De afgelopen jaren heb ik met veel plezier mooie mensen met idealen op weg mogen helpen. Helaas heb ik ook veel hoogbegaafden leren kennen met prachtige ideeën en wensen die niet doen wat ze het allerliefste zouden doen. Ze worden belemmerd door bijvoorbeeld faalangst, gebrek aan focus of helderheid over wat ze willen of gebrek aan geloof in zichzelf of in hun plannen.

Herken jij dat bij jezelf?

Weet jij eigenlijk wat jou nu tegenhoudt? Waarom je niet doet wat je het liefste zou willen doen? En hoe zou het zijn als je jouw leven precies zo kon leven als dat jij het wenst?

Ik zou je willen uitdagen om deze week de volgende twee vragen aan jezelf te stellen:

  • Weet ik wat ik het allerliefste zou doen? Zo niet, wat kan ik doen om daar achter te komen?
  • Ben ik nu aan het doen wat ik het allerliefste doe? En zo niet, wat staat mij dan in de weg, wat houdt mij het meeste tegen?

Ik geloof dat we maar 1 hele simpele taak hebben in dit leven. En dat is plezier hebben in wat we doen. Want als we iets met plezier doen, dan vinden we het niet alleen leuk, we worden er ook steeds beter in. En daarmee kunnen we juist een positieve bijdrage leveren aan onze omgeving. Onze taak is eigenlijk zo simpel, dat het te simpel lijkt. Inmiddels hebben we het onszelf dan ook een behoorlijk stuk moeilijker gemaakt.

Zonde. Want het is voor jou ook echt de bedoeling dat je een leven leeft waarin je plezier hebt, waarin je doet wat je leuk vindt. Geloof me als ik zeg dat alles wat jij bedenkt en wenst mogelijk is. Als je maar begint. Wat je wilt hoeft er niet morgen te zijn, maar begin wel vandaag!

Tot meer in staat dan we durven denken

Uit ervaring weet ik dat we als mens tot zoveel meer in staat zijn dan we durven denken. Keer op keer zie ik hoe mensen schijnbaar onwaarschijnlijke doelen bereiken, onrealistische wensen realiseren en een leven creëren zoals zij dat wensen.

Neem bijvoorbeeld Jeanet Wolf die mij vorige maand interviewde. Zij is op permanente wereldreis. Iets wat zij mogelijk heeft gemaakt door groot te dromen, door angst geen macht over haar leven te geven, door te geloven dat wat zij wilde voor haar mogelijk was. En het was onderweg niet altijd makkelijk, maar Jeanet maakte de keuze dat zij niet zou opgegeven totdat zij was waar ze wilde zijn. En nu zit ze in het prachtige Bali te genieten van het leven dat zij voor zichzelf heeft gewenst en gerealiseerd.

Ik wens jou ook jouw ultieme leven toe in plaats van een net-niet leven. Want net niet doen wat je het liefste wilt doen en vooral bezig zijn met wat anderen van jou verwachten, is ontzettend vermoeiend en levert voor niemand iets op. Gun jezelf een leven waarin je nu al gelukkig bent en niet een leven waarin je hoopt op een dag gelukkig te worden. Geniet van het nu, stel jouw gewenste toekomst niet uit. Maak er wat van. Het jouw feestje!

Neem de beslissing om jouw leven in eigen handen te nemen. Ga werken aan het leven dat jij voor jezelf wenst en wacht niet langer op toestemming of het juiste moment. Nu is het moment!

Je kunt hier het interview van mij en Jeanet bekijken.


Heb jij mijn E-book over hoogbegaafdheid al gelezen?
Die kun je hier gratis aanvragen!

 

Ik wil het E-book!

Download het gratis e-book over hoogbegaafdheid

Als hoogbegaafde heb je een andere wijze van denken, leren, ontwikkelen en communiceren. In het uitgebreide e-book ‘Hoogbegaafdheid, het is meer dan je denkt’ wordt uitgelegd wat hoogbegaafdheid precies is en de eigenschappen die erbij horen. Download het e-book nu gratis.

SCHRIJF JE IN VOOR DE WACHTLIJST

We sturen je ook meteen het speciale Insight Magazine toe!

Je bent nu ingeschreven voor de wachtlijst van Insight. Je wordt vanaf nu op de hoogte gehouden

Meld je hier aan voor de wachtlijst

Gelukt, je staat nu op de wachtlijst

Download de extra tools en worksheets van principe 2

You have Successfully Subscribed!

Download de extra tools en worksheets van principe1

You have Successfully Subscribed!

Download de extra tools en worksheets van principe3

You have Successfully Subscribed!

SCHRIJF JE IN VOOR DE WACHTLIJST

We sturen je ook meteen het speciale Insight Magazine toe!

Je bent nu ingeschreven voor de wachtlijst van Insight. Je wordt vanaf nu op de hoogte gehouden