Als je herkenning vindt in hoogbegaafdheid, dan ben je anders, intens en snel. En heb je ook bijzondere en unieke gaven die daaraan gekoppeld zijn.

Eén van die mooie gaven is die van het vooruitzien. 

En dat brengt mee dat jij vaak al als eerste ziet:

  • welke problemen er aan zitten te komen, problemen die voor anderen dan nog totaal onzichtbaar zijn;
  • wanneer er nu iets gedaan moet worden;
  • welke oplossing er al voor het oprapen ligt. 

Bovendien kun jij als hoogbegaafde juist omdat je anders denkt, ziet en voelt met bijzondere, vooruitstrevende ideeën komen.

Maar…

Helaas is het in de praktijk zo dat de meeste leidinggevende en collega’s niet echt staan te springen van enthousiasme wanneer je jouw ideeën en oplossingen deelt. Waarschijnlijk heb je dat zelf ook al wel gemerkt.

Soms lijkt het wel alsof je chinees spreekt. 

Soms lijken ze gewoon echt niet te begrijpen wat je bedoelt met jouw idee of oplossing. Of waarom het zo belangrijk is om actie te gaan ondernemen.

En soms voel je dat je een beetje afgepoeierd wordt.

Je leidinggevende komt bijvoorbeeld met reacties als: 'dat kan nu niet' of: 'zo doen wij dat hier niet’ of ‘daar is nu geen budget voor. Of je merkt dat de mensen om je heen de door jou gesignaleerde risico’s en uitdagingen graag een beetje wegwuiven, zeker als deze wat verder in de toekomst pas gaan spelen.

En het lastige daarvan is, naast dat het heel frustrerend is, is dat er dan problemen ontstaan waar jij al voor gewaarschuwd had en die voorkomen hadden kunnen worden. 

En helemaal leuk is het dan als jij het vervolgens moet gaan oplossen. 

Of, als iemand anders maanden later ineens met jouw idee op de proppen komt, iedereen het dan fantastisch vindt. Maar dat niemand meer lijkt te weten dat dit idee oorspronkelijk van jou was. 

Herkenbaar? 

Lees dan nog even verder.

Want, het is een heel waardevolle kwaliteit dat jij al als eerste ziet waar het beter, mooier en sneller kan. Dat je snel kansen ziet voor optimalisatie. Dat je meer kunt overzien dan de meeste mensen om je heen. En dat je je vinger gemakkelijk op de zere plek kunt leggen. Bijvoorbeeld waar een bedrijf niet doet wat het zegt of beloofd. 

Alleen, dat wordt niet altijd gewaardeerd. 

Je hebt misschien gemerkt dat mensen in de weerstand schieten. Boos op je worden. Met de hakken in het zand gaan. Of vinden dat je je te veel bemoeit met dingen die niet jouw zaak zijn als je jouw ideeën deelt.

Ik zie daarom regelmatig hoogbegaafden die zich niet meer uitspreken. Hun mooie ideeën en zienswijze voor zich houden en zich inhouden omdat ze steeds de deksel op hun neus krijgen. 

En dat is zonde want jouw ideeën en oplossingen verdienen het om gehoord te worden. 

En het kost ook nog eens enorm veel energie als je alles wat je ziet, denkt en voelt voor je moet houden. Heel logisch ook dat je hoogbegaafdheid dan vooral als een last gaat zien omdat je van alles ziet gebeuren, maar daar weinig aan kunt veranderen.

Of je gaat juist het andere uiterste op en alles wat je ziet uitspreken, maar dan vanuit een plek van ongeduld of teleurstelling omdat je al weet dat er toch niets mee gedaan gaat worden.

Ik geloof dat het heel belangrijk is dat je als hoogbegaafde weet hoe je jouw ideeën en oplossingen op zo’n manier kunt delen, dat anderen daar ook iets mee kunnen, én dat de kans dat de ander ‘ja’ zegt op jouw idee of oplossing ook zo groot mogelijk wordt. 

Want, dan kun je jouw gave van het vooruitzien en het overzien echt gaan verzilveren.

Speciaal daarom heb ik een workshop ontwikkelt die jou helpt om precies dat te doen.

