Doe mee aan 'De valkuilen van hoogbegaafdheid'

En ontdek hoe jij de mooie kwaliteiten die je bezit optimaal kunt gaan benutten door beter om te gaan met de gekoppelde valkuilen.

Yes, ik doe mee →

Jaren geleden, nog voor mijn eigen HB-ontdekking, kreeg ik van iemand de vraag: ‘Wie is nou de echte Adrienne?’ Eerst vond ik dat een rare vraag…. Ik voelde me ergens ook wel betrapt. 

Maar, erger nog, ik wist eigenlijk het antwoord niet. Ik wist niet wie de “echte” Adrienne was. Ik was overal gewoon steeds wie ik dacht te moeten zijn in plaats van wie ik echt voelde te zijn. 

Ik was een fantastische kameleon geworden. Ik deed wat er van mij verwacht werd. Gedroeg me zoals ik dacht me te moeten gedragen. Ik vormde me naar wat nodig was en naar mijn omgeving en ik dacht dat dit zo hoorde.  

Ik zat in die tijd bovendien vaak knikkebollend van verveeldheid achter mijn computer en scrollend op Facebook om de werkdag door te komen terwijl collega’s naar mijn idee in slow motion werkte. 

Voor mij was er in die tijd continu een sluipend gevoel van: ‘er is iets mis met mij’. Ik was overal die rare die dingen deed die net niet de bedoeling waren. 

Voor anderen was ik vaak een beetje ‘te’ van iets, te aanwezig, te betweterig, te moeilijk, te perfectionistisch. En in mijn werk had ik al zo snel dingen in de vingers dat ik een paar maanden na de start van een nieuwe baan al geen uitdaging meer vond in mijn werk. 

Toen ik mijn HB-ontdekking deed viel er dan ook heel veel op z’n plek. Alles eigenlijk. 

En in eerste instantie legde ik de koppeling dat hoogbegaafdheid de reden was dat ik mezelf jarenlang had aangepast, dat ik overal snel uitgekeken was, snel overprikkeld raakte, er altijd ten koste van mezelf voor anderen probeerde te zijn en dat ik mezelf kon verliezen in het denken, het daarover denken en het daar weer over denken.

Pas jaren later kwam de ontdekking dat hoogbegaafdheid niet het probleem was. 

Het probleem was dat ik niet wist hoe ik mijn hoogbegaafdheid positief moest inzetten. Hoe ik de gekoppelde kwaliteiten en eigenschappen op de juiste manier kon inzetten.

Want als je herkenning vindt in hoogbegaafdheid, dan ben je anders, intens en snel. En aan dat anders, intens en snel zijn bijzondere eigenschappen en kwaliteiten gekoppeld waar je juist veel plezier van kunt hebben en waarde mee kunt toevoegen aan de wereld om je heen. 

Maar, je kunt ook vervallen in hardnekkige valkuilen wanneer je deze kwaliteiten structureel te veel of te weinig inzet. 

Die valkuilen staan je in de weg van het kunnen genieten van jouw gaven en van jouw leven. Sterker nog je gaat jouw hoogbegaafdheid ervaren als een last.  

Veelvoorkomende valkuilen zijn bijvoorbeeld aanpassen, snel uitgekeken zijn, overprikkeld raken, oververantwoordelijk zijn en overdenken.

Als je last hebt van deze valkuilen, herken je ongetwijfeld bij jezelf:

 • je hebt het gevoel met een masker op te lopen en in iedere omgeving een andere versie van jezelf te zijn.
 • wat je wilt en nodig hebt pas je steeds aan naar wat anderen van je verwachten;
 • je begint overal enthousiast aan, en bijna net zo snel ben je weer ergens uitgekeken;
 • je hebt een enorme leerhonger, maar soms merk je ook dat je mentaal overloopt en vol zit;
 • je kunt intens last hebben van geluid, licht, aanrakingen of geur en daardoor totaal overprikkeld raken;
 • je voelt zo sterk mee met anderen waardoor het bijna voelt alsof wat de ander doormaakt door jou ook wordt doorgemaakt;
 • je ziet al snel waar het beter, mooier of sneller kan, of waar het ergens mis dreigt te gaan. En je maakt je daar gemakkelijk verantwoordelijk voor. Daardoor krijg jij het steeds drukker en houd je minder tijd over voor dat wat voor jou belangrijk is.
 • je kunt eindeloos blijven hangen in het denken, het daarover denken en het dan nog eens overdenken terwijl het je niet dient;

Herken je bovenstaande punten bij jezelf?

