De valkuil van het ergens inrollen

Binnen bedrijven vond ik het vooral leuk om mezelf in iets nieuws te ontwikkelen. Om nieuwe skills en vaardigheden op te doen. Daarom was ik op jonge leeftijd ook al best breed inzetbaar. Nadeel was alleen dat ik bij veel dingen wel de benodigde kennis en expertise had opgedaan, maar dat ik het juist daardoor ook niet meer zo interessant vond. Voor mij was dan de groeicurve daarin doorlopen.   

Toen ik ouder werd en op zoek ging naar specifiekere functies, kwam ik erachter dat ik bijna nergens genoeg jaren werkervaring voor had. Want ik had veel gedaan, maar niet alles lang gedaan. En daarnaast zat er tussen al die vacatures weinig waar ik echt warm voor liep. ‘Maar ja, ik moet toch een baan hebben’, hoorde ik door mijn hoofd galmen.  

Bijna als vanzelf kwam er dan steeds wel weer iets op mijn pad. Iets wat ik wel kon. Soms iets wat ik al heel goed kon. Soms iets wat ik binnen een week na de start wel kon. Maar vrijwel altijd iets waar niet mijn hart lag. 

Kiezen of gekozen worden 

Het is, zoals ik nu vaak tegen deelnemers van Insight zeg, ‘een vloek en een gave dat je als hoogbegaafde snel dingen onder de knie hebt’.   

Het is natuurlijk superleuk als je ergens voor gevraagd wordt omdat je er goed in bent. Of wanneer je iets nog niet kunt, maar het al heel snel onder de knie hebt. Zeker als je er waardering voor krijgt en complimenten voor mag ontvangen. Het is fijn als andere mensen je ergens voor erkennen. Maar het kan ook een grote afleiding zijn als dat niet de richting is die je op wilt. Als je ergens inrolt enkel omdat het toevallig op je pad kwam. Of als je ergens in blijft hangen omdat je er goed in bent, maar er niet per se voldoening uithaalt. 

In de kern is het heel simpel. Als je zelf niet kiest voor wat jij wilt, dan wordt er vanzelf voor jou gekozen. En omdat je de meeste dingen wel kunt of snel in de vingers hebt, creëer je voor jezelf de situatie waarin je met alle winden meewaait. Met als gevolg dat je niet komt tot het verder ontwikkelen van jouw mogelijkheden. Daardoor heb je dan de hele tijd het gevoel dat het allemaal net niet is wat voor jou de bedoeling is. En dat klopt ook. 

Veel van de vaardigheden die je ontwikkelt en ervaringen die je opdoet in je leven zijn een belangrijk onderdeel van de reis die je maakt. Maar het is de bedoeling dat je dat meeneemt naar de volgende stop in jouw werkende reis zodra je ergens niet meer verder kunt groeien. Daarom is het belangrijk dat je jouw blauwdruk helder hebt. Want daarin vind je de antwoorden op de vraag wat jij nodig hebt. Het maakt dat je bewuste keuzes kunt maken en zo jouw ervaring en kennis kunt opbouwen op een manier die past bij jouw toekomstvisie. Daardoor kun je steeds meer de verdieping gaan opzoeken in de combinatie van jouw skills, ervaringen en kwaliteiten. Dat is ook waar je de echte uitdaging en voldoening vindt.  

Wat kun je doen? 

Maak voor jezelf duidelijk waar je verder in wilt groeien en leer herkennen wanneer je ergens uitgegroeid bent. ‘Doen waar je goed in bent’ is een mooi advies als het bij je past en het je plezier brengt. Maar durf het te veranderen als je merkt dat het niet meer past. Al ben je er nog zo goed in, als je er geen plezier meer in hebt en er geen voldoening meer uithaalt, dan is het de bedoeling dat je iets anders gaat doen. Doe je dat niet, dan merk je dat het je steeds meer energie gaat kosten en dat het ook steeds moeilijker wordt om iets te veranderen.  

Kies steeds bewust voor waar je naar toe wilt en durf ook ‘nee’ te zeggen tegen wat op je pad komt als het niet in lijn is met je blauwdruk. Ergens goed in zijn, is soms ook de grootste afleider van jouw weg en van dat waar je uitstekend in zou kunnen worden.   

Herken je dit? Rol je ook te vaak ergens in, of blijf je op plekken waar je eigenlijk niet thuishoort? Laat je het onder de blog weten? 

 

 

  

Yes, ik wil graag dat e-book! Je ontvangt dan ook de wekelijkse HB updates gemakkelijk in je mail.
Heb je de masterclass over hoogbegaafdheid al gevolgd? Je kunt gratis deelnemen en je hier aanmelden voor de eerstvolgende.

32 Reacties

 1. Ruby

  Ik herken me enorm in wat je hier beschrijft.
  Ik ben een alleskunner en er komen altijd dingen op mijn pad die wel raakvlakken hebben met mijn blauwdruk.
  Vroeger pakte ik alles aan.
  Maar een Burn-out helpt goed om echt stil te staan bij wie ik ben en welke Talenten er in mij zijn geplaatst..
  Nu leer ik zelf regie te nemen en te kiezen vanuit mijn intuïtie.
  Maar eerlijk.. vind het nog hartstikke lastig.
  Studeren en werken in het systeem… daar loop ik helemaal in vast.
  Enige optie en denk ik ook mijn diepste verlangen is een eigen bedrijf starten.
  Maar naar mijn idee zijn daar dan ook weer diploma’s voor nodig, terwijl ik
  meer dan genoeg ervaring en kundigheid heb.
  Bovendien heb ik zoveel ideeën dat ik niet weet waar ik moet beginnen!

  Antwoord
 2. LB

  Ik begrijp wel dat je snel n verandering toe bent. Na 4/5 jaar ben ik uitgespeeld en gewerkt bent en zie ik zoveel wat er beter kan, maar waarvan je weet dat het nooit gaat veranderen, dat ik zelf de stap vaak maak om te veranderen. Maar ik vind wel, dat ik, die het werk afneem en daarvoor betaald word een zekere plicht heb tegenover mijn werkgever om mijn uiterste best te doen en dat ik daar ook verantwoording over mag afleggen. Dat noemen ze dan loyaliteit en daar is niets mis mee. Maar het is en blijft een worsteling. En ik weet ook dat mijn veelzijdigheid gewaardeerd wordt. Dat mijn streven naar kwaliteit altijd gezien wordt. Maar voor mijn gevoel is het nooit genoeg. Vreemd vind ik dat. Komt vast omdat ik in de zorg werk. Je ziet tegenwoordig daar iedereen worstelen. Hoeveel kan ik nog geven … nou ja, laat ik die dienst maar doen. Ach ja … waarom ook niet. We zijn toch al moe. En dan vraag je jezelf af … moet ik hier nog mee door gaan of moet ik wisselen, zodat ik zelf weer plezier ervaar …

  Antwoord
 3. Mark

  Dit is precies de situatie waar ik nu in zit. En dan krijg je altijd weer het ‘En nu?’ moment. Gevangen in de sociale omgeving van mijn werkkring waarbij de club verlaten niet gewaardeerd zal worden. Ik werk in een elektrotechnische omgeving waarbij ik dan altijd weer het systeembeheer, de website, telefonie, alarmsystemen, intercomsystemen, toegangscontrolesystemen en overige zaken mag doen waarbij geconfigureerd moet worden of gesoldeerd. Het merendeel houdt het bij bij wijze van spreken bij draden trekken zonder te weten of geïnteresseerd te zijn wat er nu eigenlijk door die draden heen gaat. Ik werk er nu ruim een jaar en heb mij de ‘alarmenwereld’ snel eigen gemaakt. Het overige aangescherpt, die skills hadden we al. Ik weet heel goed welke kant ik op wil of waar nog wat te winnen valt. Met de camera systemen welke ‘wij’ ook installeren zijn hele leuke dingen de doen qua herkenning van personen en voorwerpen en nog veel meer. De werkgever kent dit niet, weet überhaupt eigenlijk niet wat we kunnen en kijkt (ik denk terecht) naar de centen. Het is tenslotte geen speeltuin zoals ik het wel graag zie. Qua gezelligheid val ik prima binnen de groep maar qua mentaliteit niet. Het winst maken, of op zijn minst geld verdienen, staat binnen onze kleine groep bovenaan en ik walg er van als snap ik dat wel goed.

