Nog anderhalve dag en dan is het 2024. Ik hoop dat 2023 een fijn jaar voor je is geweest. Een jaar waarin je hebt geleefd naar wat belangrijk is in je leven. Ik hoop dat het een jaar voor je was waarin je de dingen gedaan hebt die passen bij jouw blauwdruk en dat je plezier hebt gemaakt met fijne mensen in je leven. Ik hoop dat het een jaar voor je was waarin je helemaal jezelf hebt kunnen zijn en jouw gaven hebt kunnen benutten. Het leven voelt namelijk veel lichter en makkelijker als jij gaat doen waar jij voor bedoeld bent.

 

En mocht je voelen dat je hier nog wel stappen in te maken hebt, weet dan dat je er niet alleen voorstaat. Bij Gifted People en Gifted Business staan we helemaal klaar voor je om je komend jaar verder te helpen bij het beter leren kennen van jezelf en het optimaal benutten van jouw unieke gaven, terwijl je op jouw voorwaarden leeft en onderneemt.

 

Jouw Yearly Review

En dan nu: tijd voor de Yearly Review. Inmiddels is dit een traditie geworden bij Gifted People. In de laatste blog van het jaar delen we de vragen voor een Yearly Review. En ik hoop dat jij het jezelf gunt om hier echt even de tijd voor te nemen.  

Je zult merken dat het beantwoorden van de vragen van de Yearly Review jou inzicht geeft in het afgelopen jaar en handvatten om 2024 goed mee te kunnen starten. Om dit jaar goed af te sluiten en om jouw intentie het volgende jaar in te gaan, kun je de volgende vragen gebruiken:  

Hoe sta je er nu voor? Welke cijfers geef je jezelf op gebied van werk, relaties en gezondheid?

  1. Waar kijk je met plezier op terug in dit afgelopen jaar? Wat zijn jouw mooiste gebeurtenissen van dit jaar? Waar ben je dankbaar voor? 
  2. Welke doelen en verlangens heb je dit jaar behaald voor jezelf? 

  3. Waar heb je dit jaar het meeste van geleerd? Op welk vlak ben je dit jaar het meeste gegroeid?  

  4. Wat wilde je dit jaar voor jezelf behalen of realiseren wat niet gelukt is? Waarom is dat (nog) niet gelukt? Wat ga je het komende jaar doen om dit wel te behalen of realiseren, als je het nog steeds wilt? Wie ga je daarbij om hulp vragen? 

  5. Wat laat je achter in 2023? 
Waar ga je mee stoppen? 
  6. Wat neem je mee naar 2024?
  7. Waar ga je mee door en/of waar ga je mee starten?
  8. Wat is jouw nummer 1 verlangen voor het komende jaar? En wat ga je doen om jouw verlangen te realiseren?    

Neem een paar dagen de tijd om na te denken over deze vragen en schrijf alles wat je bedenkt op. Je gaat merken hoeveel inzicht alleen deze opdracht je al gaat geven.  

Ter afsluiting willen ik en het Team Gifted People graag van de gelegenheid gebruikmaken om jou ontzettend te bedanken voor jouw betrokkenheid bij Gifted People 

Door jezelf te verdiepen in hoogbegaafdheid geloof ik oprecht dat we samen bijdragen aan een wereld waarin er veel meer bekend gaat worden over hoogbegaafdheid, dat de misvattingen verdwijnen en dat daarmee misdiagnoses voorkomen worden. En dat we als hoogbegaafden onze unieke gaven optimaal kunnen benutten en tegelijk een superleuk leven hebben.  

Wij wensen je een prachtige jaarwisseling toe en nog een veel mooier 2024!  

PS. Wil je volgend jaar samenwerken aan jouw plannen, wensen en verlangens? Kijk dan even hier.

PPS. Er kan zoveel moois veranderen in een jaar. Lees hier bijvoorbeeld de post van Liron die hij schreef op zijn laatste dag in de Insight community.   

 

Download het gratis e-book over hoogbegaafdheid

Als hoogbegaafde heb je een andere wijze van denken, leren, ontwikkelen en communiceren. In het uitgebreide e-book ‘Hoogbegaafdheid, het is meer dan je denkt’ wordt uitgelegd wat hoogbegaafdheid precies is en de eigenschappen die erbij horen. Download het e-book nu gratis.

SCHRIJF JE IN VOOR DE WACHTLIJST

We sturen je ook meteen het speciale Insight Magazine toe!

Je bent nu ingeschreven voor de wachtlijst van Insight. Je wordt vanaf nu op de hoogte gehouden

Meld je hier aan voor de wachtlijst

Gelukt, je staat nu op de wachtlijst

Download de extra tools en worksheets van principe 2

You have Successfully Subscribed!

Download de extra tools en worksheets van principe1

You have Successfully Subscribed!

Download de extra tools en worksheets van principe3

You have Successfully Subscribed!

SCHRIJF JE IN VOOR DE WACHTLIJST

We sturen je ook meteen het speciale Insight Magazine toe!

Je bent nu ingeschreven voor de wachtlijst van Insight. Je wordt vanaf nu op de hoogte gehouden