Al op jonge leeftijd wist ik dat een vaste baan niet voor mij was weggelegd. Ik vond het veel te leuk om van alles uit te proberen, maakte mezelf snel dingen eigen en wilde dan graag weer door kunnen. Dat bleek best lastig te zijn in loondienst. In 2013 schreef ik mij daarom officieel in als zelfstandig ondernemer. En ik weet nog dat ik de Kamer van Koophandel uit liep en dat het groots voelde. Alsof het eindelijk met elkaar klopte. Ik had geen ‘echte’ bedrijfsnaam dus mijn bedrijf heette gewoon ‘Adrienne van den Bos’. Ik had eigenlijk ook nog geen concrete ondernemersactiviteiten. Ja, coaching, personal training (fitness), voedingsdeskundige en projectmanager. Maar het maakte voor mij op dat moment niet uit, want nu was ik officieel ondernemer. In de jaren die volgde leerde ik overigens gelukkig ook het verschil tussen ondernemer zijn, en succesvol ondernemen.

Na een klein jaar zelfstandig ondernemerschap begon ik mee te werken aan de opbouw van een prachtig bedrijf. Maar ook daar merkte ik uiteindelijk dat het niet meer bij mij klopte. Het paste niet bij het leven dat ik voor mezelf wenste en ik miste het ondernemerschap. Ik wist dat ik een verandering moest maken. Ik wist dat ik moest gaan nadenken over een volgende stap en dat ik echt toe was aan een nieuwe uitdaging. Maar, je baan opzeggen is nogal een dingetje. Want hoe pak je dat aan? En wat komt er dan, wat ga je dan doen?

Het allerbelangrijkste was dat ik mezelf de tijd gunde om rustig na te denken over hoe ik mijn gewenste toekomst voor me zag. Een levensgrote verandering is namelijk geen verandering die in één dag geregeld moet zijn. Als je dat wel denkt, dan word je volledig overweldigd door je eigen wensen. Je zult herkennen dat je op die momenten veel stress, angst en paniek ervaart wat vaak leidt tot totale bevriezing. Want waar begin je, hoe pak je het aan, wat als het niet lukt? (insert doemscenario hier)

Gelukkig weet ik dat je grote veranderingen realiseert door kleine dagelijkse stappen te zetten. En dat is ook precies wat ik deed. Ik werkte destijds zo’n 60 uur in de week, dus veel extra tijd had ik niet. Maar ik begon met iedere dag 10 minuten vrij te maken om na te denken over wat ik voor mezelf wenste. Ik begon met schrijven over mijn ideale situatie, over wat mij enthousiast maakt, wat ik het allerliefste doe. Ik begon met dromen en verbeelden en geloven dat wat ik wilde mogelijk was. Pagina’s vol schreef ik. Vol met inspiratie, dromen, ideeën, met alles wat ik maar kon verzinnen. Het was me nog volledig onduidelijk waar het allemaal in ging samenkomen, maar ik had vertrouwen dat het bij elkaar ging komen.

Deze dagelijkse momenten voor mezelf werden bovendien het hoogtepunt van mijn dag. Het gaf me nieuwe energie. Het gaf me iets om naar uit te kijken in de wetenschap dat er nieuwe mooie uitdagingen in het vooruitschiet lagen. Ik merkte dat ik anders tegen dingen aan ging kijken, de rust in mezelf weer terugvond. Het schrijven bracht mij daarbij helderheid en structuur. Het zorgde ervoor dat ik niet verstrikt raakte in mijn eigen gedachten aangezien ik steeds in kleine stapjes moest opschrijven wat ik voor me zag. Het gaf me richting waardoor ik steeds kon zien welke (kleine) stap ik nu al kon gaan zetten.

Naast dat het mij het gevoel gaf dat ik iedere dag dichterbij mijn doelen en wensen kwam, kwam ik er gaandeweg ook steeds meer achter wat ik wilde gaan doen. Ik herontdekte oude passies, ging op onderzoek uit en bracht wat ik in de afgelopen jaren had geleerd samen in een nieuw online coachingconcept. Een concept dat niet alleen voor mij werkte, maar vooral ook voor de hoogbegaafde volwassenen die ik er mee kon ondersteunen in hun eigen zoektocht.

Zoals ik dagelijks mijn eigen zoektocht doorzet en nieuwe dingen bedenk, onderzoek en bestudeer, zo kun jij ook dagelijks werken aan jouw zoektocht. Je kunt iedere dag een andere stap zetten als je niet tevreden bent met je leven nu of met de toekomst waar je naar op weg bent. Jij hebt de regie om jouw leven in te richten zoals jij dat wilt. En alles wat je er voor nodig hebt is de wil om iets te veranderen en tien minuten per dag om te beschrijven en verbeelden van wat je wel wilt (en misschien een beetje hulp).


Heb jij mijn E-book over hoogbegaafdheid al gelezen?
Die kun je hier gratis aanvragen!

 

Ik wil het E-book!

Download het gratis e-book over hoogbegaafdheid

Als hoogbegaafde heb je een andere wijze van denken, leren, ontwikkelen en communiceren. In het uitgebreide e-book ‘Hoogbegaafdheid, het is meer dan je denkt’ wordt uitgelegd wat hoogbegaafdheid precies is en de eigenschappen die erbij horen. Download het e-book nu gratis.

SCHRIJF JE IN VOOR DE WACHTLIJST

We sturen je ook meteen het speciale Insight Magazine toe!

Je bent nu ingeschreven voor de wachtlijst van Insight. Je wordt vanaf nu op de hoogte gehouden

Meld je hier aan voor de wachtlijst

Gelukt, je staat nu op de wachtlijst

Download de extra tools en worksheets van principe 2

You have Successfully Subscribed!

Download de extra tools en worksheets van principe1

You have Successfully Subscribed!

Download de extra tools en worksheets van principe3

You have Successfully Subscribed!

SCHRIJF JE IN VOOR DE WACHTLIJST

We sturen je ook meteen het speciale Insight Magazine toe!

Je bent nu ingeschreven voor de wachtlijst van Insight. Je wordt vanaf nu op de hoogte gehouden