Ik hoop dat 2022 een jaar is geweest waarin je dichter tot jezelf bent gekomen. Dat je duidelijker hebt gekregen wat ertoe doet, wat belangrijk is in je leven en wat vooral onnodige opvulling was. Ik hoop dat je volgend jaar nog gezonder, nog vrijer, nog meer in verbinding bent en nog gelukkiger bent, omdat je meer keuzes kunt maken die passen bij jouw blauwdruk.

Aan het einde van het jaar doe ik altijd een uitgebreide Yearly Review: Hoe was het afgelopen jaar? En: Wat wens ik voor het komende jaar? In de blog van deze week ontdek je hoe je dat voor jezelf kunt doen. Ik raad je aan daar echt even de tijd voor te nemen. Je gaat merken dat het je inzicht geeft in het afgelopen jaar en handvaten om 2023 goed mee te kunnen starten.

Jouw Yearly Review

Om je te helpen bij het afsluiten van dit jaar en om met intentie het volgende jaar in te gaan, kun je de volgende vragen gebruiken:

  1. Hoe sta je er nu voor, welke cijfers geef je jezelf op gebied van werk, relaties en gezondheid?
  2. Wat heb je het meest gemist in het afgelopen jaar?
  3. Waar kijk je met plezier op terug in dit afgelopen jaar? Wat zijn jouw mooiste gebeurtenissen van dit jaar? Waar ben je, teruggekeken op dit jaar, dankbaar voor? Welke doelen heb je dit jaar behaald voor jezelf?
  4. Waar heb je dit jaar het meeste van geleerd? Waarin ben je dit jaar het meeste gegroeid?
  5. Welk doel wilde je behalen dit jaar wat niet gelukt is? Waarom is dat (nog) niet gelukt? Wat ga je het komende jaar doen om dit doel wel te behalen (als je het nog steeds wilt)? Wie ga je daarbij om hulp vragen?
  6. Wat neem je mee naar 2023 en wat laat je achter in 2022?
  7. Wat is jouw nummer 1 doel voor het komende jaar? En wat ga je doen om jouw doel te bereiken?

De afgelopen jaren hebben ons geleerd dat het leven een eigen plan heeft, maar dat betekent niet dat we onze zeilen niet kunnen bijzetten als de wind draait. Daarom is het superbelangrijk dat je helder hebt wat jouw blauwdruk is: wie je bent, wat je nodig hebt en wat jouw wensen zijn, en dat je op basis hiervan gaat handelen.

Vind je het moeilijk om te ontdekken wat je wenst en nodig hebt? Investeer dan tijd, geld en energie in zelfonderzoek. Wat je nu in jezelf investeert, gaat zich de komende jaren terugbetalen.

Weet daarnaast dat je niet de enige bent die de vraagstukken heeft die jij hebt. Je staat er ook niet alleen voor. Bij Gifted People staan we al helemaal klaar voor je om je komend jaar verder te helpen bij het jezelf beter leren kennen, het ontdekken van wat bij jou past en hoe je jouw leven op jouw voorwaarden kunt leven. Mooi extra voordeel: met de Gifted People programma’s word je ook onderdeel van een waardevol netwerk met gelijkgestemden. Mensen die snappen hoe het is als je net iets anders bedraad bent. Dat maakt de ontdekkingsreis een stuk makkelijker en ook een stuk leuker.

Last but not least, wil ik jou ontzettend bedanken voor het lezen van mijn artikelen. Ik hoop van harte dat het heeft bijgedragen aan inzicht in jezelf en in hoogbegaafdheid. Ik wens je een prachtige jaarwisseling toe en een nog mooier komend jaar!

 

Wat is jouw mooiste wens voor jezelf voor het komende jaar? Laat je het weten onder deze blog? 

Heb je het e-book over hoogbegaafdheid al gelezen? Dat kun je hier gratis aanvragen: e-book: ‘Hoogbegaafdheid het is meer dan je denkt’. Je ontvangt dan ook de HB-updates gemakkelijk in je mail.

Download het gratis e-book over hoogbegaafdheid

Als hoogbegaafde heb je een geheel andere wijze van denken, leren, ontwikkelen en communiceren. In dit e-book wordt uitgelegd wat hoogbegaafdheid is en de eigenschappen die erbij horen. Download hem nu gratis.

SCHRIJF JE IN VOOR DE WACHTLIJST

We sturen je ook meteen het speciale Insight Magazine toe!

Je bent nu ingeschreven voor de wachtlijst van Insight. Je wordt vanaf nu op de hoogte gehouden

Meld je hier aan voor de wachtlijst

Gelukt, je staat nu op de wachtlijst

Download de extra tools en worksheets van principe 2

You have Successfully Subscribed!

Download de extra tools en worksheets van principe1

You have Successfully Subscribed!

Download de extra tools en worksheets van principe3

You have Successfully Subscribed!

SCHRIJF JE IN VOOR DE WACHTLIJST

We sturen je ook meteen het speciale Insight Magazine toe!

Je bent nu ingeschreven voor de wachtlijst van Insight. Je wordt vanaf nu op de hoogte gehouden