  Na de vakantie gaan we het gesprek/de strijd aan en in mijn grootste doemscenario zie ik het al voor me: 70 procent van je energie gaat zitten in het overtuigen, 30 houd je er over om werkelijk wat te gaan doen. Dus ja.. En nu? Weer een andere werkgever?

  Antwoord
  • reginald walsmit

   Zelf iets beginnen zodat je doel verschuift en dus daarmee ook je motivatie ?
   Wat eerst niet boeide zal je dan ineens wel boeien. Je klinkt mij deskundig genoeg.
   Iets voor een ander doen is totaal anders dan dat je het zelfde voor jezelf doet :).
   Werkgevers blijven werkgevers.

   De club verlaten moet je trouwens een worst wezen. Of je het letterlijk bedoelt of figuurlijk maakt niet veel uit.
   De enige die jij verantwoording schuldig bent ben jij zelf. Niet je werkgever.

   Dat het gesprek je 70% energie gaat kosten komt niet perse omdat je hun moet overtuigen maar meer het feit dat je ten eerste erg emotioneel betrokken bent bij je situatie en ten 2e jouzelf misschien makkelijk laat overtuigen dus voelt daarom als een strijd ?
   Als je er zo ingaat heb je bij voorbaat de slag al verloren simpelweg omdat je bang bent overtuigd te worden en dus niet genoeg voor jezelf op zal durven komen ?

   Ik heb dat zelf ook moeten leren. Heel gewoon nee zeggen als je er geen zin in hebt en als je al in een situatie zit waar je je ellendig in voelt dan zorgen dat je of een alternatief vindt of je er uit werkt.
   Nee zeggen is niet zo moeilijk :). Je komt namelijk voor jezelf op.
   Leer dat anderen ook aan zichzelf zullen denken. Ti’s een kwestie van wie overreedt de ander. De sterkste wint zogezegd :).
   Als jij je bij je standpunt houdt waar jij niet gelukkig kunt zijn in een gegeven situatie maar wel gelukkig als de situatie verandert dan zal voor jezelf opkomen veel minder moeilijk zijn dan je verwacht.
   Je plan van aanpak om je situatie te veranderen moet ook wel overtuigend zijn.

   Antwoord
  • Demelza | Gifted People

   Dankjewel voor je reactie. Heb je het boek nooit meer ruzie met je baas al eens gelezen? ik denk dat het je echt kan helpen met de dingen waar je tegenaan loopt op je werk. We horen er hele positieve reacties op. https://giftedpeople.eu/boek-nooit-meer-ruzie-met-je-baas/

   Antwoord
 4. Arjon

  Ben voornemens binnenkort van baan te veranderen en momenteel aan het aftasten welke keuze te maken. Wat me momenteel energie geeft, is naast mijn baan, mijn kennis en kunde vrij in te zetten voor de maatschappij. Dat maakt voor mij, dat je vrij kunt ervaren wat je nu echt leuk vindt, zonder dat er verwachtingen tegenover staan op gebied van bijvoorbeeld planning en kosten. Dat geeft je op die manier een rustig, overzichtelijk en een echt nuttig gevoel. Je helpt er tenslotte je medemens mee en dat is altijd goed. Het maakt tevens dat er ruimte ontstaat tussen de verschillende talenten die je bezit, waardoor de keuze hopelijk makkelijker wordt. Ik blijf het er zeker naast doen nadat ik mijn nieuwe baan heb gevonden.

  Antwoord
  • Demelza | Gifted People

   Fijn dat je reageert Arjon. Mooi om te lezen dat je dit zelf ook zo ervaart.

