Waar investeer jij in?

Kijk vandaag eens om je heen. Welke mensen kom je tegen? Wat voor gesprekken voer je? Wat lees je en waar luister je naar? Oftewel, waar omring jij je mee? Draagt dat positief bij aan hoe jij je voelt? Draagt het bij aan positieve gedachtes en acties?

Datgene wat je toelaat in je leven, vormt jou als persoon. Een negatieve omgeving resulteert in negatieve gedachtes, gevoelens en acties. Na verloop van tijd raak je weliswaar gewend aan jouw omgeving, maar de invloed is net zo groot. Zie waar jij je mee omringt als een investering. Een investering in hoe jij je voelt, wat je denkt en wat je doet.

Wanneer jij je omgeeft in een omgeving waar veel in wordt geklaagd, mensen overwegend ontevreden zijn en vinden dat het altijd aan de ander ligt, dan ga jij automatisch ook deze houding aannemen. Napoleon Hill zei ooit (in iets andere woorden) ‘the mind is like a garden, it doesn’t care what you plant, but it will grow what you sow’. Wees je daarom bewust van wat je toelaat.

Wees je ook bewust van de manier waarop jij over en tegen jezelf praat. Want als hoogbegaafde perfectionist ben je geneigd om best onaardig tegen jezelf te zijn. Wanneer je dit al jaren doet is het helaas een vastgeroest patroon geworden waar je niet zomaar vanaf komt. Als je het gedachtepatroon vaak genoeg herhaalt, ga je het namelijk ook zelf geloven. En raad eens? Omdat je het gaat geloven, ga je er naar handelen. Hierdoor bevestig en verstevig jij jouw eigen gedachtes. Daar kom je vanzelfsprekend niet veel verder mee.

De belangrijkste investering die ik zelf jaren geleden heb gedaan, is de investering in mijn eigen ‘mind’. Kritisch zijn op waar ik mijn aandacht aan geef en bewust zijn van mijn gedachtes. Dit hielp mij het meeste bij het aannemen van een mindset die mij vooruit bracht. Naast dat mijn leven daarmee een stuk leuker werd, creëerde ik ook meer van de juiste omstandigheden. Want waar je aandacht aan geeft groeit en waar je het meeste aan denkt trek je aan. Dat was zeker niet makkelijk in het begin. Negatieve gedachtepatronen zijn lastig om te doorbreken als je ze jarenlang hebt laten overheersen in je leven. Ik had daar ook zeker een paar handjes vol van.

Investeren is oefenen. Dat is het belangrijkste uitgangspunt. Het doel is niet dat je nu meteen van overwegend negatieve gedachtes naar alleen maar positief denken gaat. Die stap is veel te groot. Het gaat er om dat je vandaag iets meer dan gister jouw negatieve gedachtes verruilt voor positieve gedachtes. Het gaat er om dat je vandaag een stap vooruit zet in de richting die je wenst. En het begint met het bewust worden van je omgeving en jouw gedachtes. Het begint met het investeren in dat wat bijdraagt aan hoe jij je wilt voelen en wat jij wilt bereiken.

Investeer in wat werkt voor jou en je komt precies daar waar je wilt zijn. 


Heb jij mijn E-book over hoogbegaafdheid al gelezen?
Die kun je hier gratis aanvragen!

 

Ik wil het E-book!

Download het gratis e-book over hoofbegaafdheid

Als hoogbegaafde heb je een geheel andere wijze van denken, leren, ontwikkelen en communiceren. In dit e-book wordt uitgelegd wat hoogbegaafdheid is en de eigenschappen die erbij horen. Download hem nu gratis.

SCHRIJF JE IN VOOR DE WACHTLIJST

We sturen je ook meteen het speciale Insight Magazine toe!

Je bent nu ingeschreven voor de wachtlijst van Insight. Je wordt vanaf nu op de hoogte gehouden

Meld je hier aan voor de wachtlijst

Gelukt, je staat nu op de wachtlijst

Download de extra tools en worksheets van principe 2

You have Successfully Subscribed!

Download de extra tools en worksheets van principe1

You have Successfully Subscribed!

Download de extra tools en worksheets van principe3

You have Successfully Subscribed!

SCHRIJF JE IN VOOR DE WACHTLIJST

We sturen je ook meteen het speciale Insight Magazine toe!

Je bent nu ingeschreven voor de wachtlijst van Insight. Je wordt vanaf nu op de hoogte gehouden