Vorige week vrijdag heeft James Webb zijn missie op aarde afgerond. Met groot verdriet heb ik het nieuws van zijn overlijden te horen gekregen. Maar, met veel plezier denk ik ook terug aan de persoon die hij was en de gesprekken die ik met hem heb mogen voeren. Het was een inspirator, een wereldverbeteraar en bovenal een bijzonder mens. Iemand die groots was in zijn acties en bescheiden in zijn woorden. Ik ben dankbaar dat ik hem heb leren kennen en blij dat hij ons heeft achtergelaten met zoveel van zijn gedachtegoed.

Het overlijden van James heeft mij daarnaast ook weer aan het denken gezet over enerzijds de korte tijd die we hier op aarde hebben, en anderzijds over de impact die 1 persoon op de wereld kan maken. James heeft ontzettend veel betekend voor de HB community. Zijn inzichten, zienswijze en wijze woorden hebben ervoor gezorgd dat veel hoogbegaafden zichzelf beter konden begrijpen en dat er een beter begrip ontstond over hoogbegaafdheid. Zelfs na zijn (in mijn ogen veel te vroege) vertrek uit deze wereld, zal zijn nalatenschap blijven bestaan.

James heeft ons het voorbeeld gegeven dat we allemaal op onze eigen wijze een bijdrage kunnen leveren aan deze wereld. En in mijn ode aan James vraag ik jou om na te denken over wat jij wilt nalaten. Over wat jij wilt betekenen voor deze wereld. En om daarvoor te gaan staan. Ook als het anders is, onrealistisch lijkt of als je nog niet weet hoe. In mijn ode aan James hoop ik je te laten zien hoe belangrijk het is om te leven naar jouw eigen levensmissie. Want als er iets is dat James was, dan was het intens gepassioneerd voor het werk dat hij deed en voor de mensen die hem dierbaar waren. Daarmee maakte hij het echte verschil.

Mocht je meer willen lezen over wie James was, dan raad ik je aan om het interview te lezen wat ik vorig jaar met hem deed.

Dat kun je hier downloaden: Interview met James T. Webb

En als ik nog 1 ding tegen James zou mogen zeggen, dan zou het zijn; dank je wel voor alles wat je deed, voor wat je achterlaat en voor de persoon die je was.

Donatie SENG + winactie

James is oprichter van SENG, een stichting dat zich richt op het emotioneel welbevinden van hoogbegaafden. SENG heeft in zijn nagedachtenis een donatiepagina opgezet welke je hier kunt vinden. Ik zou het waardevol vinden als we met elkaar op deze wijze nog een laatste dankbetuiging aan James konden doen. Ook wil ik graag iemand blij maken met zijn boek ‘Searching for Meaning’. Dit boek wil ik verloten onder de mensen die een donatie aan SENG hebben gedaan (ongeacht hoe groot). Als je een donatie hebt gedaan, stuur mij dan een printscreen en dan laat ik in de volgende HB update weten wie het boek heeft gewonnen.

 

Download het gratis e-book over hoogbegaafdheid

Als hoogbegaafde heb je een andere wijze van denken, leren, ontwikkelen en communiceren. In het uitgebreide e-book ‘Hoogbegaafdheid, het is meer dan je denkt’ wordt uitgelegd wat hoogbegaafdheid precies is en de eigenschappen die erbij horen. Download het e-book nu gratis.

SCHRIJF JE IN VOOR DE WACHTLIJST

We sturen je ook meteen het speciale Insight Magazine toe!

Je bent nu ingeschreven voor de wachtlijst van Insight. Je wordt vanaf nu op de hoogte gehouden

Meld je hier aan voor de wachtlijst

Gelukt, je staat nu op de wachtlijst

Download de extra tools en worksheets van principe 2

You have Successfully Subscribed!

Download de extra tools en worksheets van principe1

You have Successfully Subscribed!

Download de extra tools en worksheets van principe3

You have Successfully Subscribed!

SCHRIJF JE IN VOOR DE WACHTLIJST

We sturen je ook meteen het speciale Insight Magazine toe!

Je bent nu ingeschreven voor de wachtlijst van Insight. Je wordt vanaf nu op de hoogte gehouden