Een nieuwe realiteit ligt voor het oprapen

Een nieuwe realiteit ligt voor het oprapen

Adrienne | Gifted People Reflecteren 4 Comments

In 2016 kwam ik tot de conclusie dat ik de beste baan die ik ooit had gehad na bijna drie jaar ontgroeid was. En dat vond ik nogal frustrerend, want als het zelfs hier niet ging lukken, hoe zou ik dan ooit iets vinden dat ik langer dan drie jaar met plezier kon doen?  

Tegelijkertijd voelde ik heel sterk dat ik een volgende stap te zetten had. Ik voelde dat ik mijn eigen missie moest gaan leven. Ik leverde daarom mijn ontslagbrief in en kreeg vervolgens wekenlang de vraag van mensen: ‘Wat ga je nu doen dan?’. 

En dat wist ik nog niet precies.  

Ik wist wel dat ik ging ondernemen, dat het iets zou zijn voor hoogbegaafde volwassenen en ik twijfelde er niet aan dat ik zou ontdekken wat voor mij de bedoeling was en dat het succesvol zou zijn. Wanneer ik dat met overtuiging en enthousiasme deelde met mensen, zag ik echter vooral plaatsvervangende paniek in hun ogen. Ik kreeg vragen over hoe ik mijn hypotheek ging betalen en over hoe ik dan ging ontdekken wat ik precies wilde doen. En ik voelde steeds sterker: dat komt allemaal goed. 

Toen ik in 2017 Gifted People startte (wat toen nog een tijdelijke naam was, want ik zocht nog iets beters), voelde ik heel sterk dat ik op het juiste spoor zat. Maar, ook al was ik inmiddels gespecialiseerd in hoogbegaafdheid, ik wist helemaal niets van het ondernemen.  

Anderhalve maand na de start van Gifted People kocht ik van mijn spaargeld na het bekijken van een webinar een business programma van 2400 euro, ook al draaide ik nog vrijwel geen omzet. Ik bedacht me namelijk dat er vast mensen waren die wél veel wisten van ondernemen en waar ik van kon leren. Ik kocht overigens niet alleen dat programma. Er ontstond in mijn huis ook een minibibliotheek gevuld met businessboeken. Ik was super eager om te leren en om van mijn bedrijf een succes te maken. Ik had mezelf er helemaal in vastgegrepen. 

Nu zeg ik niet dat het allemaal makkelijk was en dat het een rechte lijn voorwaarts was, maar mijn motivatie, harde werk en investeringsbereidheid vertaalde zich vrij snel in resultaten. Halverwege 2017 begon ik winst te maken, had ik superleuke klanten en voor het einde van 2017 had ik al maanden waarin mijn omzet 10.000 euro per maand was.  

Het mooiste van dit alles was dat in één jaar mijn totale realiteit veranderde. Iets waarvan ik nooit gedacht had dat het mogelijk was, was ineens normaal geworden. En sinds 2017 bereik ik steeds weer nieuwe niveaus en creëer ik steeds weer een nieuwe realiteit voor mezelf waarin er nog meer mogelijk blijkt te zijn.  

Binnenkort loopt dit jaar af en start er een heel nieuw jaar voor jou. Een jaar met nieuwe kansen en mogelijkheden. Ik heb jaar na jaar gevoeld, gezien en ervaren hoeveel er in een jaar kan gebeuren. Bij mezelf en bij de deelnemers van onze programma’s. En dat hoeft niet altijd groots te zijn, maar het mag wel.  

Neem voor jezelf vandaag even de tijd om te dromen over wat er kan zijn voor jou, over wat je fantastisch zou vinden voor het komende jaar. Waar wil je meer over leren? Waar wil je jezelf verder in ontwikkelen? Hoe duidelijker je dit hebt, des te groter de kans dat je dit het komende jaar gaat bereiken. Ik gun het je dat je gaat ontdekken dat er nog zoveel mogelijk is voor jou. En als je het fijn vindt om daar samen aan te werken, dan help ik je graag 

Volgende week deel ik de Yearly Review met je, dus dan kun je mooi op oudejaarsdag nog even terugkijken op 2022. Ik ben benieuwd welke nieuwe realiteit er in 2023 op jou staat te wachten en ik hoop dat het minstens zo fantastisch wordt als jij je voor kunt stellen.  

 

PS. De naam Gifted People heb ik gehouden, want die bleek eigenlijk perfect te zijn en te passen bij waar ik voor sta.  

Heb je het e-book over hoogbegaafdheid al gelezen? Dat kun je hier gratis aanvragen: Ja, ik wil het e-book: ‘Hoogbegaafdheid het is meer dan je denkt’. Je ontvangt dan ook de wekelijkse HB-updates gemakkelijk in je mail.

Vorige blogVolgende blog

Comments 4

 1. Er is voor mij afgelopen jaar veel gebeurd. Vorig startte ik mijn jaar met de dikke burn-out waar al ik in zat. Voelde me hopeloos.
  Afgelopen juni kwam ik in contact met GP en HB en er ging een deur voor mij open waarvan ik niet eens wist dat ie bestond. 1 augustus kon ik beginnen bij een nieuwe baan, zo eentje die ik niet kon laten schieten……en waarvan ik nog steeds heel blij ben dat ik daar begonnen ben.
  Omdat ikzelf wel aanvoelde dat mijn burn-out iets was waaraan ik zelf aandeel had, kwam GP voor mij op een heel mooi moment. De korte tijd dat ik hiermee bezig ben heeft me al heel veel inzicht gebracht over mijn (verkeerde) zelfbeeld, de dingen die doe en waar mijn valkuilen liggen.

  Afgelopen week op mijn werk een evaluerend gesprek gehad, hoe het tot nu toe bevalt en of ik het nog naar mijn zin heb. Ook de plannen en intenties voor volgend jaar zijn voorbij gekomen.
  Voor mij was er een belangrijk moment waarin ik heb kunnen uiten dat ik gelukkig wordt van “dingen bouwen, creëren” en dat mijn energie niet ligt in “dingen onderhouden en/of in stand houden”. Ik heb dit letterlijk zo kunnen zeggen. Ik viel zo’n beetje van m’n stoel omdat ik het mezelf hoorde zeggen…..
  De reactie was zeer open en lovend, want zij zagen dat ook in mij en het antwoord was dat er de komende jaren nog veel te ‘bouwen’ is en dat ze me daar graag bij willen hebben.

  Ik kijk nu achterom en zie dat in korte tijd mijn inzichten aan het veranderen zijn, en dat het uitspreken van een deze inzicht de situatie 180 graden heeft gedraaid.

  Andrienne, bedankt tot zo ver en ik ga met veel genoegen 2023 in!
  Fijne dagen en tot in het nieuwe jaar.
  Groet Ronald

  1. Mooi Ronald, dankjewel voor het delen van jouw persoonlijke ervaring en super om te lezen dat wij van Gifted People een klein aandeel hier aan hebben gehad.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *