Mijn moeder heeft een zwarte band in verdwalen. Ze was daarom ook de eerste bij ons in de straat met een navigatiesysteem. Bij ons thuis had iedereen verwacht dat het verdwalen dan wel ten einde zou komen. Alleen, om onverklaarbare redenen gebeurde dat niet. Mijn moeder bleef verdwalen.  

Voor mij was dat een compleet mysterie, totdat ik op een dag samen met haar in de auto zat en we vanuit Amsterdam terug naar huis reden. We waren net op weg toen het navigatiesysteem keurig aangaf: ‘Na 200m rechtsaf’. Mijn moeder, scherp als ze is, zag meteen dat wij zeker weten van links waren gekomen en sorteerde vervolgens netjes links voor. Toen viel bij mij ineens het kwartje. De reden dat mijn moeder bleef verdwalen, was dat ze niet luisterde naar haar navigatiesysteem. 

Een navigatiesysteem voor in de auto is superhandig om te weten hoe je ergens moet komen. In onszelf hebben we ook een prachtig sturingssysteem (in de vorm van emoties) dat keurig aangeeft waar we heen moeten en of we naar links of naar rechts moeten. Maar, ook daar geldt dat je er wel naar moet luisteren. Doe je dat niet, dan blijf je dwalen en verdwalen.  

Veel deelnemers van Insight leren pas tijdens Insight te vertrouwen op hun interne sturingssysteem. En dat is niet gek, want als jij dingen anders doet, ziet en voelt en je weet niet waarom dat is, dan is het logisch dat je gaat denken dat het aan jou ligt. Als jij de enige bent die steeds al na drie maanden uitgekeken is op een nieuwe baan, dan denk je vanzelf wel dat jij iets fout doet.  

Hoe minder je vertrouwt op en luistert naar jouw eigen sturingssysteem, des te groter het risico dat je steeds terecht komt in banen die niet passen en relaties aangaat met mensen die helemaal niet bij jou kloppen. Mensen die jou altijd maar een beetje te druk, te gevoelig, te betweterig of te ambitieus noemen.  

Als hoogbegaafde heb je unieke en supermooie gaven. In de verkeerde omgevingen zul je deze echter vooral als een last ervaren. Jouw gaven zijn namelijk niet overal op hun plek. Daarom geloof ik ook zo in de blauwdruk. Want, deze blauwdruk helpt je te begrijpen wat jij nodig hebt op gebied van werk en relaties, zodat je de juiste omgevingen kunt opzoeken. Jouw blauwdruk helpt je om te bepalen wat jouw weg is. En jouw interne sturingsmechanisme helpt jou dan vervolgens om steeds bij te sturen, zodat je op jouw weg blijft.  

Vorige week zijn we weer van start gegaan met een nieuwe groep superleuke Insighters die hun blauwdruk gaan ontdekken. Misschien merk jij nu bij jezelf dat je eigenlijk niet zo goed weet wat de bedoeling is voor jou en wat jij nodig hebt. Misschien durf je al heel lang niet meer te vertrouwen op jouw interne sturingssysteem. Dan nodig ik je graag uit om te ontdekken of Insight past bij jou. Schrijf je in voor de wachtlijst en je ontvangt dan meteen het speciale Insight Magazine waarin je kunt lezen wat je met Insight gaat ontdekken.  

Ik gun je vooral dat je leert te vertrouwen op je eigen sturingssysteem. Er is namelijk maar één iemand die weet wat klopt voor jou en dat ben jij.   

Heb je het e-book over hoogbegaafdheid al gelezen? Dat kun je hier gratis aanvragen: Ja, ik wil het e-book: ‘Hoogbegaafdheid het is meer dan je denkt’. Je ontvangt dan ook de wekelijkse HB-updates gemakkelijk in je mail.

Download het gratis e-book over hoogbegaafdheid

Als hoogbegaafde heb je een andere wijze van denken, leren, ontwikkelen en communiceren. In het uitgebreide e-book ‘Hoogbegaafdheid, het is meer dan je denkt’ wordt uitgelegd wat hoogbegaafdheid precies is en de eigenschappen die erbij horen. Download het e-book nu gratis.

SCHRIJF JE IN VOOR DE WACHTLIJST

We sturen je ook meteen het speciale Insight Magazine toe!

Je bent nu ingeschreven voor de wachtlijst van Insight. Je wordt vanaf nu op de hoogte gehouden

Meld je hier aan voor de wachtlijst

Gelukt, je staat nu op de wachtlijst

Download de extra tools en worksheets van principe 2

You have Successfully Subscribed!

Download de extra tools en worksheets van principe1

You have Successfully Subscribed!

Download de extra tools en worksheets van principe3

You have Successfully Subscribed!

SCHRIJF JE IN VOOR DE WACHTLIJST

We sturen je ook meteen het speciale Insight Magazine toe!

Je bent nu ingeschreven voor de wachtlijst van Insight. Je wordt vanaf nu op de hoogte gehouden