Altijd dacht ik dat ik dom was, dat ik niet succesvol was. Bij de geboorte van onze dochter; 12 jaar geleden vond ik dat ze alles zo snel en goed deed… steeds werd het weggewuifd door een ieder. Elke moeder is trots, etc.

Maar steeds als we nieuwe mensen ontmoetten (bijvoorbeeld op vakantie) hoorden wij dat ze onze dochter ruim 1-2 jaar ouder schatten… ze was alleen een beetje klein voor haar leeftijd. Een heel gevoelig, verlegen meisje als anderen erbij waren, maar een echte handenbinder thuis. Na de komst van onze zoon werd mij nog meer duidelijk dat hij wederom snel was in alles. En een ijzer sterke wil!

Inmiddels ging onze dochter naar de kleuterschool; elke dag moest ik aanhoren dat ze zich zorgen maakten, omdat onze dochter niet mee wilde doen, etc…

Ik dacht werkelijk dat mijn dochter HB was. Maar werd direct in de prullenbak gegooid. Ik wist echt niet wat het betekende. Op dat moment is mijn zoektocht begonnen naar alles wat HB en HSP betrof. En jeetje volop herkenning. Maar testen daar was ik nog lang niet aan toe. Onze dochter is in groep 5 getest door GGZ, niet HB, wel ADHD en IQ 126….., 2 jaar later bij iemand met verstand HB; Geen ADHD, wel HB….. jeetje….Toen onze zoon in groep 3 zat hoorden we van de juf dat hij supersnel alles kon en kreeg hij uitdagend werk. In groep 4 begon het mis te gaan en lieten we hem testen….. toen de psycholoog vertelde dat hij echt HB is kwamen de emoties….. jaren van zoeken…. Onze kids waren echt HB…. toen kwam het vervolg….. tsja moeders… de appel valt niet ver van de boom… de eerste persoon die ooit het vermoeden van mijn HB uitsprak. Ik moest er echt aan wennen. Het duurde echter nog zeker 3,5 jaar eer ik met trots kan vertellen: “Ja, ik ben HB”.

Eindelijk was daar het ontbrekende stukje van de puzzel. Jeetje ik was toch nog niet zo dom als ik altijd gedacht had.

Ik heb nooit wat uitgevoerd op school, wist niet eens wat leren was.

Ik was altijd snel verveeld bij een baas. Een echte job- hopper. Maar zodra het goed liep, of ik wat langer er werkte was de uitdaging weg. De verveling sloeg toe. Mensen begrepen mij verkeerd (was ik dan niet duidelijk genoeg). Mensen vinden mij altijd te druk, te snel, te enthousiast, oftewel alles waar je ’te’ voor kunt zetten.

Ik snapte ineens waarom ik altijd raar gevonden werd door collega’s. Ik besloot uit de kast te komen op het werk. Wisselende reakties… jij?!? Pffft zal niet… tot oh ja wist je dat nog niet…. juist de collega’s die mij niet snapten werden mijn uitdaging! Inmiddels ben ik erachter dat sommige overtuigen echt verloren energie was. Ik moest plan B in gaan zetten. Open kaart gaan spelen…. maar hoe pakte ik dat aan? Inmiddels wordt het zoveel makkelijker. Want ik ben HB. En word er steeds trotser op.

Maanden heb ik me rot gevoeld. Als ik het eerder wist; had ik veel stappen anders genomen. Maar toen gaf ik mezelf een schop onder mijn kont… ben inmiddels 40 jaar en ik kan mijn leven omgooien; een ander kan dat niet voor mij.

Momenteel solliciteer ik op leuke, uitdagende functies. Waar ik totaal geen vooropleiding voor heb. En in een korte uitleg over wat ik wil in het leven. Zit ik nu volop in de sollicitatiegesprekken……

Het roer gaat om! Al teveel excuses verzonnen, teveel beren op het pad gezien… Ik sta nu voor paar keuzes; daar zit ik nog volop in, maar ik weet zeker dat ik nu de juiste richting durf te kiezen voor mezelf.

Adrienne heeft mij in 1 gesprek weten te overtuigen van mijn verkeerde inzicht. Ik ben er van overtuigd dat wij allen een eigen rol te vervullen hebben op deze aarde. Is je doel bereikt; dan is het leven klaar. Lang heb ik mezelf voor de gek gehouden… “ik hou alles in stand; dan blijf ik nog bij mijn kids op aarde”….Adrienne liet mij inzien dat er nog genoeg stations zijn waar de trein kon stoppen en ik mezelf voor keuzes kon stellen.

Adrienne bedankt voor deze mooie stap! Ik zit volop in beweging; maar ben er nog niet. Maar ik voel dat het steeds dichterbij komt!

Ik hou jullie op de hoogte.
Vertrouw op jezelf!

Warme groet,
Danielle

Ken je iemand voor wie deze blog interessant kan zijn? Delen mag, graag zelfs.


Heb jij mijn E-book over hoogbegaafdheid al gelezen?
Die kun je hier gratis aanvragen!

 

Ik wil het E-book!

Download het gratis e-book over hoogbegaafdheid

Als hoogbegaafde heb je een geheel andere wijze van denken, leren, ontwikkelen en communiceren. In dit e-book wordt uitgelegd wat hoogbegaafdheid is en de eigenschappen die erbij horen. Download hem nu gratis.

SCHRIJF JE IN VOOR DE WACHTLIJST

We sturen je ook meteen het speciale Insight Magazine toe!

Je bent nu ingeschreven voor de wachtlijst van Insight. Je wordt vanaf nu op de hoogte gehouden

Meld je hier aan voor de wachtlijst

Gelukt, je staat nu op de wachtlijst

Download de extra tools en worksheets van principe 2

You have Successfully Subscribed!

Download de extra tools en worksheets van principe1

You have Successfully Subscribed!

Download de extra tools en worksheets van principe3

You have Successfully Subscribed!

SCHRIJF JE IN VOOR DE WACHTLIJST

We sturen je ook meteen het speciale Insight Magazine toe!

Je bent nu ingeschreven voor de wachtlijst van Insight. Je wordt vanaf nu op de hoogte gehouden