Het jaar goed afsluiten 2021

In het laatste blog van dit jaar sluit ik graag samen met je het jaar af. Het Corona jaar, deel 2. Gelukkig heeft Corona niet een hele grote impact gehad op mijn leven. De belangrijkste dingen kon ik blijven doen. Werken deed ik al thuis en online. Mijn fitnesspullen zijn nog nooit zoveel gebruikt als in het afgelopen jaar en ik verhuisde samen met mijn man naar ons droomhuis.  

Wat ik wel echt gemist heb in de lockdown-dagen? Het reizen. Uit eten gaan in ons lievelingsrestaurant. Een dagje sauna of een weekendje weg. Een drankje doen in de stad. Livemuziek luisteren in een café. En dansen.  

Tijd voor 2022 

De afgelopen jaren hebben nogmaals bevestigd dat het leven onvoorspelbaar is. We kunnen plannen maken. We kunnen dromen over de toekomst. En uiteindelijk lopen dingen dan toch anders dan verwacht. Maar, dat is niet erg. Dat is juist ook de charme van het leven. En zolang je flexibel blijft, hoeft het jouw plannen niet volledig te dwarsbomen.  

Onze grote plannen bij Gifted People gingen bijvoorbeeld gewoon door. Ons team is uitgebreid. De hoeveelheid mensen die we met Insight hebben geholpen is toegenomen. Het Membership is live gegaan en zo zijn er nog een heleboel dingen die we hebben ontwikkeld, ondanks Corona. Ondanks dat er dingen anders liepen. 

Daarom is het ook zo belangrijk om te blijven plannen. Om steeds duidelijk te maken wat klopt voor jou en wat past bij je blauwdruk, zodat je dat vervolgens kunt gaan waarmaken. Je gaat merken dat het enige dat vaak anders loopt dan verwacht, de tijd is waarin je iets realiseert voor jezelf. 

Ik hoop dat 2021 een jaar is geweest waarin je dichter tot jezelf bent gekomen. Dat je duidelijker hebt gekregen wat ertoe doet, wat belangrijk is in je leven en wat vooral onnodige opvulling was. Ik hoop dat je volgend jaar nog gezonder, nog vrijer, nog gelukkiger bent omdat je meer keuzes kunt maken die passen bij jouw blauwdruk. 

Jouw Yearly Review 

Om je te helpen bij het afsluiten van dit jaar en om met intentie het volgende jaar in te gaan, deel ik graag het jaaroverzicht met je in de vorm van de Yearly Review. In deze Yearly Review schrijf je de highlights op van het afgelopen jaar en fantaseer je over het komende jaar. 

Je kunt hiervoor de volgende vragen gebruiken:  

 1. Waar kijk je met plezier op terug in dit afgelopen jaar? Wat zijn jouw mooiste gebeurtenissen van dit jaar? Jouw grootste overwinningen? Waar ben je, teruggekeken op dit jaar, dankbaar voor? Welke doelen heb je dit jaar behaald voor jezelf?  
 2. Waar heb je dit jaar het meeste van geleerd? Waarin ben je dit jaar het meeste gegroeid?   
 3. Welk doel wilde je behalen dit jaar wat niet gelukt is? Waarom is dat (nog) niet gelukt? Wat ga je het komende jaar doen om dit doel wel te behalen (als je het nog steeds wilt)? Wie ga je daarbij om hulp vragen?  
 4. Wat neem je mee naar 2022 en wat laat je achter in 2021?  
 5. Wat is jouw nummer 1 doel voor het komende jaar? En wat ga je doen om dit doel te bereiken?    

Neem een paar dagen de tijd om na te denken over deze vragen en schrijf alles wat je bedenkt op. Je gaat merken hoeveel inzicht alleen deze opdracht je al gaat geven.  

Wat kun je doen?  

Ook al heeft het leven een eigen plan, wij hebben zelf nog best wat invloed. Wij kunnen ons leven sturen. Onszelf in de juiste richting zetten en onze zeilen bijstellen als de wind draait. Daarom is het superbelangrijk dat je helder maakt wat jouw blauwdruk is: wie je bent, wat je nodig hebt en wat jouw wensen zijn, en dat je op basis hiervan gaat handelen. Doe er vervolgens alles aan om jouw wensen te realiseren. Maak ze prioriteit. Dan wordt het een kwestie van tijd voordat jouw wensen uitkomen. 

