In 2014 had ik net mijn opleiding tot fitnessinstructeur afgerond. Ik had toen namelijk bedacht dat dit mijn nieuwe carrièrepad zou worden.  

Spoiler alert: na zes maanden werken als fitnessinstructeur ben ik daar weer helemaal vanaf gestapt. Hoewel ik het zeker leerzaam vond, zag ik mezelf na zes maanden al genoeg tegenzin in mijn werk ervaren om te weten dat dit een verlieslijdende zaak zou worden.  

In die zes maanden heb ik echter wel rond-gesolliciteerd op functies binnen sportscholen. En één functie trok mij enorm aan. Het was een functie als leidinggevende in een fitnesscentrum. Voor mij de ideale combinatie: bezig zijn met sport en mijn leidinggevende kwaliteiten kunnen inzetten die ik in de jaren daarvoor had ontwikkeld.   

Ik zag al helemaal voor me hoe ik zou verhuizen naar daar in de buurt en hoe ik daar dan mijn eigen mooie plekje zou hebben. Het enthousiasme en excitement stroomde voluit. Ik had hier echt zin in. 

Totdat er een gedachte bij mij opkwam en die gedachte was: ‘Ik ben toch eigenlijk veel te jong om daar leidinggevende te zijn? Ze kunnen mij daar toch nooit serieus nemen?’ En met die gedachte viel mijn mooie droom in duigen en zakte de moed me in mijn schoenen.   

Uiteindelijk ben ik wel naar die sollicitatie gegaan, maar ik was inmiddels zo gedemotiveerd en zo overtuigd dat ik toch niet aangenomen zou worden, dat dit het allerslechtste sollicitatiegesprek werd dat ik ooit heb gevoerd. Het is geen verrassing dat ik inderdaad niet werd aangenomen.  

Als er iets is dat ik heb gezien in de afgelopen jaren dan is het wel dat er zoveel mogelijk is. Maar ook dat we onszelf daar enorm in kunnen saboteren door te focussen op al die uitgebreide doemscenario’s die dat fantastische brein van ons blijft produceren.  

We kunnen met gemak onbetwistbaar geloven in alles wat er niet kan en tegelijkertijd een enorme moeite hebben met geloven in wat er allemaal wél kan. En dat staat je in de weg van het leven van jouw mooiste leven en het kunnen benutten van jouw gaven.  

Als hoogbegaafde heb je een sneldenkend brein en kun je veel overzien. Als je niet oplet, gaat jouw brein jou daarom continu scenario’s voorspiegelen die jou in de weg gaan zitten van het doen wat helemaal klopt bij jou. Het kan er voor zorgen dat je blijft denken en overdenken en daardoor steeds maar niet in beweging komt om mogelijk te maken wat je wenst voor jezelf. Deze valkuil van het overdenken staat je dan in de weg van het leven van je mooiste leven. 

Je zult ook merken dat overdenken enorm veel stress en spanning geeft waardoor het drukt op je levensplezier. Daarom is het belangrijk dat je weet hoe je de relatie met je brein verbetert, zodat je jouw sneldenkend brein voor je kunt inzetten in plaats van dat het beren op de weg blijft produceren.  

Mogelijk herken je deze valkuil al bij jezelf, maar vaak genoeg zie ik ook dat veel hoogbegaafden zich helemaal niet bewust zijn van deze valkuil of van de impact ervan. Daarom heb ik een mini-test ontwikkeld die je kunt gebruiken om te ontdekken hoe gevoelig je bent voor deze valkuil. De test kun je hier aanvragen. Je ontdekt dan ook je gevoeligheid op vier andere veelvoorkomende valkuilen. 

PS. Binnenkort openen de deuren van het vernieuwde programma ‘de Valkuilen van hoogbegaafdheid’. Dit programma is voor jou als je bepaalde valkuilen bij jezelf herkent en je vooral de gekoppelde kwaliteiten wilt gaan benutten in plaats van steeds de valkuilen te ervaren. Wil je hier meer over weten? Bekijk dan even deze pagina

Kunnen we je misschien nog verder helpen? Bijvoorbeeld met:

  1. Insight. Het programma voor HB volwassenen
  2. Gifted Business. Voor slimme, sensitieve ondernemers
  3. Boek ‘Nooit meer ruzie met je baas’

 

 

Download het gratis e-book over hoogbegaafdheid

Als hoogbegaafde heb je een andere wijze van denken, leren, ontwikkelen en communiceren. In het uitgebreide e-book ‘Hoogbegaafdheid, het is meer dan je denkt’ wordt uitgelegd wat hoogbegaafdheid precies is en de eigenschappen die erbij horen. Download het e-book nu gratis.

SCHRIJF JE IN VOOR DE WACHTLIJST

We sturen je ook meteen het speciale Insight Magazine toe!

Je bent nu ingeschreven voor de wachtlijst van Insight. Je wordt vanaf nu op de hoogte gehouden

Meld je hier aan voor de wachtlijst

Gelukt, je staat nu op de wachtlijst

Download de extra tools en worksheets van principe 2

You have Successfully Subscribed!

Download de extra tools en worksheets van principe1

You have Successfully Subscribed!

Download de extra tools en worksheets van principe3

You have Successfully Subscribed!

SCHRIJF JE IN VOOR DE WACHTLIJST

We sturen je ook meteen het speciale Insight Magazine toe!

Je bent nu ingeschreven voor de wachtlijst van Insight. Je wordt vanaf nu op de hoogte gehouden