Vorige maand stond ik bij de kassa van de bouwmarkt om een kar vol spullen en een grote spiegel af te rekenen. Aangezien de grote spiegel niet in onze auto paste, moesten we daar later nog even voor terugkomen.  

Het hele gebeuren verliep vrij rommelig. Ik moest nog wat eigen spulletjes afrekenen en de dame van de bouwmarkt moest nog mijn bonnetje kopiëren. Voor ik het wist stonden we met onze kar met nieuwe spullen bij de uitgang, wachtend op de bevestiging van die dame dat alles geregeld was voor de spiegel.  

Terwijl ik daar al leunend op de kar stond te wachten, zag ik helemaal onderin de kar nog een kussentje liggen, dat zowel de kassamedewerkster als ik over het hoofd hadden gezien en dat ik dus niet had afgerekend. En op dat moment wist ik: als ik nu de deur uitloop, heeft niemand dat door en dan is die 20 euro gewoon voor mij. Ik voelde bij mezelf een soort rush opkomen van iets doen wat niet mag en niet hoort. Maar, terwijl die gedachte in me opkwam, kwam ook een andere gedachte in mij op: ‘Wie wil ik zijn? Wil ik iemand zijn die eerlijk is of iemand die iets meeneemt zonder te betalen?’

Het antwoord op die vraag wist ik meteen. Dus zodra de dame van de bouwmarkt terugkwam met het bonnetje, vertelde ik haar dat ik nog een kussentje had gevonden en vroeg ik om het alsnog even af te rekenen.  

Tijdens het afrekenen bij de kassa zei deze dame: ‘Als je er nog één pakt, is die voor de helft van de prijs, want ze zijn nu in de aanbieding’. Wat deze dame niet wist, was dat we gisteren ook al in deze bouwmarkt waren en toen al vier van dezelfde kussentjes gekocht hadden. Ik graaide het bonnetje van gisteren uit mijn zak en vroeg aan haar of daar nog iets mee mogelijk was.  

Misschien is het toeval, misschien is het de beloning van het universum, hoe dan ook kregen we ter plekke alsnog de aanbiedingsprijs voor onze eerder gekochte kussentjes. De eindstand is dat ik twee kussentjes erbij kocht voor tien euro en daarmee voordeliger uit ben dan als ik mijn mond had gehouden.  

Op moeilijke momenten, op momenten dat ik voor een keuze sta, klein of groot, vraag ik mezelf steeds af: ‘Wie wil ik zijn? En wat zou die persoon nu doen?’. Dat geeft mij zoveel helderheid, want als je kijkt vanuit wie je wilt zijn, zijn je antwoorden voor de hand liggend.  

Wie je wilt zijn is onderdeel van je blauwdruk, net als jouw belangrijkste waarden. Wanneer je leeft in het verlengde van jouw blauwdruk, leef je dan ook per definitie al een ‘waarde-vol’ leven. Leven in het verlengde van je blauwdruk loont ook altijd. Soms doordat je ineens korting krijgt in de bouwmarkt ;). Maar vooral ook omdat je veel beter in je vel zit, zelfvertrouwen ervaart en geen conflicterende gedachten en gevoelens hebt over wat je doet of ziet.  

Binnenkort openen we de deuren van Insight. Met Insight ontdek je jouw blauwdruk en je ontdekt hoe je kunt leven en werken in het verlengde daarvan, zonder alles in je leven op z’n kop te moeten zetten. Meld je aan voor de wachtlijst en je ontdekt als eerst wanneer je mee kunt doen 

Heb je het e-book over hoogbegaafdheid al gelezen? Dat kun je hier gratis aanvragen: e-book: ‘Hoogbegaafdheid het is meer dan je denkt’. Je ontvangt dan ook de HB-updates gemakkelijk in je mail.

Download het gratis e-book over hoogbegaafdheid

Als hoogbegaafde heb je een andere wijze van denken, leren, ontwikkelen en communiceren. In het uitgebreide e-book ‘Hoogbegaafdheid, het is meer dan je denkt’ wordt uitgelegd wat hoogbegaafdheid precies is en de eigenschappen die erbij horen. Download het e-book nu gratis.

SCHRIJF JE IN VOOR DE WACHTLIJST

We sturen je ook meteen het speciale Insight Magazine toe!

Je bent nu ingeschreven voor de wachtlijst van Insight. Je wordt vanaf nu op de hoogte gehouden

Meld je hier aan voor de wachtlijst

Gelukt, je staat nu op de wachtlijst

Download de extra tools en worksheets van principe 2

You have Successfully Subscribed!

Download de extra tools en worksheets van principe1

You have Successfully Subscribed!

Download de extra tools en worksheets van principe3

You have Successfully Subscribed!

SCHRIJF JE IN VOOR DE WACHTLIJST

We sturen je ook meteen het speciale Insight Magazine toe!

Je bent nu ingeschreven voor de wachtlijst van Insight. Je wordt vanaf nu op de hoogte gehouden