Vind je het moeilijk om te ontdekken wat je wenst of hoe je dat kunt realiseren voor jezelf? Investeer dan tijd, geld en energie in zelfonderzoek. Wat je nu in jezelf investeert gaat zich de komende jaren uitbetalen. We zijn zo vaak geneigd om te denken dat we alles wel zelf kunnen doen en uitzoeken, maar hoeveel tijd en energie ben je bereid om daaraan te verspillen? Er zijn mensen en programma’s die jou kunnen helpen bij het vinden van de antwoorden die je zoekt. Dat maakt de ontdekkingsreis een stuk makkelijker en ook een stuk leuker. 

Weet daarbij dat je niet de enige bent die de vraagstukken heeft die jij hebt. Je staat er niet alleen voor.  

Bij Gifted People staan we al helemaal klaar voor je om je volgend jaar verder te helpen bij het jezelf beter leren kennen, het ontdekken van wat bij jou past en hoe je jouw leven op jouw voorwaarden kunt leven. Mooi extra voordeel: met de Gifted People programma’s word je ook onderdeel van een waardevol netwerk van gelijkgestemden. Mensen die snappen hoe het is als je net iets anders bedraad bent.  

P.s. als je voor 31 december je aanmeldt voor Insight, kun je gebruik maken van deze code: 2022METPLEZIERENVOLDOENING. Krijg je nog een mooi extra voordeel! 

Ter afsluiting wil ik nog graag van de gelegenheid gebruik maken om jou ontzettend te bedanken voor het lezen van mijn artikelen. Ik wens je een prachtige jaarwisseling toe en een nog mooier nieuw jaar!  

 

 

Wat is jouw mooiste wens voor jezelf voor het komende jaar? Laat je het weten onder deze blog? 

 

 

Yes, ik wil graag dat e-book! Je ontvangt dan ook de wekelijkse HB updates gemakkelijk in je mail.
Heb je de masterclass over hoogbegaafdheid al gevolgd? Je kunt gratis deelnemen en je hier aanmelden voor de eerstvolgende.

2 Reacties

 1. Paul

  Mijn mooiste wens voor voor mijzelf voor volgend jaar? Verder groeien! In de afgelopen maand zijn er de nodige dingen gebeurd waar ik hier niet over uit zal weiden, die ik niet aan zag komen, en waarvan ik van 1 ding al weet dat die mij weer een stap in de goede richting gaat brengen, misschien al wel heeft gebracht.

  Antwoord
  • Demelza | Gifted People

   Mooi Paul, dankjewel voor je reactie en iedere stap, soms hoe klein ook, is weer een stap in de goede richting. Soms zijn het een hele boel kleine acties die iets groots brengen. Ik wens je het allerbeste en hoop dat je blijft zoeken naar wat wel past, want een net-niet-leven is zonde van jou en jouw kwaliteiten. Succes Paul!

   Antwoord

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Download het gratis e-book over hoofbegaafdheid

Als hoogbegaafde heb je een geheel andere wijze van denken, leren, ontwikkelen en communiceren. In dit e-book wordt uitgelegd wat hoogbegaafdheid is en de eigenschappen die erbij horen. Download hem nu gratis.

SCHRIJF JE IN VOOR DE WACHTLIJST

We sturen je ook meteen het speciale Insight Magazine toe!

Je bent nu ingeschreven voor de wachtlijst van Insight. Je wordt vanaf nu op de hoogte gehouden

Meld je hier aan voor de wachtlijst

Gelukt, je staat nu op de wachtlijst

Download de extra tools en worksheets van principe 2

You have Successfully Subscribed!

Download de extra tools en worksheets van principe1

You have Successfully Subscribed!

Download de extra tools en worksheets van principe3

You have Successfully Subscribed!

SCHRIJF JE IN VOOR DE WACHTLIJST

We sturen je ook meteen het speciale Insight Magazine toe!

Je bent nu ingeschreven voor de wachtlijst van Insight. Je wordt vanaf nu op de hoogte gehouden