Hoe zou het dan voor je zijn als je:

 • jezelf kunt vormen naar de omgeving, omstandigheden en naar wat mensen van jou nodig hebben, zonder jezelf daarin te verliezen?
 • plezier en uitdaging hebt in je werk, en als je weet hoe je de uitdaging kunt behouden in wat je doet, zonder meteen al van baan of relatie te moeten wisselen.
 • intens kunt beleven en genieten, zonder steeds overprikkeld te raken.
 • er helemaal voor anderen kunt zijn op een manier die licht voelt en waarmee je de ander helemaal in zijn of haar waarde kunt laten.
 • jouw snelwerkend brein voor je laat werken in plaats van tegen je, zodat je in plaats van al die beren op de weg juist de mogelijkheden en kansen gaat zien die nu al beschikbaar zijn.
Dat klinkt goed, ik doe mee →

Wil je niet de lasten ervaren en wél de mooie kanten?

Dan is het nodig dat je gaat ontdekken hoe je de kwaliteiten die jij bezit in de juiste mate kunt inzetten, niet te veel en niet te weinig.

En dit is niet iets dat je één keer doet. Je mag juist gaan leren hoe je steeds weer balanceert tussen te veel en te weinig, zodat je de kwaliteiten ook optimaal benut.

Je zult namelijk merken dat deze valkuilen altijd op de loer liggen. Dat is ook helemaal niet erg, zolang je kunt herkennen wanneer en hoe je ergens hebt bij te sturen. 

Ik vergelijk het vaak met een raket op weg naar de maan. Deze is namelijk ook niet continu op koers aan het vliegen maar steeds aan het bijsturen als er iets te veel naar links of rechts is uitgeweken. Zo mag je ook met jouw kwaliteiten om gaan. 

Wij zien hoogbegaafdheid bij Gifted People echt als een cadeautje. 

Als iets dat jou de mogelijkheid geeft om te zien wat anderen niet zien en te doen wat anderen niet kunnen. Iets wat jou niet in de weg hoeft te staan maar juist versterkt. 

Dus als je nu bepaalde valkuilen ervaart, dan is dat een mooie uitnodiging aan jou om de kwaliteiten die daaraan gekoppeld zijn op de juiste manier te gaan benutten. 

Dat is namelijk de enige manier om ervoor te zorgen dat je er geen last van hebt, maar er juist enorm veel plezier van hebt. Alleen dan kun je echt genieten van jouw unieke gaven, kwaliteiten en eigenschappen. 

Wil je weten hoe wij jou daarbij kunnen helpen? Lees dan even verder.

Speciaal voor hoogbegaafden hebben we namelijk het valkuilen programma ontwikkeld met als ondertitel: genieten van je gaven. 

Want, dat is precies wat je gaat ontdekken in dit programma. 

In het programma ‘de valkuilen van hoogbegaafdheid’ ga je aan de slag met het herkennen van de valkuilen die bij jou het meest aanwezig zijn en wat daar voor jou onderligt. 

Je zult namelijk merken dat er ook altijd iets is dat een valkuil jou oplevert. En als je niet weet wat dat is voor jou, dan blijf je voor de rest van je leven in deze valkuil trappen, ook al zie je hoeveel deze valkuil je kost. 

In dit programma ontdek je daarnaast hoe je steeds kunt balanceren tussen te veel en te weinig, zodat je jouw kwaliteiten optimaal kunt benutten. 

Je zult namelijk merken dat als je altijd probeert een te veel te voorkomen, je vooral een rem blijft zetten op jouw unieke gaven en kwaliteiten en dat is ook niet de bedoeling. Daarmee houd je jezelf namelijk vooral klein.

'Het programma heeft mij de handvatten gegeven om op door te kunnen gaan en had mij een burn-out kunnen besparen.'

- Gert Jan

Ik heb voor Gifted People gekozen omdat het wereldbeeld van Adrienne aansloot op mijn eigen wereldbeeld, beter dan dat wat ik bij andere programma-aanbieders zag. 

