Intens voelen, intens leven

Kippenvel. Tranen in mijn ogen als ik dat ene mooie nummer hoor. Op het perfecte moment. Of als ik iets heb geschreven dat precies klopt. Waarvan de woorden precies staan zoals ik het in mijn hoofd al had gezien. Ik kan ook intens genieten van iets kleins, wat door anderen niet eens opgemerkt wordt.

Ik kan intens voelen, intense emoties hebben, intens verdriet hebben en intens geluk ervaren. Ik kan intense boosheid voelen als iets oneerlijks gebeurt en intens om iets of iemand geven.

Ik weet uit ervaring hoe het is om intens ongelukkig te zijn, intens ergens last van te hebben en inmiddels weet ik ook hoe ik intens kan genieten van mijn leven. En dat ik daar eigenlijk heel weinig voor nodig heb.

Less is more

Meer werken, meer carrière maken, meer verdienen, nog meer werken. Het jezelf te moeilijk maken, te veel van jezelf verwachten en intens teleurgesteld zijn omdat je met meer doen alleen maar meer ongelukkig wordt.

In een eerdere blog schreef ik al over de altijd 200% geven, het continu willen leven in het hoogseizoen. Maar dat gaat niet bijdragen aan jouw levensgeluk. Het geluk vind je in het minder willen, meer tevreden zijn met wat er is en door te leven in het verlengde van wie je bent. Door intens te gaan genieten van het leven. Alleen hoe doe je dat?

Intens genieten van het leven

Het intens kunnen genieten van het leven is iets dat naar mijn mening te weinig mensen echt kunnen. En dat terwijl er zoveel is om van te genieten. En juist als je intens kunt voelen en ervaren is er niets mooiers dan intens kunnen genieten van het leven.

Voor mij is dat ook een reis geweest. Een reis waarin ik mensen en omgevingen los heb gelaten die niet bijdroegen aan de weg die ik te gaan had. Een reis waarin ik mezelf meer ben gaan afschermen van wat niet past bij mij en door meer te doen van wat wel past bij mij.

Het weten wat past bij mij, vloeide voort uit het weten hoe ik mijn leven wil leven, wat mijn blauwdruk* is voor mijn leven. Sinds ik dat weet, en er naar ben gaan leven, is mijn leven in korte tijd ook totaal veranderd. Het ergens naar op weg kunnen zijn wat voor mij belangrijk is, samen met het dankbaar zijn voor wat er al is, is mijn formule voor het kunnen genieten van mijn leven. En als intense wezen dat ik ben, kan ik daar ook intens van genieten.

Wat kun je doen?

  • Neem de tijd om stil te staan. De tijd om gewoon te zijn, te zien wat er om je heen al is. Om onderweg even te stoppen en te zien wat de natuur voor moois heeft gecreëerd. Om de mooie mensen om je heen echt te zien en te voelen wat hun aanwezigheid met jou doet.
  • Leef in het verlengde van wie jij bent en naar jouw blauwdruk. En als je niet weet wat dat voor jou inhoudt en hoe je daar achterkomt, vraag dan om hulp. Ik help je graag.

Ik ben benieuwd, herken je dit? En hoe ga jij er mee om? Laat je het me onder de blog weten?

*Jouw blauwdruk is de basis van het leven dat jij voor jezelf wenst. Hoe je wilt leven en hoe je jouw leven wilt invullen op al jouw levensgebieden.


Heb jij mijn E-book over hoogbegaafdheid al gelezen?
Die kun je hier gratis aanvragen!

 

Ik wil het E-book!

Download het gratis e-book over hoofbegaafdheid

Als hoogbegaafde heb je een geheel andere wijze van denken, leren, ontwikkelen en communiceren. In dit e-book wordt uitgelegd wat hoogbegaafdheid is en de eigenschappen die erbij horen. Download hem nu gratis.

SCHRIJF JE IN VOOR DE WACHTLIJST

We sturen je ook meteen het speciale Insight Magazine toe!

Je bent nu ingeschreven voor de wachtlijst van Insight. Je wordt vanaf nu op de hoogte gehouden

Meld je hier aan voor de wachtlijst

Gelukt, je staat nu op de wachtlijst

Download de extra tools en worksheets van principe 2

You have Successfully Subscribed!

Download de extra tools en worksheets van principe1

You have Successfully Subscribed!

Download de extra tools en worksheets van principe3

You have Successfully Subscribed!

SCHRIJF JE IN VOOR DE WACHTLIJST

We sturen je ook meteen het speciale Insight Magazine toe!

Je bent nu ingeschreven voor de wachtlijst van Insight. Je wordt vanaf nu op de hoogte gehouden