   Antwoord
 5. Annemarie

  Zo herkenbaar dit. Heb HBO toerisme gestudeerd. Inmiddels gewerkt als Office manager, in marketing, business development en nu al jaren als finance medewerker. Ik doe ook altijd meer dan wat de functie omschrijft. Ben alleen echt niet meer happy in m’n werk. Ik wil iets met een doel, liefst waarbij ik mensen help en ook mijn creatieve kant tot zijn recht komt. Ik spreek 5 talen en altijd een talenknobbel gehad. Daarnaast ook talent voor tekenen, maar doe ik niks meer mee. Ik wil niet meer werken voor bedrijven waar het uiteindelijk alleen om winst draait. Ik wil mensen helpen. Privé geef ik vaak advies waar ik soms zelf versteld van sta. Vaak hoor ik dan ook. “Hoe weet je dat? Waar haal je die kennis vandaan? Echt goed daar ga ik iets mee doen. Dank je wel” Ik loop in de praktijk altijd er tegen aan dat ik veel kan, alleen het niet goed kan overbrengen. Zodra ik ergens werk zijn ze vaak onder de indruk en tevreden. Ik wil dus iets anders. Waar ik meer voldoening uit haal en mijn kwaliteiten tot zijn recht komen. Ik loop alleen altijd vast bij wat dan… dat weet ik dus niet. Ben inmiddels 40, maar weet nog steeds niet welke baan bij mij past.

  Antwoord
 6. Adriana

  Als vrijwilliger werd ik uitgenodigd om te solliciteren. En ze kozen mij terwijl ik geen mediathecaris was. En daar zat ik, in een mediatheek
  van een middelbare school. Alleraardigste leerlingen. Maar dat was het dan ook. Het was voornamelijk administratief werk. Maar die kant wil ik niet op. Na twee tijdelijke contracten krijg ik geen vast contract. En ik ben me toch een partij blij! Nu ga ik met Insight bewust kiezen. Het wordt iets creatiefs.

  Antwoord
  • Demelza | Gifted People

   Mooi Adriana, dankjewel voor het delen en heel veel plezier met Insight!

   Antwoord
 7. Reinder Koornstra

  ‘Ik kan eigenlijk alles’ weerhoudt je er natuurlijk wel van ergens ‘de beste’ in te zijn. Immers, je weet dat, wanneer je dat eenmaal bent, je tóch weer wat anders wilt. En ook dát ga je snel onder de knie hebben. Beslist niet de manier om rijk te worden, overigens! Maar je hebt wel een interessant leven, en een lang CV!

  Wat dat ‘erin rollen’ betreft, daar ben je zelf bij, en vaak is het écht interessant! Maar ook dat maar voor een paar jaar!
  Het is vermoeiend, dat hoogbegaafd zijn!

  Antwoord
  • Demelza | Gifted People

   Dat kan het inderdaad zijn Reinder, daarom is het ook zo fijn om naar jezelf op zoek te gaan. Dat is een belangrijk onderdeel van de Insight, de persoon die je bent en wilt zijn vormgeven. Is dat waar je nu het meeste naar op zoek bent? Je bent altijd welkom om een gratis online masterclass te volgen. Via deze link kun je jezelf aanmelden op een moment wat voor jou uitkomt. https://giftedpeople.eu/gratis-masterclass/

   Antwoord
 8. Judie

  Heel herkenbaar, met als gevolg al twee hbo studies op zak plus een mbo, omdat ik toen bewust een keuze maakte van de richting. Nu ik daar ben wil ik weer verder, gelukkig heb ik een manager die dit erkend en me daar de ruimte voor geeft. In februari verder groeien door het starten van een nieuwe opleiding op universitair niveau voor meer verdieping en doorgroeikansen. Het is een lange weg, maar alles ligt in elkaars verlengde en sluit elkaar mooi aan. Dat is wel fijn en niet een bewust gekozen zo.

