Als je jouw intentie voor het komende jaar helder hebt gemaakt, zul je merken dat dit al meteen meer houvast geeft. Als je bijvoorbeeld de intentie hebt om de verbinding met je partner te verstevigen, zie je direct welke van de volgende acties bijdragen aan deze intentie: 

  • Netflixen op de bank 
  • Een date-avond inplannen 
  • Overwerken 
  • Met vrienden zijn 

Nu is overwerken, een avond Netflixen of met vrienden zijn niet erg, maar ze passen niet bij deze intentie omdat ze in de weg staan van quality time met je partner. De enige reden om deze acties wel te doen, is omdat het past bij een andere intentie of een ander doel.   

Met het bepalen van een intentie en het helder maken van jouw jaardoelen krijg je in ieder geval een stuk duidelijkheid over wat je dan beter wel en niet meer kunt doen. 

Hoe ga je om met conflicterende intenties en doelen? 

Alleen, soms lijkt wat je wilt ogenschijnlijk conflicterend. Als jij bijvoorbeeld meer verbinding wenst met je partner én je wilt meer uit je werk halen, zul je enerzijds tijd moeten investeren in je partner en anderzijds in je werk. Of als je meer tijd voor jezelf wilt en tegelijkertijd een groter sociaalnetwerk op wilt bouwen, zul je enerzijds tijd voor jezelf vrij moeten maken en anderzijds tijd moeten nemen om de juiste mensen te vinden en je relaties te onderhouden. 

Dit kan verwarring met zich meebrengen, want je wilt aan de ene kant dit en aan de andere kant wil je iets wat dat in de weg lijkt te staan of het tegenovergestelde lijkt te zijn. Maar, het kan prima samen bestaan. De enige kanttekening hierbij is dan wel dat je in plaats van 100% aandacht voor één ding nu 50% aandacht per intentie of doel hebt. Daarom is het belangrijk dat je niet te veel intenties en doelen stelt, want dan versnippert jouw aandacht dusdanig dat je weinig voor elkaar krijgt. 

Wat kun je doen? 

Kijk naar jouw intenties en doelen voor dit jaar. Wat zou voor jou de ideale verhouding zijn? Hoeveel ruimte wil je maken per intentie of per doel? Plan vervolgens aan het begin van de week wanneer je bezig gaat met het ene en wanneer je bezig gaat met het andere. Zo is er voor allebei tijd en ruimte.  

Hoeveel intenties en doelen heb jij voor dit jaar? Laat je het weten onder deze blog? 

 

Yes, ik wil graag dat e-book! Je ontvangt dan ook de wekelijkse HB updates gemakkelijk in je mail.
Heb je de masterclass over hoogbegaafdheid al gevolgd? Je kunt gratis deelnemen en je hier aanmelden voor de eerstvolgende.

Download het gratis e-book over hoogbegaafdheid

Als hoogbegaafde heb je een geheel andere wijze van denken, leren, ontwikkelen en communiceren. In dit e-book wordt uitgelegd wat hoogbegaafdheid is en de eigenschappen die erbij horen. Download hem nu gratis.

SCHRIJF JE IN VOOR DE WACHTLIJST

We sturen je ook meteen het speciale Insight Magazine toe!

Je bent nu ingeschreven voor de wachtlijst van Insight. Je wordt vanaf nu op de hoogte gehouden

Meld je hier aan voor de wachtlijst

Gelukt, je staat nu op de wachtlijst

Download de extra tools en worksheets van principe 2

You have Successfully Subscribed!

Download de extra tools en worksheets van principe1

You have Successfully Subscribed!

Download de extra tools en worksheets van principe3

You have Successfully Subscribed!

SCHRIJF JE IN VOOR DE WACHTLIJST

We sturen je ook meteen het speciale Insight Magazine toe!

Je bent nu ingeschreven voor de wachtlijst van Insight. Je wordt vanaf nu op de hoogte gehouden