Een paar jaar na mijn afstuderen werd ik gevraagd om voor mijn opleiding een presentatie te geven. Ik had MER (management, economie en recht) gestudeerd en in het kader van ‘wat kan je hier allemaal mee’ werden ik en nog twee anderen gevraagd om te vertellen over hun carrièrepad na het afstuderen.  

In alle eerlijkheid weet ik niet eens meer wat die anderen zijn gaan doen. Ik weet wel dat het bij een groot bedrijf was en dat het klonk alsof ze daar op een soort carrière-tienjaren-pad zaten.  

Ik was een beetje de vreemde eend in de bijt. Ik deed namelijk werk voor twee stichtingen op projectbasis, waar ik heel gelukkig mee was. Tijdens het beluisteren van de presentaties van mijn mede-sprekers bedacht ik bij mezelf dat ik er echt niet aan moest denken om in die corporate wereld rond te lopen. Dat past zo niet bij wie ik ben en wat ik nodig heb, het past zo niet bij mijn blauwdruk.  

Toen ik mijn presentatie deed en vertelde over hoe betekenisvol ik mijn werk vond en hoeveel vrijheid ik had, dacht ik dat ik wel de meeste interesse gewekt zou hebben. Wie wil dit nou niet, toch? 

Na afloop kregen de studenten in de zaal de mogelijkheid om naar de spreker toe te lopen waar ze een vraag aan hadden. En wat bleek, al die studenten liepen rechtstreeks af op de sprekers die een corporate verhaal hadden.  

Ik vond dat verbazingwekkend. Voor mij voelde het alsof ik een groot geheim vertelde over de andere wegen en paden die je kunt belopen, anders dan het standaard plaatje, en niemand was daar nieuwsgierig naar.

Nu kan het natuurlijk zijn dat die corporate baan van die mede-sprekers heel goed past bij de blauwdruk van die studenten en daar is helemaal niets mis mee. Maar, in de afgelopen jaren heb ik vooral gemerkt dat veel mensen gewoon niet geloven dat het kan. Dat je ook buiten de gebaande paden een mooi leven voor jezelf mogelijk kunt maken en dat het niet altijd gaat om harder werken en meer doen.  

Het zit zo in ons belegen dat we geloven dat we hard moeten werken, carrière moeten maken of dat er maar een beperkt aantal manieren zijn om succesvol te worden in je werk en je leven. 

Toen ik begon met ondernemen had ik zelf ook allerlei ideeën over wat er mogelijk zou kunnen zijn voor mij. Als ik daar nu op terugkijk, moet ik soms een beetje lachen omdat ik daar vrij beperkte gedachten over had in vergelijking met wat ik de afgelopen jaren heb bereikt.  

Toen had ik bijvoorbeeld niet kunnen denken dat ik elke week tienduizenden mensen de HB update zou toesturen of dat mijn boek de titel ‘bestseller’ zou mogen dragen of dat we duizenden mensen met het Insight programma zouden helpen. Maar, door steeds weer iets verder te kijken vanaf waar ik sta, zijn mijn mogelijkheden en impact elk jaar steeds groter geworden.  

Ik geloof ook dat je als hoogbegaafde mooie gaven en kwaliteiten hebt die zich lenen voor buiten-de-gebaande-paden-carrières en levens. En dat je daarmee een mooie impact kunt maken op de wereld om je heen. Klein of groot. En dan is het heel belangrijk dat je daarvoor open staat. Want als je blijft proberen om binnen de lijntjes te kleuren, is het logisch dat je vooral last krijgt van jouw gaven en kwaliteiten omdat je niet doet waar jij voor bedoeld bent. 

In de gratis Masterclass ‘van Last naar Gave’ die ik op 21 december voor de laatste keer dit jaar LIVE geef, deel ik graag met je welke vier ingrediënten nodig zijn om de mooie kanten van hoogbegaafdheid (nog meer) te benutten, zodat je plezier hebt van je hoogbegaafdheid en in je leven. En ik deel ook met je wat de drie hoofdredenen zijn die ervoor zorgen dat je juist last krijgt van wat HB met zich meebrengt.

Je kunt je hier meteen even aanmelden als je wilt ontdekken hoe je de mooie kanten van HB nog meer kunt verzilveren.

PS. Binnenkort loopt dit jaar af en start er een heel nieuw jaar voor jou. Een jaar met nieuwe kansen en mogelijkheden. Ik heb jaar na jaar gevoeld, gezien en ervaren hoeveel er in een jaar kan gebeuren. Bij mezelf en bij de deelnemers van onze programma’s. En dat hoeft niet altijd groots te zijn, maar het mag wel.
Ik gun het je dat je gaat ontdekken wat er nog allemaal mogelijk is voor jou. Ik gun het je dat je gaat doen wat klopt bij jou, dat je jouw blauwdruk gaat ontdekken, en daarmee nog beter weet wie jij bent, wat je wilt en nodig hebt en daar op kunt gaan handelen. Dat is de enige manier om duurzaam plezier te hebben in je leven, werk en relaties.
En als je het fijn vindt om daar samen aan te werken, meld je dan aan voor Insight. Doe je dat voor 31 december, dan ontvang je ook het speciale ‘succes-en-plezier-pakket’. Klik hier als je daar meer over wilt weten. Doe je al mee aan Insight? Dan krijg je natuurlijk deze bonus ook. Je ontvangt hier binnenkort bericht over.

Meer ontdekken over jezelf en hoogbegaafdheid? Dan hebben we deze mooie opties voor je:

  1. Insight. Het programma voor HB volwassenen
  2. Gifted Business. Voor slimme, sensitieve ondernemers

Download het gratis e-book over hoogbegaafdheid

Als hoogbegaafde heb je een andere wijze van denken, leren, ontwikkelen en communiceren. In het uitgebreide e-book ‘Hoogbegaafdheid, het is meer dan je denkt’ wordt uitgelegd wat hoogbegaafdheid precies is en de eigenschappen die erbij horen. Download het e-book nu gratis.

SCHRIJF JE IN VOOR DE WACHTLIJST

We sturen je ook meteen het speciale Insight Magazine toe!

Je bent nu ingeschreven voor de wachtlijst van Insight. Je wordt vanaf nu op de hoogte gehouden

Meld je hier aan voor de wachtlijst

Gelukt, je staat nu op de wachtlijst

Download de extra tools en worksheets van principe 2

You have Successfully Subscribed!

Download de extra tools en worksheets van principe1

You have Successfully Subscribed!

Download de extra tools en worksheets van principe3

You have Successfully Subscribed!

SCHRIJF JE IN VOOR DE WACHTLIJST

We sturen je ook meteen het speciale Insight Magazine toe!

Je bent nu ingeschreven voor de wachtlijst van Insight. Je wordt vanaf nu op de hoogte gehouden