Ik heb het regelmatig over mijn drijfveer voor nieuw, voor ontwikkelen en schrijven. Ik heb ook bijzonder veel geschreven en gecreëerd wat misschien nooit gepubliceerd gaat worden. Was dat zonde van mijn tijd? Zeker niet. Alles wat ik heb geschreven en gemaakt, heeft er namelijk voor gezorgd dat ik er steeds beter in werd. Bovendien had ik er ook gewoon plezier in. Het is wat ik het liefste doe.

Als wereldverbeteraar wil ik natuurlijk zoveel mogelijk maken wat bijdraagt aan de wereld. Ik kan ook al zien hoe ik met mijn bedrijf impact wil maken op de wereld. Niet alleen nu, maar ik zie ook al een paar jaar verder in de toekomst hoe ik wil dat het er dan uit gaat zien. Dat betekent dat ik nog veel werk te verzetten heb om mijn gewenste visie te bereiken. Maar één van de dingen waar ik mezelf dagelijks van bewust maak, is dat ik ook mag genieten van de weg daarnaar toe. Of eigenlijk, dat dat het allerbelangrijkste is.

Onderweg zijn naar het resultaat

We zijn in onze samenleving vooral gericht op resultaten, op uitkomsten. Daardoor vergeten we soms hoe belangrijk het is om onderweg plezier te maken. Want resultaten en uitkomsten liggen in de toekomst en kunnen onderweg veranderen. En als je alles ophangt aan dat te behalen resultaat, kun je van een koude kermis thuiskomen als je dat resultaat niet kunt bereiken.

Vaak weet je ook nog niet hoe iets gaat uitpakken. Zeker als het gaat om het creëren van iets nieuws en als het gaat om iets wat nog ver in de toekomst ligt. Ervaren uitvinders weten dat sommige dingen gaan floppen. Dat hoort er bij. Het is soms nodig om vanuit de lessen die je daar uit leert, iets te maken wat nog beter is.

Wat kun je doen?

Zorg er voor dat je plezier hebt in wat je doet. Natuurlijk kom je momenten tegen waarop het moeilijk is, waarop het tegenzit en waarop jij je afvraagt waarom je hier in hemelsnaam mee bent begonnen. Ook daar moet je doorheen. Maar je kunt wel je best doen om het zo leuk mogelijk voor jezelf te maken.

Daarnaast zeg ik vaak dat het nu nog niet uitmaakt of het een succes wordt. Het maakt nu alleen maar uit of jij er zin in hebt. Of je enthousiast wordt van het het idee dat je nu aan het ontwikkelen bent.

Leer daarbij te vertrouwen op jouw enthousiasme en onderbuikgevoel. Geloof in wat jij kunt toevoegen aan de wereld en haal de druk er af door steeds te denken ‘ik doe het omdat ik het leuk vind, en misschien kan ik er straks ook nog mensen mee helpen’.

Ik ben benieuwd, herken je dit? En hoe ga jij er mee om? Laat je het me onder de blog weten?

Heb jij het ebook over hoogbegaafdheid al gelezen? Dat kun je gewoon gratis aanvragen!

Ik wil dat E-book!

Download het gratis e-book over hoogbegaafdheid

Als hoogbegaafde heb je een andere wijze van denken, leren, ontwikkelen en communiceren. In het uitgebreide e-book ‘Hoogbegaafdheid, het is meer dan je denkt’ wordt uitgelegd wat hoogbegaafdheid precies is en de eigenschappen die erbij horen. Download het e-book nu gratis.

SCHRIJF JE IN VOOR DE WACHTLIJST

We sturen je ook meteen het speciale Insight Magazine toe!

Je bent nu ingeschreven voor de wachtlijst van Insight. Je wordt vanaf nu op de hoogte gehouden

Meld je hier aan voor de wachtlijst

Gelukt, je staat nu op de wachtlijst

Download de extra tools en worksheets van principe 2

You have Successfully Subscribed!

Download de extra tools en worksheets van principe1

You have Successfully Subscribed!

Download de extra tools en worksheets van principe3

You have Successfully Subscribed!

SCHRIJF JE IN VOOR DE WACHTLIJST

We sturen je ook meteen het speciale Insight Magazine toe!

Je bent nu ingeschreven voor de wachtlijst van Insight. Je wordt vanaf nu op de hoogte gehouden