd een schop onder mijn kont. Want ik wist al heel lang dat ik een missie had die ik niet aan het leven was. Ik wist alleen nog niet precies wat die missie was en hoe ik die vorm ging geven.

In de jaren die volgden, ondernam ik van alles om achter mijn passie en missie te komen. Ik deed drijfveren-analyses en persoonlijkheidstesten. En hoewel ik die super-interessant vond, liet het mij vaak wel achter met een ‘Ok. Wat nu?’-gevoel. Ik had duidelijk iets anders nodig om uit de hoeveelheid dingen die ik leuk vond een toekomst voor mezelf te gaan vormgeven. Wie of wat kon mij die antwoorden geven?
Het bleek de start van een ontdekkingsreis waarbij ik investeerde in coaches, netwerken, boeken en veel tijd besteedde aan het vormgeven van mijn eigen leven. Ik probeerde alles uit en wat werkte schreef ik op. Ondertussen ging ik mij specialiseren in hoogbegaafdheid en las ik alles wat los en vast zat over wat het nou precies inhoudt en wat de invloed van hoogbegaafdheid is op je leven en levensinvulling

In 2014 kwam ik weer een stuk dichterbij mijn missie toen ik een ontwikkelomgeving mede hielp oprichten voor hoogbegaafde jongeren. Ik voelde me geroepen, ik voelde dat ik hier iets in te doen had. Maar ik voelde ook dat er ergens nog iets voor mij ontbrak. Ik zag dat niet alleen deze jongeren met belangrijke levensvragen vragen zaten, maar dat ook hun ouders dezelfde zoektocht doorgingen. Ik kwam veel volwassenen tegen die nog steeds niet wisten wat ze wilden worden als ze later groot waren. En voor volwassenen was nog minder passende ondersteuning te vinden. Ik keek om mij heen en zag een enorme hoeveelheid mensenlijk potentieel verloren gaan en dat ging mij aan het hart.

Ik voelde aan alles dat dit mijn volgende stap moest zijn en ik maakte de overstap van jongeren naar volwassenen. Wat voor mij werkte, bleek ook te werken voor de mensen die ik in hun weg ging ondersteunen. Ondertussen leerde ik steeds meer over wat jou als hoogbegaafde anders maakt. Over wat dat betekent voor het vormgeven van een leven dat bij jou past en het vinden van je levensmissie. Ik realiseerde me ook dat het in de kern allemaal helemaal niet zo moeilijk is, als je de juiste inzichten en tools hebt en als je bereid bent om er bewust mee bezig te zijn.

Inmiddels heb ik hier in de vorm van de Gifted People programma’s al honderden mensen mee verder mogen helpen en daarmee leef ik echt mijn missie. Bovendien mag ik zelf mijn leven leven zoals ik dat het liefst wil en heb ik werk gecreëerd waar ik wonder boven wonder al mijn interesses en talenten in kwijt kan. Ik vond dat in het ondernemerschap, maar geloof me, ook in loondienst is er veel meer mogelijk dan je denkt.

Nog wat inside informatie

N

Ik doe graag aan fitness en crossfit en probeer dagelijks een wandeling te maken. Bewegen is voor mij essentieel.

N

Als mensen aan me vragen wat voor opleiding ik heb gedaan, weet ik niet waar ik moet beginnen. Van fitness tot hoogbegaafdheid tot voeding tot psychologie. In alles wat ik interessant vind, heb ik wel een studie gedaan.

N

Je kunt mij wakker maken voor een reis naar mooie landen en dansjes doen op zomerse avonden. En de sleutel naar mijn hart is sterke koffie en humor.

N

Ik lees graag en volg veel online studies en cursussen om te zorgen dat ik bij blijf in mijn vakgebied en om mijn enorme leerhonger te kunnen stillen. Een dag niet geleerd, is een dag niet geleefd ;).

N

Hoewel ik van nature niet gewend ben om om hulp te vragen, is het om hulp vragen wel wat mij in korte tijd heel ver heeft gebracht. Aangezien we maar relatief kort de tijd hebben in dit leven, maak ik graag gebruik van de kennis en ervaringen van anderen.

N

Mijn grootste dankbaarheidsmomenten zijn als ik me realiseer dat ik mijn leven precies leef zoals dat past bij mij, als ik om me heen kijk en zie hoeveel mooie mensen ik in mijn leven heb en als ik me realiseer dat ik dagelijkse basis andere mensen mag helpen met het vormgeven en creëren van het leven dat bij hen past.

Interview

Met Thijs Lindhout

Ontdek meer over hoogbegaafdheid, wat het is en over mijn eigen ontdekking. We hebben het over misvattingen, waarom veel mensen hoogbegaafdheid te snel aan de kant schuiven en welke hoogbegaafdheidsprofielen in je werk tot uiting kunnen komen.Vind je herkenning in hoogbegaafdheid?

Loop je regelmatig tegen bore-outs, burn-outs, ruzie met je baas en overprikkeling aan? Luister dan deze aflevering!

Interview

Met Jeanet Wolf

Meer over mij horen en over hoe ik tegen hoogbegaafdheid aankijk? Bekijk dan mijn interview met Jeanet Wolf.

SCHRIJF JE IN VOOR DE WACHTLIJST

We sturen je ook meteen het speciale Insight Magazine toe!

Je bent nu ingeschreven voor de wachtlijst van Insight. Je wordt vanaf nu op de hoogte gehouden

Meld je hier aan voor de wachtlijst

Gelukt, je staat nu op de wachtlijst

Download de extra tools en worksheets van principe 2

You have Successfully Subscribed!

Download de extra tools en worksheets van principe1

You have Successfully Subscribed!

Download de extra tools en worksheets van principe3

You have Successfully Subscribed!

SCHRIJF JE IN VOOR DE WACHTLIJST

We sturen je ook meteen het speciale Insight Magazine toe!

Je bent nu ingeschreven voor de wachtlijst van Insight. Je wordt vanaf nu op de hoogte gehouden