Het jaar afsluiten

Het jaar afsluiten

Adrienne | Gifted People Hoogbegaafdheid 14 Comments

Ik hoop dat 2022 een jaar is geweest waarin je dichter tot jezelf bent gekomen. Dat je duidelijker hebt gekregen wat ertoe doet, wat belangrijk is in je leven en wat vooral onnodige opvulling was. Ik hoop dat je volgend jaar nog gezonder, nog vrijer, nog meer in verbinding bent en nog gelukkiger bent, omdat je meer keuzes kunt maken die passen bij jouw blauwdruk.

Aan het einde van het jaar doe ik altijd een uitgebreide Yearly Review: Hoe was het afgelopen jaar? En: Wat wens ik voor het komende jaar? In de blog van deze week ontdek je hoe je dat voor jezelf kunt doen. Ik raad je aan daar echt even de tijd voor te nemen. Je gaat merken dat het je inzicht geeft in het afgelopen jaar en handvaten om 2023 goed mee te kunnen starten.

Jouw Yearly Review

Om je te helpen bij het afsluiten van dit jaar en om met intentie het volgende jaar in te gaan, kun je de volgende vragen gebruiken:

 1. Hoe sta je er nu voor, welke cijfers geef je jezelf op gebied van werk, relaties en gezondheid?
 2. Wat heb je het meest gemist in het afgelopen jaar?
 3. Waar kijk je met plezier op terug in dit afgelopen jaar? Wat zijn jouw mooiste gebeurtenissen van dit jaar? Waar ben je, teruggekeken op dit jaar, dankbaar voor? Welke doelen heb je dit jaar behaald voor jezelf?
 4. Waar heb je dit jaar het meeste van geleerd? Waarin ben je dit jaar het meeste gegroeid?
 5. Welk doel wilde je behalen dit jaar wat niet gelukt is? Waarom is dat (nog) niet gelukt? Wat ga je het komende jaar doen om dit doel wel te behalen (als je het nog steeds wilt)? Wie ga je daarbij om hulp vragen?
 6. Wat neem je mee naar 2023 en wat laat je achter in 2022?
 7. Wat is jouw nummer 1 doel voor het komende jaar? En wat ga je doen om jouw doel te bereiken?

De afgelopen jaren hebben ons geleerd dat het leven een eigen plan heeft, maar dat betekent niet dat we onze zeilen niet kunnen bijzetten als de wind draait. Daarom is het superbelangrijk dat je helder hebt wat jouw blauwdruk is: wie je bent, wat je nodig hebt en wat jouw wensen zijn, en dat je op basis hiervan gaat handelen.

Vind je het moeilijk om te ontdekken wat je wenst en nodig hebt? Investeer dan tijd, geld en energie in zelfonderzoek. Wat je nu in jezelf investeert, gaat zich de komende jaren terugbetalen.

Weet daarnaast dat je niet de enige bent die de vraagstukken heeft die jij hebt. Je staat er ook niet alleen voor. Bij Gifted People staan we al helemaal klaar voor je om je komend jaar verder te helpen bij het jezelf beter leren kennen, het ontdekken van wat bij jou past en hoe je jouw leven op jouw voorwaarden kunt leven. Mooi extra voordeel: met de Gifted People programma’s word je ook onderdeel van een waardevol netwerk met gelijkgestemden. Mensen die snappen hoe het is als je net iets anders bedraad bent. Dat maakt de ontdekkingsreis een stuk makkelijker en ook een stuk leuker.

Last but not least, wil ik jou ontzettend bedanken voor het lezen van mijn artikelen. Ik hoop van harte dat het heeft bijgedragen aan inzicht in jezelf en in hoogbegaafdheid. Ik wens je een prachtige jaarwisseling toe en een nog mooier komend jaar!

 

Wat is jouw mooiste wens voor jezelf voor het komende jaar? Laat je het weten onder deze blog? 

Heb je het e-book over hoogbegaafdheid al gelezen? Dat kun je hier gratis aanvragen: e-book: ‘Hoogbegaafdheid het is meer dan je denkt’. Je ontvangt dan ook de HB-updates gemakkelijk in je mail.

Vorige blogVolgende blog

Comments 14

 1. Ik wens mezelf dat ik na een jaar van (soms wel heftige) reflectie terug in beweging mag komen. Dat het me mag begeleiden tot wie ik écht ben. En dat wens ik iedereen toe!

 2. Bedankt voor jouw bericht. Voor mij is voorzichtigheid en alertheid een pré geweest dit jaar. Hierdoor is alles toch redelijk goed verlopen. Ik mag dan ook van geluk spreken dat dit jaar de winst en vooruitgang gelukkig op de voorgrond aanwezig zijn met daarbij enkel klein verlies van dingen.

  1. Dat is fijn om te lezen! Ik hoop dat dit jaar ook een goed jaar voor je mag zijn waarin je mooie dingen kunt gaan doen.

 3. Het was een roerig jaar met hoogte en dieptepunten, maar vooral meer mezelf ontdekken. Daar hebben jouw blogs me ook bij geholpen. Dankjewel daarvoor!
  Dat 2023 voor jou en alle lezers een mooi en inspirerend jaar mag worden. 🥂

  1. Mooi om te lezen Anneke, dankjewel voor je mooie compliment. Dat hoop ik ook zeker voor jou.

 4. BEN,
  31-12-2022

  Het afgelopen jaar heb ik meer gezorgd voor structurele oplossingen, dan ergens mee te blijven hangen wat de moeite niet waard is.
  Wat anderen ? niet van je denken, een rare houding naar jou toe, ik kijk er dwars doorheen. Negativiteit op wat voor niveau dan ook;
  het zegt vaak wat ook de persoon zelf, hij/zij spreekt `n oordeel over zichzelf uit, dergelijke vampiers die met jouw ziel spelen, het licht niet in je ogen gunnen, heb ik mentaal hoe je het ook noemen wilt doorgespoeld. Het beste is en dan bedoel ik de nodige buren te mijden in mijn geval, een andere route te nemen als je naar buiten gaat of thuis komt, kom je ze toch tegen, dan zo kort mogelijk houden. Je gaat voor je plezier ook niet lekker door de brandnetels woelen symbolisch gezien. Bij mezelf te blijven en niet af te dwalen met betrekking tot een katercontact!

  1. Mooi Lianne, dankjewel voor het lezen van de blogs 🙂 en natuurlijk succes met alle mooie kennis die je hebt opgedaan met Insight.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *