Laatst liep ik in de supermarkt met een mandje vol en een beetje haast. Het zag er uit als mijn lucky day. Ik loop in een iets wat versneld tempo af op een kassa waar ik meteen aan de beurt zal zijn. Ik kom uit het gangpad gehuppeld met een glimlach op mijn gezicht en mijn “eye on the goal”. Maar vlak voor ik met mijn mandje bij de kassa sta, word ik ingehaald door een dame die net iets eerder uit een ander gangpad tevoorschijn komt.

Je hebt nog niet alles in beeld

De dame die mij net voor was, had ik helemaal niet in beeld. Tot ik haar zag, was zij geen onderdeel van mijn leven. In mijn hoofd was er geen scenario waarin ik werd ingehaald. Ik zag alleen een kassa zonder rij en in mijn wereld was ik de enige die er naar op weg was. Pas toen ik haar zag, werd zij een onderdeel van mijn belevingswereld.

Zo werkt het ook met de plannen en ideeën die je hebt, maar waarvan je nog niet weet hoe je het gaat realiseren. Sommige factoren heb je simpelweg nog niet in beeld. Hierdoor lijkt het soms alsof wat jij wilt, niet mogelijk is omdat je niet weet hoe. Maar realiseer je dat er zomaar iemand uit een ander gangpad kan komen die jou biedt wat je nodig hebt. Ja, of die in de weg staat. Maar daar vind je dan ook wel weer een oplossing voor ;).

Toch op weg gaan

Wanneer je als HB’er grote of unieke plannen, dromen en wensen hebt, krijg je vaak meteen de vraag ‘hoe ga je dat dan doen?’ om je oren. En het enige antwoord dat je dan kunt geven is ‘oh, dat weet ik nog niet, maar daar kom ik nog wel achter’.

Het belangrijkste is niet dat je de hele reis al hebt uitgestippeld, maar dat je op weg gaat en aan de hand daarvan kijkt wat er nodig is. Dat je durft te geloven dat wat jij graag wilt, wel mogelijk is, ook al weet je nog niet hoe. En dat je onderweg bijstuurt waar nodig.

Denk niet in termen van hoe, maar in termen van wat en wie. Namelijk: ‘wat kan ik nu al doen en wie kan mij helpen?’ ‘Wie heeft voor mij de inzichten die ik nodig heb?’ En zet dan die eerste stappen. Daar kom je een stuk verder mee dan achter een bureautje strategieën bedenken die misschien kunnen gaan werken. En ook het na gaan zitten denken over wat er allemaal mis kan gaan, is niet heel bevordelijk voor het realiseren van je mooie ideeën.

Eindeloze mogelijkheden

In de wereld waar we in leven worden iedere dag weer nieuwe ontdekkingen gedaan. Wat gisteren niet mogelijk was, is dat vandaag ineens wel. Onderschat ook niet wat je allemaal kunt bereiken als je nu op weg gaat. Hoeveel je kunt realiseren in een paar jaar tijd.

We leven in een wereld van eindeloze mogelijkheden. Dus het zou zonde zijn als jij je laat tegenhouden omdat je nog niet weet hoe je het wilt gaan doen of omdat je denkt dat het niet kan. Geloof in jezelf en jouw mooie plannen en wensen en ga op zoek naar mensen die jou verder kunnen helpen. En wat je ook doet. Begin (dus niet morgen hè, maar nu).

Ken je iemand voor wie deze blog interessant kan zijn? Delen mag, graag zelfs.


Heb jij mijn E-book over hoogbegaafdheid al gelezen?
Die kun je hier gratis aanvragen!

 

Ik wil het E-book!

Download het gratis e-book over hoogbegaafdheid

Als hoogbegaafde heb je een geheel andere wijze van denken, leren, ontwikkelen en communiceren. In dit e-book wordt uitgelegd wat hoogbegaafdheid is en de eigenschappen die erbij horen. Download hem nu gratis.

SCHRIJF JE IN VOOR DE WACHTLIJST

We sturen je ook meteen het speciale Insight Magazine toe!

Je bent nu ingeschreven voor de wachtlijst van Insight. Je wordt vanaf nu op de hoogte gehouden

Meld je hier aan voor de wachtlijst

Gelukt, je staat nu op de wachtlijst

Download de extra tools en worksheets van principe 2

You have Successfully Subscribed!

Download de extra tools en worksheets van principe1

You have Successfully Subscribed!

Download de extra tools en worksheets van principe3

You have Successfully Subscribed!

SCHRIJF JE IN VOOR DE WACHTLIJST

We sturen je ook meteen het speciale Insight Magazine toe!

Je bent nu ingeschreven voor de wachtlijst van Insight. Je wordt vanaf nu op de hoogte gehouden