Op Instagram kwam ik een tijdje geleden een account tegen van Daniel LaBelle. Wat deze man precies doet is lastig uit te leggen, maar hij doet ‘normale’ dingen op hele hoge snelheid en op atletisch niveau. Kijk maar even één van zijn filmpjes en dan snap je wat ik bedoel (ik zeg één, want de video’s zijn verslavend en voor je het weet heb je ze allemaal gezien).  

Maar ik moest dus denken, hoe zou Daniel zijn geweest op school? En hoe zou Daniel zijn geweest als hij in een standaard kantoorbaan terecht was gekomen? Ik denk dat de mensen om hem heen hem dan zeker te druk, te hyper en te intens hadden genoemd. En als hij had gedacht dat dit blijkbaar is hoe het is, had hij misschien wel geprobeerd minder druk, hyper of intens te zijn. Dan was hij misschien niet zijn gaan doen wat hij nu doet. En niet geheel onbelangrijk, dan was hij ook niet heel veel geld aan het verdienen met zijn mooie gave. 

Nu ken ik Daniel niet, maar ik zie wel bij veel hoogbegaafden precies dit gebeuren. Je bent ergens goed in, maar het past niet in de omgeving waarin je functioneert, dus wordt het iets waar je op aangesproken wordt of zelfs op afgewezen wordt. En als gevolg ga je jezelf afremmen, jezelf minder laten zien en dan worden je mooie gaven juist een last.  

Je zult ook merken dat wanneer je jouw gaven niet kunt inzetten, jij het gevoel hebt dat er meer in je zit dat er niet uitkomt en dat je jezelf vooral gaat bezighouden met activiteiten die jou geen energie geven, maar vooral energie kosten. 

In mijn nieuwe masterclass ‘Van Last naar Gave’ vergelijk ik hoogbegaafdheid met het hebben van superkrachten, waarbij je mag leren om deze goed te gebruiken. Nu bedoel ik natuurlijk niet dat je als hoogbegaafde een superheld bent die de wereld moet redden of dat je beter bent dan een niet-hoogbegaafde.  

Maar, als hoogbegaafde zijn er wel dingen waar je beter in bent. Er zijn dingen waar je anders en een beetje ‘te’ in bent. En waar je anders, intens en snel bent, is ook waar jij waarde mee kunt toevoegen aan de wereld om je heen. Daarom is het belangrijk dat je de juiste omstandigheden voor jezelf gaat creëren waarin je jouw ‘anders, intens en snel zijn’ juist kunt gaan benutten.  

De enige manier om dat te doen, is door te gaan leven en werken in het verlengde van jouw blauwdruk. Wanneer jij weet hoe je bedraad bent, wat je wilt en nodig hebt, kun je namelijk meteen herkennen welke omstandigheden en omgevingen daarbij passen. En in plaats van dat je aan jezelf gaat twijfelen als er een mismatch tussen jou en de omgeving is, kun je dat veel meer gaan zien voor wat het is: een mismatch.  

In de gratis masterclass ‘Van Last naar Gave’ vertel ik je hier meer over. Je ontdekt waarom je als hoogbegaafde nadelen van je hoogbegaafdheid kunt ervaren, waarom het je richten op het voorkomen van de lasten juist de lasten vergroot en wat er dan nodig is om meer de voordelen te gaan ervaren. Volgende week vrijdag geef ik deze materclass LIVE. Je kunt dan ook meteen jouw vragen aan mij stellen. Ben je erbij? Meld je dan hier aan 

Wil je jouw blauwdruk ontdekken en gelijkgestemden ontmoeten? Doe dan mee met Insight. Meer info vind je hier

Heb je het e-book over hoogbegaafdheid al gelezen? Dat kun je hier gratis aanvragen: e-book: ‘Hoogbegaafdheid het is meer dan je denkt’. Je ontvangt dan ook de HB-updates gemakkelijk in je mail.

Download het gratis e-book over hoogbegaafdheid

Als hoogbegaafde heb je een geheel andere wijze van denken, leren, ontwikkelen en communiceren. In dit e-book wordt uitgelegd wat hoogbegaafdheid is en de eigenschappen die erbij horen. Download hem nu gratis.

SCHRIJF JE IN VOOR DE WACHTLIJST

We sturen je ook meteen het speciale Insight Magazine toe!

Je bent nu ingeschreven voor de wachtlijst van Insight. Je wordt vanaf nu op de hoogte gehouden

Meld je hier aan voor de wachtlijst

Gelukt, je staat nu op de wachtlijst

Download de extra tools en worksheets van principe 2

You have Successfully Subscribed!

Download de extra tools en worksheets van principe1

You have Successfully Subscribed!

Download de extra tools en worksheets van principe3

You have Successfully Subscribed!

SCHRIJF JE IN VOOR DE WACHTLIJST

We sturen je ook meteen het speciale Insight Magazine toe!

Je bent nu ingeschreven voor de wachtlijst van Insight. Je wordt vanaf nu op de hoogte gehouden