In 2016 kwam ik tot de conclusie dat ik de beste baan die ik ooit had gehad na bijna drie jaar ontgroeid was. En dat vond ik nogal frustrerend, want als het zelfs hier niet ging lukken, hoe zou ik dan ooit iets vinden dat ik langer dan drie jaar met plezier kon doen?  

Tegelijkertijd voelde ik heel sterk dat ik een volgende stap te zetten had. Ik voelde dat ik mijn eigen missie moest gaan leven. Ik leverde daarom mijn ontslagbrief in en kreeg vervolgens wekenlang de vraag van mensen: ‘Wat ga je nu doen dan?’. 

En dat wist ik nog niet precies.  

Ik wist wel dat ik ging ondernemen, dat het iets zou zijn voor hoogbegaafde volwassenen en ik twijfelde er niet aan dat ik zou ontdekken wat voor mij de bedoeling was en dat het succesvol zou zijn. Wanneer ik dat met overtuiging en enthousiasme deelde met mensen, zag ik echter vooral plaatsvervangende paniek in hun ogen. Ik kreeg vragen over hoe ik mijn hypotheek ging betalen en over hoe ik dan ging ontdekken wat ik precies wilde doen. En ik voelde steeds sterker: dat komt allemaal goed. 

Toen ik in 2017 Gifted People startte (wat toen nog een tijdelijke naam was, want ik zocht nog iets beters), voelde ik heel sterk dat ik op het juiste spoor zat. Maar, ook al was ik inmiddels gespecialiseerd in hoogbegaafdheid, ik wist helemaal niets van het ondernemen.  

Anderhalve maand na de start van Gifted People kocht ik van mijn spaargeld na het bekijken van een webinar een business programma van 2400 euro, ook al draaide ik nog vrijwel geen omzet. Ik bedacht me namelijk dat er vast mensen waren die wél veel wisten van ondernemen en waar ik van kon leren. Ik kocht overigens niet alleen dat programma. Er ontstond in mijn huis ook een minibibliotheek gevuld met businessboeken. Ik was super eager om te leren en om van mijn bedrijf een succes te maken. Ik had mezelf er helemaal in vastgegrepen. 

Nu zeg ik niet dat het allemaal makkelijk was en dat het een rechte lijn voorwaarts was, maar mijn motivatie, harde werk en investeringsbereidheid vertaalde zich vrij snel in resultaten. Halverwege 2017 begon ik winst te maken, had ik superleuke klanten en voor het einde van 2017 had ik al maanden waarin mijn omzet 10.000 euro per maand was.  

Het mooiste van dit alles was dat in één jaar mijn totale realiteit veranderde. Iets waarvan ik nooit gedacht had dat het mogelijk was, was ineens normaal geworden. En sinds 2017 bereik ik steeds weer nieuwe niveaus en creëer ik steeds weer een nieuwe realiteit voor mezelf waarin er nog meer mogelijk blijkt te zijn.  

Binnenkort loopt dit jaar af en start er een heel nieuw jaar voor jou. Een jaar met nieuwe kansen en mogelijkheden. Ik heb jaar na jaar gevoeld, gezien en ervaren hoeveel er in een jaar kan gebeuren. Bij mezelf en bij de deelnemers van onze programma’s. En dat hoeft niet altijd groots te zijn, maar het mag wel.  

Neem voor jezelf vandaag even de tijd om te dromen over wat er kan zijn voor jou, over wat je fantastisch zou vinden voor het komende jaar. Waar wil je meer over leren? Waar wil je jezelf verder in ontwikkelen? Hoe duidelijker je dit hebt, des te groter de kans dat je dit het komende jaar gaat bereiken. Ik gun het je dat je gaat ontdekken dat er nog zoveel mogelijk is voor jou. En als je het fijn vindt om daar samen aan te werken, dan help ik je graag 

Volgende week deel ik de Yearly Review met je, dus dan kun je mooi op oudejaarsdag nog even terugkijken op 2022. Ik ben benieuwd welke nieuwe realiteit er in 2023 op jou staat te wachten en ik hoop dat het minstens zo fantastisch wordt als jij je voor kunt stellen.  

 

PS. De naam Gifted People heb ik gehouden, want die bleek eigenlijk perfect te zijn en te passen bij waar ik voor sta.  

Heb je het e-book over hoogbegaafdheid al gelezen? Dat kun je hier gratis aanvragen: Ja, ik wil het e-book: ‘Hoogbegaafdheid het is meer dan je denkt’. Je ontvangt dan ook de wekelijkse HB-updates gemakkelijk in je mail.

Download het gratis e-book over hoogbegaafdheid

Als hoogbegaafde heb je een andere wijze van denken, leren, ontwikkelen en communiceren. In het uitgebreide e-book ‘Hoogbegaafdheid, het is meer dan je denkt’ wordt uitgelegd wat hoogbegaafdheid precies is en de eigenschappen die erbij horen. Download het e-book nu gratis.

SCHRIJF JE IN VOOR DE WACHTLIJST

We sturen je ook meteen het speciale Insight Magazine toe!

Je bent nu ingeschreven voor de wachtlijst van Insight. Je wordt vanaf nu op de hoogte gehouden

Meld je hier aan voor de wachtlijst

Gelukt, je staat nu op de wachtlijst

Download de extra tools en worksheets van principe 2

You have Successfully Subscribed!

Download de extra tools en worksheets van principe1

You have Successfully Subscribed!

Download de extra tools en worksheets van principe3

You have Successfully Subscribed!

SCHRIJF JE IN VOOR DE WACHTLIJST

We sturen je ook meteen het speciale Insight Magazine toe!

Je bent nu ingeschreven voor de wachtlijst van Insight. Je wordt vanaf nu op de hoogte gehouden