Toen ik begon met ondernemen had ik één grote angst. En dat was grappig genoeg niet dat ik zou falen.

Mijn grootste angst was dat het een succes zou worden en dat ik er dan direct weer op uitgekeken zou zijn. Dat ik tot de ontdekking zou komen dat ik niet gemaakt ben om voor langere tijd ergens plezier en voldoening uit te halen. Dat ik gedoemd ben om steeds weer iets nieuws te verzinnen. Tot dan toe was mijn trackrecord ook niet heel goed.

Het lastige van verveling en uitgekeken raken, was dat het bij mij in vele vormen kwam. Elke dag hetzelfde saaie kantoorpand ging mij vervelen. De reis daar naartoe. De mails beantwoorden in de ochtend. De standaard checks doen. De routinematige werkzaamheden. De simpele klusjes. De ‘hoe was je weekend’-vragen beantwoorden. Hoe meer de dagen op elkaar leken, des te meer weerstand ik voelde. Des te meer mijn plezier verdween en des te meer ik mezelf afvroeg: ‘Wat doe ik hier?’

Aangezien ik niet ineens een ander persoon ben geworden toen ik ging ondernemen, zijn dit nog steeds dingen waar ik oplettend voor moet zijn. Verveling kan namelijk net zo goed voorkomen in het ondernemerschap. Maar, als ondernemer heb je wel meer tools om dat op te lossen. Je hebt meer mogelijkheden om nieuwe uitdagingen op te zoeken en te blijven groeien.

De valkuil van veel ondernemers is echter dat ze verveling gaan oplossen door de verkeerde dingen in hun bedrijf aan te pakken. De dingen die namelijk het meest saai zijn, zijn ook het belangrijkste voor de continuïteit van je bedrijf. Als je daar ineens creatief gaat doen of je gaat ze niet meer doen, dan stort het fundament waar je zo hard voor hebt gewerkt ineens helemaal in elkaar.

Weten aan welke knoppen je moet draaien is daarom een waardevolle ondernemersvaardigheid. Je kunt het daarmee namelijk voor jezelf steeds leuk en interessant houden. Je kunt nieuwe dingen toevoegen waar mensen wat aan hebben en waar jij blij van wordt, terwijl ondertussen de dingen die je al hebt staan overzichtelijk en behapbaar blijven. Zo voorkom je dat je bedrijf verandert in een enorme chaosbak waarvan niemand meer snapt wat je nu eigenlijk doet.

Ik ben inmiddels al meer dan vijf jaar met plezier en succes ondernemer. Ik heb veel vormen van verveling gezien en opgelost en genoeg momenten gehad waarop ik de uitdaging weer even moest hervinden. Ik vind het tijd geworden om mijn meest waardevolle lessen te delen met ondernemers die gepassioneerd zijn over wat ze doen, enthousiast zijn en graag van hun bedrijf een succesverhaal willen maken.

Als jij in je bedrijf nu nog niet bent waar je wilt zijn, als je hard werkt, iets supermoois te bieden hebt, terwijl de resultaten uitblijven, of als je merkt dat je die verveling begint te voelen en dat er te weinig dingen zijn die jou nog uitdagen, dan heb ik iets heel waardevols voor je.

In mei ga ik intakegesprekken voeren met een selectie van de ondernemers die zich via dit intake-formulier aanmelden. De ondernemers die door de selectie komen, kunnen zich aanmelden voor een speciaal ondernemerstraject. Tijdens vijf live- en vijf online-bijeenkomsten gaan we het hebben over de principes die je moet kennen als ondernemer en over de valkuilen die je als hoogbegaafde ondernemer tegenkomt in je ondernemersreis, zodat jij je hier tijdig tegen kunt wapenen.

Er kunnen maximaal tien personen deelnemen. De deadline om het formulier in te vullen is 23 april, maar we sluiten al eerder als 50 ondernemers het formulier hebben ingevuld. Als je interesse hebt, ontdek dan hier meer over wat we gaan doen, en vul daarna het intake-formulier in.

Vraag hier het gratis e-book aan: ‘Hoogbegaafdheid het is meer dan je denkt’.  Je ontvangt dan ook de wekelijkse HB- updates gemakkelijk in je mail.

Download het gratis e-book over hoogbegaafdheid

Als hoogbegaafde heb je een geheel andere wijze van denken, leren, ontwikkelen en communiceren. In dit e-book wordt uitgelegd wat hoogbegaafdheid is en de eigenschappen die erbij horen. Download hem nu gratis.

SCHRIJF JE IN VOOR DE WACHTLIJST

We sturen je ook meteen het speciale Insight Magazine toe!

Je bent nu ingeschreven voor de wachtlijst van Insight. Je wordt vanaf nu op de hoogte gehouden

Meld je hier aan voor de wachtlijst

Gelukt, je staat nu op de wachtlijst

Download de extra tools en worksheets van principe 2

You have Successfully Subscribed!

Download de extra tools en worksheets van principe1

You have Successfully Subscribed!

Download de extra tools en worksheets van principe3

You have Successfully Subscribed!

SCHRIJF JE IN VOOR DE WACHTLIJST

We sturen je ook meteen het speciale Insight Magazine toe!

Je bent nu ingeschreven voor de wachtlijst van Insight. Je wordt vanaf nu op de hoogte gehouden