Toen ik begon met ondernemen, was niet iedereen zo enthousiast als ik. Soms zag ik meer angst in de ogen van de mensen die ik vertelde over mijn aankomend ondernemerschap dan ik zelf ooit zou voelen. Ik was ook eigenlijk niet bang. Ik was vooral nieuwsgierig. Het was een heel nieuw hoofdstuk en ik had zin om te gaan pionieren. 

Ik heb in die zin de mazzel dat ik heel eigenwijs ben. Als ik iets in mijn hoofd haal, dan zul je dat er niet zo snel uitpraten (dat heeft zo z’n voor- en nadelen weet ik uit ervaring…). Misschien herken je dat ook wel bij jezelf.  

Tegelijkertijd hebben de mensen om je heen wel een grote invloed op je. Als je partner, ouders of andere dierbaren roepen: ‘Zou je dat nu wel doen?’, of ‘Je zit toch goed waar je nu zit?’, zul je zelfs als eigenwijze hoogbegaafde een klein beetje gaan twijfelen. En als je eenmaal goed en wel begonnen bent, zijn die adviezen van jouw dierbaren soms zelfs heel gevaarlijk. Misschien herken je ook wel deze opmerkingen: 

‘Je mailt te veel.’ 

‘Je bent te commercieel.’ 

‘Ik vind het veel te duur.’ 

‘Dat gaat toch niemand kopen.’ 

‘Kun je niet beter….’ 

Het lastige hierbij is dat de meeste mensen het supergoed bedoelen. Ze leven met je mee. Voelen met je mee. Maar ze zijn zelf geen ondernemers. Anders zouden ze namelijk niet die opmerkingen maken en die adviezen geven.  

De opmerkingen die ze maken hebben echter wel een enorme invloed op wat jij doet, denkt en voelt. Zelfs als je dat niet meteen doorhebt. Op de achtergrond, ergens in je hoofd, vinden deze opmerkingen een plek. En als je niet oplet, ga je op een bepaald moment zelf ook geloven dat je te vaak mailt, te commercieel bent, te duur bent, te overbodig bent en maar beter dit of dat kunt doen.  

Wanneer je gaat ondernemen, is het belangrijk om te weten dat succesvol ondernemen uit drie hoofdonderdelen bestaat:  

  1. Het kennen van de ondernemersspelregels 
  2. Je eigen ondernemersvoorwaarden kennen 
  3. Je omringen met gelijkgestemde ondernemers  

Aangezien je als hoogbegaafde ondernemer ook weer anders bedraad bent dan een niet-hoogbegaafde ondernemer, loont het om een omgeving te zoeken waarin je andere hoogbegaafde ondernemers treft. Want, anders ben je wel met andere ondernemers, maar ben je nog steeds de vreemde eend in de bijt.  

Binnenkort starten we met een spiksplinternieuw ondernemerstraject waarin we aan de slag gaan met de ondernemersspelregels. Je gaat competenter worden als ondernemer, zodat het ondernemerschap ook veel makkelijker gaat voelen. En je wordt onderdeel van een groep gelijkgestemde ondernemers die jou niet vertellen dat je ergens te veel van bent of doet, maar die je helpen om juist meer te doen en te zijn van wie jij in de kern bent en van wat past bij jouw unieke missie.  

Als je voelt dat je toe bent aan die volgende stap, meld je dan aan voor de wachtlijst. Binnenkort starten we met de selectie en wellicht dat er nog een plekje vrij komt. 

Vraag hier het gratis e-book aan: ‘Hoogbegaafdheid het is meer dan je denkt’.  Je ontvangt dan ook de wekelijkse HB- updates gemakkelijk in je mail.

Download het gratis e-book over hoogbegaafdheid

Als hoogbegaafde heb je een andere wijze van denken, leren, ontwikkelen en communiceren. In het uitgebreide e-book ‘Hoogbegaafdheid, het is meer dan je denkt’ wordt uitgelegd wat hoogbegaafdheid precies is en de eigenschappen die erbij horen. Download het e-book nu gratis.

SCHRIJF JE IN VOOR DE WACHTLIJST

We sturen je ook meteen het speciale Insight Magazine toe!

Je bent nu ingeschreven voor de wachtlijst van Insight. Je wordt vanaf nu op de hoogte gehouden

Meld je hier aan voor de wachtlijst

Gelukt, je staat nu op de wachtlijst

Download de extra tools en worksheets van principe 2

You have Successfully Subscribed!

Download de extra tools en worksheets van principe1

You have Successfully Subscribed!

Download de extra tools en worksheets van principe3

You have Successfully Subscribed!

SCHRIJF JE IN VOOR DE WACHTLIJST

We sturen je ook meteen het speciale Insight Magazine toe!

Je bent nu ingeschreven voor de wachtlijst van Insight. Je wordt vanaf nu op de hoogte gehouden