Is dit ook jouw grootste angst als ondernemer?

Is dit ook jouw grootste angst als ondernemer?

Adrienne | Gifted People Werk, Ondernemerschap 7 Comments

Toen ik begon met ondernemen had ik één grote angst. En dat was grappig genoeg niet dat ik zou falen.

Mijn grootste angst was dat het een succes zou worden en dat ik er dan direct weer op uitgekeken zou zijn. Dat ik tot de ontdekking zou komen dat ik niet gemaakt ben om voor langere tijd ergens plezier en voldoening uit te halen. Dat ik gedoemd ben om steeds weer iets nieuws te verzinnen. Tot dan toe was mijn trackrecord ook niet heel goed.

Het lastige van verveling en uitgekeken raken, was dat het bij mij in vele vormen kwam. Elke dag hetzelfde saaie kantoorpand ging mij vervelen. De reis daar naartoe. De mails beantwoorden in de ochtend. De standaard checks doen. De routinematige werkzaamheden. De simpele klusjes. De ‘hoe was je weekend’-vragen beantwoorden. Hoe meer de dagen op elkaar leken, des te meer weerstand ik voelde. Des te meer mijn plezier verdween en des te meer ik mezelf afvroeg: ‘Wat doe ik hier?’

Aangezien ik niet ineens een ander persoon ben geworden toen ik ging ondernemen, zijn dit nog steeds dingen waar ik oplettend voor moet zijn. Verveling kan namelijk net zo goed voorkomen in het ondernemerschap. Maar, als ondernemer heb je wel meer tools om dat op te lossen. Je hebt meer mogelijkheden om nieuwe uitdagingen op te zoeken en te blijven groeien.

De valkuil van veel ondernemers is echter dat ze verveling gaan oplossen door de verkeerde dingen in hun bedrijf aan te pakken. De dingen die namelijk het meest saai zijn, zijn ook het belangrijkste voor de continuïteit van je bedrijf. Als je daar ineens creatief gaat doen of je gaat ze niet meer doen, dan stort het fundament waar je zo hard voor hebt gewerkt ineens helemaal in elkaar.

Weten aan welke knoppen je moet draaien is daarom een waardevolle ondernemersvaardigheid. Je kunt het daarmee namelijk voor jezelf steeds leuk en interessant houden. Je kunt nieuwe dingen toevoegen waar mensen wat aan hebben en waar jij blij van wordt, terwijl ondertussen de dingen die je al hebt staan overzichtelijk en behapbaar blijven. Zo voorkom je dat je bedrijf verandert in een enorme chaosbak waarvan niemand meer snapt wat je nu eigenlijk doet.

Ik ben inmiddels al meer dan vijf jaar met plezier en succes ondernemer. Ik heb veel vormen van verveling gezien en opgelost en genoeg momenten gehad waarop ik de uitdaging weer even moest hervinden. Ik vind het tijd geworden om mijn meest waardevolle lessen te delen met ondernemers die gepassioneerd zijn over wat ze doen, enthousiast zijn en graag van hun bedrijf een succesverhaal willen maken.

Als jij in je bedrijf nu nog niet bent waar je wilt zijn, als je hard werkt, iets supermoois te bieden hebt, terwijl de resultaten uitblijven, of als je merkt dat je die verveling begint te voelen en dat er te weinig dingen zijn die jou nog uitdagen, dan heb ik iets heel waardevols voor je.

In mei ga ik intakegesprekken voeren met een selectie van de ondernemers die zich via dit intake-formulier aanmelden. De ondernemers die door de selectie komen, kunnen zich aanmelden voor een speciaal ondernemerstraject. Tijdens vijf live- en vijf online-bijeenkomsten gaan we het hebben over de principes die je moet kennen als ondernemer en over de valkuilen die je als hoogbegaafde ondernemer tegenkomt in je ondernemersreis, zodat jij je hier tijdig tegen kunt wapenen.

Er kunnen maximaal tien personen deelnemen. De deadline om het formulier in te vullen is 23 april, maar we sluiten al eerder als 50 ondernemers het formulier hebben ingevuld. Als je interesse hebt, ontdek dan hier meer over wat we gaan doen, en vul daarna het intake-formulier in.

Vraag hier het gratis e-book aan: ‘Hoogbegaafdheid het is meer dan je denkt’.  Je ontvangt dan ook de wekelijkse HB- updates gemakkelijk in je mail.

Vorige blogVolgende blog

Comments 7

  1. Ben inderdaad bang om een “gevangene” te worden van mijn eigen succes en zo mijn vrijheid te verliezen haha. Het resultaat is dat er nooit wat van de grond komt. Maar ik merk dat ik door kleinere stapjes te nemen en grenzen te stellen dat gevoel kan voorkomen en meer durf.

    Eerst dacht ik dat ik door zulke gedachten te hebben wel naast mijn schoenen moest lopen! Wat een verbazing en geruststelling om dit te lezen haha.

    1. Nee hoor Elle, je weet gewoon zeker dat het een succes zal worden omdat je met hart en ziel jezelf in je onderneming stort en daar je energie ook in wilt leggen en je energie er ook weer kunt uithalen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *