heb je er plezier in

Heb je er plezier in?

Adrienne | Gifted People Hoogbegaafdheid 2 Comments

Ik heb het regelmatig over mijn drijfveer voor nieuw, voor ontwikkelen en schrijven. Ik heb ook bijzonder veel geschreven en gecreëerd wat misschien nooit gepubliceerd gaat worden. Was dat zonde van mijn tijd? Zeker niet. Alles wat ik heb geschreven en gemaakt, heeft er namelijk voor gezorgd dat ik er steeds beter in werd. Bovendien had ik er ook gewoon plezier in. Het is wat ik het liefste doe.

Als wereldverbeteraar wil ik natuurlijk zoveel mogelijk maken wat bijdraagt aan de wereld. Ik kan ook al zien hoe ik met mijn bedrijf impact wil maken op de wereld. Niet alleen nu, maar ik zie ook al een paar jaar verder in de toekomst hoe ik wil dat het er dan uit gaat zien. Dat betekent dat ik nog veel werk te verzetten heb om mijn gewenste visie te bereiken. Maar één van de dingen waar ik mezelf dagelijks van bewust maak, is dat ik ook mag genieten van de weg daarnaar toe. Of eigenlijk, dat dat het allerbelangrijkste is.

Onderweg zijn naar het resultaat

We zijn in onze samenleving vooral gericht op resultaten, op uitkomsten. Daardoor vergeten we soms hoe belangrijk het is om onderweg plezier te maken. Want resultaten en uitkomsten liggen in de toekomst en kunnen onderweg veranderen. En als je alles ophangt aan dat te behalen resultaat, kun je van een koude kermis thuiskomen als je dat resultaat niet kunt bereiken.

Vaak weet je ook nog niet hoe iets gaat uitpakken. Zeker als het gaat om het creëren van iets nieuws en als het gaat om iets wat nog ver in de toekomst ligt. Ervaren uitvinders weten dat sommige dingen gaan floppen. Dat hoort er bij. Het is soms nodig om vanuit de lessen die je daar uit leert, iets te maken wat nog beter is.

Wat kun je doen?

Zorg er voor dat je plezier hebt in wat je doet. Natuurlijk kom je momenten tegen waarop het moeilijk is, waarop het tegenzit en waarop jij je afvraagt waarom je hier in hemelsnaam mee bent begonnen. Ook daar moet je doorheen. Maar je kunt wel je best doen om het zo leuk mogelijk voor jezelf te maken.

Daarnaast zeg ik vaak dat het nu nog niet uitmaakt of het een succes wordt. Het maakt nu alleen maar uit of jij er zin in hebt. Of je enthousiast wordt van het het idee dat je nu aan het ontwikkelen bent.

Leer daarbij te vertrouwen op jouw enthousiasme en onderbuikgevoel. Geloof in wat jij kunt toevoegen aan de wereld en haal de druk er af door steeds te denken ‘ik doe het omdat ik het leuk vind, en misschien kan ik er straks ook nog mensen mee helpen’.

Ik ben benieuwd, herken je dit? En hoe ga jij er mee om? Laat je het me onder de blog weten?

Heb jij het ebook over hoogbegaafdheid al gelezen? Dat kun je gewoon gratis aanvragen!

Ik wil dat E-book!

Vorige blogVolgende blog

Comments 2

  1. Hi Adrienne! Herkenbaar hoor, ook ik weer graag aan visie en heb continu visie op mijn vakgebied en kom dan ook regelmatig met nieuwe concepten. Ik weet inmiddels ook dat het voor mijn omgeving soms te veel en te snel is, maar probeer daar nu wat meer procesmatig mee om te gaan door sommige zaken “voorlopig” voor mij zelf te houden. Ook merk ik vaak dat mijn visie niet begrepen wordt, anderen kijken niet zo ver vooruit of denken dat het allemaal wel anders gaat lopen. Iets om mee te dealen. Maar het is wel waar ik nu helemaal voor gekozen heb!

  2. Hi, ik lees je artikelen altijd met veel plezier en het is erg behulpzaam!

    Ik heb een vuistregel: ik doe alleen wat ik leuk vind. Als het mislukt heb ik in elk geval plezier gehad. Ik weet dat het lastig klinkt met een koophuis maar juist zo’n aanpak garandeert nog meer succes. Ik heb wel de keuze moeten maken dat ‘zakelijk succes’ niet de enige reden moet zijn om zulke keuzes te maken. Door te doen wat ik leuk vind draag ik erg bij aan mijn gezondheid (mentaal en fysiek).

    Ik kijk uit naar je volgende blog

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *