Hoe haal je de 40 jaar met elkaar?

Mijn ouders vieren vandaag hun 40-jarig huwelijk. 40 jaar. Ik vind dat heel bijzonder. Het lijkt mij dat je dan toch het één en ander goed doet ;). Dus, dacht ik, dit is een mooi moment om te vragen wat in hun ogen het geheim is van 40 jaar samen zijn, inclusief the ups en the downs.   

Hun antwoord: blijf energie in elkaar steken, vertrouw elkaar, geef elkaar de vrijheid om je eigen pad te lopen en je eigen ding te doen, cijfer jezelf niet weg en blijf lol maken samen.  

Zelf heb ik ook even gefilosofeerd over wat er voor mij nodig zou zijn om op een fijne manier de mijlpijl van 40 jaar huwelijk te behalen (wij zitten nu op jaar 3). Ik ben bijvoorbeeld iemand die veel ruimte en tijd om alleen te zijn nodig heeft. En als ik die ruimte kan nemen, dan voelt een relatie voor mij heel licht en waardevol. Ik vind het belangrijk dat ik mezelf kan zijn, mezelf kan uiten, dat ik kan delen hoe ik mij voel en wat ik nodig heb en dat dit tegemoet wordt getreden met begrip. En ik weet dat ik hier heel extreem in ben. Als ik ook maar een beetje voel dat ik van mezelf verwijderd raak, trek ik mezelf terug in mijn eigen coconnetje en dan kun je mij maar beter even met rust laten.  

Voor mij is dit natuurlijk waardevolle informatie, maar voor Harm net zo goed en andersom. Juist door van elkaar te weten wat de ander belangrijk vindt en samen steeds te kijken hoe dat past in jullie leven, blijft een relatie licht. 

 Naast mezelf, Harm en mijn ouders, heb ik ook aan Insighters gevraagd wat zij lastig vinden, fijn vinden en wat ze wensen. En dat is niet voor niets. Ik ben namelijk bezig met mijn nieuwe boek; een boek over hoogbegaafdheid en liefdesrelaties.  

Mijn nieuwe boek zal gaan over hoe je jouw relatie met je partner zo goed en fijn mogelijk kunt maken. Passend bij je blauwdruk, ook als jouw partner er nog niet voor openstaat om hier zelf mee aan de slag te gaan. Het gaat over hoe je diepe verbinding kunt ervaren, ongeacht of je partner hoogbegaafd is. En ik ben wel benieuwd: wat mag er volgens jou niet in ontbreken? Waar wil je graag meer over weten? Wat vind je fijn of lastig? Laat het weten onder de blog: ‘Hoe haal je de 40 jaar met elkaar?’ 

Oh, en als je nu alvast wat te lezen wilt hebben, koop dan hier mijn eerste boek ‘Nooit meer ruzie met je baas’. Speciaal voor jou als je superleuk en fijn werk wilt hebben dat past bij jouw unieke gaven en werkvoorwaarden. 

Heb je het e-book over hoogbegaafdheid al gelezen? Dat kun je hier gratis aanvragen: e-book: ‘Hoogbegaafdheid het is meer dan je denkt’. Je ontvangt dan ook de HB-updates gemakkelijk in je mail.

Download het gratis e-book over hoofbegaafdheid

Als hoogbegaafde heb je een geheel andere wijze van denken, leren, ontwikkelen en communiceren. In dit e-book wordt uitgelegd wat hoogbegaafdheid is en de eigenschappen die erbij horen. Download hem nu gratis.

SCHRIJF JE IN VOOR DE WACHTLIJST

We sturen je ook meteen het speciale Insight Magazine toe!

Je bent nu ingeschreven voor de wachtlijst van Insight. Je wordt vanaf nu op de hoogte gehouden

Meld je hier aan voor de wachtlijst

Gelukt, je staat nu op de wachtlijst

Download de extra tools en worksheets van principe 2

You have Successfully Subscribed!

Download de extra tools en worksheets van principe1

You have Successfully Subscribed!

Download de extra tools en worksheets van principe3

You have Successfully Subscribed!

SCHRIJF JE IN VOOR DE WACHTLIJST

We sturen je ook meteen het speciale Insight Magazine toe!

Je bent nu ingeschreven voor de wachtlijst van Insight. Je wordt vanaf nu op de hoogte gehouden