Een mooi begin

Adrienne | Gifted People Hoogbegaafdheid, Ondernemerschap, Zingeving Leave a Comment

2-daagse Masterclass voor coaches/counselors die werken met HB volwassenen; een mooi begin

Tot nu toe wordt er nog te weinig aandacht gegeven aan wat effectieve interventie en begeleidingsmethoden zijn voor hoogbegaafde volwassenen. Samen met de prachtige dames hierboven op de foto en het IHBV organiseerde we afgelopen 29 en 30 maart o.a. daarom de 2-daagse Masterclass. Een Masterclass specifiek voor coaches/counselors die werken met HB volwassenen. Dat bleek een schot in de roos.

De twee inspirerende psychotherapeuten Lisa Erickson (VS) en Maggie Brown (Nieuw Zeeland) deelden met een kleine groep coaches/counselors hun ervaringen in het begeleiden en behandelen van hoogbegaafde volwassenen. Zij benadrukte tevens het belang van het jezelf blijven ontwikkelen, als persoon en als coach. Je bent na een opleiding en persoonlijke ervaring zeker niet klaar. Het is een proces dat voortduurt. Investeren in jezelf en jouw capaciteiten als coach is cruciaal.

Als coach/counselor van hoogbegaafde volwassenen speel je bovendien een hele belangrijke rol. Enerzijds in het passend begeleiden van HB volwassenen. Anderzijds ook in het delen van jouw kennis over hoogbegaafdheid. Deze tak van sport wordt in de gebieden zorg en onderwijs nu nog vaak over het hoofd gezien of niet begrepen. Hierdoor worden veel hoogbegaafden miskend in hun hoogbegaafdheid en voorzien van onjuiste behandeling en begeleiding.

Omdat we allemaal onze eigen ervaringen en achtergronden hebben, zijn we ook voor elkaar een bron aan kennis. We zijn als coaches/counselors daarom geen concurrenten maar collega’s.

Bovendien staan we samen sterker en kunnen we een grotere impact maken daar waar het nu het meeste nodig is. Samen kunnen we meer bereiken, hoogbegaafdheid goed onder de aandacht brengen en kennis delen over hoe volwassenen passend begeleid horen te worden. Verbinden, samenwerken en leren van elkaar, dat is onze volgende stap.

En daarom deze oproep. Ik roep jou op om op zoek te gaan in jouw regio naar coaches/counselors en andere professionals die gespecialiseerd zijn in hoogbegaafdheid en samen te kijken wat je voor elkaar kunt betekenen. Samen kunnen we een nieuwe beweging voortzetten en zorgen dat hoogbegaafde volwassenen de ondersteuning krijgen die bij hen past. Doe je mee?


Heb jij mijn E-book over hoogbegaafdheid al gelezen?
Die kun je hier gratis aanvragen!

 

Ik wil het E-book!

Vorige blogVolgende blog

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *