Een tijd geleden onder één van mijn blogs viel mij iets op. In de reacties stonden opmerkingen als ‘Ik heb al drie burn-outs gehad’ en zelfs opmerkingen als: ‘Ik weet niet eens meer hoeveel burn-outs ik al achter de rug heb’.  

Mijn missie-hart gaat daar altijd van aan, want ik geloof dat je als hoogbegaafde supermooie gaven hebt en dat het superzonde is als je continu in omgevingen bent waar die niet tot uiting kunnen komen, omgevingen waar je gevraagd wordt om jezelf op de rem te zetten of om in overdrive te gaan. Dan zul je nooit de potentie die je in je draagt kunnen verzilveren en vooral ook veel levensplezier mislopen. Het leven gaat dan heel zwaar en moeilijk voelen.

 

Tegelijkertijd snap ik het heel goed dat je als hoogbegaafde van de ene burn-out in de andere schiet.

 

Als hoogbegaafde heb je namelijk aan de ene kant die mooie potentie, maar daardoor juist aan de andere kant bepaalde valkuilen. Deze zijn aan elkaar gekoppeld. Als je jouw potentie, jouw mooie gaven niet kunt benutten, dan slaan ze als bijna vanzelf om in lasten en valkuilen en loop je een vergroot risico op een burn-out.  

In mijn ideale wereld krijg je als hoogbegaafde de kans om jouw gaven te benutten en om te doen wat past bij jouw blauwdruk. Daarom deel ik in mijn nieuwste e-book ‘Nooit meer burn-out’ vier veelvoorkomende valkuilen die kunnen leiden tot een burn-out en waarop je een vergroot risico loopt als je herkenning vindt in hoogbegaafdheid.  

Eén van de valkuilen die ik in het e-book uitgebreid bespreek is de valkuil van oververantwoordelijkheid. Als hoogbegaafde zie je simpelweg sneller waar iets mooier of beter kan en overzie je wat anderen niet zien en overzien. Dit kan ertoe leiden dat je allerlei taken naar je toetrekt en werk van anderen uit handen neemt. Zeker als je niet het vertrouwen hebt dat anderen dit zullen doen. Als gevolg krijg jij het steeds drukker, neemt je werklast toe en je hersteltijd af, wat dan uiteindelijk leidt tot een burn-out.  

 

In het e-book ‘Nooit meer burn-out’ deel ik met je hoe je deze valkuil kunt voorkomen, en ook hoe je de valkuilen van aanpassen, de turbostand en van te veel tegelijkertijd kunt voorkomen.

 

Je ontdekt ook: 

  • hoe je aan de hand van de burn-out-formule kunt herkennen of je nu op een burn-out afstevent; 
  • waarom je als hb’er een groter risico loopt op de burn-out; 
  • wat de drie grootste fouten zijn die je liever niet wilt maken als je al burn-out bent, of waardoor je of in een bore-out terecht komt of snel weer burn-out raakt; 
  • wat je kunt doen om een burn-out voorgoed te voorkomen.  

Download hier gratis het e-book ‘Nooit meer burn-out’. 

Meer ontdekken over jezelf en hoogbegaafdheid? Dan hebben we deze mooie opties voor je:

  1. Gratis Introductie Masterclass over hoogbegaafdheid
  2. Gratis Masterclass ‘Van Last naar Gave’
  3. Insight. Het programma voor HB volwassenen
  4. RISE. Coaching voor slimme, sensitieve ondernemers
  5. Boek ‘Nooit meer ruzie met je baas’

 

Download het gratis e-book over hoogbegaafdheid

Als hoogbegaafde heb je een geheel andere wijze van denken, leren, ontwikkelen en communiceren. In dit e-book wordt uitgelegd wat hoogbegaafdheid is en de eigenschappen die erbij horen. Download hem nu gratis.

SCHRIJF JE IN VOOR DE WACHTLIJST

We sturen je ook meteen het speciale Insight Magazine toe!

Je bent nu ingeschreven voor de wachtlijst van Insight. Je wordt vanaf nu op de hoogte gehouden

Meld je hier aan voor de wachtlijst

Gelukt, je staat nu op de wachtlijst

Download de extra tools en worksheets van principe 2

You have Successfully Subscribed!

Download de extra tools en worksheets van principe1

You have Successfully Subscribed!

Download de extra tools en worksheets van principe3

You have Successfully Subscribed!

SCHRIJF JE IN VOOR DE WACHTLIJST

We sturen je ook meteen het speciale Insight Magazine toe!

Je bent nu ingeschreven voor de wachtlijst van Insight. Je wordt vanaf nu op de hoogte gehouden