Is het al tijd voor jouw ontsnapping?

Soms vergeet ik weleens een baan die ik ooit in een ver verleden heb gehad. Dan popt het ineens in mijn hoofd en denk ik ‘oh ja, dat heb ik ook nog gedaan’. Sommige banen vergeet ik ook liever trouwens. Niet per se omdat het slechte banen waren, maar eerder omdat ik er dan nét iets te lang was blijven hangen waardoor de laatste maanden wat ongemakkelijk werden.

Vaak merkte ik overigens vaak al vrij snel in die banen dat het niet helemaal paste. Het koste veel energie, gaf geen voldoening, was saai werk of ik liep al meteen tegen allerlei dingen aan. Maar, ik was ook hoopvol dat het nog ging veranderen, of misschien wel dat ík ging veranderen. Dat ik het ineens wél leuk zou vinden. Dat ik het ineens wél uitdagend zou vinden. Dat ik ineens wél plezier had in vergaderingen bijwonen. Totdat ik zag dat dat niet ging gebeuren en dat ik daarin niet ging veranderen.

Mijn gemiddelde doorlooptijd bij bedrijven was toen denk ik een jaar. Met uitschieters van een paar maanden en drie jaar. Tot Gifted People dacht ik eigenlijk dat ik nooit iets ging vinden waar ik jarenlang plezier in kon hebben. Tot Gifted People was ik regelmatig bezig met het nadenken over het ‘wat dan wel’ en met het plannen van mijn ontsnapping, omdat ik ergens alweer helemaal klaar mee was.

Wanneer je herkenning vindt in hoogbegaafdheid, herken je misschien wel dat je ergens al vrij snel klaar mee kunt zijn. Als hoogbegaafde ontkom je er ook niet aan dat je meer dan de gemiddelde persoon van baan moet wisselen. En dat is helemaal niet erg, zolang je maar steeds blijft doorbouwen in plaats van dat je al je schepen achter je verbrandt en ergens anders weer met iets helemaal nieuws begint.

Als hoogbegaafde heb je dingen bovengemiddeld snel in de vingers en heb je een groter verlangen naar intellectuele prikkels en uitdaging. Daarom is het ook belangrijk dat je een volgende stap durft te zetten als je voelt dat je ergens bent uitgeleerd. Het is niet de bedoeling om zo lang mogelijk ergens te blijven, maar om precies lang genoeg te blijven, zodat je jouw unieke gaven ergens kunt inzetten, verder kunt ontwikkelen en leert wat je nodig hebt voor een volgende stap.

Het kan best zijn dat je in deze mooie decembermaand de tijd neemt om te bezinnen en te reflecteren en dan tot de conclusie komt dat je huidige werk niet meer past. En dat is oké. Dan heb je komend jaar de leuke uitdaging om na te gaan denken over wat wel past, en om jouw ontsnappingsplan (met plezier) te maken. In mijn boek ‘Nooit meer ruzie met je baas’ heb ik trouwens een heel hoofdstuk gewijd aan het plannen van je ontsnapping ;).

In deze mooie decembermaand wil ik bovendien samen met jou aandacht geven en ruimte maken voor vertraging en reflectie. De komende blogs staan daarom helemaal in dit thema, met als afsluiter de ‘Yearly Review’ die je voor jezelf kunt gebruiken om terug te kijken en vooruit te blikken.

Binnenkort openen we trouwens voor de laatste keer dit jaar ook Insight. Als je van 2023 echt een bijzonder jaar wilt maken waarin je jouw mooie wensen realiseert, jouw blauwdruk ontdekt, jezelf beter leert kennen en meer gaat leven en werken met plezier en voldoening, schrijf je dan alvast even in voor de wachtlijst. Je hoort dan als eerste wanneer Insight opent, zodat jij je meteen kunt aanmelden voordat we weer vol zitten.

PS. Zoek je nog een leuk kerstcadeau? Dan is mijn boek ‘Nooit meer ruzie met je baas’ misschien wel het perfecte cadeau 😉

 

Heb je het e-book over hoogbegaafdheid al gelezen? Dat kun je hier gratis aanvragen: Ja, ik wil het e-book: ‘Hoogbegaafdheid het is meer dan je denkt’. Je ontvangt dan ook de wekelijkse HB-updates gemakkelijk in je mail.

Download het gratis e-book over hoofbegaafdheid

Als hoogbegaafde heb je een geheel andere wijze van denken, leren, ontwikkelen en communiceren. In dit e-book wordt uitgelegd wat hoogbegaafdheid is en de eigenschappen die erbij horen. Download hem nu gratis.

SCHRIJF JE IN VOOR DE WACHTLIJST

We sturen je ook meteen het speciale Insight Magazine toe!

Je bent nu ingeschreven voor de wachtlijst van Insight. Je wordt vanaf nu op de hoogte gehouden

Meld je hier aan voor de wachtlijst

Gelukt, je staat nu op de wachtlijst

Download de extra tools en worksheets van principe 2

You have Successfully Subscribed!

Download de extra tools en worksheets van principe1

You have Successfully Subscribed!

Download de extra tools en worksheets van principe3

You have Successfully Subscribed!

SCHRIJF JE IN VOOR DE WACHTLIJST

We sturen je ook meteen het speciale Insight Magazine toe!

Je bent nu ingeschreven voor de wachtlijst van Insight. Je wordt vanaf nu op de hoogte gehouden