  In mijn vrije tijd merk ik het ook. Hier ben ik in twee besturen gerold en haast automatisch in de rol van voorzitter beland. Eerst vond ik dat nog wel leuk, nu haal ik er geen voldoening meer uit. Maar wie volgt je op? Dan komt mijn enorme verantwoordelijkheidsgevoel weer om de hoek kijken, maar ook hier heb ik nu een knoop doorgehakt. In februari stop ik in ieder geval met een van de twee. Word daar nu al blij van, want het kost meer energie dan dat het geeft.

  Antwoord
  • Demelza | Gifted People

   Mooi Judie, een net niet leven is zonde van jouw kwaliteiten! Neem voordat je gaat zoeken naar een nieuwe functie eerst de tijd om na te denken over wat jij het liefst zou willen. Wat heb je nodig? Welke gaven heb je waar jij waarde mee kunt en wilt leveren? Uiteindelijk is werk in essentie het leveren van waarde. Hoe beter en hoe meer waarde jij kunt leveren, des te aantrekkelijker je wordt voor een bedrijf en iets vindt wat echt bij jouw talenten past!

   Antwoord
 9. Annemie

  Valkuilen
  Ze zijn er
  Mijn valkuilen
  Blind?
  Het gebeurt
  Steeds weer
  Val erin
  Trap erin
  Ga ik het ooit leren?
  Wijsheid
  Komt met de jaren…zegt men
  Hoe oud moet ik dan worden?
  Valkuilen
  Pijnlijk. Teleurstellend. Frustrerend.
  Lessen te leren
  Hoe lang nog…
  Valkuilen
  Mijn spiegel

  Antwoord
  • reginald walsmit

   hehe zo goed annemie :).
   Gewoon trouw aan jezelf blijven :). Je omgeving zal altijd druk uit blijven oefenen. Eigen keuzen maken en selectief zijn met mensen.

   Antwoord
    • reginald walsmit

     Ben blij dat je dat vindt :).

     Antwoord
  • Demelza | Gifted People

   Dankjewel Annemie.

   Antwoord
 10. reginald walsmit

  Ik weet m’n hele leven al niet wat ik wil.
  Wat ik wil is alleen gericht op wat mij interesseert en veel bij wat mij zou kunnen interesseren komt tegelijkertijd veel bij kijken wat mij niet interesseert. Het liefst leer ik tot datgene wat mij interesseert en vervolgens sla ik de rest over. Dat kan dus nooit.
  Dit begon op de lagere school en gaat door tot werkomgeving.
  Wat mij niet interesseert en het toch moeten doen geeft me stress door irritatie.
  Maar alleen maar stress als gevolg van de verantwoordelijkheid welke verwacht wordt. Dat ik het serieus neem.
  Ik zou geen stress hebben als ik gewoon alles kan weigeren maar dat kan dus zelden.
  Waar ik geen zin in heb kan ik nooit serieus nemen. Ik vind het op dat moment onbelangrijk en dus geen toevoeging.

  Antwoord
  • Harmen

   Reginald was is je motivatie om nieuwe dingen te leren?
   Kan het zijn dat die plots wegvalt als je iets niet meer interessant is? Of omdat het moet? Kan een blokkade zitten.
   Wat voor mij werkt is voor mijzelf beginnen, met een bedrijf wat mij aan het hart gaat, dan heb ik plots motivatie om dingen te doen en intresse voor onderwerpen die ik eerder niet interessant vond.

   Antwoord
   • reginald walsmit

    Hoi Harmen,

    Nou ja dat had ik zelf al voorgesteld aan mark. Iets voor jezelf doen maakt het totaal anders dan het voor een ander te moeten doen :).

