Een tijd geleden verbleef ik in een hotel omdat ik een tweedaagse bijeenkomst had in Amsterdam met gelijkgestemden. Voor mij heel waardevol om mensen om me heen te hebben die ondernemen op het niveau waarop ik dat doe en waarbij we het heerlijk de hele dag over het ondernemerschap kunnen hebben en samen groot kunnen denken en dromen. 

Ik kwam mijn hotelkamer binnen en ik hoorde meteen al zo’n geluidje waarvan ik wist: dit gaat mij wakker houden vannacht. Op de kamer stond namelijk een minikoelkastje en die bromde extreem luid (in mijn beleving dan). Ik zag al voor me dat ik dan ’s avonds op bed zou liggen met mijn ogen wijd open terwijl dat bromgeluid steeds intenser werd. En dat ging ik niet laten gebeuren. Dus knielde ik voor het koelkastje en met mijn kundige blik zag ik dat deze los in het kastje stond en dat de stekker aan de achterkant in het stopcontact zat. Dus trok ik de hele zooi eruit.  

Voordat ik wegging heb ik natuurlijk alles netjes teruggezet en tijdens het uitchecken dacht ik bij mezelf, het is misschien wel goed om het even te melden. Terwijl ik dit aan de dame bij de balie vertelde, zag ik haar kijken zo van: “Oké, dit heb ik nog niet eerder meegemaakt”. Dus om de stilte en de ongemakkelijkheid te verbreken, zei ik liefdevol: “Misschien moet je even een notitie maken, zodat iemand kan checken of ik het allemaal weer goed heb teruggezet?”. Waarna de dame in kwestie inderdaad driftig een notitie maakte in de computer. 

Naast stekkers uit het stopcontact halen van koelkasten, wekkers, iPads en telefoons heb ik ook regelmatig gevraagd naar een andere kamer, omdat er bijvoorbeeld een niet geluidsdichte tussendeur in zat. Dus zoals je misschien hebt kunnen concluderen, ben ik erg gevoelig voor geluid. En ook voor licht trouwens. Als ik rond kerst in de Intratuin ben, word ik op een bepaald moment helemaal niet goed van die kerstlampjes.  

Binnen Insight zijn er meerdere deelnemers die dit met mij delen, dus heb ik vaak interessante gesprekken met het personeel op de locaties waar ik de Insight live meetup organiseer. Steeds als ik aankom op de locatie van de meetup stel ik namelijk vragen als: “Mag de muziek uit? Nee, niet zachter, helemaal uit.” En: “Kunnen die knipperende lampjes uit? Ja, ik weet dat het voor de sfeer is, maar zet ze toch maar uit.” 

Ik kan mij daarom best voorstellen dat de medewerkers van de meetup locatie soms denken: “Wat gaat hier gebeuren? Wat voor rare groep mensen gaan we hier straks binnenkrijgen?”. Tegelijkertijd krijg ik bijna altijd achteraf te horen dat het personeel verbaasd is over de fijne energie die er hangt tijdens zo’n meetup en dat ze soms mensen binnen zien komen die het heel spannend vinden en die vervolgens na vijf minuten al heel geanimeerd met andere deelnemers zitten te kletsen. We laten dus in ieder geval een goede indruk achter ;). 

Als ik het trouwens heb over die overgevoeligheid voor licht en geluid, dan kun je dat ook herkennen als je alleen herkenning vindt in HSP. In de gratis introductie masterclass over hoogbegaafdheid ontdek je meer over het verschil hiertussen, zodat je kunt gaan ontdekken of er bij jou sprake is van meer dan alleen HSP. Meld je hier aan voor de gratis introductie masterclass over hoogbegaafdheid. 

Wil je trouwens deelnemen aan de komende Insight meetup? Meld je dan meteen even aan voor Insight. Volgende maand hebben we namelijk al de volgende gepland staan! Met Insight ontdek je ook je blauwdruk en meer over hoogbegaafdheid, zodat je jouw mooie gaven nog veel meer kunt gaan benutten. Meer info over Insight vind je hier. 

Wat is jouw meest ‘rare’ verzoek? Laat je het ons weten onder de blog.

 PS. Heb je de introductie masterclass over hoogbegaafdheid al gezien? Dan is de masterclass ‘Van last naar gave’ een mooi vervolg. In deze masterclass ontdek je waarom je als hoogbegaafde vooral de lasten kunt ervaren en wat je kunt doen om juist de voordelen te gaan benutten. Aanmelden voor de gratis masterclass kan hier

Meer ontdekken over jezelf en hoogbegaafdheid? Dan hebben we deze mooie opties voor je:

  1. Gratis Introductie Masterclass over hoogbegaafdheid
  2. Gratis Masterclass ‘Van Last naar Gave’
  3. Insight. Het programma voor HB volwassenen
  4. Boek ‘Nooit meer ruzie met je baas’

Download het gratis e-book over hoogbegaafdheid

Als hoogbegaafde heb je een andere wijze van denken, leren, ontwikkelen en communiceren. In het uitgebreide e-book ‘Hoogbegaafdheid, het is meer dan je denkt’ wordt uitgelegd wat hoogbegaafdheid precies is en de eigenschappen die erbij horen. Download het e-book nu gratis.

SCHRIJF JE IN VOOR DE WACHTLIJST

We sturen je ook meteen het speciale Insight Magazine toe!

Je bent nu ingeschreven voor de wachtlijst van Insight. Je wordt vanaf nu op de hoogte gehouden

Meld je hier aan voor de wachtlijst

Gelukt, je staat nu op de wachtlijst

Download de extra tools en worksheets van principe 2

You have Successfully Subscribed!

Download de extra tools en worksheets van principe1

You have Successfully Subscribed!

Download de extra tools en worksheets van principe3

You have Successfully Subscribed!

SCHRIJF JE IN VOOR DE WACHTLIJST

We sturen je ook meteen het speciale Insight Magazine toe!

Je bent nu ingeschreven voor de wachtlijst van Insight. Je wordt vanaf nu op de hoogte gehouden