Toen Harm en ik in 2021 in ons nieuwe huis kwamen wonen was het nog lang niet af, maar ik zag de potentie en ik zag uit naar hoe het ging worden.  

We hadden vervolgens een jaar lang allerlei mensen over de vloer om te bouwen en te slopen en begin 2023 was ik het helemaal zat. Ik wilde gewoon mijn huis weer terug zonder iedere ochtend vroeg de wekker te zetten, zodat ik voor iedereen die om 07.00 uur op de stoep stond koffie kon gaan staan inschenken. En om dan vervolgens nog de hele dag in het lawaai te zitten. Ik had echt weer behoefte aan mijn eigen space. Dus daarom lagen de laatste dingen een tijdje stil.  

Maar eind 2023 begon het wel steeds meer bij mij te knagen dat al onze muren strak wit waren en ik het gevoel had dat het allemaal wel erg kil was. Omdat we vrijwel alles uitbesteed hadden, merkte ik bij mezelf dat ik ook niet zo veel meer zelf durfde te doen. Ik zou het nooit zo perfect kunnen als die vakmannen. Tot ik me bedacht: waarom eigenlijk niet? Ik kan het in ieder geval proberen.  

Dus namen Harm en ik vier dagen de tijd om de muren te gaan schilderen. We leerden al heel snel dat ik niet goed ben in afplakken, want ik heb het geduld er niet voor en ik plak alles scheef. Gelukkig bleek ik wel heel goed te zijn in schilderen. En zo hadden Harm en ik vier dagen later ons eerste succes-momentje met een nieuw geschilderde keuken en bijkeuken.  

Ik had de smaak te pakken en daarna volgde nog de woonkamer, alle radiatorkoofjes en een muur in mijn eigen kantoor. Ik leerde trouwens ook nog hoe ik moest afkitten en voor ik wist had ik niet meer het gevoel dat we andere mensen nodig hadden voor de klussen in huis. Ik voelde, dit kan ik ook zelf en dat gaf een enorm gevoel van vrijheid. 

De reden dat ik dit met je deel is, omdat we soms heel onbewust ergens het idee krijgen dat we iets niet (meer) kunnen. Als we dat niet aankijken en ons afvragen: “Is dat eigenlijk wel zo?” dan vergeten we waar we toe tot in staat zijn en houden we onszelf klein of we maken onszelf afhankelijk.  

Ik geloof dat we allemaal tot zoveel moois in staat zijn, maar als je een tijdje niet je grenzen verlegt of nieuwe dingen leert of probeert, dan kun je dat zomaar vergeten. Dan kun je vergeten hoeveel mooie kwaliteiten en gaven je bezit. En erger nog, je kunt er zelfs last van gaan krijgen. Bijvoorbeeld, omdat je wel van alles ziet, maar het gevoel hebt dat je er niets aan kunt veranderen. 

Jouw kwaliteiten en gaven vragen erom dat je ze benut en het is ook belangrijk dat je dat doet. Niet te veel, maar ook zeker niet te weinig.  

In de gratis masterclass ‘Van Last naar Gave’ deel ik met je hoe het komt dat je last krijgt van je gaven en kwaliteiten als je ze te veel of te weinig inzet. Ik deel ook nog twee andere redenen en natuurlijk wat er dan nodig is om juist plezier te hebben van de gaven en kwaliteiten die je hebt. Deze masterclass geef ik op 25 januari helemaal LIVE. Meld je hier meteen even aan als je erbij wilt zijn. Ik kijk er naar uit. 

 

 

 

 

 

Download het gratis e-book over hoogbegaafdheid

Als hoogbegaafde heb je een andere wijze van denken, leren, ontwikkelen en communiceren. In het uitgebreide e-book ‘Hoogbegaafdheid, het is meer dan je denkt’ wordt uitgelegd wat hoogbegaafdheid precies is en de eigenschappen die erbij horen. Download het e-book nu gratis.

SCHRIJF JE IN VOOR DE WACHTLIJST

We sturen je ook meteen het speciale Insight Magazine toe!

Je bent nu ingeschreven voor de wachtlijst van Insight. Je wordt vanaf nu op de hoogte gehouden

Meld je hier aan voor de wachtlijst

Gelukt, je staat nu op de wachtlijst

Download de extra tools en worksheets van principe 2

You have Successfully Subscribed!

Download de extra tools en worksheets van principe1

You have Successfully Subscribed!

Download de extra tools en worksheets van principe3

You have Successfully Subscribed!

SCHRIJF JE IN VOOR DE WACHTLIJST

We sturen je ook meteen het speciale Insight Magazine toe!

Je bent nu ingeschreven voor de wachtlijst van Insight. Je wordt vanaf nu op de hoogte gehouden