Waarom ben je nu op dit punt in je leven aan het doen wat je nu aan het doen bent? Welke keuzes heb jij gemaakt of niet gemaakt die jou vandaag op deze plek, in deze omgeving hebben gebracht? Ben je hier omdat je bewust gekozen hebt om hier te zijn, of ben je er een beetje ‘ingerold’?

In hoeverre maak jij bewuste keuzes over je leven en waar je naar op weg bent?

Je werd niet vanochtend plotseling wakker in deze situatie, het was er niet ‘ineens’. Het kan wellicht zo voelen en dat jij je ineens bewust wordt van de vraag, ‘hoe is het zo ver gekomen?’. Maar dat ‘ineens’ heeft dan betrekking op de plotselinge bewustwording. Jouw situatie is een gevolg van wat jij de afgelopen periode consistent hebt gedaan, of juist niet hebt gedaan.

Terugkijkend op de afgelopen jaren heb je iedere dag gewerkt aan het creëren van jouw huidige situatie. Bewust of onbewust, heb je iedere dag stappen gezet, acties uitgevoerd of juist niet uitgevoerd om te creëren dat jij je in jouw huidige omgeving bevindt. Je hebt keuzes gemaakt over waar je naar op weg wilde of wat je juist wilde voorkomen. En dat is precies wat jou hier vandaag heeft gebracht.

Iedere dag maak jij een keuze over jouw toekomst. En ook niet kiezen is ook een keuze. Het is de keuze om de controle over jouw leven in de handen van jouw omgeving te laten. De keuze om omstandigheden en andere mensen te laten bepalen waar jij naar op weg bent. De keuze om niet bewust te kiezen voor wat jij in jouw leven wenst en wilt bereiken.

Wat gebeurt, gebeurt

Uiteraard gebeuren er in je leven genoeg dingen die je vooraf niet had kunnen weten en waar je geen invloed op hebt. Je hebt immers geen volledige controle over anderen of bepaalde omstandigheden en de gevolgen die dit voor jou meebrengt. Maar, je hebt wel controle, over hoe je daar mee omgaat. Geef je op, of ga je door? Stuur je bij, of sta je stil?

Je hebt meer in de hand dan jij jezelf misschien zult toeschrijven. Je hebt voor een groot deel in de hand waar jij dagelijks jouw aandacht aan besteedt en hoe je omgaat met wat er gebeurt. In hoeverre gaat jouw aandacht bijvoorbeeld uit naar dingen die verdoven, die je uit verveling doet? En in hoeverre ben je bezig met activiteiten die jou helpen om verder te komen? Wat gebeurt, gebeurt, maar of het goed of slecht is, of en hoe het bijdraagt aan waar jij wilt zijn, dat bepaal jij.

Kies of er zal gekozen worden

Dus waarom ben jij hier: welke keuzes heb jij gemaakt over waar jij wilt zijn die jou op dit punt hebben gebracht. En nog veel belangrijker, is dit waar je wilt zijn? Maak een keuze, iedere keuze die past bij wat jij denkt dat voor jou de bedoeling is, is goed. Elke stap die jij zet in die richting is goed. Zelfs als later blijkt dat je het anders had kunnen doen, dat je het misschien overnieuw moet doen, het maakt niet uit. Je kunt niet de ‘verkeerde’ ervaring opdoen. Je kunt misschien vervelende ervaringen opdoen, maar ook deze kunnen jou verder helpen. Het is een kwestie van hoe je er naar kijkt en hoe je er van leert.

Alles wat je dagelijks doet draagt bij aan waar je wilt komen.

En als je niet bewust kiest wat je wilt gaan doen, dan kom je ook ergens. Maar niet perse waar je zou willen komen. Neem jouw leven in eigen handen. Kies, want gekozen worden wordt er anders toch wel.


Heb jij mijn E-book over hoogbegaafdheid al gelezen?
Die kun je hier gratis aanvragen!

 

Ik wil het E-book!

Download het gratis e-book over hoogbegaafdheid

Als hoogbegaafde heb je een andere wijze van denken, leren, ontwikkelen en communiceren. In het uitgebreide e-book ‘Hoogbegaafdheid, het is meer dan je denkt’ wordt uitgelegd wat hoogbegaafdheid precies is en de eigenschappen die erbij horen. Download het e-book nu gratis.

SCHRIJF JE IN VOOR DE WACHTLIJST

We sturen je ook meteen het speciale Insight Magazine toe!

Je bent nu ingeschreven voor de wachtlijst van Insight. Je wordt vanaf nu op de hoogte gehouden

Meld je hier aan voor de wachtlijst

Gelukt, je staat nu op de wachtlijst

Download de extra tools en worksheets van principe 2

You have Successfully Subscribed!

Download de extra tools en worksheets van principe1

You have Successfully Subscribed!

Download de extra tools en worksheets van principe3

You have Successfully Subscribed!

SCHRIJF JE IN VOOR DE WACHTLIJST

We sturen je ook meteen het speciale Insight Magazine toe!

Je bent nu ingeschreven voor de wachtlijst van Insight. Je wordt vanaf nu op de hoogte gehouden