    Mn motivatie.
    De enige blokkade die ik kan bedenken is dat ik op erg jonge leeftijd al inzag dat het allemaal nogal nutteloos leek.
    Uiteindelijk is het dat ook vind ik nog steeds.
    Ti’s allemaal maar het belang wat je er zelf aan geeft dus ergens voldoening uit halen is afhankelijk van hoe jij het wilt zien en ervaren zelfs al is het “willen” meestal niet echt van toepassing aangezien de meesten gewoon met de flow van hun omgeving, bijv, de samenleving, meegaan en daardoor waarde geven aan datgene wat ze doen zonder er verder echt bij stil te staan.
    Dat zelf waarderen vond ik altijd vreemd.
    Omdat ik mij daar altijd bewust van ben heb ik die waardering van mijzelf dus nooit echt gehad en zie ik niet snel iets als interessant of belangrijk genoeg.
    Wat ik echter vroeger niet wist, want ik was te jong, en nu wel weet is dat het allemaal ergens goed voor is. Zelfs al is het oer saai 🙂 en uiteindelijk schijnbaar van geen belang.
    Al vind ik de wereld vaak maar vreemd ontkom ook ik er niet aan gewoon mens te zijn 🙂 en dus met m’n menselijke behoeften welke weer samengaan met de omgeving waarin ik leef en de omgeving waarin ik leef bepaalt hoe ik mijzelf daarbinnen ervaar en dus geluk afhankelijk is, voor mij tenminste, in hoeverre ik vindt dat het leven voldoening geeft.
    Toen ik dus nog zo jong was vond ik dat het enige nuttige dat ik kon vinden de emotionele waarde van dingen. Aangezien de rest er niet toe deed in mijn ogen was plezier hebben, liefde etc, datgene waar ik waarde in zag. Het geeft je tenslotte een goed gevoel, toch :)?
    Maar ja zo zit de wereld niet in elkaar haha. Dat is waar ik nu veel later achter ben. Het weten dat alles uiteindelijk ergens goed voor is. Dat zie je niet als je jong bent.

    Wat ik nu voor het eerst heel leuk vind is gewoon achter de bar staan.
    Omdat ik altijd gek ben geweest op mensen om mij heen en van vrolijk etc hou. Beetje kletsen met iedereen. Grapje hier, grapje daar. Leuk. Ben ook erg populair daar en iedereen is blij als ik er sta want ik ben relaxed en altijd vrolijk :).
    Iets anders heb ik nog steeds veel moeite mee. Ik relativeer altijd te veel dus da’s mijn valkuil.
    Dat relativeren doe ik natuurlijk ook altijd naar mijzelf toe waardoor ik altijd moeite heb mijzelf goed in te schatten en dus ook altijd aan mijzelf twijfel.

    Maar goed. Hoogstwaarschijnlijk totaal onverwachts antwoord en veel te uitgebreid maar da’s ongeveer de eventuele blokkade :).
    Ti’s alleen jammer dat het zo lang geduurd heeft voordat ik dit heb geleerd :). Wat dat betreft ben ik dan toch knap achterlijk hahaha.

    Antwoord
  • Demelza | Gifted People

   Het is een proces van naar op jezelf op zoek gaan Reginald. Dat is een belangrijk onderdeel van de Insight, de persoon die je bent en wilt zijn vormgeven. Je bent altijd welkom om een gratis online masterclass te volgen. Via deze link kun je jezelf aanmelden op een moment wat voor jou uitkomt. https://giftedpeople.eu/gratis-masterclass/ Onthoud dat ook al is wat jij zoekt er nog niet, ook al lijkt het onrealistisch of ligt het buiten de gebaande paden, dat jij het in je hebt om het mogelijk te maken voor jezelf. Maar alleen als je bereid bent om er tijd, geld en energie in te stoppen. Als je bereid bent om te volharden en leert te geloven in wat jij voor jezelf wenst. Want als je heel graag superleuk werk wilt, maar je doet niet de dingen die daarvoor nodig zijn, dan blijft het bij wensen en dromen. Terwijl als je elke dag een kleine stap voorwaarts zet, het een kwestie van tijd wordt voordat je werk vindt dat echt helemaal bij jou past.

   Antwoord
   • reginald walsmit

    Dank je ja ik was ooit een keer geweest. Nou ja bij die masterclass geweest dus bedoel ik. Ik kom nog wel een keertje kijken :).
    Vind het op zn minst interessant om jou te zien praten en ook anderen hun belevenis.

