In één van de live workshops ‘Ja krijgen op je idee’ werd de vraag gesteld: hoe krijg je mensen mee als je iets ziet dat iets pas over een paar jaar relevant gaat worden? En dat vond ik wel een goede vraag om deze blog mee te starten.  

Als je herkenning vindt in hoogbegaafdheid, zie je vaak al als eerste dat er iets dreigt te gebeuren, iets nodig is of er een mooie kans voor het oprapen ligt. Soms is dat iets dat nu al heel urgent en belangrijk is.  

Maar soms is het iets dat pas maanden of zelfs jaren later urgent en belangrijk wordt, terwijl er nu al wel stappen voor gezet moeten worden.  

Het lastige van hoe wij als mens bedraad zijn is dat we vooral gefocust zijn op wat er op dit moment belangrijk, groot en nuttig lijkt. Iets dat verder in de toekomst ligt en nog niet zo zwaar voelt, daar voelen we vaak minder motivatie voor om al mee te beginnen. Tenzij het heel duidelijk is dat we nu al moeten beginnen.  

Als we bijvoorbeeld een marathon gaan lopen, dan vinden we het logisch om niet drie dagen van tevoren pas te beginnen met oefenen. Dan zijn we maanden of een jaar eerder al gestart.  

Het antwoord op deze vraag is dan ook: maak zichtbaar waarom het nu al urgent en belangrijk is. Wat gaat er gebeuren als er nu niets gedaan wordt? Wat gebeurt er als er nu geen actie wordt ondernomen? Hoe staan jullie er dan over een jaar voor? 

En natuurlijk kun je de toekomst niet voorspellen en weet je niet zeker of dat scenario ook daadwerkelijk gaat gebeuren, maar je kunt op basis van jouw kennis, expertise en ervaring wel schetsen wat er mogelijk kan gebeuren. En de ander heeft het van jou nodig om dat te horen, zodat er in het hier en nu beweging kan ontstaan.  

Mocht je merken dat je het lastig vindt om jouw ideeën of oplossingen aan de man te krijgen, dan ben je heel welkom om mee te doen aan de live workshop ‘Ja krijgen op je idee’. 

Ik geloof dat het heel belangrijk is dat je als hoogbegaafde weet hoe je ideeën en oplossingen op zo’n manier kunt delen dat anderen daar ook iets mee kunnen én dat de kans dat de ander ‘ja’ zegt op jouw idee of oplossing ook zo groot mogelijk wordt. Want dan kun je jouw gave van het vooruitzien echt gaan verzilveren.  

In deze workshop ontdek je hoe je de mensen om je heen meeneemt in jouw idee of oplossing, zodat zij begrijpen wat je bedoelt en openstaan om naar je te luisteren in plaats van meteen jouw idee of oplossing aan de kant te schuiven.  

Je ontdekt hoe je omgaat met weerstand en de bezwaren die er altijd zijn als je jouw ideeën of oplossingen deelt. En je ontdekt hoe je die weerstand en bezwaren op een zachte manier wegneemt, zodat anderen de zin inzien van jouw ideeën, zonder dat je hoeft te gaan overtuigen. 

Je ontdekt ook hoe je er oké mee kunt zijn als je alles hebt gedaan binnen jouw mogelijkheden en je leidinggevende of collega toch ‘nee’ zeggen. Dat voorkomt namelijk dat jij dit dagen of weken met je meedraagt, ten koste van jouw werk- en levensplezier. 

Wil je meedoen aan deze workshop? Meld je dan hier even aan voor de wachtlijst. Je hoort dan meteen wanneer de workshops gepland zijn, zodat je verzekerd bent van jouw plek én mee kunt doen met een speciale early bird korting.  

 –

Kunnen we je misschien nog verder helpen? Bijvoorbeeld met:

  1. Insight. Het programma voor HB volwassenen
  2. Gifted Business. Voor slimme, sensitieve ondernemers
  3. Boek ‘Nooit meer ruzie met je baas’

Download het gratis e-book over hoogbegaafdheid

Als hoogbegaafde heb je een geheel andere wijze van denken, leren, ontwikkelen en communiceren. In dit e-book wordt uitgelegd wat hoogbegaafdheid is en de eigenschappen die erbij horen. Download hem nu gratis.

SCHRIJF JE IN VOOR DE WACHTLIJST

We sturen je ook meteen het speciale Insight Magazine toe!

Je bent nu ingeschreven voor de wachtlijst van Insight. Je wordt vanaf nu op de hoogte gehouden

Meld je hier aan voor de wachtlijst

Gelukt, je staat nu op de wachtlijst

Download de extra tools en worksheets van principe 2

You have Successfully Subscribed!

Download de extra tools en worksheets van principe1

You have Successfully Subscribed!

Download de extra tools en worksheets van principe3

You have Successfully Subscribed!

SCHRIJF JE IN VOOR DE WACHTLIJST

We sturen je ook meteen het speciale Insight Magazine toe!

Je bent nu ingeschreven voor de wachtlijst van Insight. Je wordt vanaf nu op de hoogte gehouden