Het programma 'De valkuilen van hoogbegaafdheid' was voor mij een interessant programma. De modules zijn lang genoeg om diepgang te geven, maar niet zo lang dat je er niet doorheen komt. De stof heeft mij voldoende handvatten gegeven om zelf door te gaan op de onderwerpen waar ik nog niet klaar mee ben.

De inzichten die ik heb opgedaan had me een burn-out kunnen besparen. Het stuk over interesse in je werk behouden door middel van verdieping heb ik in mijn werk al toe kunnen passen en dat werd goed ontvangen.

 

Ik vind dit programma een goede start voor HB’ers om de zoektocht naar zichzelf te beginnen en ermee aan de slag te gaan. Ik zou het programma zeker aanraden."

Wat ontdek je in dit programma? En wat krijg je?


De vijf modules

Je ontvangt 6 maanden toegang tot de vijf modules waarbij elke module ingaat op een specifieke valkuil. Deze valkuilen zijn:

Module 1. Overprikkeling

Module 2. Oververantwoordelijkheid

Module 3. Aanpassen

Module 4. Snel uitgekeken

Module 5. Overdenken


Bonus. Drie live Q&A sessies met Adrienne

Naast de modules die je zelfstandig doorloopt, kun je al jouw vragen stellen aan Adrienne tijdens de live Q&A sessies.


Module 'De valkuil van Overprikkeling'

 • Je ontdekt jouw gevoeligheid en verlangen per prikkelsoort, zodat je weet welke prikkels je beter wel en niet kunt najagen. zodat je niet langdurig overprikkeld of onderprikkeld raakt.
 • Je ontdekt wat je kunt doen als je signalen van overprikkeling ervaart, zodat je tijdig kunt bijsturen en er niet meteen dagen afligt.
 • Je ontdekt hoe je je kunt voorbereiden op overprikkeling, zodat je dat wat je graag doet ook helemaal kunt ervaren en er intens van kunt genieten.

Module 'De valkuil van Oververantwoordelijkheid'

 • Je ontdekt waarom oververantwoordelijkheid leidt tot oppervlakkige relaties en veel stress en spanning.
 • Je ontdekt wat je zelf probeert na te streven dat over-verantwoordelijkheid in stand houdt, zelfs als je ziet wat de nadelen ervan zijn.
 • Je ontdekt hoe je op de juiste manier verantwoordelijkheid neemt en hoe je er voor anderen kunt zijn op een manier die goed is voor jou en voor de ander.

Module 'De valkuil van Aanpassen'

 • Je ontdekt wat de verborgen winst is die aanpassen in stand houdt en waardoor je jezelf blijft saboteren in het jezelf kunnen zijn.
 • Je leert jezelf kennen, zodat je ervoor kunt kiezen om meer jezelf te zijn - en hoe je dat precies doet.
 • Je ontdekt hoe je weer terugkomt bij jezelf als je toch iets te veel bent meebewogen met de wereld om je heen.

Module 'De valkuil van Snel Uitgekeken'

 • Je ontdekt wat jij nodig hebt aan uitdaging, groei, complexiteit en intellectuele prikkels, zodat je dit kunt organiseren in je leven, werk en relaties.
 • Je ontdekt waarom het uitgekeken raken geen last hoeft te zijn, maar juist een enorme kans biedt om je te blijven ontwikkelen.
 • Je ontdekt welke overtuigingen jou saboteren in het blijven groeien en het kunnen belopen van de weg van de verdieping.
 • Je ontdekt waarom het financieel aantrekkelijk is om de weg van de verdieping te gaan belopen.

Module 'De valkuil van Overdenken'

 • Je ontdekt hoe je kunt herkennen dat je aan het overdenken bent op een manier die jou niet dient, zodat je meteen kunt bijsturen.
 • Je ontdekt hoe je voorkomt dat je gaat handelen op het overdenken op een manier dat jou in de weg staat van jouw levensplezier en succes.
 • Je ontdekt hoe je de stress en spanning die voortkomt uit het overdenken oplost.
 • Je ontdekt hoe je van jouw brein een medestander maakt in het creëren van levensplezier en succes.