    Antwoord
  • MB

   Wauw, precies dit. En alle ellende die dat met zich meebrengt; andere mensen kunnen hier vaak niet goed mee omgaan.

   Antwoord
   • MB

    Hier gaat even iets mis. Deze reactie was bedoeld als reply van een ander stukje van Reginald; over de (des)interesse.

    Antwoord
 11. Janina

  Heel herkenbaar Edwin,

  En nu is het zover dat ik wel weet wat ik niet meer wil, maar niet meer weet wat ik wel wil en nog kan.

  Antwoord
 12. Edwin

  Ja, dat herken ik inderdaad. En ik zie het als mijn grootste probleem. Ik heb inmiddels een CV van 3 A4-tjes aan werkervaring, ik kan alles waar ik aan begin, en vind het in eerste instantie erg leuk om te doen. Maar al snel komt er de klad in en wil ik meer. Ik ben nog geen bedrijf tegengekomen die mij de mogelijkheid bood om dan ook daadwerkelijk door te groeien naar iets dat mij wel scherp houdt en uitdaagt. Hoewel ze het trouwens wel allemaal beloven…

  Inmiddels de 50 gepasseerd, en nog steeds niet echt een doel voor ogen…

  Antwoord
  • Ingrid Elemans

   Ha Edwin, hier ook al over de 50 en weet ook nog steeds niet wat ik wil. Rol van het een in het ander. Ben planoloog (weet weinig van veel zeg ik altijd). Maar via management, ad interim management werk, reisbegeleider, au-pair bureau, eigen restaurant, nu opeens in de ouderen/dementie zorg beland. M’n vader ( ( 84 jaar, autist en HB) begrijpt er niets van, dat ik dat doe met 2 titels. Ik vind het nu leuk, maar morgen kan het weer over zijn. Zoveel leuke dingen, maar niets wat ik echt wil…. ach ja. Probeer vooral te genieten van het leven!

   Antwoord
  • Demelza | Gifted People

   Als hoogbegaafde is het goed om je te bedenken hoe iemand aan de andere kant van de tafel tegen jouw CV aankijkt. Bereid je voor op de vragen die gesteld kunnen worden en de bezwaren die een werkgever misschien heeft. Weet daarnaast dat sommige bedrijven, sommige functies, gewoon ook niet passen bij jou en dat het dan alleen maar goed is als je daar in dit proces samen al achterkomt. Zorg dat jij in ieder geval heel duidelijk hebt wat jij zoekt en wat je komt brengen. Door hier duidelijk over te communiceren, vergroot je jouw kansen voor de functies waar je wel goed in past. Onthoud ook dat alle nee’s die je hoort, weer een stuk ervaring zijn die jou dichter bij een ja brengen. Verlies niet de moed, er zijn ook gelukkig bedrijven (en steeds meer) die jouw kwaliteiten en veelzijdige ervaring wel op waarde schatten.

   Antwoord

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Download het gratis e-book over hoofbegaafdheid

Als hoogbegaafde heb je een geheel andere wijze van denken, leren, ontwikkelen en communiceren. In dit e-book wordt uitgelegd wat hoogbegaafdheid is en de eigenschappen die erbij horen. Download hem nu gratis.

SCHRIJF JE IN VOOR DE WACHTLIJST

We sturen je ook meteen het speciale Insight Magazine toe!

Je bent nu ingeschreven voor de wachtlijst van Insight. Je wordt vanaf nu op de hoogte gehouden

Meld je hier aan voor de wachtlijst

Gelukt, je staat nu op de wachtlijst

Download de extra tools en worksheets van principe 2

You have Successfully Subscribed!

Download de extra tools en worksheets van principe1

You have Successfully Subscribed!

Download de extra tools en worksheets van principe3

You have Successfully Subscribed!

SCHRIJF JE IN VOOR DE WACHTLIJST

We sturen je ook meteen het speciale Insight Magazine toe!

Je bent nu ingeschreven voor de wachtlijst van Insight. Je wordt vanaf nu op de hoogte gehouden