Laatst kreeg ik een mailtje van een vriendelijke meneer die een spelfout op onze website vond. En dat kan gebeuren. We dragen er zorg voor dat het niet gebeurt, maar soms glipt er één (of twee) tussendoor. Ik ben altijd dankbaar dat mensen dat dan melden, dan kan ik het aanpassen en oplossen. Maar, deze vriendelijke meneer begon ook gelijk te twijfelen of ik dan wel hoogbegaafd ben. Blijkbaar dacht deze vriendelijke meneer dat hoogbegaafd zijn betekent dat je nooit spelfouten maakt.  

Ik schrijf vaak over de misvattingen die niet-hoogbegaafden over hoogbegaafdheid hebben. Misvattingen die ervoor zorgen dat andere mensen aan je vragen dat je toch wel ‘dit’ of ‘dat’ zou moeten zijn of doen. 

Maar soms heb je als hoogbegaafde zelf ook een ander beeld van hoogbegaafdheid. Dit komt vaak voort uit wat jij belangrijk vindt en wat daarom extra aandacht krijgt. Als jij bijvoorbeeld waarde hecht aan de juistheid van dingen, kun je het enorm vervelend vinden als je ziet dat anderen ergens fouten maken. Aangezien het voor jou vanzelfsprekend is om daar oplettend op te zijn, verwacht je dit van jouw ‘mede-hoogbegaafden’ ook. Maar hoogbegaafdheid betekent natuurlijk niet dat je nooit fouten of spelfouten maakt. Hoogbegaafdheid komt bij iedere hoogbegaafde weer net iets anders tot uiting. 

Wat overigens extra vervelend is, is als je jezelf daardoor ook in de weg gaat zitten. Als jij bijvoorbeeld afhaakt omdat je ergens een spelfout ziet, ontneem je jezelf de kans om te ontdekken wat er te ontdekken valt. Daarom is het belangrijk dat je hier voor jezelf oplettend op bent. En dat je jezelf blijft verdiepen in hoogbegaafdheid, zodat je steeds beter weet wat het wel en niet is.  

Want, ook al ben jij zelf niet zoals deze vriendelijke meneer en geloof je niet dat je als hoogbegaafde geen spelfouten kunt maken, misschien heb je wel andere overtuigingen rondom hoogbegaafdheid. Bijvoorbeeld dat hoogbegaafdheid altijd leidt tot problemen. Of dat je als hoogbegaafde hoge resultaten moet behalen om je eigen hoogbegaafdheid te bewijzen. Of dat je alles zelf moet kunnen en zelf moet doen.  

Deze week staat er weer een gratis Introductie masterclass over hoogbegaafdheid gepland. Daarin ontdek je meer over de misvattingen en over de drie hoofdkenmerken van hoogbegaafdheid. Zeker waardevol voor je als je net begonnen bent met de hoogbegaafdheidsontdekkingsreis. Je zult merken dat de inzichten in de masterclass bijdragen aan jouw begrip over hoogbegaafdheid en dat dit jou helpt om jezelf beter te begrijpen. Aanmelden kan hier: gratis introductie masterclass over hoogbegaafdheid. 

PS. Binnenkort gaat de inschrijving voor ons Insight programma open. We laten maximaal 20 deelnemers toe. Als jij je inschrijft voor de wachtlijst, sturen we je meteen ook het Insight magazine toe en weet je als eerste wanneer Insight opengaat, zodat jij je kunt aanmelden voordat we vol zitten.

Vraag hier het gratis e-book aan: ‘Hoogbegaafdheid het is meer dan je denkt’.  Je ontvangt dan ook de wekelijkse HB- updates gemakkelijk in je mail.

Download het gratis e-book over hoogbegaafdheid

Als hoogbegaafde heb je een andere wijze van denken, leren, ontwikkelen en communiceren. In het uitgebreide e-book ‘Hoogbegaafdheid, het is meer dan je denkt’ wordt uitgelegd wat hoogbegaafdheid precies is en de eigenschappen die erbij horen. Download het e-book nu gratis.

SCHRIJF JE IN VOOR DE WACHTLIJST

We sturen je ook meteen het speciale Insight Magazine toe!

Je bent nu ingeschreven voor de wachtlijst van Insight. Je wordt vanaf nu op de hoogte gehouden

Meld je hier aan voor de wachtlijst

Gelukt, je staat nu op de wachtlijst

Download de extra tools en worksheets van principe 2

You have Successfully Subscribed!

Download de extra tools en worksheets van principe1

You have Successfully Subscribed!

Download de extra tools en worksheets van principe3

You have Successfully Subscribed!

SCHRIJF JE IN VOOR DE WACHTLIJST

We sturen je ook meteen het speciale Insight Magazine toe!

Je bent nu ingeschreven voor de wachtlijst van Insight. Je wordt vanaf nu op de hoogte gehouden