Doe mee aan 'De valkuilen van hoogbegaafdheid'

En ontdek hoe jij de mooie kwaliteiten die je bezit optimaal kunt gaan benutten door beter om te gaan met de gekoppelde valkuilen.

Yes, ik doe mee →

Valkuil of kwaliteit?

Als je herkenning vindt in hoogbegaafdheid, dan ben je anders, intens en snel. Aan dat anders, intens en snel, zijn bijzondere eigenschappen en kwaliteiten gekoppeld. En daar kun je juist veel plezier van hebben, en waarde mee toevoegen aan de wereld om je heen. 

Maar, je kunt ook vervallen in hardnekkige valkuilen. Dat gebeurt namelijk wanneer je deze kwaliteiten structureel te veel of te weinig inzet. 

Deze valkuilen staan je in de weg van het kunnen genieten van jouw gaven en van jouw leven. Sterker nog, je gaat jouw hoogbegaafdheid mogelijk ervaren als een last.  

Veelvoorkomende valkuilen zijn bijvoorbeeld aanpassen, snel uitgekeken zijn, overprikkeld raken, oververantwoordelijk zijn en het overdenken.

Als je last hebt van deze valkuilen, herken je ongetwijfeld bij jezelf:

  • Je bent voortdurend overprikkeld. En in plaats van dat je intens kunt genieten en beleven, heb je vooral intens last van dingen.
  • Je ziet al snel waar het beter, mooier of sneller kan, of waar het ergens mis dreigt te gaan. En je maakt je daar gemakkelijk verantwoordelijk voor. Daardoor krijg jij het steeds drukker en houd je minder tijd over voor dat wat voor jou belangrijk is.
  • Je bent de eeuwige kameleon en laat dat wat jou anders, intens en snel maakt niet zien. Je leeft ook vooral in strijd met wie je bent en met wat je wilt.
  • Je kunt super-enthousiast beginnen aan een nieuwe baan of hobby en er bijna net zo snel weer op uitgekeken zijn.
  • Je blijft regelmatig hangen in het denken op een manier die jou niet dient. Dit merk je omdat het je een slecht gevoel geeft, doet handelen op een manier waarmee je jezelf saboteert of jou juist in de weg staat van het in beweging komen.

Herken je bovenstaande punten bij jezelf? Hoe zou het dan voor je zijn als je:

  • Jezelf kunt vormen naar de omgeving, omstandigheden en naar wat mensen van jou nodig hebben, zonder jezelf daarin te verliezen?
  • Plezier en uitdaging hebt in je werk. En als je weet hoe je steeds die volgende verdiepingsstap kunt zetten om de uitdaging te behouden in wat je doet.
  • Intens kunt beleven en genieten, zonder steeds overprikkeld te raken.
  • Er helemaal voor anderen kunt zijn op een manier die licht voelt en waarmee je de ander helemaal in zijn of haar waarde kunt laten.
  • Jouw snelwerkend brein voor je laat werken in plaats van tegen je, zodat je in plaats van al die beren op de weg juist de mogelijkheden en kansen gaat zien die nu al voor jou beschikbaar zijn.
Dat klinkt goed, ik doe mee →

Wat ontdek je in dit programma? En wat krijg je?

In dit programma ontdek je hoe je steeds kunt balanceren tussen valkuil en kwaliteit. Want, zolang je de kwaliteiten bezit, liggen de valkuilen op de loer.

In dit programma gaat het daarom niet om het oplossen van valkuilen, maar om beter worden in het herkennen van wanneer je in een valkuil begint tegen te komen, zodat je meteen kunt bijsturen. Zo kun je jouw kwaliteiten optimaal benutten, er waarde mee toevoegen aan de wereld om je heen. En er zelf ook plezier van hebben.


De vijf modules

Je ontvangt 6 maanden toegang tot de vijf modules waarbij elke module ingaat op een specifieke valkuil. Deze valkuilen zijn:

Module 1. Overprikkeling

Module 2. Oververantwoordelijkheid

Module 3. Aanpassen

Module 4. Snel uitgekeken

Module 5. Overdenken


Drie live Q&A sessies met Adrienne

Naast de modules die je zelfstandig doorloopt, kun je al jouw vragen stellen aan Adrienne tijdens de live Q&A sessies.


De investering voor dit programma is 1.200 euro. Maar, omdat dit programma helemaal vernieuwd is, geldt er een speciale introductie-prijs. Je kunt nu meedoen voor maar 695 euro.

Ja, ik meld mij aan voor de valkuilen van hoogbegaafdheid  →

Veelgestelde vragen


Moet ik (officieel) hoogbegaafd zijn?

Onze specialisatie ligt op gebied van hoogbegaafdheid, maar er zijn veel hoogbegaafden die wel hoogbegaafd zijn, maar zich niet als zodanig herkennen of zich nog niet hoogbegaafd durven te noemen.

Dit programma is daarom geschikt voor jou als jij je in minimaal één van de valkuilen die je op deze pagina vindt herkent.

Hoeveel tijd kost het programma per week en hoe lang heb ik toegang?

Ons advies is om er dagelijks 10 minuten mee bezig te zijn. Of één keer in de week iets langer. Je gaat merken dat dit al een enorm positief verschil kan maken in jouw leven.

Je hebt zes maanden toegang tot dit programma.


Krijg ik directe feedback of ondersteuning van Adrienne?

Je doorloopt het programma zelfstandig. Je kunt wel jouw vragen stellen in de online Q&A's die door Adrienne worden gegeven.

Kan ik het via mijn werkgever regelen?

Jazeker. Mail ons op info@giftedpeople.eu en je ontvangt een offerte die je kunt voorleggen aan je werkgever.


Wat is het verschil met Insight?

Insight is een uitgebreider programma waarbij de focus ligt op het ontdekken en leven van je blauwdruk. In Insight ontdek je ook meer over de valkuilen en over hoogbegaafdheid. Het programma 'de valkuilen van HB' is specifiek gericht op enkel de valkuilen. Daarnaast ontvang je met Insight ook toegang tot een online community en live meetups. Wil je meer weten over Insight, kijk dan even hier.

Wat is de investering?

De investering voor dit programma is 1.200 euro. Maar, omdat dit programma helemaal vernieuwd is, geldt er een speciale introductie-prijs. Je kunt nu meedoen voor maar 695 euro.