De totale waarde van dit programma is met alleen de modules al 3.000 euro. En dan krijg je als bonus ook nog drie LIVE Q&A sessies erbij met Adrienne t.w.v. 1.500 euro

De totale waarde is daarmee 4.500 euro. 

De investering voor dit programma is 1.200 euro inclusief btw.

Maar, ik heb nog iets extra’s. 

Het programma de Valkuilen van hoogbegaafdheid is namelijk net helemaal vernieuwd. Daarom kun je nu tijdelijk gebruik maken van een speciale pilot investering. Dus als je je nu aanmeldt voor dit programma, kun je meedoen voor maar 695 euro.

Aanmelden voor deze speciale pilot-investering kan nog door je aan te melden via deze button:

Als jij je hebt aangemeld, ontvang je meteen een bevestigingsmail en jouw inloggegevens. Je kunt dus al meteen starten! Tot het valkuilen programma heb je zes maanden toegang. Je zult merken dat je nog lang daarna profijt zult hebben van de inzichten en opdrachten die je in het programma ontdekt. 

Net zoals bij alle Gifted People programma’s geldt, is dat ik helemaal achter de kwaliteit staat. Ik doe iets goed of ik doe het niet. 

Maar, mocht jij na enthousiast te zijn ingestapt toch voelen dat dit niet past voor jou, kun je dat binnen 14 dagen laten weten. Je ontvangt dan gewoon de investering terug. Ik wil namelijk dat jij helemaal excited bent om aan de slag te gaan, want dan haal je er ook uit wat er in zit en kun je jouw leven een enorme upgrade geven. 

Ik gun het je dat je jouw leven als licht en moeiteloos gaat ervaren en ik weet uit ervaring dat deze valkuilen jou daarbij in de weg kunnen staan. Wanneer je gaat zien dat deze valkuilen niet zo zwaar op je leven hoeven te drukken, weet ik één ding zeker: je wilt nooit meer terug naar hoe het was.

Hoe zou het voor je zijn als je weet hoe je de mooie kanten van hoogbegaafdheid meer kunt benutten in je leven? Hoeveel is dat je waard?

Meld je hier aan voor het valkuilen programma en dan zie ik je aan de andere kant. 

Oh, en mocht je nog twijfelen over of je hoogbegaafd bent? Geen probleem. Als je herkenning vindt in deze valkuilen, dan is dit programma ook geschikt voor jou.

Ja, ik meld mij aan voor de valkuilen van hoogbegaafdheid  →

Veelgestelde vragen


Moet ik (officieel) hoogbegaafd zijn?

Onze specialisatie ligt op gebied van hoogbegaafdheid, maar er zijn veel hoogbegaafden die wel hoogbegaafd zijn, maar zich niet als zodanig herkennen of zich nog niet hoogbegaafd durven te noemen.

Dit programma is daarom geschikt voor jou als jij je in minimaal één van de valkuilen die je op deze pagina vindt herkent.

Hoeveel tijd kost het programma per week en hoe lang heb ik toegang?

Ons advies is om er dagelijks 10 minuten mee bezig te zijn. Of één keer in de week iets langer. Je gaat merken dat dit al een enorm positief verschil kan maken in jouw leven.

Je hebt zes maanden toegang tot dit programma.


Krijg ik directe feedback of ondersteuning van Adrienne?

Je doorloopt het programma zelfstandig. Je kunt wel jouw vragen stellen in de online Q&A's die door Adrienne worden gegeven.

Kan ik het via mijn werkgever regelen?

Jazeker. Mail ons op info@giftedpeople.eu en je ontvangt een offerte die je kunt voorleggen aan je werkgever.


Wat is het verschil met Insight?

Insight is een uitgebreider programma waarbij de focus ligt op het ontdekken en leven van je blauwdruk. In Insight ontdek je ook meer over de valkuilen en over hoogbegaafdheid. Het programma 'de valkuilen van HB' is specifiek gericht op enkel de valkuilen. Daarnaast ontvang je met Insight ook toegang tot een online community en live meetups. Wil je meer weten over Insight, kijk dan even hier.

Wat is de investering?

De investering voor dit programma is 1.200 euro. Maar, omdat dit programma helemaal vernieuwd is, geldt er een speciale introductie-prijs. Je kunt nu meedoen voor maar 695 euro.