In deze workshop ontdek je:

  • hoe je jouw leidinggevende of collega’s meeneemt in jouw idee of oplossing, zodat zij begrijpen wat je bedoelt en openstaan om naar je te luisteren in plaats van al meteen jouw idee of oplossing aan de kant te schuiven.
  • hoe je omgaat met weerstand en de bezwaren die er altijd zijn als je jouw idee of oplossing deelt. En hoe je die weerstand en bezwaren op een zachte manier wegneemt, zodat anderen de zin in zien van jouw ideeën, zonder dat je hoeft te gaan overtuigen of met elkaar in de verdediging schiet. Want daarmee zet je vooral de relatie met de ander op het spel en wordt het steeds moeilijker om de mensen om je heen met je mee te krijgen.
  • En last but not least ontdek je ook hoe je er helemaal oké mee kunt zijn als je alles hebt gedaan binnen jouw mogelijkheden en je leidinggevende of collega toch ‘nee’ zegt. Dat voorkomt namelijk dat jij dit dagen of weken met je meedraagt ten koste van jouw werk- en levensplezier.

Voor deze workshop is de investering 250 euro. Maar, als jij je aanmeldt via de knop onderdaan deze pagina, kun je meedoen voor maar 99 euro. 

Ik kijk er in ieder geval heel er erg naar uit om jou de gouden principes te geven die jou gaan helpen jouw mooie vooruitziende gave optimaal te benutten. Want dat is goed voor jou en goed voor het bedrijf waar jij nu werkt.

Dus even kort samengevat.

  • In de workshop ontvang je de tools en inzichten die jou gaan helpen om de kans drastisch te vergoten dat jouw leidinggevende 'ja' zegt op de ideeën die jij hebt en de oplossingen die jij ziet.
  • Deze tools kun je natuurlijk ook gebruiken om collega's en andere mensen in je leven mee te nemen in jouw ideeën, zienswijze en oplossingen.
  • En je ontvangt de inzichten en tools die jou gaan helpen er op de juiste manier mee om te gaan als er ondanks jouw goede aanpak en voorbereiding dan toch een 'nee' komt op jouw ideeën en oplossingen, zodat dit niet aan je blijft vreten of de relatie met de mensen om je heen onder druk zet.

Als je geïnteresseerd bent in deze workshop, meld je dan meteen even aan voor de wachtlijst, zodat jij als eerste hoort wanneer de volgende workshop gepland staat.

We hebben namelijk maar beperkt plek omdat het een interactieve workshop is waar ook ruimte is voor jouw vragen.

En mocht je nog twijfelen over of je hoogbegaafd bent, dan ben je nog steeds heel erg welkom als je herkent wat ik op deze pagina met je heb gedeeld, want dat is waar we samen mee aan de slag gaan.

Ik kijk heel erg uit naar jouw aanmelding en om samen met jou van deze workshop echt een feestje te gaan maken. 

Meld je aan voor de wachtlijst

Wil je meedoen aan deze workshop? Meld je dan vrijblijvend aan voor de wachtlijst. Je hoort dan als eerste wanneer er een volgende datum gepland staat, zodat jij je kunt verzekeren van jouw plek, mét de early bird korting.

Yes, ik hoor graag wanneer de workshop plaatsvindt

Vraag en antwoord

Wie geeft de live online workshop?

De workshop wordt gegeven door Adrienne van den Bos, oprichter van Gifted People en Gifted Business.

Is de workshop altijd onder werktijd?

Wij kunnen ons voorstellen dat je het lastig vindt om hier tijd voor vrij te maken gedurende je werkdag. Daarom willen we je graag op het hart drukken dat dit ook in het belang van jouw werkgever is. Want uiteindelijk wil hij of zij ook het voordeel kunnen hebben van jouw mooie gaven en zienswijze. 

We weten bijvoorbeeld dat eerdere deelnemers van deze workshop aan hun leidinggevende gevraagd hebben om dit tijdens werktijd te doen. Wij geloven ook dat als iets belangrijk voor je is, dan zijn er altijd mogelijkheden. En we willen je vragen die mogelijkheden te gaan herkennen en aangrijpen.

Hoe lang duurt de workshop?

De workshop duurt ongeveer 3 uur. Houd wel rekening met uitloop.


Wat heb ik nodig om mee te kunnen doen?

De workshop verloopt via zoom dus een internetverbinding is handig ;). Verder is het fijn als je een goed werkende camera hebt, oortjes en een microfoon.