Eenzaamheid en alleen zijn lijken op elkaar en toch zijn ze heel verschillend. Ik kan in een drukke omgeving bijvoorbeeld veel eenzamer zijn dan wanneer ik alleen ben. Eenzaamheid zie ik ook meer als ongewenst alleen zijn.

Eerder schreef ik al dat ik graag alleen ben. En die momenten zijn extreem waardevol voor mij. Het zijn de momenten waarop ik contact maak met mezelf en mijn eigen verlangens. De momenten waarop ik ongestoord kan nadenken over wat voor mij belangrijk is en waar ik sta in mijn levensproces.

 

Voldoende tijd voor jou

In onze drukke samenleving lijkt het wel alsof we altijd maar door moeten gaan, sociaal moeten zijn en mee moeten doen. Maar daardoor vergeten we hoe belangrijk het is om pas op de plaats te maken. Om onszelf even terug te trekken. Om uit de waan van de dag te stappen.

Het is in de tijd dat we uitstappen dat we onze verlangens onder ogen kunnen komen, onze wensen en dromen, en ja, ook onze angsten en observaties over wat we niet meer willen. Dat kan soms best confronterend zijn. Het kan ook confronterend zijn om je te realiseren dat je niet bent waar je wilt zijn in het leven. Of dat je niet weet wat voor jou de juiste antwoorden en keuzes zijn en welke veranderingen je te maken hebt.

Als hoogbegaafde, sta je in veel dingen anders in het leven. Dit heeft ook invloed op hoe je het leven ervaart, wat je voor jezelf wenst en welke dingen je wilt realiseren. En dat wordt niet altijd meteen door de mensen om je heen begrepen. Daarom is het nodig dat je eerst met jezelf aan de slag gaat. Door jezelf naar binnen te richten en vrienden te worden met de persoon die jij bent, door onder ogen te komen wat jouw angsten en verlangens zijn, kun je er veel meer achter komen hoe jij je leven wilt leven, zodat je jouw leven kunt leven zoals jij dat wilt. En zodat je helder kunt maken wat jij nodig hebt voor jezelf.

Dat betekent dat je alleen moet durven te zijn. Ook als het in het begin oncomfortabel of onwennig is. Het betekent dat je jouw eigen antwoorden moet gaan zoeken en jezelf los moet maken van wat anderen denken, vinden en doen.

 

Wat kun je doen?

  1. Maak tijd om met de voor jouw belangrijke vraagstukken aan de slag te gaan. Doe dit ook vooral op momenten dat je alleen bent. Natuurlijk kun je er met mensen over sparren, maar wees je bewust van jouw gave om de ander goed aan te voelen. Onthoud ook dat niet iedereen meteen jouw weg gaat begrijpen en dat dit jou kan afleiden om jouw weg te gaan.

Ik ben benieuwd, herken je dit? En hoe ga jij er mee om? Laat je het me onder de blog weten?

Heb jij het ebook over hoogbegaafdheid al gelezen? Dat kun je gewoon gratis aanvragen!

Ik wil dat E-book!

Download het gratis e-book over hoogbegaafdheid

Als hoogbegaafde heb je een andere wijze van denken, leren, ontwikkelen en communiceren. In het uitgebreide e-book ‘Hoogbegaafdheid, het is meer dan je denkt’ wordt uitgelegd wat hoogbegaafdheid precies is en de eigenschappen die erbij horen. Download het e-book nu gratis.

SCHRIJF JE IN VOOR DE WACHTLIJST

We sturen je ook meteen het speciale Insight Magazine toe!

Je bent nu ingeschreven voor de wachtlijst van Insight. Je wordt vanaf nu op de hoogte gehouden

Meld je hier aan voor de wachtlijst

Gelukt, je staat nu op de wachtlijst

Download de extra tools en worksheets van principe 2

You have Successfully Subscribed!

Download de extra tools en worksheets van principe1

You have Successfully Subscribed!

Download de extra tools en worksheets van principe3

You have Successfully Subscribed!

SCHRIJF JE IN VOOR DE WACHTLIJST

We sturen je ook meteen het speciale Insight Magazine toe!

Je bent nu ingeschreven voor de wachtlijst van Insight. Je wordt vanaf nu op de hoogte gehouden