Als je herkenning vindt in het snelle denken en het razendsnel opvolgen van je gedachten en als je daardoor onrust of opgejaagdheid ervaart, kun je gaan geloven dat de hoeveelheid aan gedachten het probleem is. Maar wat veel belangrijk is, is de mate waarin jij de tijd neemt om een betere relatie te ontwikkelen met die bovenkamer van je, zodat deze geen eigen leven gaat leiden. Dit doe je door deze drie activiteiten:

  1. Je investeert in je relatie met jouw manier van denken
  2. Je neemt de tijd voor de wereld om je heen
  3. Je kiest wat je toelaat en tot je neemt

Investeer in de relatie met je manier van denken

In de vorige blog stipte ik de meditatie-techniek al even aan. Meditatie vraagt je om je bewust te zijn van het hier en nu. Je weet vanuit de vorige blog dat onrust en andere vervelende emoties voortkomen uit jouw gedachten over de toekomst of het verleden. Vaak geven we hier onbewust veel aandacht aan en dat beïnvloedt onze gemoedstoestand.

Tijdens meditatie geef je jezelf de tijd om te ervaren wat erin die bovenkamer van je speelt. Niet om het te veranderen op dat moment, maar in eerste instantie alleen om jezelf er bewust van te maken. Daarmee voorkom je dat jouw gedachten met je aan de haal gaan.

Neem de tijd voor de wereld om je heen

Ons brein wil ons vaak laten geloven dat wat erin ons brein gebeurt het allerbelangrijkste is. Daarom is het zo goed om af en toe ook de wereld om je heen te betreden. In de externe wereld ontdek je dan dat je doemscenario’s niet zo realistisch zijn. Dat er tijd genoeg is, dat niet alles vandaag hoeft en dat anderen helemaal niet al die hoge verwachtingen van jou hebben.

Kies voor wat je tot je neemt

Kies daarnaast bewust voor wat je tot je neemt, want hoe meer zooi er naar binnen gaat, des te meer zooi er in jou leeft. Dat betekent soms ook dat je de keuze maakt om bepaalde dingen niet meer te doen. Zoals het nieuws kijken als je daar altijd onrustig van wordt. Zeker als sensitieve hoogbegaafde kan het nieuws namelijk veel bij je losmaken. Je hiervan afsluiten is niet hetzelfde als je kop in het zand steken. Het is vooral bewust kiezen voor de informatie die jou dient en waar jij ook daadwerkelijk iets mee kan.

Hoe weet je wat je het beste kunt doen?

Onderdeel van het Insight programma is het ontdekken van je blauwdruk. Op basis daarvan kun je ook gemakkelijker bepalen wat jij nodig hebt om onrust en opgejaagdheid te voorkomen. Door jezelf beter te leren kennen, ontdek je ook hoe je omgaat met die vele gedachten die zich razendsnel opvolgen. Heb je de masterclass over hoogbegaafdheid al gevolgd? Daarin ontdek je namelijk meer over hoogbegaafdheid en ook over het Insight programma. Je kunt gratis deelnemen en je hier aanmelden voor de eerstvolgende.

Wat ga jij doen om een betere relatie met je manier van denken te ontwikkelen? Laat je het weten onder deze blog?

Download het gratis e-book over hoogbegaafdheid

Als hoogbegaafde heb je een andere wijze van denken, leren, ontwikkelen en communiceren. In het uitgebreide e-book ‘Hoogbegaafdheid, het is meer dan je denkt’ wordt uitgelegd wat hoogbegaafdheid precies is en de eigenschappen die erbij horen. Download het e-book nu gratis.

SCHRIJF JE IN VOOR DE WACHTLIJST

We sturen je ook meteen het speciale Insight Magazine toe!

Je bent nu ingeschreven voor de wachtlijst van Insight. Je wordt vanaf nu op de hoogte gehouden

Meld je hier aan voor de wachtlijst

Gelukt, je staat nu op de wachtlijst

Download de extra tools en worksheets van principe 2

You have Successfully Subscribed!

Download de extra tools en worksheets van principe1

You have Successfully Subscribed!

Download de extra tools en worksheets van principe3

You have Successfully Subscribed!

SCHRIJF JE IN VOOR DE WACHTLIJST

We sturen je ook meteen het speciale Insight Magazine toe!

Je bent nu ingeschreven voor de wachtlijst van Insight. Je wordt vanaf nu op de hoogte gehouden