Toen ik in 2018 startte met een coachingstraject bij een businesscoach was dat omdat mijn bedrijf heel goed liep en ik het eerlijk gezegd een beetje saai begon te worden. Ik had een nieuwe prikkeling nodig en ik zag zelf even niet wat ik met Gifted People nog meer in de wereld wilde zetten.  

Als ondernemer zit je toch altijd in je eigen kokertje en dan is het erg waardevol om even de input van iemand anders te krijgen.  

In dat traject bedacht ik samen met die coach een uitgebreid plan over een nieuwe bedrijfstak van Gifted People. Zes maanden hebben we daar samen aan gewerkt. 

En…  

… dat plan heb ik tot op de dag van vandaag niet uitgevoerd. Het was een strategisch slim plan, maar ik werd er gewoon niet blij genoeg van.   

Nu kan ik daarop terugkijken en denken: dit was een traject van 10.000 euro en ik heb er niets mee gedaan, dus het is zonde van het geld. En vervolgens kan ik dan besluiten om nooit meer te investeren.  

Of ik kan zien wat het mij wél heeft gebracht.  

Want, ook al had ik duidelijk wat het traject moest gaan opleveren, ik kreeg uiteindelijk iets heel anders. Ik kreeg wat ik nodig had.  

Eén van de dingen die ik leerde was om minder krampachtig te ondernemen. Zo had ik bijvoorbeeld de neiging om te denken als ik een live masterclass gaf dat er niets mis mocht gaan. Dat lijkt misschien iets heel kleins, maar als je ondernemer bent, dan weet je hoeveel verschil het maakt als je kunt ondernemen vanuit ease.  

En er kwam nog iets voort uit dit traject. Via deze businesscoach kwam ik namelijk in contact met iemand van wie je de naam al regelmatig voorbij hebt zien komen als je de HB updates al een tijdje ontvangt. Ik liep via deze businesscoach mijn lieftallig echtgenoot Harm tegen het lijf.  

In deze podcast aflevering die ik samen met Carla van Laatste Liefde heb opgenomen, deel ik trouwens ook meer over de ontmoeting met Harm 

Toen ik ‘ja’ zei tegen die businesscoach, ontstond er een pad en op dat pad kwam ik Harm tegen. Misschien was ik hem op een andere manier uiteindelijk ook tegengekomen. Misschien ook niet. Waar het om gaat is dat investeren mij altijd iets gebracht heeft en dat was niet altijd waarvoor ik dacht dat ik geïnvesteerd had. Een quote die ik daar heel passend bij vind is: “The reason why you think you’re here, might not be the reason why you’re here”.  

Ook bij Insight deelnemers zie ik dit regelmatig. Ze doen mee aan Insight voor reden X en uiteindelijk vinden ze iets anders. Daarom geloof ik ook niet zo in mislukte investeringen of zonde van je geld, dat is het alleen als je er niets mee doet en daar heb je zelf invloed op.  

Zelfs uit de slechtste programma’s (en trust me, ik heb ook wat slechte dingen gezien en gevolgd over de jaren) is iets van waarde te halen. Als je het commitment aan jezelf maakt om die waarde eruit te halen.  

De reden dat ik dit met je deel is, is omdat ik zie dat we onszelf nog vaak klein houden als het gaat om investeren. En dan bedoel ik niet alleen in de vorm van geld. Ik bedoel net zo goed het investeren van tijd in een droom die je hebt.  

Ons brein houdt ervan om drama op te zoeken en ons allerlei doemscenario’s voor te spiegelen. En als je daarnaar handelt, zul je nooit worden wie je kunt zijn en nooit realiseren wat je het allerliefste wilt. Je zult nooit ontdekken wat de wereld jou allemaal gunt.  

Wat ik jou gun voor het komend jaar is dat je het voor jezelf mogelijk gaat maken om nog meer plezier in het leven te gaan hebben. Dat je jouw unieke gaven optimaal en op een ontspannen manier kunt gaan benutten en dat je gezien wordt voor alles wat je kunt en wie je bent. Hoe heerlijk en bevrijdend is het als je gewoon kunt doen en zijn, zoals je bedoeld bent.  

En als je niet weet hoe je dit kunt doen, ga dan vragen: wie kan mij helpen? Ik ben waar ik nu ben in mijn leven en in mijn ondernemerschap, omdat ik de keuze heb gemaakt het niet alleen te doen. En ja, dat heeft geld gekost, maar het heeft mij nog veel meer opgeleverd, zowel in de vorm van geld als in de vorm van tijd, energie, levensplezier en vrijheid. 

Dus, als jij echt wilt gaan leven en werken in het verlengde van wie jij bent en wat je nodig hebt, als je gelijkgestemden wilt ontmoeten en als je wilt gaan ontdekken wat er allemaal mogelijk is voor jou, dan helpen wij jou daar graag mee. Bijvoorbeeld door middel van het Insight programma. In het Insight Magazine wat je hier gratis kunt downloaden ontdek wat je allemaal krijgt en wat het je oplevert als je mee gaat doen aan Insight. 

Volgende week deel ik de Yearly Review met je, dus dan kun je mooi op de één na laatste dag van het jaar nog even terugkijken op 2023. Ik ben benieuwd welke nieuwe realiteit er in 2024 op jou staat te wachten en ik hoop dat het minstens zo fantastisch wordt als jij je voor kunt stellen. 

 –

PS. Op 21 december geef ik voor de laatste keer dit jaar een LIVE masterclass. In deze masterclass ontdek je de drie hoofdredenen dat je last krijgt van je hoogbegaafdheid en wat er nodig is om juist de voordelen en mooie kanten van je hb te gaan benutten. Aanmelden voor de LIVE masterclass ‘Van Last naar Gave’ kan hier.

PPS. Ben je ondernemer en wil je volgend jaar groeien met je bedrijf, jezelf meer uitdagen en jouw missie nog beter in de wereld zetten? Kijk dan even op onze Gifted Business website. 

Meer ontdekken over jezelf en hoogbegaafdheid? Dan hebben we deze mooie opties voor je:

  1. Insight. Het programma voor HB volwassenen
  2. Gifted Business. Voor slimme, sensitieve ondernemers

Download het gratis e-book over hoogbegaafdheid

Als hoogbegaafde heb je een andere wijze van denken, leren, ontwikkelen en communiceren. In het uitgebreide e-book ‘Hoogbegaafdheid, het is meer dan je denkt’ wordt uitgelegd wat hoogbegaafdheid precies is en de eigenschappen die erbij horen. Download het e-book nu gratis.

SCHRIJF JE IN VOOR DE WACHTLIJST

We sturen je ook meteen het speciale Insight Magazine toe!

Je bent nu ingeschreven voor de wachtlijst van Insight. Je wordt vanaf nu op de hoogte gehouden

Meld je hier aan voor de wachtlijst

Gelukt, je staat nu op de wachtlijst

Download de extra tools en worksheets van principe 2

You have Successfully Subscribed!

Download de extra tools en worksheets van principe1

You have Successfully Subscribed!

Download de extra tools en worksheets van principe3

You have Successfully Subscribed!

SCHRIJF JE IN VOOR DE WACHTLIJST

We sturen je ook meteen het speciale Insight Magazine toe!

Je bent nu ingeschreven voor de wachtlijst van Insight. Je wordt vanaf nu op de hoogte gehouden