Zelf heb ik lange tijd geweten dat de “normale” route van je leven inrichten niet bij mij paste. Ik heb het geprobeerd, maar het klopte gewoon niet bij mij. Ik had al snel door dat ik anders ben, fundamenteel anders denk en doe en daarom is het ook wel logisch dat ik een ander pad te belopen heb.

Een tijd heb ik het pad gevolgd wat uitgestippeld was, maar ik kon er niets mee. Ik was vooral teleurgesteld in hoe dingen gingen, want in mijn ogen kon het ook anders, beter en sneller. De gang van zaken die ik zag tijdens mijn studie en tijdens mijn eerste werkende jaren klopte gewoon niet bij mij. Ik voelde me een buitenstaander. Ik hoorde hier niet thuis.

Pas sinds de afgelopen jaren ben ik hier goed naar gaan luisteren en ben ik mijn zelfsturend vermogen meer gaan inzetten. Ik sluit geen compromissen meer als iets echt belangrijk is voor mij en ik heb opnieuw leren vertrouwen op mijn eigen intuïtie. En kunnen vertrouwen op je eigen sturingsmechanisme, geeft ontzettend veel kracht en zelfvertrouwen.

Mijn leven is 180 graden veranderd in slechts een paar jaar tijd door zelf aan het stuur te gaan staan. Ik heb mijn leven kunnen inrichten zoals dat past bij mij. Op mijn voorwaarden. Dat geeft naast een gevoel van fantastische vrijheid, voor mij ook de mogelijkheid om veel meer impact te hebben op de wereld om mij heen en veel meer te leven in het verlengde van wat past bij mij.

Jouw zelfsturend vermogen helpt je op weg

Zelfsturend vermogen is de kwaliteit om je eigen koers te kiezen en te gaan varen. Om regie te nemen over je eigen leven. En wanneer je anders in de wereld staat, is jouw zelfsturend vermogen ontzettend belangrijk. Hierdoor kun je namelijk leiding geven aan jouw eigen leven ongeacht wat de meerderheid om jou heen doet of zegt.

Jij bent ook de enige die echt weet wat goed is voor jou en welke weg je te gaan hebt. Zelfs als je daar even niet zo goed meer bij kunt, omdat je bijvoorbeeld lang niet naar jezelf hebt geluisterd. Of omdat je lang hebt genegeerd dat jij een andere weg te gaan hebt. Dan is het nu vooral tijd om daar verandering in aan te brengen. Om de antwoorden die jij nodig hebt te gaan vinden en om in het verlengde daarvan jouw leven in te richten. Dan ga je ook merken dat het leven je steeds meer geeft van wat leuk is en goed is voor jou.

Jouw zelfsturend vermogen zorgt ervoor dat je weerstand ervaart wanneer je minder regie hebt over wat je doet (zie vorige blog), maar het geeft je ook de kracht om te gaan staan voor wat voor jou belangrijk is. En ja, dat is best eng, maar wel heel belangrijk. Hoe mooi zou jouw leven zijn als jij meer aan het stuur ging staan?

Wat kun je doen?

Onthoud dat er bepaalde dingen in het leven zijn waar je weinig aan kunt doen of veranderen, maar ook veel waar je wel de regie over hebt. Durf daarin ook de regie te nemen. Ga jouw zelfsturend vermogen inzetten om de weg die je wilt gaan voor jou te bepalen en te bewandelen. Neem je eigen stuur in handen.

Ik ben benieuwd, herken je dit? En hoe ga jij er mee om? Laat je het me onder de blog weten?

Heb jij het ebook over hoogbegaafdheid al gelezen? Dat kun je gewoon gratis aanvragen!

Ik wil dat E-book!

Download het gratis e-book over hoogbegaafdheid

Als hoogbegaafde heb je een andere wijze van denken, leren, ontwikkelen en communiceren. In het uitgebreide e-book ‘Hoogbegaafdheid, het is meer dan je denkt’ wordt uitgelegd wat hoogbegaafdheid precies is en de eigenschappen die erbij horen. Download het e-book nu gratis.

SCHRIJF JE IN VOOR DE WACHTLIJST

We sturen je ook meteen het speciale Insight Magazine toe!

Je bent nu ingeschreven voor de wachtlijst van Insight. Je wordt vanaf nu op de hoogte gehouden

Meld je hier aan voor de wachtlijst

Gelukt, je staat nu op de wachtlijst

Download de extra tools en worksheets van principe 2

You have Successfully Subscribed!

Download de extra tools en worksheets van principe1

You have Successfully Subscribed!

Download de extra tools en worksheets van principe3

You have Successfully Subscribed!

SCHRIJF JE IN VOOR DE WACHTLIJST

We sturen je ook meteen het speciale Insight Magazine toe!

Je bent nu ingeschreven voor de wachtlijst van Insight. Je wordt vanaf nu op de hoogte gehouden